Nekdanji miličniki obiskali svojega komandirja, ki se je upokojil leta 1986

Policisti upokojenci na obiskuKar nekaj solz radosti je spontano spustil Martin Španbauer, ki bo letos jeseni napolnil 85 let, ko ga je na njegovem lepem in prijetnem domu na Noričkem Vrhu, streljaj iz Gornje Radgone, obiskalo kakšnih 20 njegovih nekdanjih sodelavcev na Policijski postaji Gornja Radgona. Na pobudo upokojene policistke Marije Rantaša so namreč policisti in administratorka, ki so bili na PP Gornja Radgona, ko se je leta 1986 upokojil njihov takratni komandir Martin Španbauer, organizirali to srečanje, ki se je začelo pri nekdanji radgonski policijski postaji na Maistrovem trgu, kjer sicer spomeniško zaščitena stavba močno propada. Po obisku pri svojem nekdanjem komandirju Španbauerju, so si ogledali tudi novo policijsko postajo, katero jim je razkazal sedanji komandir PP Gornja Radgona, Aleksander Kreslin.

Obisk upokojenih policistov PP GR

Pospravili so odpadke iz štirih vasi

Čistilna akcija TD MajolkaČlanice in člani enega najbolj dejavnih društev na radgonskem območju, Turistično društvo Majolka se tudi to pomlad niso izneverili tradiciji, ko v okolju kjer delujejo in večinoma živijo, skrbijo tudi za urejenost in čistočo naravnega okolja. Tako so minulo nedeljo v popoldanskem času izvedli tradicionalno čistilno akcijo na področju Krajevne skupnosti Črešnjevci – Zbigovci v občini Gornja Radgona, kjer so pospravili štiri vasi. Več deset aktivistov se je zbralo pri prodajalni Tuš v središču Črešnjevcev in se nato razdelilo v dve skupini. Ena skupina je čistila ob glavni cesti Gornja Radgona – Ptuj, skozi Črešnjevce in Orehovce, nato čez Orehovski Vrh, do gasilskega doma PGD Zbigovci. Druga skupina pa skozi Črešnjevce mimo Holtove vile in Zbogivce, prav tako do doma PGD Zbigovci.

Turistično društvo Majolka pripravilo še eno odmevno čistilno akcijo

Ob visokem življenjskem jubileju na obisku pri Ivanki Perša z Rožičkega Vrha

Ivanka Perša jubilejDandanes, ko se ljudje med seboj vse manj obiskujejo, ko vedno nekam hitimo in ne poznamo niti najbližjih sosedov, nekaterim obisk veliko pomeni. Ob obiskih je uživala tudi Ivanka Perša, ko so jo ob njenem okoglem življenjskem jubileju, 90. rojstnem dnevu obiskali župan občine Sv. Jurij ob Ščavnici, Anton Slana, ter poverjenici Krajevnega odbora RK Sv. Jurij ob Ščavnici, Rozina Kraner in Jožica. Čeprav je ob obisku bila v bolniški postelji, je izkazala veselje in zadovoljstvo, da jo je obiskala omenjena delegacija. Ob njeni »ortopedski« postelji, so se zbali tudi njeni najbližji, družini sinov Marjana in Draga, po izrečenih čestitkah in izročitvi darila župana in Rdečega križa, so s slavljenko tudi nazdravili. Pozneje, pri obloženi mizi, ki so jo pripravile snahe Sonja, Silva in Majda, smo lahko izvedeli veliko zanimivega iz pestrega življenja slavljenke, ki se je rodila 3. aprila 1929 na Rožičkem Vrhu.

Tudi starejši in onemogli v postelji so veseli obiskov

Radgonski lovci spregovorili o narejenem v minulem obdobju

Lovci GR zborV svojem lovskem domu v Hercegovščaku so se na 70. zboru zbrali člani in članica LD Gornja Radgona, ki se ga je udeležilo 48 (od skupno 54) članov ter nekaj gostov, med katerimi tudi domači župan, sicer tudi lovec LD Negova, Stanislav Rojko. In potem, ko so prisluhnili poročilom starešine ter komisij in referentov je radgonska zelena bratovščina, ki se je za zbor odlično pripravila, saj je vse teklo kot po loju, v ospredje postavila letošnje aktivnosti, kjer bo proslava lepega jubileja – 70. letnice obstoja in uspešnega delovanja. Med spremljanjem dogajanja na zboru, so se prisotni gostje lahko prepričali, da v radgonski LD vlada pravo tovarištvo, kjer ne poznajo ne levo, ne desno, temveč so vsi v enotni isti smeri – naprej. Zato niti ne preseneča, da je starešina Milan Kolarič izrazil zadovoljstvo in ponos nad prehojeno potjo, hkrati pa optimizem za prihodnost. Njihovo društvo ne pozna politike, temveč je odprto vsakemu lovcu in ne preiskuje njihovih političnih ali kakšnih drugih nazorov. Kdor je vnet lovec, je vedno dobrodošel, saj lovci poznajo samo eno barvo – to je zelena – barvo svojih lovišč.

