Rodila se je pred 80., poročila pa pred 60. leti

Diamantna poroka LončaričZa Marico Lončarič iz Lokavcev pri Negovi je 23. januar gotovo najbolj srečen datum v življenju. Kako tudi ne, ko pa se je natančno tega dne pred osmimi desetletji rodila, pred šestimi pa tudi poročila. Torej je letos, prav na dan, ko so se po kar nekaj meglenih in turobnih dneh, nad negovskim delom Slovenskih Goric, pojavili prijetni sončni žarki, imela pravi vzrok za dvojno praznovanje. Pravzaprav je s svojim življenjskim sopotnikom, možem Slavkom, brez posebnega pompa in razkošja, v domači hiši, kjer ima sedež tudi na daleč znano podjetje Montaža Lončarič, predvsem prejemala darila in čestitke, oba za visok skupni življenjski jubilej, ona sama pa še za okrogel osebni jubilej. Odločila sta se namreč, da bosta svoj jubilej obeležila v družbi svojih najdražjih, treh otrok, štirih vnukov in pravnukinje, ter še nekaj drugih svojcev, sorodnikov in prijateljev. Ob ganljivih čestitkah se je slavljencema tu in tam orosilo oko...

Marica in Slavko Lončarič obeležila diamantno poroko in njenih osemdeset

Dedek Mraz obiskal tudi otroke v Lutvercih

Dedek Mraz LutverciV našem gasilskem domu je bilo konec decembra spet veselo. Naše otroke je obiskal dedek Mraz. Že sedmo leto zapored se v našem društvu trudimo, da organiziramo prihod dedka Mraza. Tudi letos sta celotno organizacijo in priprave za ta projekt prevzeli naši članici društva, ki sta tudi v komisiji za mladino v društvu Zdenka Šuman in Tina Rojc. Seveda so na pomoč priskočile še ostale pridne roke: Sanja H. je pomagala pri pripravi kulturnega programa, Monika Š. in Sara R. pri pakiranju daril, fotografiranje Monika, aranžerka Blanka pri izdelavi scene, pa še vsi ostali, ki so pomagali pri pripravi prostora, ipd.

Dedek Mraz v Lutvercih

Verniki so se zahvalili svojemu župniku (in nekdanjemu nogometnemu sodniku) Janezu Ferencku iz Apač, ob njegovem življenjskem jubileju

Janez FerencekDa priljubljeni apaški župnik Janez Ferencek letos praznuje okrogel življenjski jubilej, 60. letnico življenja, smo izvedeli po naključju. Na dan, ko se je pred 60 leti rodil so župnijski dvorani domače cerkve, ki se nahaja ob župnišču in služi v zimskem času kot bogoslužni prostor, je namreč daroval večerno sv. Mašo. Slednjo je s petjem, ob spremljavi organistke Aleksandre Papež na elektronskih orglah, popestril Župnijski pevski zbor, ki je po končani maši svojemu priljubljenemu župniku zapel: »Vse najboljše, dragi župnik Janez...«, v slovenščini in tradicionalno iste verze tudi v angleščini. V tem času so moški že začeli pripravljati mize in klopi, kjer so skupaj s slavljencem ob obloženi mizi z dobrotami, ki so jih pripravile pevke, s slavljencem nazdravili.

»Vse najboljše, dragi župnik Janez...«

Marija in Štefan Čeh sta tik po novem letu obeležila zlati pir

Zlata poroka ČehKomaj so utihnila božična in novoletna praznovanja, že sta zakonca Marija in Štefan Čeh z Bišečkega Vrha v Slovenskih goricah praznovala nov pomemben dogodek. Že prvo soboto v letu 2020 sta namreč, v krogu najbližjih in prijateljev, v gostišču Štajerska hiša kulinarike v Gočovi, obhajala visok skupni življenjski jubilej – zlato poroko. Vse skupaj se je začela z obiskom cerkve Sv. Bolfenka v Trnovski vasi, kjer je župnik Franc Mlakar, pri darovani sv. maši, opravil cerkveni obred. Od tod so se številni svatje z zlatoporočencema odpravili v Gočovski dvorec, kjer je potekal civilni zlatoporočni obred, s katerim sta potrdila svojo 50 - letno zakonsko zvestobo.

Najprej v cerkev, nato v dvorec

Zofija in Anton Žavrlan iz Slovenskih goric sta obhajala zlato poroko

Zlata poroka ŽavrlanBrez velikega pompa, v družbi svojih najdražjih, sta tik pred iztekom leta 2019, zlato poroko obhajala Zofija in Anton Žavrlan z Zgornje Ščavnice v Slovenskih goricah. Prijetno praznovanje, ki je potekalo na njunem domu, je s svojim obiskom počastil tudi župan občine Sveta Ana, Silvo Slaček, ki jima je v imenu občine čestital in izročil spominsko darilo, umetniško sliko vinograda, na kateri se v ozadju vidi cerkev sv. Ane. Ob klepetu s slavljencema smo izvedeli marsikaj iz njunega zanimivega in pestrega skupnega življenja.

