Pozdravil jih je tudi novi župan Roman Leljak

Gasilski veteraniTik ob izteku leta 2018 je PGD Janžev Vrh organiziral in gostil tradicionalno srečanje gasilskih veteranov in gasilskih veterank Gasilske zveze občine Radenci. Gre za tradicionalno srečanje, ki poteka vsako leto ob koncu leta in ga vsako leto gosti drugo društvo. Letošnjega tradicionalnega srečanja v gasilskem domu Janžev Vrh se je udeležila stotnija gasilskih veteranov in veterank, katere sta pozdravila Franc Bratkovič, predsednik veteranov GZ Radenci, in prvič novi župan občine Radenci, Roman Leljak. Slednji je v svojem nagovoru izpostavil pomen gasilstva in tudi pomen dela gasilskih veteranov. Predstavil je tudi nekatere naloge, ki jih namerava občina Radenci realizirati v naslednjem letu.

Stotnija gasilskih veteranov GZ Radenci na Janževem Vrhu

Zavijanje daril je lahko zabava in ohranjanje okolja

Rastišče - zavijalnicaPo izjemno uspešni „izmenjevalnici" oblačil in obutve, je radgonska Iniciativa Rastišče, prav v času prazničnega obdarovanja, pripravila novo akcijo, tokrat z naslovom Zavijalnica - zavijanje daril na trajnostni način. V prostorih Mladinskega centra Gornja Radgona se je zbralo več deset zainteresiranih, ki se zavedajo, da lahko na najrazličnejših področjih svojega vsakdana znatno prispevamo k varovanju okolja. „V Iniciativi Rastišče si prizadevamo nuditi alternativo uveljavljenim, do narave škodljivim navadam.

Iniciativa Rastišče pripravila prikaz zavijanja daril na trajnostni način

Vesela je čestitk župana in predsednika upokojencev

Marija ŽnidaričTako kot je že vrsto let običaj v občini Sv. Jurij ob Ščavnici, ko odgovorni obiskujejo in obdarijo jubilante, so tamkajšnji župan Anton Slana, ter predsednica in aktivistka KO RK Sv. Jurij ob Ščavnici, Cvetka Fiala in Rozina Kraner, obiskali in obdarili Marijo Žnidarič, ki je tik pred iztekom leta 2018 obeležila 90. življenjski jubilej. Kot nam je povedala je bila obiska nadvse vesela. Po čestitkah, izročenih darilih in zapeti Zdravljici, v kateri so sodelovali tudi hčerka Marija z življenjskim sopotnikom Darkom, in sin Franc z ženo Zdenko, je ob bogato obloženi mizi, ki jo je pripravila njena snaha Zdenka, sledil prijeten klepet in druženje. Ob kramljanju ji je lepo čestitko za jubilej prinesel še poštar, poslala pa sta ji jo predsednik in tajnica DU Sv. Jurij ob Ščavnici Marjan in Jožica Korelc.

Marija Žnidarič iz Žihlave obeležila lep življenjski jubilej, 90. rojstni dan

Potrošniki za gostilno iz Križevcev, stroka za gostilno iz Bakovcev

Zlata ponevPomurski tednik Vestnik je drugo leto zapored pripravil izbor „Zlata ponev Pomurja". Slovenske pokrajine si namreč prizadevajo, da bi izboljšale gostinsko ponudbo, ki je eden od temeljev turističnega prizadevanja naše države. In v omenjeni medijski hiši so pripravili izbor in ocenjevanje gostiln, restavracij in turističnih kmetij v regiji. Bralci Vestnika in širša javnost je z glasovnicami in oddajo glasov na spletni strani izbrala najbolj popularno gostilno v Pomurju.

Zlata ponev za gostilni Zorko in Rajh

Veliko malčkov in njihovih spremljevalcev v avli radgonskega Maximusa

Božiček MaximusPo obisku Trgovskega centra Maximus v Murski Soboti, je Božiček obiskal tudi Trgovski center Maximus v Gornji Radgoni, kjer se je trlo malčkov in njihovih spremljevalcev, tako mamic in očkov, kot dedkov in babic.

