Rodila se je pred 80., poročila pa pred 60. leti

Diamantna poroka LončaričZa Marico Lončarič iz Lokavcev pri Negovi je 23. januar gotovo najbolj srečen datum v življenju. Kako tudi ne, ko pa se je natančno tega dne pred osmimi desetletji rodila, pred šestimi pa tudi poročila. Torej je letos, prav na dan, ko so se po kar nekaj meglenih in turobnih dneh, nad negovskim delom Slovenskih Goric, pojavili prijetni sončni žarki, imela pravi vzrok za dvojno praznovanje. Pravzaprav je s svojim življenjskim sopotnikom, možem Slavkom, brez posebnega pompa in razkošja, v domači hiši, kjer ima sedež tudi na daleč znano podjetje Montaža Lončarič, predvsem prejemala darila in čestitke, oba za visok skupni življenjski jubilej, ona sama pa še za okrogel osebni jubilej. Odločila sta se namreč, da bosta svoj jubilej obeležila v družbi svojih najdražjih, treh otrok, štirih vnukov in pravnukinje, ter še nekaj drugih svojcev, sorodnikov in prijateljev. Ob ganljivih čestitkah se je slavljencema tu in tam orosilo oko...

Marica in Slavko Lončarič obeležila diamantno poroko in njenih osemdeset

Dedek Mraz obiskal tudi otroke v Lutvercih

Dedek Mraz LutverciV našem gasilskem domu je bilo konec decembra spet veselo. Naše otroke je obiskal dedek Mraz. Že sedmo leto zapored se v našem društvu trudimo, da organiziramo prihod dedka Mraza. Tudi letos sta celotno organizacijo in priprave za ta projekt prevzeli naši članici društva, ki sta tudi v komisiji za mladino v društvu Zdenka Šuman in Tina Rojc. Seveda so na pomoč priskočile še ostale pridne roke: Sanja H. je pomagala pri pripravi kulturnega programa, Monika Š. in Sara R. pri pakiranju daril, fotografiranje Monika, aranžerka Blanka pri izdelavi scene, pa še vsi ostali, ki so pomagali pri pripravi prostora, ipd.

Dedek Mraz v Lutvercih

Verniki so se zahvalili svojemu župniku (in nekdanjemu nogometnemu sodniku) Janezu Ferencku iz Apač, ob njegovem življenjskem jubileju

Janez FerencekDa priljubljeni apaški župnik Janez Ferencek letos praznuje okrogel življenjski jubilej, 60. letnico življenja, smo izvedeli po naključju. Na dan, ko se je pred 60 leti rodil so župnijski dvorani domače cerkve, ki se nahaja ob župnišču in služi v zimskem času kot bogoslužni prostor, je namreč daroval večerno sv. Mašo. Slednjo je s petjem, ob spremljavi organistke Aleksandre Papež na elektronskih orglah, popestril Župnijski pevski zbor, ki je po končani maši svojemu priljubljenemu župniku zapel: »Vse najboljše, dragi župnik Janez...«, v slovenščini in tradicionalno iste verze tudi v angleščini. V tem času so moški že začeli pripravljati mize in klopi, kjer so skupaj s slavljencem ob obloženi mizi z dobrotami, ki so jih pripravile pevke, s slavljencem nazdravili.

»Vse najboljše, dragi župnik Janez...«

Marija in Štefan Čeh sta tik po novem letu obeležila zlati pir

Zlata poroka ČehKomaj so utihnila božična in novoletna praznovanja, že sta zakonca Marija in Štefan Čeh z Bišečkega Vrha v Slovenskih goricah praznovala nov pomemben dogodek. Že prvo soboto v letu 2020 sta namreč, v krogu najbližjih in prijateljev, v gostišču Štajerska hiša kulinarike v Gočovi, obhajala visok skupni življenjski jubilej – zlato poroko. Vse skupaj se je začela z obiskom cerkve Sv. Bolfenka v Trnovski vasi, kjer je župnik Franc Mlakar, pri darovani sv. maši, opravil cerkveni obred. Od tod so se številni svatje z zlatoporočencema odpravili v Gočovski dvorec, kjer je potekal civilni zlatoporočni obred, s katerim sta potrdila svojo 50 - letno zakonsko zvestobo.

Najprej v cerkev, nato v dvorec

Zofija in Anton Žavrlan iz Slovenskih goric sta obhajala zlato poroko

Zlata poroka ŽavrlanBrez velikega pompa, v družbi svojih najdražjih, sta tik pred iztekom leta 2019, zlato poroko obhajala Zofija in Anton Žavrlan z Zgornje Ščavnice v Slovenskih goricah. Prijetno praznovanje, ki je potekalo na njunem domu, je s svojim obiskom počastil tudi župan občine Sveta Ana, Silvo Slaček, ki jima je v imenu občine čestital in izročil spominsko darilo, umetniško sliko vinograda, na kateri se v ozadju vidi cerkev sv. Ane. Ob klepetu s slavljencema smo izvedeli marsikaj iz njunega zanimivega in pestrega skupnega življenja.

