Rodila se je pred 80., poročila pa pred 60. leti

Diamantna poroka LončaričZa Marico Lončarič iz Lokavcev pri Negovi je 23. januar gotovo najbolj srečen datum v življenju. Kako tudi ne, ko pa se je natančno tega dne pred osmimi desetletji rodila, pred šestimi pa tudi poročila. Torej je letos, prav na dan, ko so se po kar nekaj meglenih in turobnih dneh, nad negovskim delom Slovenskih Goric, pojavili prijetni sončni žarki, imela pravi vzrok za dvojno praznovanje. Pravzaprav je s svojim življenjskim sopotnikom, možem Slavkom, brez posebnega pompa in razkošja, v domači hiši, kjer ima sedež tudi na daleč znano podjetje Montaža Lončarič, predvsem prejemala darila in čestitke, oba za visok skupni življenjski jubilej, ona sama pa še za okrogel osebni jubilej. Odločila sta se namreč, da bosta svoj jubilej obeležila v družbi svojih najdražjih, treh otrok, štirih vnukov in pravnukinje, ter še nekaj drugih svojcev, sorodnikov in prijateljev. Ob ganljivih čestitkah se je slavljencema tu in tam orosilo oko...

Marica in Slavko Lončarič obeležila diamantno poroko in njenih osemdeset

Dedek Mraz obiskal tudi otroke v Lutvercih

Dedek Mraz LutverciV našem gasilskem domu je bilo konec decembra spet veselo. Naše otroke je obiskal dedek Mraz. Že sedmo leto zapored se v našem društvu trudimo, da organiziramo prihod dedka Mraza. Tudi letos sta celotno organizacijo in priprave za ta projekt prevzeli naši članici društva, ki sta tudi v komisiji za mladino v društvu Zdenka Šuman in Tina Rojc. Seveda so na pomoč priskočile še ostale pridne roke: Sanja H. je pomagala pri pripravi kulturnega programa, Monika Š. in Sara R. pri pakiranju daril, fotografiranje Monika, aranžerka Blanka pri izdelavi scene, pa še vsi ostali, ki so pomagali pri pripravi prostora, ipd.

Dedek Mraz v Lutvercih

Verniki so se zahvalili svojemu župniku (in nekdanjemu nogometnemu sodniku) Janezu Ferencku iz Apač, ob njegovem življenjskem jubileju

Janez FerencekDa priljubljeni apaški župnik Janez Ferencek letos praznuje okrogel življenjski jubilej, 60. letnico življenja, smo izvedeli po naključju. Na dan, ko se je pred 60 leti rodil so župnijski dvorani domače cerkve, ki se nahaja ob župnišču in služi v zimskem času kot bogoslužni prostor, je namreč daroval večerno sv. Mašo. Slednjo je s petjem, ob spremljavi organistke Aleksandre Papež na elektronskih orglah, popestril Župnijski pevski zbor, ki je po končani maši svojemu priljubljenemu župniku zapel: »Vse najboljše, dragi župnik Janez...«, v slovenščini in tradicionalno iste verze tudi v angleščini. V tem času so moški že začeli pripravljati mize in klopi, kjer so skupaj s slavljencem ob obloženi mizi z dobrotami, ki so jih pripravile pevke, s slavljencem nazdravili.

»Vse najboljše, dragi župnik Janez...«

Marija in Štefan Čeh sta tik po novem letu obeležila zlati pir

Zlata poroka ČehKomaj so utihnila božična in novoletna praznovanja, že sta zakonca Marija in Štefan Čeh z Bišečkega Vrha v Slovenskih goricah praznovala nov pomemben dogodek. Že prvo soboto v letu 2020 sta namreč, v krogu najbližjih in prijateljev, v gostišču Štajerska hiša kulinarike v Gočovi, obhajala visok skupni življenjski jubilej – zlato poroko. Vse skupaj se je začela z obiskom cerkve Sv. Bolfenka v Trnovski vasi, kjer je župnik Franc Mlakar, pri darovani sv. maši, opravil cerkveni obred. Od tod so se številni svatje z zlatoporočencema odpravili v Gočovski dvorec, kjer je potekal civilni zlatoporočni obred, s katerim sta potrdila svojo 50 - letno zakonsko zvestobo.