Božiček obdaril pridne radgonske otroke

Božiček je obdaril 61 otrok

Božiček IvanjciPodobno kot že četrt stoletja, sta Kulturno športno društvo (KŠD) Spodnji Ivanjci in Krajevna skupnost Spodnji Ivanjci v občini Gornja Radgona, tudi letos pripravila prireditev na kateri je Božiček obdaril otroke. Kakor vsako leto je prireditev, na kateri je letos bilo obdarjenih 61 otrok iz KS Spodnji Ivanjci, potekala v prostorih gostilne Šenekar, kjer so organizatorji pripravili tudi igrico za otroke. V igrici, ki sta jo pripravili in vodili Mojca Lukaček in Nataša Kramberger, so nastopali prav otroci iz Spodnjih Ivanjcev. Z nadvse prijetnim nastopom in petjem je skupna mladih »gledališčnikov«, navdušila obiskovalce, predvsem otroke.

V Spodnjih Ivanjcih Božiček že 25 let razveseljuje in obdaruje otroke

Moj kraj Radgona

VELIKOST TEKSTA

ZASLON

Zaslon

Godemo in pojemo po domače

 

Zagodli in zapeli so po domače

Godemo in pojemo po domačeV naših krajih še delujejo skupine, ki prenašajo kulturno dediščino naših prednikov, ljudskega prepevanja in godenja ljudskih viž. V mesecu februarju se po Sloveniji pričenjajo območna srečanja pevcev ljudskih pesmi in godcev ljudskih viž, katere se po oceni in izboru strokovne komisije plasirajo na regijska srečanja in po izboru naprej na državno srečanje oz. na državni nivo. Prvo letošnje območno srečanje v Sloveniji je bilo izvedeno območno srečanje pevcev ljudskih pesmi in godcev ljudskih viž občin Apače, Gornja Radgona, Radenci in Sveti Jurij ob Ščavnici v petek, 19. februarja v prostorih DOSOR Radenci.

Območno srečanje, katero je bilo organizirano ob pomoči JSKD Območne izpostave Gornja Radgona, občine Radenci in DOSOR Radenci pod naslovom »Dere sen jaz mali bija« je spremljal in ocenjeval strokovni spremljevalec na tem področju, Franc Kene. Na tokratnem srečanju je sodelovalo šest skupin, dve glasbeni in štiri skupine v pevski zasedbi: Tamburaško društvo Apače pod vodstvom Jana Juršnika, Tamburaška skupina KD »Peter Dajnko« Črešnjevci pod vodstvom Danila Banfija, Ljudske pevke DU Negova - Spodnji Ivanjci pod vodstvom Vlada Maguša, Društvo ljudskih pevk Apače pod vodstvom Vilija Jaušovca, KUD BUBLA Radenci Ljudski pevci VEČNICA in nazadnje KUD Ljudskih pevk Sveti Jurij ob Ščavnici pod vodstvom Marije Simonič. Ob koncu nastopov so podelili priznanja vsem nastopajočim skupinam, katera so podelili predsednik sveta OI JSKD Gornja Radgona Milan Nekrep, vodja OI JSKD Gornja Radgona Simona Pirc Katalinič ter župan občine Radenci Janez Rihtarič.
Po končani prireditvi je potekal strokovni razgovor vodij vseh skupin s strokovnim spremljevalcem Francem Kenetom. Podal je smernice za nadaljnje delo po posameznih skupinah ter ocenil, da v teh skupinah, ki so nastopale in predstavljajo ljudsko izročilo iz teh krajev, vidi pozitivno in napredno delo, ki se iz leta v leto kakovostno izboljšuje.

Za prikaz gumbov, kot so "Všeč mi je", "Deli na FB", "Tweet", "G+" in komentarjev socialnih omrežij omogočite piškotke v nastavitvah, ki jih odprete na zavihku "Zasebnost" ob strani levo ali spodaj na gumbu "Dovoli piškotke"! Za pravilno delovanje novih nastavitev osvežite stran s pritiskom na tipko "F5".
Nahajate se: MKR Dogodki Godemo in pojemo po domače