Rodila se je pred 80., poročila pa pred 60. leti

Diamantna poroka LončaričZa Marico Lončarič iz Lokavcev pri Negovi je 23. januar gotovo najbolj srečen datum v življenju. Kako tudi ne, ko pa se je natančno tega dne pred osmimi desetletji rodila, pred šestimi pa tudi poročila. Torej je letos, prav na dan, ko so se po kar nekaj meglenih in turobnih dneh, nad negovskim delom Slovenskih Goric, pojavili prijetni sončni žarki, imela pravi vzrok za dvojno praznovanje. Pravzaprav je s svojim življenjskim sopotnikom, možem Slavkom, brez posebnega pompa in razkošja, v domači hiši, kjer ima sedež tudi na daleč znano podjetje Montaža Lončarič, predvsem prejemala darila in čestitke, oba za visok skupni življenjski jubilej, ona sama pa še za okrogel osebni jubilej. Odločila sta se namreč, da bosta svoj jubilej obeležila v družbi svojih najdražjih, treh otrok, štirih vnukov in pravnukinje, ter še nekaj drugih svojcev, sorodnikov in prijateljev. Ob ganljivih čestitkah se je slavljencema tu in tam orosilo oko...

Marica in Slavko Lončarič obeležila diamantno poroko in njenih osemdeset

Dedek Mraz obiskal tudi otroke v Lutvercih

Dedek Mraz LutverciV našem gasilskem domu je bilo konec decembra spet veselo. Naše otroke je obiskal dedek Mraz. Že sedmo leto zapored se v našem društvu trudimo, da organiziramo prihod dedka Mraza. Tudi letos sta celotno organizacijo in priprave za ta projekt prevzeli naši članici društva, ki sta tudi v komisiji za mladino v društvu Zdenka Šuman in Tina Rojc. Seveda so na pomoč priskočile še ostale pridne roke: Sanja H. je pomagala pri pripravi kulturnega programa, Monika Š. in Sara R. pri pakiranju daril, fotografiranje Monika, aranžerka Blanka pri izdelavi scene, pa še vsi ostali, ki so pomagali pri pripravi prostora, ipd.

Dedek Mraz v Lutvercih

Verniki so se zahvalili svojemu župniku (in nekdanjemu nogometnemu sodniku) Janezu Ferencku iz Apač, ob njegovem življenjskem jubileju

Janez FerencekDa priljubljeni apaški župnik Janez Ferencek letos praznuje okrogel življenjski jubilej, 60. letnico življenja, smo izvedeli po naključju. Na dan, ko se je pred 60 leti rodil so župnijski dvorani domače cerkve, ki se nahaja ob župnišču in služi v zimskem času kot bogoslužni prostor, je namreč daroval večerno sv. Mašo. Slednjo je s petjem, ob spremljavi organistke Aleksandre Papež na elektronskih orglah, popestril Župnijski pevski zbor, ki je po končani maši svojemu priljubljenemu župniku zapel: »Vse najboljše, dragi župnik Janez...«, v slovenščini in tradicionalno iste verze tudi v angleščini. V tem času so moški že začeli pripravljati mize in klopi, kjer so skupaj s slavljencem ob obloženi mizi z dobrotami, ki so jih pripravile pevke, s slavljencem nazdravili.

»Vse najboljše, dragi župnik Janez...«

Marija in Štefan Čeh sta tik po novem letu obeležila zlati pir

Zlata poroka ČehKomaj so utihnila božična in novoletna praznovanja, že sta zakonca Marija in Štefan Čeh z Bišečkega Vrha v Slovenskih goricah praznovala nov pomemben dogodek. Že prvo soboto v letu 2020 sta namreč, v krogu najbližjih in prijateljev, v gostišču Štajerska hiša kulinarike v Gočovi, obhajala visok skupni življenjski jubilej – zlato poroko. Vse skupaj se je začela z obiskom cerkve Sv. Bolfenka v Trnovski vasi, kjer je župnik Franc Mlakar, pri darovani sv. maši, opravil cerkveni obred. Od tod so se številni svatje z zlatoporočencema odpravili v Gočovski dvorec, kjer je potekal civilni zlatoporočni obred, s katerim sta potrdila svojo 50 - letno zakonsko zvestobo.

