V Gasilskem domu Zbigovci se je trlo otrok in njihovih spremljevalcev

Majolkin MiklavžPodobno kot vsako leto, ko se začne veseli december z obiskom prvega dobrega moža Miklavža, so zraven tudi letos bili aktivisti Turističnega društva Majolka. V sodelovanju s PGD Zbigovci so namreč spet pripravili lep dogodek za najmlajše iz Zbigovcev in okolice. Tokrat se je prireditve z obiskom sv. Miklavža in obdaritvijo udeležilo kar 105 otrok, ki so v prostore domačega gasilskega doma prišli s svojimi starši, dedki, babicami...

„Majolkin

Med srčnimi bolniki skrajnega severovzhoda države je dišalo po pečenem kostanju

Koronarci KonjiščeKoronarno društvo Radenci, ki združuje okrog 140 članic in članov (srčno – žilnih bolnikov) iz širšega območja severovzhodne Slovenije, predvsem, iz Pomurja in Slovenskih goric, s številnimi dejavnostmi, nenehno skrbi za boljše počutje članstva in sploh društva. Tako kot celo leto, se številne aktivnosti, kot so strokovna predavanja, na katerih članstvo in vse druge seznanjajo o različnih temah povezanih s srčnimi in žilnimi obolenji, delavnice, predstavitve, telovadba, vaje, izleti, hoje..., vrstijo tudi v teh jesenskih dnevih.

Koronarcem druženje veliko pomeni

Župnik ji je doma ob obhajilu podelil sveto hostijo

Terezija Kocbek - jubilejŽe nekoč, ko še ni bilo avtomobilov in drugih prevoznih sredstev, ko ljudje niso toliko hodili od hiše do hiše, saj so morali hoditi peš, so se mnogi bolj kot danes veselili obiskov. A tudi tokratnega obiska, ko so se številni pripeljali z avtomobili, se je še posebej razveselila 90 - letna slavljenka Terezija Kocbek, ki živi na Orehovskem Vrhu, dober streljaj iz Gornje Radgone, z ene in iz Radencev z druge strani. Ob njenem lepem življenjskem jubileju, sta jo namreč obiskali delegaciji Rdečega križa in župnijskega Karitasa, ki so ji prišli voščit za njen 90. rojstni dan, ki ga je praznovala v družbi svojih najbližjih. Delegacijo KO RK Črešnjevci - Zbigovci sta predstavljala predsednik Janko Avguštin in Dragica Vrbančič, delegacijo Karitasa pa: Cvetka Kurnik, Mira Hamler in Ana Rauter, ter radgonski župnik Franc Hozjan. Po izrečenih čestitkah in izročitvi priložnostnih daril, je župnik Hozjan slavljenko povabil k sv. obhajilu in ji podelil sv. hostijo. Šele po vseh opravljenih formalnostih, so bili vsi povabljeni k bogato obloženi mizi, ki sta jo pripravila »stara« gospodarja posesti Dragica in Franc Kocbek.

Terezija Kocbek z Orehovskega Vrha obeležila visok življenjski jubilej

Negovski gasilci ob njegovem visokem jubileju obiskali tovariša Maksa Lončariča

Maks Lončarič jubilejTe dni, ko praznuje Maks Lončarič lep okrogel jubilej – 80. rojstni dan, so ga med drugimi obiskali tudi gasilski tovariši. Na njegovem domu v Negovi, natančneje v zaselku Negovska vas, kjer živi, je prijaznega Maksa obiskala močna gasilska delegacija PGD Negova, kjer je tudi sam član že več kot 60 let, na čelu z aktualnim predsednikom Štefanom Puckom. Po opravljenih čestitkah in izročenem darilu, so obiskovalci in gostje zasedli bogato obloženo mizo, za kar sta poskrbeli hčerka Jožica in slavljenčeva žena Pepika. Potem, ko so ob napitnici »Kolko kapljic tolko let...«, nazdravili s penino, kot se za tak jubilej spodobi, je stekel prijazen pogovor s slavljencem. Ob tem so obujali tudi spomine na Maksovo prehojeno pot v gasilkah vrstah PGD Negova.

Če je nekdo član gasilske druščine več kot 60 let...

Puconci so gostili tradicionalni prireditvi Dödolijada (zmaga v Pečerovce) in Zlata kijanca (zmaga v Bodonce)

DödolijadaKulturno-turistično društvo (KTD) Puconci, je na igriščih ob puconski osnovni šoli pripravilo svoji tradicionalni prireditvi, 16. Dödolijado in 21. Zlata kijanco, prvič pa tudi biciklijado. Ob zanimivem kulinaričnem tekmovanju v pripravi priljubljene prekmurske jedi – dödolov, je potekala tudi kulinarična razstava domačih jedi, ob vseh teh dobrotah pa so se marsikomu pocedile sline, mnogi rekreativci pa so se podali na daljše ali krajše kolesarske potepe. Pod žgočim soncem in odprtim ognjem, kar za tekmovalke in tekmovalce, ni bilo ravno prijetno, se je zbralo več kot 30 ekip, sestavljenih iz članov iz društev in vasi, ki so na svojevrsten način prikazali tradicionalno jed naših dedkov in babic.

