Rodila se je pred 80., poročila pa pred 60. leti

Diamantna poroka LončaričZa Marico Lončarič iz Lokavcev pri Negovi je 23. januar gotovo najbolj srečen datum v življenju. Kako tudi ne, ko pa se je natančno tega dne pred osmimi desetletji rodila, pred šestimi pa tudi poročila. Torej je letos, prav na dan, ko so se po kar nekaj meglenih in turobnih dneh, nad negovskim delom Slovenskih Goric, pojavili prijetni sončni žarki, imela pravi vzrok za dvojno praznovanje. Pravzaprav je s svojim življenjskim sopotnikom, možem Slavkom, brez posebnega pompa in razkošja, v domači hiši, kjer ima sedež tudi na daleč znano podjetje Montaža Lončarič, predvsem prejemala darila in čestitke, oba za visok skupni življenjski jubilej, ona sama pa še za okrogel osebni jubilej. Odločila sta se namreč, da bosta svoj jubilej obeležila v družbi svojih najdražjih, treh otrok, štirih vnukov in pravnukinje, ter še nekaj drugih svojcev, sorodnikov in prijateljev. Ob ganljivih čestitkah se je slavljencema tu in tam orosilo oko...

Marica in Slavko Lončarič obeležila diamantno poroko in njenih osemdeset

Dedek Mraz obiskal tudi otroke v Lutvercih

Dedek Mraz LutverciV našem gasilskem domu je bilo konec decembra spet veselo. Naše otroke je obiskal dedek Mraz. Že sedmo leto zapored se v našem društvu trudimo, da organiziramo prihod dedka Mraza. Tudi letos sta celotno organizacijo in priprave za ta projekt prevzeli naši članici društva, ki sta tudi v komisiji za mladino v društvu Zdenka Šuman in Tina Rojc. Seveda so na pomoč priskočile še ostale pridne roke: Sanja H. je pomagala pri pripravi kulturnega programa, Monika Š. in Sara R. pri pakiranju daril, fotografiranje Monika, aranžerka Blanka pri izdelavi scene, pa še vsi ostali, ki so pomagali pri pripravi prostora, ipd.

Dedek Mraz v Lutvercih

Verniki so se zahvalili svojemu župniku (in nekdanjemu nogometnemu sodniku) Janezu Ferencku iz Apač, ob njegovem življenjskem jubileju

Janez FerencekDa priljubljeni apaški župnik Janez Ferencek letos praznuje okrogel življenjski jubilej, 60. letnico življenja, smo izvedeli po naključju. Na dan, ko se je pred 60 leti rodil so župnijski dvorani domače cerkve, ki se nahaja ob župnišču in služi v zimskem času kot bogoslužni prostor, je namreč daroval večerno sv. Mašo. Slednjo je s petjem, ob spremljavi organistke Aleksandre Papež na elektronskih orglah, popestril Župnijski pevski zbor, ki je po končani maši svojemu priljubljenemu župniku zapel: »Vse najboljše, dragi župnik Janez...«, v slovenščini in tradicionalno iste verze tudi v angleščini. V tem času so moški že začeli pripravljati mize in klopi, kjer so skupaj s slavljencem ob obloženi mizi z dobrotami, ki so jih pripravile pevke, s slavljencem nazdravili.

»Vse najboljše, dragi župnik Janez...«

Marija in Štefan Čeh sta tik po novem letu obeležila zlati pir

Zlata poroka ČehKomaj so utihnila božična in novoletna praznovanja, že sta zakonca Marija in Štefan Čeh z Bišečkega Vrha v Slovenskih goricah praznovala nov pomemben dogodek. Že prvo soboto v letu 2020 sta namreč, v krogu najbližjih in prijateljev, v gostišču Štajerska hiša kulinarike v Gočovi, obhajala visok skupni življenjski jubilej – zlato poroko. Vse skupaj se je začela z obiskom cerkve Sv. Bolfenka v Trnovski vasi, kjer je župnik Franc Mlakar, pri darovani sv. maši, opravil cerkveni obred. Od tod so se številni svatje z zlatoporočencema odpravili v Gočovski dvorec, kjer je potekal civilni zlatoporočni obred, s katerim sta potrdila svojo 50 - letno zakonsko zvestobo.

Najprej v cerkev, nato v dvorec

Zofija in Anton Žavrlan iz Slovenskih goric sta obhajala zlato poroko

Zlata poroka ŽavrlanBrez velikega pompa, v družbi svojih najdražjih, sta tik pred iztekom leta 2019, zlato poroko obhajala Zofija in Anton Žavrlan z Zgornje Ščavnice v Slovenskih goricah. Prijetno praznovanje, ki je potekalo na njunem domu, je s svojim obiskom počastil tudi župan občine Sveta Ana, Silvo Slaček, ki jima je v imenu občine čestital in izročil spominsko darilo, umetniško sliko vinograda, na kateri se v ozadju vidi cerkev sv. Ane. Ob klepetu s slavljencema smo izvedeli marsikaj iz njunega zanimivega in pestrega skupnega življenja.