Najprej v cerkev, nato v dvorec

Zofija in Anton Žavrlan iz Slovenskih goric sta obhajala zlato poroko

Zlata poroka ŽavrlanBrez velikega pompa, v družbi svojih najdražjih, sta tik pred iztekom leta 2019, zlato poroko obhajala Zofija in Anton Žavrlan z Zgornje Ščavnice v Slovenskih goricah. Prijetno praznovanje, ki je potekalo na njunem domu, je s svojim obiskom počastil tudi župan občine Sveta Ana, Silvo Slaček, ki jima je v imenu občine čestital in izročil spominsko darilo, umetniško sliko vinograda, na kateri se v ozadju vidi cerkev sv. Ane. Ob klepetu s slavljencema smo izvedeli marsikaj iz njunega zanimivega in pestrega skupnega življenja.

Župan jima je čestital kar na njunem domu

Delegacija OZ RKS je na Orehovskem Vrhu obiskala 90-letnico Veroniko Fajfar, ki se je razveselila obiska in čestitk

Veronika Fajfar jubilejPred dnevi je Veronika Fajfar, ki živi v Orehovskem Vrhu, dober streljaj iz Gornje Radgone, praznovala 90. rojstni dan in jo je z obiskom razveselila delegacija Rdečega križa. Na obisk je s poverjenicama Ido Šemrl in Marijo Vrbančič, prišel predsednik Krajevnega odbora RK Črešnjevci – Zbigovci, Janko Auguštin. Ob čestitkah in izročitvi daril, je bila opazna radost slavljenke, ki je izrazila veselje in zadovoljstvo, da so z obiskom počastili njen visoki življenjski jubilej.

Deset vnukov, 13 pravnukov in dva prapravnuka...

Priljubljena Prekmurca iz Apaške doline

Biserna poroka NovakKer sta se Amalija in Franc Novak iz Apač poročila 30. decembra 1959, sta tudi šestdeset let pozneje, biserno poroko obhajala tik pred iztekom leta. Prvič je poroka potekala v Murski Soboti, civilna na tedanjem matičnem uradu, cerkvena pa v cerkvi Sv. Nikolaja. In ker je bila Amalija učiteljica sta se cerkveno poročila ponoči v tajnosti. Tokrat sta svojo biserno poroko praznovala v krogu svoje družine in prijateljev v apaški cerkvi, sveto mašo pa je daroval župnik Janez Ferencek. Ob cerkvenem poročnem obredu jima je župnik Janez Ferencek namenil veliko lepih besed zahvale in jima izročil darilo.

Biserno poroko sta obhajala Amalija in Franc Novak iz Apač

Darila blagoslovil negovski župnik Marjan Rola

Božiček pri ŠenekarjuV Gostilni Šenekar, v Spodnjih Ivanjcih pri Negovi, je tik pred božičem, potekala tradicionalna prireditev, kjer je Božiček obdaril 60 otrok iz KS Spodnji Ivanjci, starih do 6 let. Že 27. tovrstno prireditev z obdarovanjem je tudi letos pripravilo Kulturno športno društvo (KŠD) Spodnji Ivanjci, s pomočjo sredstev Krajevne skupnosti Spodnji Ivanjci in dobrotnikov. Ob tej priliki so otroci iz KS Spodnji Ivanjci, pod vodstvom Simone Danko in Martine Vesenjak, pripravili kulturni program z božično vsebino.

Božiček obdaril 60 otrok

Moj kraj Radgona

VELIKOST TEKSTA

ZASLON

Zaslon

Radi delamo dobro!

( 1 Ocena ) 

V Marketu Marjanca GR lahko podprete vaše društvo

Mercatorjev projekt: Radi delamo dobro!V letu 2019 spet poteka Mercatorjev projekt »Radi delamo dobro«. Projekt spremlja slogan "Sosedje, stopimo skupaj!", ki poziva k povezovanju z namenom izgradnje dobre soseske.
Projekt »Radi delamo dobro« se bo letos izvajal med 1. in 30. aprilom v 70 izbranih Mercatorjevih trgovinah. 70 trgovin predstavlja simboliko praznovanja Mercatorjevega 70. rojstnega dne. Vsaka izmed 70 trgovin predlaga 3 lokalna društva (ki so do danes že izbrana), ki se bodo potegovala za glavno donacijo 1000 €. Poleg zmagovalcev bodo z darilnimi karticami Mercator nagrajeni tudi 2. in 3. uvrščeni.
V Gornji Radgoni je sodelujoča Mercatorjeva prodajalna Market Marjanca. Sodelujoča lokalna društva so: Društvo Športno-nogometni klub Radgona, Turistično društvo Negova – Sp. Ivanjci in Študentski mladinski klub KLINKA.

