Rodila se je pred 80., poročila pa pred 60. leti

Diamantna poroka LončaričZa Marico Lončarič iz Lokavcev pri Negovi je 23. januar gotovo najbolj srečen datum v življenju. Kako tudi ne, ko pa se je natančno tega dne pred osmimi desetletji rodila, pred šestimi pa tudi poročila. Torej je letos, prav na dan, ko so se po kar nekaj meglenih in turobnih dneh, nad negovskim delom Slovenskih Goric, pojavili prijetni sončni žarki, imela pravi vzrok za dvojno praznovanje. Pravzaprav je s svojim življenjskim sopotnikom, možem Slavkom, brez posebnega pompa in razkošja, v domači hiši, kjer ima sedež tudi na daleč znano podjetje Montaža Lončarič, predvsem prejemala darila in čestitke, oba za visok skupni življenjski jubilej, ona sama pa še za okrogel osebni jubilej. Odločila sta se namreč, da bosta svoj jubilej obeležila v družbi svojih najdražjih, treh otrok, štirih vnukov in pravnukinje, ter še nekaj drugih svojcev, sorodnikov in prijateljev. Ob ganljivih čestitkah se je slavljencema tu in tam orosilo oko...

Marica in Slavko Lončarič obeležila diamantno poroko in njenih osemdeset

Dedek Mraz obiskal tudi otroke v Lutvercih

Dedek Mraz LutverciV našem gasilskem domu je bilo konec decembra spet veselo. Naše otroke je obiskal dedek Mraz. Že sedmo leto zapored se v našem društvu trudimo, da organiziramo prihod dedka Mraza. Tudi letos sta celotno organizacijo in priprave za ta projekt prevzeli naši članici društva, ki sta tudi v komisiji za mladino v društvu Zdenka Šuman in Tina Rojc. Seveda so na pomoč priskočile še ostale pridne roke: Sanja H. je pomagala pri pripravi kulturnega programa, Monika Š. in Sara R. pri pakiranju daril, fotografiranje Monika, aranžerka Blanka pri izdelavi scene, pa še vsi ostali, ki so pomagali pri pripravi prostora, ipd.

Dedek Mraz v Lutvercih

Verniki so se zahvalili svojemu župniku (in nekdanjemu nogometnemu sodniku) Janezu Ferencku iz Apač, ob njegovem življenjskem jubileju

Janez FerencekDa priljubljeni apaški župnik Janez Ferencek letos praznuje okrogel življenjski jubilej, 60. letnico življenja, smo izvedeli po naključju. Na dan, ko se je pred 60 leti rodil so župnijski dvorani domače cerkve, ki se nahaja ob župnišču in služi v zimskem času kot bogoslužni prostor, je namreč daroval večerno sv. Mašo. Slednjo je s petjem, ob spremljavi organistke Aleksandre Papež na elektronskih orglah, popestril Župnijski pevski zbor, ki je po končani maši svojemu priljubljenemu župniku zapel: »Vse najboljše, dragi župnik Janez...«, v slovenščini in tradicionalno iste verze tudi v angleščini. V tem času so moški že začeli pripravljati mize in klopi, kjer so skupaj s slavljencem ob obloženi mizi z dobrotami, ki so jih pripravile pevke, s slavljencem nazdravili.

»Vse najboljše, dragi župnik Janez...«

Marija in Štefan Čeh sta tik po novem letu obeležila zlati pir

Zlata poroka ČehKomaj so utihnila božična in novoletna praznovanja, že sta zakonca Marija in Štefan Čeh z Bišečkega Vrha v Slovenskih goricah praznovala nov pomemben dogodek. Že prvo soboto v letu 2020 sta namreč, v krogu najbližjih in prijateljev, v gostišču Štajerska hiša kulinarike v Gočovi, obhajala visok skupni življenjski jubilej – zlato poroko. Vse skupaj se je začela z obiskom cerkve Sv. Bolfenka v Trnovski vasi, kjer je župnik Franc Mlakar, pri darovani sv. maši, opravil cerkveni obred. Od tod so se številni svatje z zlatoporočencema odpravili v Gočovski dvorec, kjer je potekal civilni zlatoporočni obred, s katerim sta potrdila svojo 50 - letno zakonsko zvestobo.

