Poslej se bodo dobivali vsaka tri leta

Srečanje sošolcev OŠ RadgonaDa prijateljstva iz otroštva in mladosti ali vsaj iz mlajših dni nikoli ne ovenejo, in jih ne more pretrgati nič, še posebej potrjujejo vse pogostejša srečevanja nekdanjih sošolcev, bodisi iz nižje ali višje gimnazije, osnovne ali srednje šole. In v to smo se lahko prepričali tudi v gostilni Mencinger v Črešnjevcih pri Gornji Radgoni, kjer so se že devetič srečali sošolci 8 A (razredničarka pokojna Irena Pevec) in 8 B (Jelka Kraner, ki je v domu starejših v Lenartu in se srečanja ni mogla udeležiti) razreda OŠ Gornja Radgona, ki so šolanje zaključili leta 1964.

Pri Mencingerju so se srečali in družili sošolci izpred 55 let

Resnica se začenja v dvoje...

Zlata poroka BrglezV družbi številnih sorodnikov in prijateljev sta v teh vročih poletnih dneh zlato poroko obeležila Irena in Jože Brglez iz Terbegovcev pri Sv. Juriju ob Ščavnici. Enako kot pred pol stoletja, sta tudi tokrat svojo zvestobo potrdila pred matičarjem in oltarjem. Civilni del poroke je potekal v poročni dvorani KUS-a pri Sv. Juriju ob Ščavnici, opravil pa ga je, ob sodelovanju matičarke Jožice Bračko, domači župan Anton Slana, ki je v svojem nagovoru predstavil njuno življenjsko zgodbo. Ob tej priliki jima je izročil zalatoporočno spominsko listino in podaril knjigo »Resnica se začenja v dvoje«, nemškega avtorja Michaela Lukasa Moellerja. Cerkveno poročno slavje je potekalo v cerkvi Sv. Jurija, kjer je ob daritvi sv. maše cerkveni poročni obred opravil domači župnik Boštjan Ošlaj. Ob tej priliki jima je namenil nekaj lepih besed. Med drugim je dejal, da sta zakonca vzgled mladim, ki šele stopajo v zakon.

Zlato poroko sta obhajala Irena in Jože Brglez iz Slovenskih goric

Uredil je družinsko drevo na katerem je 155 živih Makarijevih

Rodbina MakariIzjemno veselo je konec tedna bilo na Turistični kmetiji Ferencovih v Kraščih na Goričkem, kjer so se srečali ožji člani rodbine Makar, ki so razpršeni po Prekmurju, pa tudi drugje po Sloveniji in tujini. Za vse skupaj je najbolj zaslužen 17-letni Blaž Makari, dijak 1. letnika Srednje elektrotehnične šole v Murski Soboti, ki je že v 5. razredu osnovne šole za domačo nalogo naredil družinsko drevo svojih prednikov, v katerem so bili zabeleženi njegovi prastari starši, potem stari starši, starši in na zadnje še on.

Sedemnajstletnik zbiral podatke, odkril vse potomce in jih združil na veselem srečanju

Miran Srt in Darko Bolčina s po dvema kolajnama

VVS Gornja RadgonaTudi letos se v Območnem združenju veteranov vojne za Slovenijo (OZ VVS) Gornja Radgona, niso izneverili tradiciji, saj so že desetič pripravili svojo tradicionalno prireditev, Dan radgonskega OZ VVS. Najprej so na „Kardinarjevem ribniku" v Segovcih pripravili tradicionalno tekmovanje v športnem ribolovu, ki se ga je udeležilo 14 tekmovalcev. Naslednji dan pa so ob Lovskem domu LD Apače v Črncih potekala še nekatera športna tekmovanja in predvsem druženje. Na družabnem srečanju oz. dnevu OZ VVS, ki so se ga med okoli 80 članov OZ VVS, udeležili tudi nekateri gostje, je poleg v športnem ribolovu potekalo tekmovanje v pikadu, metu bombe, streljanju z zračno puško, šahu in balinčku.

S športnimi tekmovanji in druženjem, obeležen 10. dan OZ VVS

Pri „Lovenjaku", kjer je enajstič zadišalo po paprikašu, krstili tri štorklje: Juliško, Faniko in Ferenca

Paprikašijada LovenjakV lepem in sončnem vremenu, kjer vročina od spodaj in zgoraj ni prizanašala kuharjem in obiskovalcem, je ob „Lovenjakovem dvoru", znani prekmurski gostilni, v Polani pri Murski Soboti, potekala tradicionalna, 11. paprikašijada z zanimivim programom, ki ga je povezovala Silva Vrbnjak. Ker je paprikaš zelo razširjena lokalna jed v Pomurju, so se „Lovenjakovi" pravzaprav Pavlinjekovi organizatorji že pred dobrim desetletjem odločili vsako leto pripravljati tekmovanje v kuhanju paprikaša, udeleženci pa si lahko izberejo, ali bo to piščančji, ribji, svinjski, kunčji, gobov-lisičkin..., saj meso le delno prispeva k okusu same jedi.