V ospredju praznovanje 70-letnice

Želeli bi nekoga zaposliti preko javnih del

TD Sveti JurijV prostorih Turističnega društva Sv. Jurij ob Ščavnici, v starem šolskem poslopju na Stari Gori, je potekal redni letni zbor na katerem so se zbrali članice in člani društva ter gostje, med katerimi tudi župan občine Sv. Jurij ob Ščavnici Anton Slana, ter predstavniki društev, ki sodelujejo s TD Sv. Jurij ob Ščavnici, med njimi tudi predsednik KD za zaščito naravne in kulturne dediščine Sv. Jurij ob Ščavnici Franci Čuš. Vsi prisotni so na zboru, ki ga je vodil Branko Gerlica, prisluhnili predsedniku društva Janezu Miru, ki je poročal o delovanju društva v minulem obdobju in nalogah za tekoče leto. Kot je dejal, je bilo delovanje društva nekoliko okrnjeno, saj niso uspeli pridobiti delavca preko javnih del, ki bi skrbel za vodenje turistične dejavnosti v društvu. Pri tem sta jim bila v veliko pomoč Edi Sedmak in Boris Kovačič, ki sta sprejemala najavljene goste.

Letni zbor TD Sv. Jurij ob Ščavnici potrdil dobro delo, toda...

Brez žensk bi vse bilo bolj siromašno

Kmečke ženske ApačeV občini Apače, kjer deluje veliko različnih društev, je med najbolj aktivnimi Društvo kmečkih žena Apače, v katerega je vključeno okoli 45 članic. Društvo, ki prihodnje leto praznuje 30 - letnico obstoja in uspešnega delovanja, vseskozi vodi prizadevna predsednica Ema Škrobar. Pod njenim dobrim vodenjem in prizadevnimi članicami, je delovanje društva zelo uspešno. Da je tako smo lahko slišali tudi na letnem zboru društva, ki je potekal v Gostilni Zver v Apačah. Zbor, na katerem se je zbralo 39 članic društva, je vodila Lojzka Frajham, ki je uvodoma sporočila, da se je domači župan, dr. Andrej Šteyer opravičil, ker je bil službeno zadržan, a jim je pisno zaželel uspešen potek zbora in se zahvalil za vse, kar dobrega storijo za občino Apače, kajti jasno je, da bi vse bilo bistveno bolj siromašno, če ne bi bilo tako pridnih žensk.

DKŽ Apače uspešno opravlja veliko poslanstvo

Samo Herceg četrti, Martin Žökš četrti, v Splitu

PicopekiOčitno je, da predvsem med mladimi priljubljene pice tudi na skrajnjem severovzhodu države „ogrožajo" še tradicionalne prekmurske domače kulinarične dobrote, ki se jih ne bi smel nihče sramovati. Temu vsekakor prispevajo tudi vedno boljši pomurski picopeki, ki čedalje pogosteje nizajo nove in nove uspehe, ne le po Sloveniji temveč tudi v tujini, kar sta z vrhunskimi uvrstitvami na močnem in odmevnem mednarodnem tekmovanju v peki pic v dalmatinski prestolnici Splitu, tokrat potrdila Prekmurca, Samo Herceg in Martin Žökš.

Prekmurca dosegla izjemen uspeh na mednarodnem tekmovanju v peki pic

Moj kraj Radgona

VELIKOST TEKSTA

ZASLON

Zaslon

Radi delamo dobro!

( 1 Ocena ) 

V Marketu Marjanca GR lahko podprete vaše društvo

Mercatorjev projekt: Radi delamo dobro!V letu 2019 spet poteka Mercatorjev projekt »Radi delamo dobro«. Projekt spremlja slogan "Sosedje, stopimo skupaj!", ki poziva k povezovanju z namenom izgradnje dobre soseske.
Projekt »Radi delamo dobro« se bo letos izvajal med 1. in 30. aprilom v 70 izbranih Mercatorjevih trgovinah. 70 trgovin predstavlja simboliko praznovanja Mercatorjevega 70. rojstnega dne. Vsaka izmed 70 trgovin predlaga 3 lokalna društva (ki so do danes že izbrana), ki se bodo potegovala za glavno donacijo 1000 €. Poleg zmagovalcev bodo z darilnimi karticami Mercator nagrajeni tudi 2. in 3. uvrščeni.
V Gornji Radgoni je sodelujoča Mercatorjeva prodajalna Market Marjanca. Sodelujoča lokalna društva so: Društvo Športno-nogometni klub Radgona, Turistično društvo Negova – Sp. Ivanjci in Študentski mladinski klub KLINKA.