Župan jima je čestital kar na njunem domu

Delegacija OZ RKS je na Orehovskem Vrhu obiskala 90-letnico Veroniko Fajfar, ki se je razveselila obiska in čestitk

Veronika Fajfar jubilejPred dnevi je Veronika Fajfar, ki živi v Orehovskem Vrhu, dober streljaj iz Gornje Radgone, praznovala 90. rojstni dan in jo je z obiskom razveselila delegacija Rdečega križa. Na obisk je s poverjenicama Ido Šemrl in Marijo Vrbančič, prišel predsednik Krajevnega odbora RK Črešnjevci – Zbigovci, Janko Auguštin. Ob čestitkah in izročitvi daril, je bila opazna radost slavljenke, ki je izrazila veselje in zadovoljstvo, da so z obiskom počastili njen visoki življenjski jubilej.

Deset vnukov, 13 pravnukov in dva prapravnuka...

Priljubljena Prekmurca iz Apaške doline

Biserna poroka NovakKer sta se Amalija in Franc Novak iz Apač poročila 30. decembra 1959, sta tudi šestdeset let pozneje, biserno poroko obhajala tik pred iztekom leta. Prvič je poroka potekala v Murski Soboti, civilna na tedanjem matičnem uradu, cerkvena pa v cerkvi Sv. Nikolaja. In ker je bila Amalija učiteljica sta se cerkveno poročila ponoči v tajnosti. Tokrat sta svojo biserno poroko praznovala v krogu svoje družine in prijateljev v apaški cerkvi, sveto mašo pa je daroval župnik Janez Ferencek. Ob cerkvenem poročnem obredu jima je župnik Janez Ferencek namenil veliko lepih besed zahvale in jima izročil darilo.

Biserno poroko sta obhajala Amalija in Franc Novak iz Apač

Darila blagoslovil negovski župnik Marjan Rola

Božiček pri ŠenekarjuV Gostilni Šenekar, v Spodnjih Ivanjcih pri Negovi, je tik pred božičem, potekala tradicionalna prireditev, kjer je Božiček obdaril 60 otrok iz KS Spodnji Ivanjci, starih do 6 let. Že 27. tovrstno prireditev z obdarovanjem je tudi letos pripravilo Kulturno športno društvo (KŠD) Spodnji Ivanjci, s pomočjo sredstev Krajevne skupnosti Spodnji Ivanjci in dobrotnikov. Ob tej priliki so otroci iz KS Spodnji Ivanjci, pod vodstvom Simone Danko in Martine Vesenjak, pripravili kulturni program z božično vsebino.

Božiček obdaril 60 otrok

Moj kraj Radgona

VELIKOST TEKSTA

ZASLON

Zaslon

Lek že 12. leto organizira Dan sodelovanja z lokalno skupnostjo

 

»Lepo je videti srečne ljudi, ki jim z obiskom polepšaš dan«

V teh letih je s prostovoljstvom svojih zaposlenih postal dober zgled in k tovrstnim programom spodbudil tudi druge družbe v Sloveniji.

LekLendava - Ob letošnjih 20-letnici Novartisa in 70-letnici Leka, člana skupine Sandoz, rekordnih več kot 600 sodelavcev iz Ljubljane, Mengša, Lendave, Kranjske Gore in s Prevalj sodeluje v več kot 20 dejavnostih, ki potekajo od Debelega rtiča do Lendave, od Kolpe do Kranjske Gore. In konec tedna je potekal osrednji del prostovoljskih dejavnosti, ki jih v Leku, članu skupine Sandoz, že 12. leto zapored organizirajo v sklopu globalne Novartisove pobude prostovoljstva Dan sodelovanja z lokalno skupnostjo. Kot vsa leta, tudi letos sodelujejo zaposleni iz Lendave, ki so danes polepšali dan prebivalcem Doma starejših občanov Lendava, pripravili plavalni športni dan za otroke Dvojezične osnovne šole II Lendava in urejali okolico šole. Poleg tega so zbirali hrano za družine v socialni stiski, v aprilu pa se bodo udeležili še krvodajalske akcije.

