Rodila se je pred 80., poročila pa pred 60. leti

Diamantna poroka LončaričZa Marico Lončarič iz Lokavcev pri Negovi je 23. januar gotovo najbolj srečen datum v življenju. Kako tudi ne, ko pa se je natančno tega dne pred osmimi desetletji rodila, pred šestimi pa tudi poročila. Torej je letos, prav na dan, ko so se po kar nekaj meglenih in turobnih dneh, nad negovskim delom Slovenskih Goric, pojavili prijetni sončni žarki, imela pravi vzrok za dvojno praznovanje. Pravzaprav je s svojim življenjskim sopotnikom, možem Slavkom, brez posebnega pompa in razkošja, v domači hiši, kjer ima sedež tudi na daleč znano podjetje Montaža Lončarič, predvsem prejemala darila in čestitke, oba za visok skupni življenjski jubilej, ona sama pa še za okrogel osebni jubilej. Odločila sta se namreč, da bosta svoj jubilej obeležila v družbi svojih najdražjih, treh otrok, štirih vnukov in pravnukinje, ter še nekaj drugih svojcev, sorodnikov in prijateljev. Ob ganljivih čestitkah se je slavljencema tu in tam orosilo oko...

Marica in Slavko Lončarič obeležila diamantno poroko in njenih osemdeset

Dedek Mraz obiskal tudi otroke v Lutvercih

Dedek Mraz LutverciV našem gasilskem domu je bilo konec decembra spet veselo. Naše otroke je obiskal dedek Mraz. Že sedmo leto zapored se v našem društvu trudimo, da organiziramo prihod dedka Mraza. Tudi letos sta celotno organizacijo in priprave za ta projekt prevzeli naši članici društva, ki sta tudi v komisiji za mladino v društvu Zdenka Šuman in Tina Rojc. Seveda so na pomoč priskočile še ostale pridne roke: Sanja H. je pomagala pri pripravi kulturnega programa, Monika Š. in Sara R. pri pakiranju daril, fotografiranje Monika, aranžerka Blanka pri izdelavi scene, pa še vsi ostali, ki so pomagali pri pripravi prostora, ipd.

Dedek Mraz v Lutvercih

Verniki so se zahvalili svojemu župniku (in nekdanjemu nogometnemu sodniku) Janezu Ferencku iz Apač, ob njegovem življenjskem jubileju

Janez FerencekDa priljubljeni apaški župnik Janez Ferencek letos praznuje okrogel življenjski jubilej, 60. letnico življenja, smo izvedeli po naključju. Na dan, ko se je pred 60 leti rodil so župnijski dvorani domače cerkve, ki se nahaja ob župnišču in služi v zimskem času kot bogoslužni prostor, je namreč daroval večerno sv. Mašo. Slednjo je s petjem, ob spremljavi organistke Aleksandre Papež na elektronskih orglah, popestril Župnijski pevski zbor, ki je po končani maši svojemu priljubljenemu župniku zapel: »Vse najboljše, dragi župnik Janez...«, v slovenščini in tradicionalno iste verze tudi v angleščini. V tem času so moški že začeli pripravljati mize in klopi, kjer so skupaj s slavljencem ob obloženi mizi z dobrotami, ki so jih pripravile pevke, s slavljencem nazdravili.

»Vse najboljše, dragi župnik Janez...«

Marija in Štefan Čeh sta tik po novem letu obeležila zlati pir

Zlata poroka ČehKomaj so utihnila božična in novoletna praznovanja, že sta zakonca Marija in Štefan Čeh z Bišečkega Vrha v Slovenskih goricah praznovala nov pomemben dogodek. Že prvo soboto v letu 2020 sta namreč, v krogu najbližjih in prijateljev, v gostišču Štajerska hiša kulinarike v Gočovi, obhajala visok skupni življenjski jubilej – zlato poroko. Vse skupaj se je začela z obiskom cerkve Sv. Bolfenka v Trnovski vasi, kjer je župnik Franc Mlakar, pri darovani sv. maši, opravil cerkveni obred. Od tod so se številni svatje z zlatoporočencema odpravili v Gočovski dvorec, kjer je potekal civilni zlatoporočni obred, s katerim sta potrdila svojo 50 - letno zakonsko zvestobo.

Najprej v cerkev, nato v dvorec

Zofija in Anton Žavrlan iz Slovenskih goric sta obhajala zlato poroko

Zlata poroka ŽavrlanBrez velikega pompa, v družbi svojih najdražjih, sta tik pred iztekom leta 2019, zlato poroko obhajala Zofija in Anton Žavrlan z Zgornje Ščavnice v Slovenskih goricah. Prijetno praznovanje, ki je potekalo na njunem domu, je s svojim obiskom počastil tudi župan občine Sveta Ana, Silvo Slaček, ki jima je v imenu občine čestital in izročil spominsko darilo, umetniško sliko vinograda, na kateri se v ozadju vidi cerkev sv. Ane. Ob klepetu s slavljencema smo izvedeli marsikaj iz njunega zanimivega in pestrega skupnega življenja.