Najprej v cerkev, nato v dvorec

Zofija in Anton Žavrlan iz Slovenskih goric sta obhajala zlato poroko

Zlata poroka ŽavrlanBrez velikega pompa, v družbi svojih najdražjih, sta tik pred iztekom leta 2019, zlato poroko obhajala Zofija in Anton Žavrlan z Zgornje Ščavnice v Slovenskih goricah. Prijetno praznovanje, ki je potekalo na njunem domu, je s svojim obiskom počastil tudi župan občine Sveta Ana, Silvo Slaček, ki jima je v imenu občine čestital in izročil spominsko darilo, umetniško sliko vinograda, na kateri se v ozadju vidi cerkev sv. Ane. Ob klepetu s slavljencema smo izvedeli marsikaj iz njunega zanimivega in pestrega skupnega življenja.

Župan jima je čestital kar na njunem domu

Delegacija OZ RKS je na Orehovskem Vrhu obiskala 90-letnico Veroniko Fajfar, ki se je razveselila obiska in čestitk

Veronika Fajfar jubilejPred dnevi je Veronika Fajfar, ki živi v Orehovskem Vrhu, dober streljaj iz Gornje Radgone, praznovala 90. rojstni dan in jo je z obiskom razveselila delegacija Rdečega križa. Na obisk je s poverjenicama Ido Šemrl in Marijo Vrbančič, prišel predsednik Krajevnega odbora RK Črešnjevci – Zbigovci, Janko Auguštin. Ob čestitkah in izročitvi daril, je bila opazna radost slavljenke, ki je izrazila veselje in zadovoljstvo, da so z obiskom počastili njen visoki življenjski jubilej.

Deset vnukov, 13 pravnukov in dva prapravnuka...

Priljubljena Prekmurca iz Apaške doline

Biserna poroka NovakKer sta se Amalija in Franc Novak iz Apač poročila 30. decembra 1959, sta tudi šestdeset let pozneje, biserno poroko obhajala tik pred iztekom leta. Prvič je poroka potekala v Murski Soboti, civilna na tedanjem matičnem uradu, cerkvena pa v cerkvi Sv. Nikolaja. In ker je bila Amalija učiteljica sta se cerkveno poročila ponoči v tajnosti. Tokrat sta svojo biserno poroko praznovala v krogu svoje družine in prijateljev v apaški cerkvi, sveto mašo pa je daroval župnik Janez Ferencek. Ob cerkvenem poročnem obredu jima je župnik Janez Ferencek namenil veliko lepih besed zahvale in jima izročil darilo.

Biserno poroko sta obhajala Amalija in Franc Novak iz Apač

Darila blagoslovil negovski župnik Marjan Rola

Božiček pri ŠenekarjuV Gostilni Šenekar, v Spodnjih Ivanjcih pri Negovi, je tik pred božičem, potekala tradicionalna prireditev, kjer je Božiček obdaril 60 otrok iz KS Spodnji Ivanjci, starih do 6 let. Že 27. tovrstno prireditev z obdarovanjem je tudi letos pripravilo Kulturno športno društvo (KŠD) Spodnji Ivanjci, s pomočjo sredstev Krajevne skupnosti Spodnji Ivanjci in dobrotnikov. Ob tej priliki so otroci iz KS Spodnji Ivanjci, pod vodstvom Simone Danko in Martine Vesenjak, pripravili kulturni program z božično vsebino.

Božiček obdaril 60 otrok

Moj kraj Radgona

VELIKOST TEKSTA

ZASLON

Zaslon

Za Lano zbirali humanitarna sredstva

 

Na humanitarnem koncertu za Lano zbrali 3462 evrov

Humanitarni koncertŠtudentsko-mladinski klub Klinka iz Gornje Radgone je v letošnjem letu ponovno izpeljal projekt humanitarne pomoči, s katero želi spodbuditi ozaveščenost o tej problematiki v našem okolju, v prvi vrsti pa pomagati družini ali posamezniku, ki je tega resnično potreben. V sklopu tega projekta je v soboto, 11. aprila, v kongresni dvorani hotela Radin potekal humanitarni koncert za deklico Lano, ki trpi za celebralno paralizo.