»Pobuda prostovoljstva je prišla k nam iz Novartisa in v Leku, članu skupine Sandoz, smo jo sprejeli z odprtimi rokami in srci. V teh letih smo postali tudi dober zgled drugim podjetjem v Sloveniji, ki so nekaj let za nami začela s podobnimi akcijami, kar je krasno, saj tako še več ljudi prejme pomoč, ki jo potrebuje,« je povedala Gizela Štampar, direktorica Proizvodnje antiinfektivov Lendava v Leku, članu skupine Sandoz, Simon Rečnik, direktor Pakirnega centra Lendava v Leku, članu skupine Sandoz, pa dodaja: »Že vrsto let zapored sem s sodelavci ob dnevu sodelovanja z lokalno skupnostjo obiskal Dvojezično osnovno šolo II Lendava. Skupaj z učitelji in otroki smo urejali okolico ter tako preživeli lep dan na svežem zraku in v dobri družbi. Dan, ki ga v sklopu delovnega časa vsako leto namenimo prostovoljstvu, nas vse napolni s pozitivno energijo in zato se ga vsako leto znova z veseljem udeležimo.«
V minulih 12 letih, odkar se pridružujejo Novartisovi globalni pobudi prostovoljstva, so v Lendavi stkali tesne vezi s posamezniki in organizacijami v lokalnem okolju. »Dan sodelovanja z lokalno skupnostjo pridobiva vsako leto večji pomen tudi v Lendavi. Že vrsto let sodelujemo z učenci in učitelji Dvojezične osnovne šole II, z otroki in mladostniki s posebnimi potrebami, zato je druženje še toliko bolj prisrčno. Letos smo pripravili tudi zabavni dan za starejše občane. Naše mesto je majhno, zato se zgodi, da ob tej priložnosti po dolgem času srečaš tudi kakšnega znanca, kar je vedno lepo. Pohvaliti moramo tudi naše krvodajalce, ki z darovanjem krvi rešujejo življenja in v Lendavi jih je vsako leto več,« je povedala Mirjana Balažic z lendavske lokacije Leka, člana skupine Sandoz, ki z veseljem sodeluje v prostovoljskih dejavnostih, ker pravi, da je lepo videti srečne ljudi, ki jim z obiskom polepšaš dan.
Ob letošnji 20-letnici Novartisa in 70-letnici Leka, člana skupine Sandoz, sodeluje rekordnih več kot 600 sodelavk in sodelavcev iz Ljubljane, Mengša, Lendave, Kranjske Gore in s Prevalj. Udeležujejo se več kot 20 različnih prostovoljskih dejavnostih, ki potekajo od 25. marca do 22. aprila po vsej Sloveniji. Letos so v Dan sodelovanja z lokalno skupnostjo vključili številne aktivnosti, kot so: zbiralna akcija hrane za družine v socialni stiski ter zapuščene živali; polepšajmo dan starejšim v domovih; obisk ljubljanske tržnice s starostniki iz Doma starejših občanov Bokalce v Ljubljani; družabni dan s tombolo v Domu počitka Mengeš in Domu starejših na Fari pri Prevaljah, ter zabavni dan v Domu starejših občanov Lendava; darovanje krvi; pomoč pri pripravi paketov hrane na Rdečem križu v Ljubljani; Urejanje zdravilišča RKS na Debelem rtiču; obisk otrok s posebnimi potrebami iz OŠ Roje v Minicity v Ljubljani; sajenje dreves v okolici Logatca v sodelovanju z logaško enota Zavada za gozdove Slovenije in na dvorišču OŠ Valentina Vodnika; vožnja z ladjico po Ljubljanici za varovance INCE Mengeš; urejanje okolice Malega doma v Šiški – Zavod Dolfke Boštjančič, Centra Janeza Levca na Dečkovi ulici in zavetišča za živali v Horjulu; organizacija nogometnega turnirja ter obisk živalskega vrta z begunci iz Azilnega doma v Ljubljani v sodelovanju s Slovensko filantropijo; pleskanje prostorov PGD Mengeš; plavalni športni dan za otroke DOŠ II Lendava in urejanje okolice šole; kuhanje za oskrbovance doma Altra na Prevaljah; oživitev kočevskih studencev in Kolpske doline v sodelovanju s kočevsko enoto Zavoda za gozdove RS; urejanje letovišč ZPMS v Kranjski Gori in Pacugu; zabaven dan v Hotelu Lek v Kranjski Gori za varovance s prilagojenim programom OŠ Poldeta Stražišarja z Jesenic.
V 12 letih prostovoljstva je sodelovalo več kot 3.900 Novartisovih zaposlenih v Sloveniji, ki so pomagali več kot 60 različnim organizacijam in več kot 12.000 ljudem. V teh letih je Novartis v Sloveniji postal dober zgled in k tovrstnim programom spodbudil tudi druge družbe v Sloveniji.
Lek, član skupine Sandoz, je eden ključnih stebrov druge največje generične farmacevtske družbe na svetu. Je njen vodilni globalni razvojni center za tehnološko zahtevne izdelke in tehnologije, eden ključnih globalnih proizvodnih centrov za učinkovine in zdravila, kompetenčni center za razvoj vertikalno integriranih izdelkov, kompetenčni center Sandoza pri razvoju in proizvodnji biofarmacevtskih učinkovin in izdelkov, center oskrbe za trge Srednje in Vzhodne Evrope, Jugovzhodne Evrope in SND ter trži in prodaja Sandozove izdelke v Sloveniji.

Za prikaz gumbov, kot so "Všeč mi je", "Deli na FB", "Tweet", "G+" in komentarjev socialnih omrežij omogočite piškotke v nastavitvah, ki jih odprete na zavihku "Zasebnost" ob strani levo ali spodaj na gumbu "Dovoli piškotke"! Za pravilno delovanje novih nastavitev osvežite stran s pritiskom na tipko "F5".
Nahajate se: MKR Dobrodelnost Lek že 12. leto organizira Dan sodelovanja z lokalno skupnostjo