Župan jima je čestital kar na njunem domu

Delegacija OZ RKS je na Orehovskem Vrhu obiskala 90-letnico Veroniko Fajfar, ki se je razveselila obiska in čestitk

Veronika Fajfar jubilejPred dnevi je Veronika Fajfar, ki živi v Orehovskem Vrhu, dober streljaj iz Gornje Radgone, praznovala 90. rojstni dan in jo je z obiskom razveselila delegacija Rdečega križa. Na obisk je s poverjenicama Ido Šemrl in Marijo Vrbančič, prišel predsednik Krajevnega odbora RK Črešnjevci – Zbigovci, Janko Auguštin. Ob čestitkah in izročitvi daril, je bila opazna radost slavljenke, ki je izrazila veselje in zadovoljstvo, da so z obiskom počastili njen visoki življenjski jubilej.

Deset vnukov, 13 pravnukov in dva prapravnuka...

Priljubljena Prekmurca iz Apaške doline

Biserna poroka NovakKer sta se Amalija in Franc Novak iz Apač poročila 30. decembra 1959, sta tudi šestdeset let pozneje, biserno poroko obhajala tik pred iztekom leta. Prvič je poroka potekala v Murski Soboti, civilna na tedanjem matičnem uradu, cerkvena pa v cerkvi Sv. Nikolaja. In ker je bila Amalija učiteljica sta se cerkveno poročila ponoči v tajnosti. Tokrat sta svojo biserno poroko praznovala v krogu svoje družine in prijateljev v apaški cerkvi, sveto mašo pa je daroval župnik Janez Ferencek. Ob cerkvenem poročnem obredu jima je župnik Janez Ferencek namenil veliko lepih besed zahvale in jima izročil darilo.

Biserno poroko sta obhajala Amalija in Franc Novak iz Apač

Darila blagoslovil negovski župnik Marjan Rola

Božiček pri ŠenekarjuV Gostilni Šenekar, v Spodnjih Ivanjcih pri Negovi, je tik pred božičem, potekala tradicionalna prireditev, kjer je Božiček obdaril 60 otrok iz KS Spodnji Ivanjci, starih do 6 let. Že 27. tovrstno prireditev z obdarovanjem je tudi letos pripravilo Kulturno športno društvo (KŠD) Spodnji Ivanjci, s pomočjo sredstev Krajevne skupnosti Spodnji Ivanjci in dobrotnikov. Ob tej priliki so otroci iz KS Spodnji Ivanjci, pod vodstvom Simone Danko in Martine Vesenjak, pripravili kulturni program z božično vsebino.

Božiček obdaril 60 otrok

Moj kraj Radgona

VELIKOST TEKSTA

ZASLON

Zaslon

Zvezdniki podpirajo Fundacijo za invalidno mladino »Vrabček upanja«

 

Ekipa študentov razvija novo aplikacijo za upravljanje reklam, in pravi „Naj nas želja, volja in srce vodijo, da ustvarimo otrokom boljšo prihodnost".

Flyers2goTe dni na trg prodira nova aplikacija »flyers2go«, ki uporabnikom želi omogočiti enostaven pregled in izbor aktualne in celovite akcijske ponudbe v Sloveniji na enem mestu. Ekipa pa ni le ustvarjalna, temveč tudi dobrodelna, saj te dni z dobrodelno akcijo zbira sredstva za Fundacijo za invalidno mladino »Vrabček upanja«, pri tem pa jih podpirajo tudi številni zvezdniki, tako s športnega kot estradnega področja.
Kot pravi eden izmed razvijalcev aplikacije, Dominik Letnar, je »Flyers2go« spletno orodje, ki uporabniku pomaga pri ciljnem oglaševanju, hkrati pa ponudnikom zmanjša stroške oglaševanja. Namen aplikacije je pritegniti pozornost uporabnikov, ponudnikom pa s tem olajšati statistični pregled o tem, koliko ljudi si njihove reklame sploh ogleda ter koliko je sploh naročnikov za določene reklame. S tem se ciljno zmanjša naklada reklam, ki hote ali nehote pristanejo v košu, uporabnik pa v svoj virtualni nabiralnik dobi točno to, kar si želi. Ker je aplikacija šele v prodiranju, se ponudniki reklam pazljivo odločajo zanjo. Uporabniki se tako na začetku naj ne ustrašijo, če aplikacija še ne razpolaga z vsemi reklamami – razvijalci so že v dogovoru s številnimi ponudniki, ki bodo svoje reklame kmalu vključile v »flyers2go«.