Deklica se je rodila 5. decembra 2006 v mariborski porodnišnici, 13 tednov pred predvidenim rokom. Takoj po porodu so jo odpeljali v enoto za intenzivno terapijo in nego novorojenčkov in jo dali v inkubator. Borila se je za življenje. Po 73. dneh na oddelku za intenzivno nego so jo starši lahko odpeljali domov. Zaradi zaostajanja v gibalnem razvoju so jo odpeljali k fizioterapevtki, ta pa je postavila že omenjeno diagnozo. Lana sedaj obiskuje 2. razred osnovne šole. Je pridna učenka, veliko sodeluje, je uspešna, vztrajna in potrpežljiva. Zmore več, kot sta starša pričakovala. Obožuje morje in živali, uživa v vožnji s triciklom.
Ker je Lana vsako leto starejša, večja in težja, jim največjo težavo povzroča mobilnost. Živijo namreč v drugem nadstropju hiše, zato bi dvigalo bilo več kot potrebno. S tem bodo deklici omogočili neovirano gibanje in samostojnost.
Dvorano so najprej napolnili zvoki prekmurske zasedbe Balladero, ki je pod taktirko Dominika Bagola ustvarila iskrene spevne melodije, podprte z vokalno in osebno-izpovedno liriko, močni klavirski zvoki pa so prepletali svojevrstno harmonijo.
Po unikatnih avtorskih zvokih pa je na oder stopil že težko pričakovani Uroš Perić, glasbenik, pianist, avtor in vokalist, ki se s tovrstnim delom profesionalno ukvarja že enajsto leto. Je svetovno znan interpret Raya Charlesa, ki s svojim karizmatičnim igranjem jazza, bluesa, gospela in countryja, navdušuje velike množice s številnimi nastopi po Evropi in Ameriki ter sodelovanjem z največjimi glasbeniki, tudi z nekdanjimi člani Rayevega orkestra. S pomočjo svoje spremljevalne skupine je tako v dvorani hotela Radin ustvaril energično vzdušje, hkrati pa poudaril pomen medčloveške pomoči. »Ko ljudje pridejo na dogodek, ki je humanitarne narave, se res čuti srce. Pravijo, da ko človek naredi eno dobro dejanja, da ta pozitivni učinek nosi še kar nekaj časa s seboj.«
V avli pred dvorano pa je prav tako potekala razstava znane in priznane umetnice Tamare Vogrin, ki je na ogled postavila serijo novejših del, in sicer zbirko portretov vseh igralcev filma o Jamesu Bondu. »Ko sem se odločala in zbirala ideje za naslednjo razstavo, sem nekako vedela, da bo naslednja razstava predstavila karizmatičnega agenta britanske tajne službe, saj sem bila vedno oboževalka teh filmov, sploh pa igralca Seana Conneryja,« je dodala Tamara. Vsaka slika izraža umetničino energijo, ki jo upodablja predvem v močnih in izrazitih barvah, vzorcih ali ozadjih.
Ne le, da je uspel sam program večera, ampak tudi sam namen. Na koncertu se je s prodanimi kartami in prostovoljnimi prispevki zbralo 2.484 evrov, k temu pa so prispevali tudi donatorji, in sicer Zdravilišče Radenci hotel Radin, Radgonske gorice d.d., Adriatic Slovenica d.d., Arcont d.d., Pomurski sejem d.d., Pro audio, Tokam d.o.o., Komunala Radgona d.o.o., Trend caffe, Plastron d.o.o., Propaganda, Casa del nonno ter Bar nabucco. Donacija tako skupaj znaša 878,89 evrov.
Za pogostitev na prireditvi so poskrbeli Radenska d.d., VinoŠkrobar ter VinoBorko.
V mesecu aprilu je prav tako potekala akcija Dobra kava za dober namen v kava baru Sen kafe v Gornji Radgoni, kjer so od vsake skuhane kave namenili 10 centov v ta dobrodelni namen. Skuhanih je bilo nekaj manj kot tisoč kav, kar pomeni, da bo k skupni pomoči prispevanih še dodatnih slabih sto evrov.
Anja Misja, predsednica Študenstko-mladinskega kluba Klinka je po uspešno zaključenem projektu dejala, da »si klub s svojim delovanjem prizadeva ustvarjati boljšo prihodnost za lokalno skupnost, pa naj bo to s pestro ponudbo dogajanja za mlade ali s humanitarno obarvanimi dogodki. Tovrstni dogodki nam dajejo novo delovno vnemo in željo po podobnih dogodkih v prihodnosti. Zares sem bila vesela, za tako številno udeležbo, da smo pomagali Lani in njeni družini. V njihovem imenu in imenu Študentsko-mladinskega kluba Klinka se želim iskreno zahvaliti vsem, saj smo vsi skupaj s humanitarnim koncertom in končnim izkupičkom olajšali življenje družine Šeruga ter pripomogli k srečnejšim trenutkom v njihovi prihodnosti.«

Za prikaz gumbov, kot so "Všeč mi je", "Deli na FB", "Tweet", "G+" in komentarjev socialnih omrežij omogočite piškotke v nastavitvah, ki jih odprete na zavihku "Zasebnost" ob strani levo ali spodaj na gumbu "Dovoli piškotke"! Za pravilno delovanje novih nastavitev osvežite stran s pritiskom na tipko "F5".
Nahajate se: MKR Dobrodelnost Za Lano zbirali humanitarna sredstva