Župan jima je čestital kar na njunem domu

Delegacija OZ RKS je na Orehovskem Vrhu obiskala 90-letnico Veroniko Fajfar, ki se je razveselila obiska in čestitk

Veronika Fajfar jubilejPred dnevi je Veronika Fajfar, ki živi v Orehovskem Vrhu, dober streljaj iz Gornje Radgone, praznovala 90. rojstni dan in jo je z obiskom razveselila delegacija Rdečega križa. Na obisk je s poverjenicama Ido Šemrl in Marijo Vrbančič, prišel predsednik Krajevnega odbora RK Črešnjevci – Zbigovci, Janko Auguštin. Ob čestitkah in izročitvi daril, je bila opazna radost slavljenke, ki je izrazila veselje in zadovoljstvo, da so z obiskom počastili njen visoki življenjski jubilej.

Deset vnukov, 13 pravnukov in dva prapravnuka...

Priljubljena Prekmurca iz Apaške doline

Biserna poroka NovakKer sta se Amalija in Franc Novak iz Apač poročila 30. decembra 1959, sta tudi šestdeset let pozneje, biserno poroko obhajala tik pred iztekom leta. Prvič je poroka potekala v Murski Soboti, civilna na tedanjem matičnem uradu, cerkvena pa v cerkvi Sv. Nikolaja. In ker je bila Amalija učiteljica sta se cerkveno poročila ponoči v tajnosti. Tokrat sta svojo biserno poroko praznovala v krogu svoje družine in prijateljev v apaški cerkvi, sveto mašo pa je daroval župnik Janez Ferencek. Ob cerkvenem poročnem obredu jima je župnik Janez Ferencek namenil veliko lepih besed zahvale in jima izročil darilo.

Biserno poroko sta obhajala Amalija in Franc Novak iz Apač

Darila blagoslovil negovski župnik Marjan Rola

Božiček pri ŠenekarjuV Gostilni Šenekar, v Spodnjih Ivanjcih pri Negovi, je tik pred božičem, potekala tradicionalna prireditev, kjer je Božiček obdaril 60 otrok iz KS Spodnji Ivanjci, starih do 6 let. Že 27. tovrstno prireditev z obdarovanjem je tudi letos pripravilo Kulturno športno društvo (KŠD) Spodnji Ivanjci, s pomočjo sredstev Krajevne skupnosti Spodnji Ivanjci in dobrotnikov. Ob tej priliki so otroci iz KS Spodnji Ivanjci, pod vodstvom Simone Danko in Martine Vesenjak, pripravili kulturni program z božično vsebino.

Božiček obdaril 60 otrok

Moj kraj Radgona

VELIKOST TEKSTA

ZASLON

Zaslon

Namesto za darila sredstva v dobrodelne namene

 

Teleing, ki uspešno zaključuje poslovno leto 2015, pomaga pomoči potrebnim

TeleingV podjetju Teleing d.o.o. že šesto leto zapored tudi ob koncu leta nadaljujejo z dobrodelnostjo. Namesto za poslovna darila so namreč donacijo v višini 2.000 evrov namenili humanitarnemu Lions klubu Ptuj, ki jih bo v celoti porabil za Božično – novoletno obdaritev otrokom iz socialno ogroženih družin. Predsednik Lions kluba Mark Klemenčič, ki se je zahvali za znaten prispevek k realizaciji tradicionalnega dobrodelnega projekta Lions kluba Ptuj, je dejal, da bodo v okviru projekta obdarili več kot 130 otrok iz 50 socialno ogroženih družin, z darilnimi paketi.