Najprej v cerkev, nato v dvorec

Zofija in Anton Žavrlan iz Slovenskih goric sta obhajala zlato poroko

Zlata poroka ŽavrlanBrez velikega pompa, v družbi svojih najdražjih, sta tik pred iztekom leta 2019, zlato poroko obhajala Zofija in Anton Žavrlan z Zgornje Ščavnice v Slovenskih goricah. Prijetno praznovanje, ki je potekalo na njunem domu, je s svojim obiskom počastil tudi župan občine Sveta Ana, Silvo Slaček, ki jima je v imenu občine čestital in izročil spominsko darilo, umetniško sliko vinograda, na kateri se v ozadju vidi cerkev sv. Ane. Ob klepetu s slavljencema smo izvedeli marsikaj iz njunega zanimivega in pestrega skupnega življenja.

Župan jima je čestital kar na njunem domu

Delegacija OZ RKS je na Orehovskem Vrhu obiskala 90-letnico Veroniko Fajfar, ki se je razveselila obiska in čestitk

Veronika Fajfar jubilejPred dnevi je Veronika Fajfar, ki živi v Orehovskem Vrhu, dober streljaj iz Gornje Radgone, praznovala 90. rojstni dan in jo je z obiskom razveselila delegacija Rdečega križa. Na obisk je s poverjenicama Ido Šemrl in Marijo Vrbančič, prišel predsednik Krajevnega odbora RK Črešnjevci – Zbigovci, Janko Auguštin. Ob čestitkah in izročitvi daril, je bila opazna radost slavljenke, ki je izrazila veselje in zadovoljstvo, da so z obiskom počastili njen visoki življenjski jubilej.

Deset vnukov, 13 pravnukov in dva prapravnuka...

Priljubljena Prekmurca iz Apaške doline

Biserna poroka NovakKer sta se Amalija in Franc Novak iz Apač poročila 30. decembra 1959, sta tudi šestdeset let pozneje, biserno poroko obhajala tik pred iztekom leta. Prvič je poroka potekala v Murski Soboti, civilna na tedanjem matičnem uradu, cerkvena pa v cerkvi Sv. Nikolaja. In ker je bila Amalija učiteljica sta se cerkveno poročila ponoči v tajnosti. Tokrat sta svojo biserno poroko praznovala v krogu svoje družine in prijateljev v apaški cerkvi, sveto mašo pa je daroval župnik Janez Ferencek. Ob cerkvenem poročnem obredu jima je župnik Janez Ferencek namenil veliko lepih besed zahvale in jima izročil darilo.

Biserno poroko sta obhajala Amalija in Franc Novak iz Apač

Darila blagoslovil negovski župnik Marjan Rola

Božiček pri ŠenekarjuV Gostilni Šenekar, v Spodnjih Ivanjcih pri Negovi, je tik pred božičem, potekala tradicionalna prireditev, kjer je Božiček obdaril 60 otrok iz KS Spodnji Ivanjci, starih do 6 let. Že 27. tovrstno prireditev z obdarovanjem je tudi letos pripravilo Kulturno športno društvo (KŠD) Spodnji Ivanjci, s pomočjo sredstev Krajevne skupnosti Spodnji Ivanjci in dobrotnikov. Ob tej priliki so otroci iz KS Spodnji Ivanjci, pod vodstvom Simone Danko in Martine Vesenjak, pripravili kulturni program z božično vsebino.

Božiček obdaril 60 otrok

Moj kraj Radgona

VELIKOST TEKSTA

ZASLON

Zaslon

Pomoč Denisu prihaja od vsepovsod!

 

Vrstijo se dobrodelni dogodki in prireditve

Denis KrambergerGornja Radgona - Vsem je sicer znano, da je humanost v Sloveniji na zelo visokem nivoju, in ko je potrebno, vedno stopimo skupaj ter pomagamo vsem, ki so pomoči potrebni. Bodisi, če gre za elementarne, naravne ali druge nesreče, ali pa za bolezni, socialne stiske..., velika večina državljanov vedno pomaga po lastnih zmožnostih. In to se še posebej potrjuje v primeru Denisa Krambergerja iz Gornje Radgone, kjer so presežene vse meje humanosti in dobrodelnosti, saj očitno vsa država, zlasti severovzhod države, Pomurje, Štajerska in Koroška, želi na svoj način pomagati, bodisi z nakazilom gotovine, bodisi z obiskom dobrodelne prireditve ali pa na kakšen drugi način. Podobno je tudi v sosednji Avstriji, kjer prav tako poteka uspešna humanitarna akcija zbiranja sredstev, za pokritje stroškov spremljevalcev na Denisovo nujno operacijo v Phoenixu v ZDA, državi Arizoni. Na treh odprtih humanitarnih računih, na Območnem združenju RKS v Gornji Radgoni, na računu Krambergerjevega sklada pri Slovenskih novicah ter na Denisovem računu v Avstriji, se je zbralo že kar nekaj sredstev.

