Niti mraz in megla nista ovira za obisk Miklošovega senja v središču Murske Sobote - več tisoč obiskovalcev je najbolj segalo po kuhanem vinu in kuhanim klobasam

Miklavžev sejemPoleg „Trezinega senja" (Terezijin sejem), ki vsako leto 15. oktobra poteka v središču Murske Sobote, je „Miklošovo senje" (Miklavžev sejem), ki je na sporedu vsako leto 6. decembra (sv. Nikolaj je namreč zavetnik murskosoboške župnije in mesta Murska Sobota op.p.), gotovo ena največjih družabnih in tudi etnoloških prireditev v Murski Soboti in okolici. In to se je potrdilo tudi letos, ko kakšnim tristotim sejmarjem – razstavljalcem oz. prodajalcem, ter več tisočim obiskovalcem, niti mraz in megla, ki sta pritiskala ves dan, nista mogla do živega. Tako je tradicionalno Miklošovo senje tudi tokrat privabila množice obiskovalcev, saj je Slovenska in še nekatere ulice, že od zgodnjega jutra bila polna prodajalcev in obiskovalcev.

V soboto na klobaso in

Generacija prvošolčkov iz šolskega leta 1958/59 spet v šolskih klopeh

Obletnica šole 1958-66Bila je prav vesela in prijetna tista sobota, ko so se za svoje srečanje odločili, sedaj že sami upokojenci, ki so se prvič srečali natanko pred oseminpetdesetimi leti, ko so v šolskem letu 1958/59 bili prvošolčki in prvošolke na OŠ Radgona. Od takrat so naslednjih osem let skupaj sedeli v šolskih klopeh, si nabirali znanje in izkušnje v šoli, ki je takrat bila na radgonskem gradu, ter se potem razšli, vsak za svojim ciljem, vsak za svojo prihodnostjo. To je torej bilo pred dobrega pol stoletja, poleti 1966 in zato so kar nekaj časa potekale aktivnosti, da bi se omenjena generacija v kateri je kar 66 najstnikov končalo osnovnošolsko izobraževanje spet srečala. Hodili so v dveh oddelkih, kjer sta bila razrednika Avgust Posavec in Franc Stergar.

Prvič so se srečali pred 58, razšli pa pred 50 leti...

Znova lepo obiskan smučarski sejem v Gornji Radgoni - lastnike je zamenjalo veliko rabljene zimske in smučarske opreme

Ski sejem GRPodobno kot že skoraj 30 let doslej, je Smučarski klub Radgona, ki uspešno deluje več desetletij, in ki šteje okoli 130 članic in članov, tudi letos pripravil tradicionalni sejem rabljene smučarske opreme in vseh drugih potrebščin za zimske športe in rekreacijo. Ker je interes ponudnikov opreme bil zelo velik, so sejem pripravili na prostem, ob gasilskem domu v Gornji Radgoni, kjer se je v lepem in sončnem, a dokaj mrzlem vremenu zbralo veliko prodajalcev in kupcev opreme kakor tudi opazovalcev. Medtem ko lastniki in upravljalci zimsko - športnih središč, smučišč, vlečnic, žičnic..., čakajo, da bi padlo čim več snega, ki da bi ostal 'vse tja do maja', pa v številnih slovenskih družinah razmišljajo o tem, kako nabaviti zelo drago smučarsko opremo. In ker je veliko družin, ki si ne morejo privoščiti nove in drage smučarske opreme, ob tem pa predvsem otroci hitro prerastejo tovrstno opremo, so prav dobrodošli 'sejmi rabljene smučarske opreme', katere po večini slovenskih mest in krajev organizirajo smučarski in drugi klubi.

Otroška oprema je bila najbolj iskana

Sveti Miklavž pričakal otroke v trgovini Jager v Radencih

Sveti Miklavž JagerSpet je leto naokrog, in tu je mesec december, ki ga poznamo kot mesec lepih mislih, miru, voščil ter obdarovanj. Prav tako sodijo v ta sklop prazničnih dogodkov ali kot rečemo v ljudskem tonu » Veseli december«, trije dobri možje, ki obdarujejo pridnost otrok, sveti Miklavž ter lika Božiček in Dedek Mraz.

Prišel je Sveti Miklavž

Moj kraj Radgona

Za prikaz vremena omogočite piškotke na zavihku "Zasebnost"!

VELIKOST TEKSTA

ZASLON

Zaslon

Podčetrtek gostil letošnje državno prvenstvo

 

Karate/ David Klobasa, Nejc Sterniša...

Državno prvenstvoV Podčetrtku je potekalo državno prvenstvo v karateju za vse kategorije do 21 let starosti, na katerem je nastopalo kar 410 tekmovalcev in tekmovalk iz 52 slovenskih klubov. Med njimi so bil tudi člani Shotokan karate-do kluba Gornja Radgona, ki so se odlično odrezali. Tako sta Nejc Sterniša (kate ml. kadeti) in Davis Klobasa (kate mladinci), postala državna prvaka. Državni podprvak je bil Blaž Klobasa (kate ml. kadeti), peti mesti pa sta osvojila Kristjan Klemenčič (ml. kadeti) in Aleks Klobasa (kate kadeti).

Iz radgonskega kluba so nam sporočili, da so njihovi tekmovalci bili uspešni tudi na pokalnem tekmovanju, saj sta pokalna zmagovalca postala: Daivd Klobasa (mladinci) in Blaž Klobasa (ml. kadeti). Drugo mesto je osvojil Nejc Sterniša, ki je dosegel dve zmagi od treh tekem, in ekipa ml. kadeti (Kristjan Klemenčič, Nejc Sterniša in Blaž Klobasa), prav tako z dvema zmagama od treh tekem, kjer so zaostali samo pol točke za prvim mestom.


...in Matevž Jurinec, državni prvaki

Enako kot Radgončani so bili v Podčetrtku uspešni tudi mladi tekmovalci KK Radenci. Tako je naslov državnega prvaka med kadeti osvojil Matevž Jurinec. Drugo mesto je med ml. kadeti osvojil Nejc Skotnik, tretji mesti pa mlajša kadetinja Eva Jurinec in kadet Sani Skotnik. Po dobrih nastopih je za las stopničke zgrešil Sebastian Černela, ki je med kadeti pristal na 5 mestu.
Tekmovalci KK Radenci so bili uspešni tudi na tekmovanju v Trbovljah, kjer bil najstarejši, 44. mednarodni karate turnir „Trbovlje 2016". Nastopalo je kar 559 tekmovalcev iz 78 klubov iz 14 držav, samo tekmovanje pa je bilo na zelo visokem nivoju, saj je to zadnja tekma pred prihajajočim Balkanskim prvenstvom v Sarajevu, in tudi zadnja tekma za izbor reprezentantov za Evropsko prvenstvo, ki bo februarja 2017 v Bolgariji.
Radenčani so sicer v Trbovljah dosegli tri lepe uvrstitve, saj je Eva Jurinec v svoji konkurenci bila prva, tretji mesti pa sta osvojila Nejc in Sani Skotnik.

Save

Za prikaz gumbov, kot so "Všeč mi je", "Deli na FB", "Tweet", "G+" in komentarjev socialnih omrežij omogočite piškotke v nastavitvah, ki jih odprete na zavihku "Zasebnost" ob strani levo ali spodaj na gumbu "Dovoli piškotke"! Za pravilno delovanje novih nastavitev osvežite stran s pritiskom na tipko "F5".
Nahajate se: MKR Karate Podčetrtek gostil letošnje državno prvenstvo