Župan jima je čestital kar na njunem domu

Delegacija OZ RKS je na Orehovskem Vrhu obiskala 90-letnico Veroniko Fajfar, ki se je razveselila obiska in čestitk

Veronika Fajfar jubilejPred dnevi je Veronika Fajfar, ki živi v Orehovskem Vrhu, dober streljaj iz Gornje Radgone, praznovala 90. rojstni dan in jo je z obiskom razveselila delegacija Rdečega križa. Na obisk je s poverjenicama Ido Šemrl in Marijo Vrbančič, prišel predsednik Krajevnega odbora RK Črešnjevci – Zbigovci, Janko Auguštin. Ob čestitkah in izročitvi daril, je bila opazna radost slavljenke, ki je izrazila veselje in zadovoljstvo, da so z obiskom počastili njen visoki življenjski jubilej.

Deset vnukov, 13 pravnukov in dva prapravnuka...

Priljubljena Prekmurca iz Apaške doline

Biserna poroka NovakKer sta se Amalija in Franc Novak iz Apač poročila 30. decembra 1959, sta tudi šestdeset let pozneje, biserno poroko obhajala tik pred iztekom leta. Prvič je poroka potekala v Murski Soboti, civilna na tedanjem matičnem uradu, cerkvena pa v cerkvi Sv. Nikolaja. In ker je bila Amalija učiteljica sta se cerkveno poročila ponoči v tajnosti. Tokrat sta svojo biserno poroko praznovala v krogu svoje družine in prijateljev v apaški cerkvi, sveto mašo pa je daroval župnik Janez Ferencek. Ob cerkvenem poročnem obredu jima je župnik Janez Ferencek namenil veliko lepih besed zahvale in jima izročil darilo.

Biserno poroko sta obhajala Amalija in Franc Novak iz Apač

Darila blagoslovil negovski župnik Marjan Rola

Božiček pri ŠenekarjuV Gostilni Šenekar, v Spodnjih Ivanjcih pri Negovi, je tik pred božičem, potekala tradicionalna prireditev, kjer je Božiček obdaril 60 otrok iz KS Spodnji Ivanjci, starih do 6 let. Že 27. tovrstno prireditev z obdarovanjem je tudi letos pripravilo Kulturno športno društvo (KŠD) Spodnji Ivanjci, s pomočjo sredstev Krajevne skupnosti Spodnji Ivanjci in dobrotnikov. Ob tej priliki so otroci iz KS Spodnji Ivanjci, pod vodstvom Simone Danko in Martine Vesenjak, pripravili kulturni program z božično vsebino.

Božiček obdaril 60 otrok

Moj kraj Radgona

VELIKOST TEKSTA

ZASLON

Zaslon

Za ljubezen nikoli ni prepozno!

 

Poročila sta se stanovalca doma starejših občanov, Janez Starina in Jasna Czurda in potrdila, da ljubezen ne pozna let

Poroka DOSORPrav prijeten, a tudi redek dogodek se je v teh toplih jesenskih dneh odvijal v Domu starejših občanov (DOSOR) v Radencih. Ne zgodi se namreč pogosto, da bi se v takšni ustanovi poročila njihova stanovalca, kot je to bilo tokrat, ko sta si pred matičarjem Mirkom Ferencem in pooblaščencem države oz. Upravne enote Gornja Radgona, mag. Marjanom Žula, dokler ju smrt ne loči, zaobljubila in prstana izmenjala, Jasna Czurda iz Maribora, in Janez Starina iz Ljubljane. Poslej se oba pišeta z obema priimkoma, in sicer Czurda – Starina, sama pa sta s poroko potrdila, da za ljubezen nikoli ni prepozno, kajti mladoporočenca sta že kar nekaj let za Abrahamom. Ženin Janez prihaja iz Ljubljane in nikoli ni bil poročen, Jasna pa je bila poročena, a kot nam je dejala, je že vrsto let „srečno razvezana". Sedaj sta njun zakon, kot priči potrdili Ilka Riedl iz Maribora, Jasnina prijateljica, ter Blaž Rojko, medicinski tehnik zaposlen v Dosoru ter veliki Janezov prijatelj.

