Po šestih desetletjih spet pred istim oltarjem

Biserna poroka SteyerV teh zimskih dneh, ko je največ praznikov in praznovanj, sta 60-letnico poroke, torej biserno poroko obeležila Marija in Ivan Steyer iz Črncev v Apaški dolini. Enako kot pred šestimi desetletji, sta se zakonca, tudi tokrat, skupaj s svojimi domačimi, sosedi in prijatelji, k bisernoporočnemu obredu podala v farno cerkev v Apačah. Pred cerkvijo ju je z igranjem pozdravila Pihalna godba Apače, pri kateri je nekoč igral tudi njun pokojni sin Ivan. Ko so njuni svatje v cerkvi postavili špalir, ju je župnik Janez Ferencek povabil v cerkev, k zahvalni maši in bisernoporočnemu obredu, ki je potekal med darovano sv. mašo.

Pred 60 leti sta se poročila Marija in Ivan Steyer iz Črncev

Najstarejši pomurski policist je pred sedmimi desetletji prišel iz Krškega

Policisti pri ŽabkarjuKo smo zemljani v ponedeljek, 31. decembra 2018 praznovali prihod novega leta 2019, je Jože Žabkar iz Moščancev v občini Puconci, imel dvojni razlog za praznovanje. Najstarejši živeči pomurski policist je namreč prav na silvestrovo praznoval tudi visok osebni jubilej - 98. rojstni dan. Dober teden po jubileju, ko smo mu mnogi voščili in zaželeli še veliko zdravih in zadovoljnih let, so Žabkarja, na njegovem domu obiskali in mu čestitali direktor Policijske uprave Murska Sobota, Damir Ivančić, skupaj s članoma kluba policijskih upokojencev Maksa Perca, Marjanom Horvatom (predsednik) in Romanom Verganom, ki je dolga leta bil Žabkarjev sodelavec, zraven pa je bila tudi tiskovna predstavnica PU Murska Sobota, Suzana Rauš.

Jože Žabkar je obeležil 98. rojstni dan

Pozdravil jih je tudi novi župan Roman Leljak

Gasilski veteraniTik ob izteku leta 2018 je PGD Janžev Vrh organiziral in gostil tradicionalno srečanje gasilskih veteranov in gasilskih veterank Gasilske zveze občine Radenci. Gre za tradicionalno srečanje, ki poteka vsako leto ob koncu leta in ga vsako leto gosti drugo društvo. Letošnjega tradicionalnega srečanja v gasilskem domu Janžev Vrh se je udeležila stotnija gasilskih veteranov in veterank, katere sta pozdravila Franc Bratkovič, predsednik veteranov GZ Radenci, in prvič novi župan občine Radenci, Roman Leljak. Slednji je v svojem nagovoru izpostavil pomen gasilstva in tudi pomen dela gasilskih veteranov. Predstavil je tudi nekatere naloge, ki jih namerava občina Radenci realizirati v naslednjem letu.

Stotnija gasilskih veteranov GZ Radenci na Janževem Vrhu

Zavijanje daril je lahko zabava in ohranjanje okolja

Rastišče - zavijalnicaPo izjemno uspešni „izmenjevalnici" oblačil in obutve, je radgonska Iniciativa Rastišče, prav v času prazničnega obdarovanja, pripravila novo akcijo, tokrat z naslovom Zavijalnica - zavijanje daril na trajnostni način. V prostorih Mladinskega centra Gornja Radgona se je zbralo več deset zainteresiranih, ki se zavedajo, da lahko na najrazličnejših področjih svojega vsakdana znatno prispevamo k varovanju okolja. „V Iniciativi Rastišče si prizadevamo nuditi alternativo uveljavljenim, do narave škodljivim navadam.

Iniciativa Rastišče pripravila prikaz zavijanja daril na trajnostni način

Vesela je čestitk župana in predsednika upokojencev

Marija ŽnidaričTako kot je že vrsto let običaj v občini Sv. Jurij ob Ščavnici, ko odgovorni obiskujejo in obdarijo jubilante, so tamkajšnji župan Anton Slana, ter predsednica in aktivistka KO RK Sv. Jurij ob Ščavnici, Cvetka Fiala in Rozina Kraner, obiskali in obdarili Marijo Žnidarič, ki je tik pred iztekom leta 2018 obeležila 90. življenjski jubilej. Kot nam je povedala je bila obiska nadvse vesela. Po čestitkah, izročenih darilih in zapeti Zdravljici, v kateri so sodelovali tudi hčerka Marija z življenjskim sopotnikom Darkom, in sin Franc z ženo Zdenko, je ob bogato obloženi mizi, ki jo je pripravila njena snaha Zdenka, sledil prijeten klepet in druženje. Ob kramljanju ji je lepo čestitko za jubilej prinesel še poštar, poslala pa sta ji jo predsednik in tajnica DU Sv. Jurij ob Ščavnici Marjan in Jožica Korelc.