Prijetne dišave po dödolih so pritegnile množice

V praksi potrjujejo „demenci prijazno točko"

Sprehod DSO GRPodobno kot že nekaj let so v Domu starejših občanov (DSO) Gornja Radgona svetovni dan Alzheimerjeve bolezni obeležili s pohodom ali sprehodom v bližnji mestni park. Že zjutraj je na enoti za stanovalce z demenco, vladalo posebno vzdušje. Po zajtrku so se namreč stanovalci ob pomoči domskega osebja uredili, oblekli, nekateri so si pripravili invalidske vozičke in »hojice« ter se že pred napovedano uro zbrali v avli doma. Kot prostovoljci so se jim pridružili še nekateri iz bivalne enote in nekaj zaposlenih ter direktor DSO, mag. Marjan Žula. Kmalu je povorka počasi krenila proti bližnjemu mestnemu parku.

Sprehod za spomin ob svetovnem dnevu Alzheimerjeve bolezni

Srečali so se maturanti generacije 1953/54, med njimi tudi upokojeni nadškof in številne druge znane osebnosti

Maturantje Prve gimnazije MBPoletje je med drugim tudi čas, ko se srečujejo nekdanji sošolci ob takšnih in drugačnih obletnicah mature. In takšna srečanja, druženja in obujanje spominov na mlada, osnovnošolska ali srednješolska leta, so vedno prijetna in vesela. Toliko bolj, če se srečajo dedki in babice, ki so maturirali pred častitljivimi 65 leti. Prav takšno srečanje je pred dnevi potekalo v Mariboru in posredno v Slovenskih goricah, saj od tam prihaja veliko maturantov. Polde Matjašič iz Lenarta je namreč poskrbel za nepozabno srečanje in druženje maturantov generacije 1953/54 nekdanje realke/prve gimnazije Maribor.

Maturirali so pred davnimi 65 leti

Moj kraj Radgona

VELIKOST TEKSTA

ZASLON

Zaslon

Gornja Radgona še četrtič „Pravljično mesto"

 

Zvrstilo se je kar nekaj predprazničnih dogodkov in prireditev z obiskom božička

Pravljično mestoMesto sejmov in penine Gornja Radgona se je v minulih predprazničnih dnevih znova spremenila v Pravljično mesto. Praktično ves teden pred božičem so se namreč na Trgu svobode ter v bližnji okolici vrstili različni dogodki povezani z božično-novoletnim praznovanjem. Območje mestne tržnice in platoja pred knjižnico je bilo s strani domačih zavodov in ustanov posebno okrašeno in zlasti v poznih popoldanskih urah je ponujalo obiskovalcem pestro glasbeno in kulturno dogajanje.

Ob tem so bile zraven stojnice, kjer so ponujali praznične dobrote, predvsem domače produkte, ročno ustvarjene izdelke, voščilnice, čaj in kuhano vino, ki sta v teh zimskih in mrzlih dneh bila še posebej dobrodošla. Kupiti je bilo možno sezonske izdelke domače in umetnostne obrti.
Izmed kulturnih dogajanj, kjer je vsakdo našel nekaj zase, kaže poleg prižiga lučk na božično-novoletnem drevesu in vsakodnevnega obiska božička, omeniti tudi nastope: otrok iz Vrtca Manka Golarja Gornja Radgona, Zasebne Glasbene šole Maestro, Folklorne skupine Gornja Radgona, učencev OŠ dr. Antona Trstenjaka Negova, učencev OŠ Gornja Radgona..., ne gre pa prezreti tudi enkratnega Glasbenega ateljeja Bach z muzikalom Frozen ter darilo Zavoda Kultprotur - koncerta Adija Smolarja, ki je s svojimi avtorskimi besedili in glasbo uspešno motiviral svoje občinstvo in poskrbel za nasmehe številnih obiskovalcev Prazničnega mesta. Zgodba zase je tudi klubski koncert ob koncu Pravljičnega mesta, ki je potekal v bližnjem Mladinskem centru Gornja Radgona. Ker pa v Pravljičnem mestu domujejo pravljice, je vsak dan bil pravljičen tudi s pravljico, za kar so z delavnicami poskrbeli tudi v radgonski knjižnici.
Res je sicer, da je dogajanje v treh predbožičnih dneh bilo enkratno in zlasti malčki so lahko uživali, žal pa marsikoga upravičeno moti, da se organizatorji tovrstnih dogodkov ne morejo dogovoriti in uskladiti časa prireditev. Že pred letom dni se je vedelo, da bo prireditev „Pravljično mesto", poleg klubskega koncerta, potekalo med ponedeljkom in sredo, 17. in 19. decembrom, sedaj pa se je zgodilo, da sta v torek in sredo, le nekaj sto metrov stran, v TC Maximus oziroma osnovni šoli, potekali prireditvi, ki sta tudi bili namenjeni predvsem malčkom... Mogoče bo drugo leto boljše, kajti vse, kar se je dogajalo na prizorišču Pravljičnega mesta, kjer se je vsak dan zbrala lepa množica ljudi, je še enkrat potrdilo, da mesto takšne dogodke potrebuje, kajti tudi petje božičnih pesmi je prečudovito odmevalo ne le po Pravljičnem mestu temveč tudi dlje, in dodobra prebudilo praznično decembrsko vzdušje, ki ga je marsikdo izkoristil za druženje ob kuhanem vinu in kramljanju s prijatelji in znanci.

Za prikaz gumbov, kot so "Všeč mi je", "Deli na FB", "Tweet", "G+" in komentarjev socialnih omrežij omogočite piškotke v nastavitvah, ki jih odprete na zavihku "Zasebnost" ob strani levo ali spodaj na gumbu "Dovoli piškotke"! Za pravilno delovanje novih nastavitev osvežite stran s pritiskom na tipko "F5".
Nahajate se: MKR Dogodki Gornja Radgona še četrtič „Pravljično mesto"