Janez Starina se je sicer rodil 4. junija 1953 v Ljubljani, kjer je tudi živel do leta 2010, ko se je preselil, kot pravi v čudoviti dom starejših v Radence. Nikoli prej ni bil poročen, pred približne dve leti in pol, ko je prišla v isti dom, se je hitro zaljubil v Jasno. Že poldrugo leto sta tudi v skupni sobi in si pomagata, tako bo zanj, kot pravi enako tudi po poroki, kot je bilo doslej. „Skupaj sva se znašli dve sorodni duši in pozneje je vse teklo brez težav. Ljubezen premaga vse ovire", nam je povedal veseli mladoporočenec Janez, ki je med smehom dodal, kako ga je „Jasna prisilila v poroko", a ga sploh ne moti, da je njegova izbranka na vozičku in ji mora pomagati. Jasna, ki je nekoč bila generalna sekretarka Turistične zveze Mesta Maribor, je pred časom postala invalidka, saj je po možganski kapi končala na vozičku. Zato je tudi morala v invalidsko pokojnino in je končala v domu starejših v Radencih. Vmes jo je tudi v Radencih, že tretjič skupaj zadela možganska kap in je bila na zdravljenju v murskosoboški bolnišnici v Rakičanu. „Res je, da sva z Janezom že od mojega prihoda v Radence bila prijatelja, a ko sem videla, da nenehno kliče v bolnišnico in se zanima kako je z mano, mi je bilo jasno, da je tukaj nekaj več kot samo prijateljstvo. In plod tega vidite sedaj, ko sva se poročila. Moram pa tudi dodati, da je Janez že od začetka bil zelo kulturen in prijazen gospod, ne pa kot nekateri drugi. Še posebej so se mi se dopadli njegovi brki", nam je po končanem obredu razlagala vesela Jasna, ki ima sedaj dva priimka.
Seveda ob tej priložnosti ni manjkalo radgonske penine in drugih dobrot, pa tudi posebno torto je za mladoporočenca in vse goste spekel chef Marko. Za prijetno vzdušje pa je skrbel harmonikar in humorist Stanko Ilješ.
Kot je v svojem nagovoru, po podpisu poročnih dokumentov, povedal mag. Marjan Žula, ki je poročni obred tudi vodil, smo vedno, celo življenje ravno prav stari za ljubezen! „Kot oseba, pooblaščena za sklepanje zakonskih zvez, vama ne bom povedal kaj posebno novega, nekaj takega česar sama že ne bi vedela. Pa vendarle želim, da se moje besede vseeno dotaknejo vajinih src, vajinih duš. Ljubezen, ta čudovita beseda in to čudovito čustvo, je gotovo najelementarnejša prvina v človekovem življenju, ki v bistvu daje smisel našemu bivanju. Je gonilna sila in lahko povzroči neslutene premike v našem kozmosu. Zaradi tega čustva so se v zgodovini človeštva zgodile mnoge usodne stvari. Tudi v vajino življenje je torej posegel Amor, bog ljubezni, ki je s svojo puščico zadel vajini srci. Menim, da je to čudovito, saj iz vajinih oči sije toplina in sreča. To pa je tudi najbolj pomembno, saj je prav sreča tisto, kar si globoko v sebi vsak človek najbolj želi. Vem, da se zavedata in tudi dobro vesta, da življenje ni in ne more biti samo lepa pesem, marveč lahko prinese tudi bolečino, žalost in grenke trenutke. Želim vama, da bi vse slabo bilo že za vama, ter da bi odslej doživljala le čim več lepih trenutkov. Odločila sta se za sklenitev zakonske zveze in verjamem, da bosta drug drugemu nudila oporo, da bosta znala drug drugemu stati ob strani vsak, še tako droben hipec v vajinem skupnem življenju", je dejal mag. Žula, ki je novoporočencema zaželel, da bi bila zdrava, srečna in zadovoljna.
„Gotovo bo pri tem zelo pomembno tudi to, kako bosta znala najti primerno mero medsebojnega razumevanja in obzirnosti, strpnosti, dobre volje in pripravljenosti za skupno življenje. Prepričan sem namreč, da je prav razumevanje med zakoncema trden steber za stabilno ter harmonično življenje v dvoje. Danes sta izmenjala poročna prstana, kar je svojevrstna in lepa prelomnica v vajinem življenju. Zato želim, da si ta dan in svojo dano obljubo vtisneta v spomin in v svojo vest. Bodita drug z drugim dobra, modra in razsodna. V tem je doma vajina sreča", je dodal Marjan Žula, ki je mladoporočencema, z iskrenimi in najlepšimi željami, izročil izpisek iz matičnega registra o sklenjeni zakonski zvezi.

Za prikaz gumbov, kot so "Všeč mi je", "Deli na FB", "Tweet", "G+" in komentarjev socialnih omrežij omogočite piškotke v nastavitvah, ki jih odprete na zavihku "Zasebnost" ob strani levo ali spodaj na gumbu "Dovoli piškotke"! Za pravilno delovanje novih nastavitev osvežite stran s pritiskom na tipko "F5".
Nahajate se: MKR Družabno Dogodki Za ljubezen nikoli ni prepozno!