Spomnimo; Nekdanji filmski igralec, glasbenik, D.J., moderator, koproducent, podjetnik, šele 33-letni Radgončan, ki je trenutno začasno prijavljen v Lenartu, nahaja pa se bolnišnici v sosednji Avstriji, Denis Kramberger, je zbolel za hudo boleznijo in čaka na nujno operacijo v Združenih državah Amerike. O tem se v zadnjih dnevih veliko govori in piše po vsej državi, je tudi ena najbolj izpostavljenih tem na družbenih in socialnih omrežjih. Poleg zbiranja pomoči preko „Krambergerjevega sklada" v Slovenskih novicah, kjer več tisoč sledilcev znanih slovenskih glasbenikov sporoča, kako je nakazalo pomoč preko SMS, pri pomoči pomagajo tudi nekateri drugi mediji, predvsem spletni in FB. Na Denisov humanitarni račun v sosednji Avstriji, poleg številnih Slovencev, posameznikov, organizacij, društev in gospodarskih subjektov, sredstva nakazujejo tudi sosedje iz Avstrije, ki prav tako poznajo nesrečnega fanta, akcijo pa sta sprožila njegova mama Dragica, s svojim sedanjim partnerjem Karlom.
Seveda se je v akcijo vključil tudi Rdeči križ Slovenije, saj so tudi pri Območnem združenju RK v Gornji Radgoni odprli posebni račun, na katerega lahko sredstva nakaže kdorkoli lahko oz. kdorkoli želi. Prav tam se obetajo tudi prispevki dobrodelnih glasbenih in podobnih prireditev, ki te dni potekajo (najmanj dve v Ljutomeru, potem v Murski Soboti, Gornji Radgoni, Lenartu...) ali se še obetajo. Enako so pomoč napovedali tudi nekateri znani glasbeniki, ki Denisa tako ali drugače poznajo, njegovi kolegi D.J. Prav tako so pomoč obljubile še nekatere lokalne skupnosti in še kdo. Seveda pa je vsak evro dobrodošel. Minulo soboto, na predvečer Velike noči se je množica mladih in malo manj mladih udeležila dobrodelnega koncerta, ki so ga pripravili v znani ljutomerski discoteki ,,Oxigenu". Na prireditvi so nastopili: Skater, Skupina Tropik, Ansambel Opoj, The Cock-Tails, Anita Kralj, DJ Salex, Ekipa Ritem Balkana, MSN DJs, DJ JuraS, Bastino, Josh Somen in DJ Z'Spin. Vsi nastopajoči so se honorarju odpovedali, celoten izkupiček pa bo šel za Denisa.

KAKO DENISU POMAGATI?
Svojci vsem ljudem dobre volje ter tudi organizatorjem dobrodelnih prireditev in dogodkov svetujejo, da nikomur ne dajejo gotovine, ker da se pojavljajo tudi takšni in drugačni „humanitarci". Če dejansko želite Denisu pomagati, lahko to storite s prispevkom na spodnje račune:
Račun Denis Kramberger
IBAN AT75 3800 0000 0630 5452
BIC RZSTAT2G
8130 Frohnleiten, Badgasse 11, Avstrija

Akciji se je pridružil tudi Rdeči križ Slovenije. Pri Območnem združenju RK v Gornji Radgoni so odprli posebni račun 0234 1001 5035 528, sklic 162 – za Denisa, na katerega lahko nakažete želena sredstva.

Prispevate lahko tudi na transakcijski račun, Sklada Ivana Krambergerja
št. SI56 02922-0019831742, s pripisom za Denisa, sklicna številka 7152.

Lahko se zbirajo tudi plastični zamaški, zbirališče pa je na sedežu OZ RKS Gornja Radgona (nekdanja šola) Maistrov trg 2.


Pomagajte Denisu! Če bi lahko, bi pomagal tudi on vam!

Za prikaz gumbov, kot so "Všeč mi je", "Deli na FB", "Tweet", "G+" in komentarjev socialnih omrežij omogočite piškotke v nastavitvah, ki jih odprete na zavihku "Zasebnost" ob strani levo ali spodaj na gumbu "Dovoli piškotke"! Za pravilno delovanje novih nastavitev osvežite stran s pritiskom na tipko "F5".
Nahajate se: MKR Dobrodelnost Pomoč Denisu prihaja od vsepovsod!