Ob tem je na kratko predstavil humanitarno društvo Lions klub Ptuj in njihovih največjih dobrodelnih projektov v lionističnem letu 2015/2016. Razlog za donacijo Teleinga je sicer uspešno poslovanje v letu 2015. Uspešno so zaključili več investicij in celovito prenovili njihovo ponudbo. Zadovoljni so, da število naročnikov njihovih širokopasovnih storitev narašča.
Vse to so pred podelitvijo dobrodelnih sredstev, povedali na posebni tiskovni konferenci v Info točki Teleing na Ptuju in sedežu KKS Ptuj d.o.o. Branko Brumen, direktor podjetja KKS Ptuj d.o.o je hkrati predstavil razvoj omrežja KKS Ptuj v letu 2015 in načrte za leto 2016. Pri čemer je poudaril pomen zagotovitve dostopa do širokopasovne infrastrukture, katero gradi Teleing d.o.o. tudi na ruralnem področju MO Ptuj. „Vsebinski in finančni rezultati ter tehnološki napredek, ki smo jih (so)ustvarili na izjemno pomembnem celovitem telekomunikacijskem področju bivanja občank in občanov MO Ptuj ter njenih obiskovalcev, turistov... so dokaz, da je bila odločitev MO Ptuj o javno-zasebnem partnerstvu s podjetjem Teleing modra, pravilna in dragocena ter predstavlja primer dobre prakse za pospešen razvoj Ptuja, ki bi mu kazalo slediti tudi na drugih območjih in področjih nujne spremembe obstoječe lastninske in upravljavske strukture. Primerjalni podatki z obdobjem pred sklenitvijo pogodb KKS Ptuj d.o.o. s Teleing d.o.o. na področjih modernizacije – nadgradnje KKS Ptuj omrežja po najvišjih državnih in EU standardih, zgrajenih 78 km kabelske kanalizacije za širokopasovno optično omrežje v teh letih, obseg investicijskega vzdrževanja, zagotavljanje obratovanja obstoječega omrežja – upad števila prijavljenih napak s strani naročnikov, zaustavljen trend upadanja naročnikov v omrežju KKS Ptuj in še naprej povečani delež tistih naročnikov kateri uporabljajo tudi druge širokopasovne storitve elektronskih komunikacij na svojem priključku na omrežje KKS, raznovrstna programska shema, ki se prilagaja željam in pričakovanjem naročnikov in ne nazadnje pozitivno finančno poslovanje podjetja, nedvomno potrjujejo navedeno oceno.« je povedal Branko Brumen
Direktor Teleing d.o.o. Janez Smolkovič je v nadaljevanju predstavil poslovanje podjetja v letu 2015. Podjetje Teleing d.o.o. je letos obeležilo 20 let obstoja in uspešnega razvoja. Uveljavili so se, kot konkurenčen ponudnik sodobnih telekomunikacijskih storitev na področju 15 občin Spodnjega Podravja in Pomurja. Podjetje ima poslovni enoti in Info točki za naročnike na Ptuju in v Ljutomeru. V mesecu juniju letos pa so odprli nov storitveno-logistični center za širše Ptujsko področje v industrijski coni v občini Markovci pri Ptuju. Podjetje Teleing danes zaposluje 35 strokovnjakov in sodeluje z več zunanjimi izvajalci in kooperanti. V želji, da bi tudi v prihodnje obstali kot konkurenčen ponudnik so v podjetju Teleing v letošnjem letu uvedli več novosti v njihovi ponudbi. Obstoječa omrežja kabelske televizije so nadgradili v sodobna hibridna optično koaksialna omrežja. Potrebe po hitrih povezavah so vsak dan večje, zato so investirali v nadgradnjo opreme za kabelski internet, kar jim omogoča, da so lahko v začetku julija letos dvignili prenosne hitrosti kabelskega interneta vse do 100/8 Mbit/s...
„Zavedamo se, da je naš razvoj odvisen od naših naročnikov, zato se že vsa ta leta vsi zaposleni v podjetju Teleing trudimo, da bi s svojo ponudbo storitev čim bolj izpolnili pričakovanja in želje naročnikov. Ob tej priložnosti se vsem naročnikom v imenu vseh sodelavcev zahvaljujem za razumevanje ob uvajanju novosti v našo ponudbo", je dejal direktor podjetja Janez Smolkovič, ki je dodal, da se iz njihove ponudbe počasi poslavlja analogna televizija. V letošnjem letu bodo za vse investicije, gradnjo novih optičnih omrežij in nakup omrežne opreme za ponudbo njihovih storitev, namenili 1,2 milijona evrov. Teleing je v lokalnem okolju postal prepoznavna blagovna znamka, zaposleni pa so neločljiv del tega in uspešne zgodbe podjetja, katero želijo nadaljevati tudi v bodoče. Želijo biti vpeti v lokalno okolje, zato se bodo tudi v bodoče družbeno odgovorno odzivali na dogajanja v lokalnem okolju.

Za prikaz gumbov, kot so "Všeč mi je", "Deli na FB", "Tweet", "G+" in komentarjev socialnih omrežij omogočite piškotke v nastavitvah, ki jih odprete na zavihku "Zasebnost" ob strani levo ali spodaj na gumbu "Dovoli piškotke"! Za pravilno delovanje novih nastavitev osvežite stran s pritiskom na tipko "F5".
Nahajate se: MKR Dobrodelnost Namesto za darila sredstva v dobrodelne namene