Ekipa KS Polana z najboljšim paprikašem

Vabilo na 7. prijateljsko rekreacijsko kolesarjenje

KolesarjenjeTudi letos je prva sobota v mesecu juliju že 7. leto zapovrstjo v župniji sv. Petra v Gornji Radgoni namenjena kolesarjenju. V sklopu dogodkov in aktivnosti, ki so načrtovani ob prazniku farnega zavetnika sv. Petra v Gornji Radgoni prireja župnija Gornja Radgona tradicionalno prijateljsko rekreacijsko kolesarjenje, ki bo letos v soboto 6. julija s startom izpred Trstenjakovega doma v Gornji Radgoni ob 6.00 uri. Ljubitelje rekreacijskega kolesarjenja vabimo da se nam tudi letos pridružijo na tradicionalnem » Prijateljskem rekreacijskem kolesarjenju«, ko bomo dan namenili druženju ob poganjanju pedal kolesa, hkrati pa obiskali in spoznali veliko zanimivega. Letošnja trasa je načrtovana s startom izpred Trstenjakovega doma, kjer nas bo odpremil z blagoslovom za srečno in varno pot župnik Franc Hozjan.

Rekreacijsko kolesarjenje

Maja 1969 in maja 2019 v isti cerkvi Čadram - Oplotnica

Zlata poroka CugmasV družbi kakšnih 50 svatov, predvsem svojih najdražjih in najbližjih, na čelu z otroki: Robertom, Boštjanom in Jasmino, njihovimi partnerji, ter petimi vnukinjami: Evo, Mašo, Ano, Ajo in Nežo, sta 50-letnico skupnega zakona, minulo soboto, obeležila Marjan in Sonja Cugmas iz Slovenskih Konjic. Slavnostni zlati obred s ponovno zaobljubo ter sveto mašo, v župnijski cerkvi sv. Janez Krstnik Čadram – Oplotnica, je opravil domači župnik Davorin Vreča (Davorin mimogrede izvira iz Gornje Radgone op.p.), prav tam kjer sta Marjan in Sonja pred petdesetimi leti in enim dnevom (24.5.1969), ko ju je do konca njunih dni povezal sedaj že pokojni duhovnik Alojz Lasbaher.

Marjan in Sonja Cugmas sta obeležila zlato obletnico skupnega življenja

Moj kraj Radgona

VELIKOST TEKSTA

ZASLON

Zaslon

Menjalnico sta oropala soseda iz Madžarske

 

Po skoraj desetih mesecih raziskan oborožen rop v Dolgi vasi - pobrala denar, uslužbenko pa zaklenila

Rop menjalniceKot je znano so mediji v drugi polovici lanskega decembra podrobno poročali o pravem filmskem oboroženem ropu menjalnice ob nekdanjem mejnem prehodu v Dolgi vasi. Zanimivo, roparjev ni motilo nitI dejstvo, da se v neposredni bližini nahaja policijska postaja, kjer delujejo policisti iz treh držav. Storilca sta namreč po ropu zaklenila uslužbenko in menjalnico mirno zapustila. In ko so lastniki menjalnice, družina Brus iz okolice Gornje Radgone, skorajda obupali, so policisti, v sodelovanju s kolegi iz Madžarske, uspeli odkriti madžarska storilca, ki sta po ropu odšla v svojo državo.

„Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Murska Sobota so podali kazensko ovadbo zoper 33 in 49-letnega državljana Madžarske, ki sta utemeljeno osumljena, da sta 16.12.2017 v večernem času prišla v menjalnico, ki se nahaja v sklopu stavbe gostinskega lokala v Dolgi vasi in izvedla oborožen rop. V navedeni zadevi je bila najprej podana kazenska ovadba zoper neznana storilca, na podlagi zbiranja obvestil in sodelovanja z madžarskimi varnostnimi organi, pa sta bila storilca izsledena. Pridobila sta si protipravno premoženjsko korist v višini 6.000 evrov. Zoper oba je bila podana kazenska ovadba za kaznivo dejanje ropa po 206. členu KZ-1 RS", je sporočila tiskovna predstavnica PU Murska Sobota Suzana Rauš. Torej se je izkazalo, da po kaznivem dejanju ne moreš mirno spati. Mimogrede, po 2. odstavku omenjenega 206. člena KZ – 1 RS, je storilcema ropa v Dolgi vasi zagrožena visoka zaporna kazen, in sicer v trajanju od treh do 15 let.
Spomnimo; Pomurski policisti in kriminalisti so dobrih devet mesecev poizvedovali za storilcema drznega oboroženega ropa, ki se je v soboto, 16.12.2017, nekaj minut pred deseto uro zvečer zgodil v menjalnici ob nekdanjem mejnem prehodu v Dolgi vasi. Dva moška sta si prilastila zajeten kupček denarja, kakšnih šest tisoč evrov v različnih valutah ga je bilo, uslužbenko, ki je poleg strežbe gostov v restavraciji, delala tudi v menjalnici, pa sta zaklenila. Že v času, pred ropom pa so varnostne kamere, ki jih imajo lastniki postavljene v objektu, posnele enega izmed roparjev. Posnetek je sicer bil nekoliko slabše kakovosti, a jasno se vidi, da je imel storilec pod jakno oblečeno majico prestižne znamke Armani, in morebiti ga je tudi to pomagalo pripeljati pred sodišče, saj ni hudič, da ga nihče ne bi prepoznal. Sedaj je edino vprašljivo, ali ju bodo madžarski varnostni organi, ker gre za njuna državljana, izročili na sojenje v Mursko Soboto. Morebiti pa se bosta raje sama odzvala povabilom, najprej tožilstva, nato pa še sodišča v Sloveniji...

Za prikaz gumbov, kot so "Všeč mi je", "Deli na FB", "Tweet", "G+" in komentarjev socialnih omrežij omogočite piškotke v nastavitvah, ki jih odprete na zavihku "Zasebnost" ob strani levo ali spodaj na gumbu "Dovoli piškotke"! Za pravilno delovanje novih nastavitev osvežite stran s pritiskom na tipko "F5".
Nahajate se: MKR Črna kronika Menjalnico sta oropala soseda iz Madžarske