Potek glasovanja: Kupec prejme pri vsakem nakupu glasovalni žeton, s katerim na prodajnem mestu za enega od treh predlogov sodelujočih organizacij glasuje tako, da vrže žeton v pripravljeno glasovalno škatlo. Po zaključku aktivnosti bo organizacija z zmagovalnim predlogom, ki bo prejel največ glasov na posameznem prodajnem mestu, prejela donacijo v znesku 1.000 EUR, ki bo izplačana v denarju. Organizacija z drugo uvrščenim predlogom prejme darilno kartico Mercator v vrednosti 200 EUR, organizacija s tretje uvrščenim predlogom pa darilno kartico Mercator v vrednosti 100 EUR.

Predstavitev sodelujočih društev v Gornji Radgoni:

Društvo Športno-nogometni klub Radgona
ŠNKSmo eno večjih društev v Občini Gornja Radgona. Naše poslanstvo je vzgajati mlade nogometaše in jih učiti nogometnih veščin. Vzgajamo starostne skupine selekcij U7, U8, U9, U10, U11, U12, U13, U15, U17 in U19. Paradno selekcijo predstavlja 1. moštvo, ki tekmuje - izključno z domačimi nogometaši - v 3. Slovenski nogometni ligi VZHOD. Posebnost našega 1. moštva je, da fantje prejemajo nadomestila za izgubljeno energijo v obliki hrane in pijače, ne prejemajo pa nikakršnih finančnih sredstev.
V naše Društvo ŠNK Radgona je bilo v letu 2018 včlanjenih 177 oseb, od tega 131 nogometašev. Locirani smo v Turističnem Športnem Centru Trate (TŠC TRATE), kjer imamo odlične pogoje za nogometno vadbo na malem igrišču z umetno travo, na dveh malih igriščih in dveh velikih nogometnih igriščih.
Namen uporabe sredstev:
Če bi si pridobili donacijo, bi ta sredstva porabili za hrano in pijačo naših igralcev 1. moštva po nogometnih tekmah.

Turistično društvo Negova – Sp. Ivanjci
TDNTD deluje na območje dveh krajevnih skupnosti In občine Gornja Radgona. Organizira in sodeluje na prireditvah na gradu Negova. Naše poslanstvo je predstavitev društva in promocija občine na sejmih, krajevnih praznikih. Skrb za urejenost okolja v samem kraju. Oživljanje starih kmečkih običajev, ohranjanje kulturne dediščine in ljudskega izročila. V okviru dramske skupine predstave različnih iger iz srednjega veka. Organizacija in izvedba pohodov.
Namen uporabe sredstev:
Organizacija srednjeveškega večera na gradu Negova. Izvedba grajskega tabora za otroke. Izdaja zloženke o društvu.

Študentski mladinski klub KLINKA
KlinkaŠMKK deluje na območju UE Gornja Radgona, torej v Občinah Gornja Radgona, Apače, Radenci in Sv. Jurij ob Ščavnici. Zavedamo se, kaj pomeni predstavljati mladih vredno organizacijo zato želimo svojim članom ponuditi čim bolj raznolike dejavnosti, pri tem pa se želimo prilagajati njihovim potrebam.
Nočemo in ne želimo konkurirati ali podvajati stvari, ki se že dogajajo, ampak ponuditi aktivnosti, ki še jih ni in tako prebuditi tiste mlade, kateri še do sedaj niso našli svojega mesta v obstoječih organizacijah in društvih ter pritegniti vse, ki si želijo dodatnih aktivnosti.
Namen uporabe sredstev:
Pravkar je minil Fašenk 2019, ki je eden izmed dveh naših zelo velikih dogodkov. Drugi dogodek, ki nam predstavlja velik finančni zalogaj je Športaj s Klinko in to je tudi dogodek za katerega bi porabili dobljena sredstva. Sredstva bi v večini porabili za hrano, pijačo in kakšne nagrade ekip/posameznikov, ki bodo sodelovale/sodelovali v enem izmed športov na dogodku-seveda je odvisno od dobljene nagrade.

Vabljeni, da svoj glasovalni žeton vržete v glasovalno škatlo za društvo, ki ga želite podpreti.

Za prikaz gumbov, kot so "Všeč mi je", "Deli na FB", "Tweet", "G+" in komentarjev socialnih omrežij omogočite piškotke v nastavitvah, ki jih odprete na zavihku "Zasebnost" ob strani levo ali spodaj na gumbu "Dovoli piškotke"! Za pravilno delovanje novih nastavitev osvežite stran s pritiskom na tipko "F5".
Nahajate se: MKR Družabno Dogodki Radi delamo dobro!