Ideja za aplikacijo, s katero lahko uporabniki upravljajo z reklamami, se je rodila v podjetju RoLeKS Robert Letnar s.p. V Beltincih. Ambiciozno podjetje, ki s svojim znanjem, izkušnjami in profesionalnim odnosom sprejema vse izzive, ki jih ponuja trg, se ukvarja z računovodskimi storitvami za podjetnike, tajniške storitve, poslovno posredovanje, kasneje pa je svojo dejavnost razširilo še na računalniško programiranje in vzdrževanje računalniške opreme. Njihov osnovni in edini cilj je zadovoljstvo uporabnikov njihovih storitev ter dolgoročno sodelovanje z njimi, tako pa se je rodila tudi ideja za »flyers2go«.
Ekipo razvijalcev sestavljata študenta Dominik Letnar in Tadej Vengust, ki obiskujeta Fakulteto za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze Maribor. Dominik Letnar prihaja iz Beltincev in se je že kot otrok srečeval z računalniki in se tako vedno bolj posvečal računalniškim vodam. V osnovni šoli so ga navduševale različne stvari, tako ga je pot zanesla na Srednjo poklicno in tehniško šolo v Mursko Soboto. Imel je odlične pogoje, da je lahko spoznaval nove stvari in tako razvijal svoje sposobnosti, se udeleževal različnih računalniških tekmovanj na katerih je s takratnim sošolcem osvojil tudi državno zlato priznanje v izdelavi spletnih strani in na zaključku dosegel še izjemen uspeh na poklicni maturi (zlati maturant). Izobraževanje je nadaljeval na področju računalništva. Letošnje leto je vpisan kot absolvent prej omenjene fakultete, smer Računalništvo in informacijske tehnologije. Kljub izkušnjam, ki jih je pridobil skozi šolanje, mu je ideja »flyers2go« predstavljala velik izziv, ki pa je na koncu uspešno premagan. Kot je tudi sam povedal ga z ekipo čaka še ogromno dela, vendar so s sedaj doseženim več kot zadovoljni.
Tadej Vengust prihaja iz Tepanja je po končani osnovni šoli zaradi zanimanja za računalništvo začel obiskovati Srednjo elektro računalniško šolo v Mariboru, kjer je izpopolnjeval svoje znanje, in dosegel srebrno priznanje na ACM tekmovanju iz računalništva in informatike. Maturiral je z odličnim uspehom in nadaljeval šolanje na prej omenjeni fakulteti, smer računalništvo in informacijske tehnologije., kjer trenutno zaključuje 3.letnik. Pri razvoju projekta se je srečal z velikimi izzivi predvsem pri balansiranju šolanja in razvijanjem. Kot je tudi povedal sam, da čeprav projekt že živi, ekipa že načrtuje nove izboljšave.
Aplikacija »flyers2go« ima številne prednosti. Poleg tega, da uporabniku olajša pregled nad reklamami, zmanjša tudi porabo papirja. Povprečno gospodinjstvo na leto zavrže vsaj 100 kilogramov papirja - v to številko spadajo predvsem reklame. Z novo aplikacijo, s katero njegova ekipa želi prodreti tudi na tuje trge, bi se ta številka lahko bistveno zmanjšala. Ekipa »flyers2go« pa hkrati deluje tudi na dobrodelnem področju, saj so se pred kratkim udeležili prireditve »5. dobrodelni nogometni spektakel«, kjer so na majico z logotipom aplikacije zbrali podpise številnih znanih slovenskih obrazov. Majico, ki jo krasijo podpisi smučarske šampionke Tine Maze, predsednika RS Boruta Pahorja, Filipa Flisarja, Jožeta Potrebuješa, Petra Podlunška, Jožefa Vöröša, Jureta Koširja, Darko Đurića, Tima Matavža, Aleksandra Radosavljevića, Valterja Birse, Roka Ferengjara, Alenke Bratušek..., lahko preko dražbe kupite na spletni strani http://upanje.flyers2go.eu/. Akcija traja do 20.7.2014, celotni izkupiček od prodaje pa bo namenjen Fundaciji za invalidno mladino »Vrabček upanja«.
„Naša želja je pomagati invalidni mladini, ker si sama žal ne more in to počnemo z največjim veseljem, saj se zavedamo, da vsaka malenkost pride prav. Z našo akcijo želimo pripomoči k izpeljavi investicije v nov objekt oziroma sodoben rehabilitacijski center. Pomagajmo invalidni mladini in jim narišimo nasmeh na obraz, dajmo jim upanje za napredek in jim sporočimo, da nič ni nemogoče", pravi Dominik Letnar.

Za prikaz gumbov, kot so "Všeč mi je", "Deli na FB", "Tweet", "G+" in komentarjev socialnih omrežij omogočite piškotke v nastavitvah, ki jih odprete na zavihku "Zasebnost" ob strani levo ali spodaj na gumbu "Dovoli piškotke"! Za pravilno delovanje novih nastavitev osvežite stran s pritiskom na tipko "F5".
Nahajate se: MKR Dobrodelnost Zvezdniki podpirajo Fundacijo za invalidno mladino »Vrabček upanja«