Potek glasovanja: Kupec prejme pri vsakem nakupu glasovalni žeton, s katerim na prodajnem mestu za enega od treh predlogov sodelujočih organizacij glasuje tako, da vrže žeton v pripravljeno glasovalno škatlo. Po zaključku aktivnosti bo organizacija z zmagovalnim predlogom, ki bo prejel največ glasov na posameznem prodajnem mestu, prejela donacijo v znesku 1.000 EUR, ki bo izplačana v denarju. Organizacija z drugo uvrščenim predlogom prejme darilno kartico Mercator v vrednosti 200 EUR, organizacija s tretje uvrščenim predlogom pa darilno kartico Mercator v vrednosti 100 EUR.

Predstavitev sodelujočih društev v Gornji Radgoni:

Društvo Športno-nogometni klub Radgona
ŠNKSmo eno večjih društev v Občini Gornja Radgona. Naše poslanstvo je vzgajati mlade nogometaše in jih učiti nogometnih veščin. Vzgajamo starostne skupine selekcij U7, U8, U9, U10, U11, U12, U13, U15, U17 in U19. Paradno selekcijo predstavlja 1. moštvo, ki tekmuje - izključno z domačimi nogometaši - v 3. Slovenski nogometni ligi VZHOD. Posebnost našega 1. moštva je, da fantje prejemajo nadomestila za izgubljeno energijo v obliki hrane in pijače, ne prejemajo pa nikakršnih finančnih sredstev.
V naše Društvo ŠNK Radgona je bilo v letu 2018 včlanjenih 177 oseb, od tega 131 nogometašev. Locirani smo v Turističnem Športnem Centru Trate (TŠC TRATE), kjer imamo odlične pogoje za nogometno vadbo na malem igrišču z umetno travo, na dveh malih igriščih in dveh velikih nogometnih igriščih.
Namen uporabe sredstev:
Če bi si pridobili donacijo, bi ta sredstva porabili za hrano in pijačo naših igralcev 1. moštva po nogometnih tekmah.

Turistično društvo Negova – Sp. Ivanjci
TDNTD deluje na območje dveh krajevnih skupnosti In občine Gornja Radgona. Organizira in sodeluje na prireditvah na gradu Negova. Naše poslanstvo je predstavitev društva in promocija občine na sejmih, krajevnih praznikih. Skrb za urejenost okolja v samem kraju. Oživljanje starih kmečkih običajev, ohranjanje kulturne dediščine in ljudskega izročila. V okviru dramske skupine predstave različnih iger iz srednjega veka. Organizacija in izvedba pohodov.
Namen uporabe sredstev:
Organizacija srednjeveškega večera na gradu Negova. Izvedba grajskega tabora za otroke. Izdaja zloženke o društvu.

Študentski mladinski klub KLINKA
KlinkaŠMKK deluje na območju UE Gornja Radgona, torej v Občinah Gornja Radgona, Apače, Radenci in Sv. Jurij ob Ščavnici. Zavedamo se, kaj pomeni predstavljati mladih vredno organizacijo zato želimo svojim članom ponuditi čim bolj raznolike dejavnosti, pri tem pa se želimo prilagajati njihovim potrebam.
Nočemo in ne želimo konkurirati ali podvajati stvari, ki se že dogajajo, ampak ponuditi aktivnosti, ki še jih ni in tako prebuditi tiste mlade, kateri še do sedaj niso našli svojega mesta v obstoječih organizacijah in društvih ter pritegniti vse, ki si želijo dodatnih aktivnosti.
Namen uporabe sredstev:
Pravkar je minil Fašenk 2019, ki je eden izmed dveh naših zelo velikih dogodkov. Drugi dogodek, ki nam predstavlja velik finančni zalogaj je Športaj s Klinko in to je tudi dogodek za katerega bi porabili dobljena sredstva. Sredstva bi v večini porabili za hrano, pijačo in kakšne nagrade ekip/posameznikov, ki bodo sodelovale/sodelovali v enem izmed športov na dogodku-seveda je odvisno od dobljene nagrade.

Vabljeni, da svoj glasovalni žeton vržete v glasovalno škatlo za društvo, ki ga želite podpreti.

Za prikaz gumbov, kot so "Všeč mi je", "Deli na FB", "Tweet", "G+" in komentarjev socialnih omrežij omogočite piškotke v nastavitvah, ki jih odprete na zavihku "Zasebnost" ob strani levo ali spodaj na gumbu "Dovoli piškotke"! Za pravilno delovanje novih nastavitev osvežite stran s pritiskom na tipko "F5".
Nahajate se: MKR Družabno Dogodki Radi delamo dobro!