Marija Žnidarič iz Žihlave obeležila lep življenjski jubilej, 90. rojstni dan

Potrošniki za gostilno iz Križevcev, stroka za gostilno iz Bakovcev

Zlata ponevPomurski tednik Vestnik je drugo leto zapored pripravil izbor „Zlata ponev Pomurja". Slovenske pokrajine si namreč prizadevajo, da bi izboljšale gostinsko ponudbo, ki je eden od temeljev turističnega prizadevanja naše države. In v omenjeni medijski hiši so pripravili izbor in ocenjevanje gostiln, restavracij in turističnih kmetij v regiji. Bralci Vestnika in širša javnost je z glasovnicami in oddajo glasov na spletni strani izbrala najbolj popularno gostilno v Pomurju.

Zlata ponev za gostilni Zorko in Rajh

Moj kraj Radgona

VELIKOST TEKSTA

ZASLON

Zaslon

Stariha in Kosaber najboljša nad pomursko ravnico

 

Jadralno letalstvo/ Končano je 21. državno jadralno prvenstvo

Letalsko DPMurska Sobota – Na športnem vzletišču Rakičan pri Murski Soboti, pravzaprav nad pomurskim nebom, je po devetih dneh končano 21. „državno jadralno prvenstvo 2012“ in Mednarodno odprto prvenstvo Zavarovalnice Triglav. Skupno je sodelovalo 32 tekmovalcev iz dvanajstih slovenskih aeroklubov, ter tekmovalec iz Madžarske, ki so tekmovali v klubskem in odprtem razredu.

Ti dve kategoriji se ločita po razponu kril. Odprti lahko letijo z razpetino večjo od 15 metrov in z uporabo zakrilc (flapov – omogočajo spremembo profila in doseganje večjih hitrosti). Klubski razred pa pomeni, da se lahko leti do razpona 15 metrov brez uporabe zakrilc in brez uporabe vodnega balasta.

Vreme je letos kar dobro služilo tekmovalcem, tako da so minulo nedeljo, s sklepno slovesnostjo in podelitvijo pokalov in medalj najboljšim na letališču v Rakičanu lahko dejali, da je vse skupaj bilo uspešno. V klubskem razredu je v skupnem seštevku zmagal Janez Stariha (Aeroklub Ljubljana) s 3547 točkami. Drugi je bil David Sevčnikar (Šaleški aeroklub) 3254, tretji pa Franc Peperko (Aeroklub Celje) 3166. V odprtem razredu je slavil Matej Kosaber (3561) pred Urošem Krašovicem (3254) in Vojkom Starovičem (vsi Aeroklub Celje) 3425 točk. Tako se torej tekmovalci vračajo domov z dobrimi občutki, kajti leteli so vseh osem dni nad Panonsko nižino, kar jim je omogočalo lepo vreme. Ob varnem preletavanju na jadralnih letalih niso zabeležili nobene poškodbe, kar je dober obet za organiziranje podobnih prireditev nad pomurskim nebom in tudi v sosednjih državah, v Avstriji, ter na Madžarskem in Hrvaškem.

Zadnji dan DP sta „obdelani“ obe disciplini, in sicer klubski razred, v točkah: Murska Sobota - Ormož - Vasvar (Madžarska) - Oporovec (Hrvaška) in nazaj v Mursko Soboto, v skupni dolžini 238 kilometrov, ter odprti razred, v točkah Murska Sobota - Nemeskol (Madžarska) - Nova (Madžarska) - Novipodor (Hrvaška) in nazaj v Mursko Soboto, v skupni dolžini 271 kilometrov.

Naloga je bila pod taktirko vodje tekmovanja Roberta Prelca izbrana zelo dobro, saj je večina jadralnih pilotov zaključila nalogo in dosegla dobre rezultate.

Rezultati, zadnjega dneva, klubski razred: 1. Denis Štrbenc iz Dolenjskega letalskega centra z 77,7 km/h in obletenimi 216 kilometri; 2. Franc Peperko iz AK Celje z 71.8 km/h in obletenimi 179 kilometri; 3. Janez Stariha iz AK Ljubljana z 76,3 km/h in obletenimi 212 kilometri itd. Odprti razred: 1. Matej Kosaber iz AK Celje z 88,6 km/h in obletenimi 240 kilometri; 2. Uroš Krašovic iz AK Celje z 90.8 km/h in obletenimi 241 kilometri; 3. Aleš Krusič iz AK Edvard Rusijan Nova Gorica z 87,7 km/h in obletenimi 263 kilometri.

Tukaj si lahko ogledate slike.

Za prikaz gumbov, kot so "Všeč mi je", "Deli na FB", "Tweet", "G+" in komentarjev socialnih omrežij omogočite piškotke v nastavitvah, ki jih odprete na zavihku "Zasebnost" ob strani levo ali spodaj na gumbu "Dovoli piškotke"! Za pravilno delovanje novih nastavitev osvežite stran s pritiskom na tipko "F5".
Nahajate se: MKR Aeronavtika Stariha in Kosaber najboljša nad pomursko ravnico