Otilija in Anton sta imela 10 otrok in skupno 572 potomcev

Rodbina SlodnjakDandanes, ko imamo vedno manj časa za takšna in drugačna srečanja ter druženja, so še posebej dobrodošla srečanja svojcev in sorodnikov. Zato niti ne preseneča, da je bilo izjemno prijetno, prisrčno, zabavno in celo ganljivo srečanje potomcev družine Otilije in Antona Slodnjak, ki sta bila rojena davnega leta 1880 v Rotmanu, v občini Juršinci v Slovenskih Goricah. Srečanje je ob pomoči drugih prizadevnih članov pripravljalnega odbora, organiziral Jože Slodnjak iz Maribora, ki nam je ob tem povedal: »To je bilo 7. srečanje potomcev naših prednikov Otilije in Antona Slodnjaka.

Na 7. srečanje rodbine Slodnjak je prišlo nad 250 sorodnikov

Slovenci in Avstrijci med Weitersfeldu in Sladkim Vrhom složno skočili v Muro

Mura Veliki skokLetošnjemu Velikemu skoku/Big Jump so se blizu broda na Muri med Trnovim ob Muri (Weitersfeldu) in Sladkim Vrhom pridružili tako Avstrijci kot Slovenci. Tako so se natanko ob 15.00  pridružili tisočim Evropejcem, ki so skočili v vse večje reke in jezera, da bi tako opozorili na njihovo veliko bogastvo. Veliki skok je tokrat že drugič potekal na tem mestu in je signal Evropi, ki nas opominja na potrebo po zaščiti naših voda, hkrati pa opozarja na čiste reke. Obenem pa je bil še en poziv, da mora Mura na tem delu in v celotni Sloveniji teče brez ovir. Koordinator kampanje Rešimo Muro Stojan Habjanič je ob tem povedal: "Tudi danes je tukaj očitno, da reke ne damo. Reka je del življenja, ljudje so se preselili k reki, jo znova vzljubili, tako kot je bilo to nekoč blizu njihovih življenj in tako življenje si predstavljamo tudi v prihodnje tako ob mejni reki kot vzdolž celotne reke v Sloveniji."

Z Velikim skokom so opozorili na pomen reke Mure

Najmlajši Luka z osmimi, najstarejših Ivan s 73 leti!

Harmonikarji KonjiščeKljub veliki vročini, ki je pritiskala je minuli konec tedna znova bilo veselo in razigrano v idiličnem turistično rekreacijskem centru (TRC) Zgornje Konjišče. V organizaciji Turističnega društva Čemaž – Apaške doline je namreč v sencah potekal 11. „Veseli popoldan s harmonikarji", ko so številni, predvsem mladi ljubiteljski harmonikarji raztegnili meh. Tokrat je v Zgornje Konjišče prišlo 11 mladih glasbenikov iz širšega območja skrajnjega severovzhoda Slovenije, iz Štajerske in Pomurja. Med udeleženci kaže omeniti predvsem najmlajšega udeleženca Luko Kaučiča iz bližnjega Podgorja in 73-letnega Ivana Pompergerja iz Sladkega Vrha, njuna razlika v letih pa je znašala kar 65 let. V okviru prireditve, na kateri se je zbralo tudi veliko število obiskovalcev in gostov od blizu in daleč, tudi z druge strani reke Mure, iz sosednje Avstrije, so se mnogi razveselili z bogatimi dobitki na srečelovu, ki so ga med drugim pripravili.

Harmonikarji so enajstič raztegnili meh v Zgornjem Konjišču

MK Lisjak, ki velja za enega bolj dejavnih na tem območju, pripravil 15. srečanje motoristov

Motoristi KonjiščeVišje temperature in sončno vreme so na ceste že od marca in aprila naprej privabile mnogo motoristov, med katerimi so tudi člani Motorističnega kluba Lisjak iz Apaške doline (MK Lisjak), ki po svoji aktivnosti in angažiranosti, zlasti pri prometni varnosti, velja za enega bolj dejavnih motorističnih klubov pri nas. Ena njihovih osrednjih aktivnosti je organizacija tradicionalnega motorističnega srečanja, ki je tudi letos potekalo ob izteku šolskega leta in meseca junija, v Zgornjem Konjišču. Letošnje, že kar 15. srečanje zapovrstjo, je torej tudi letos potekalo na območju občine Apače, natančneje na lokaciji ribiškega doma v Zgornjem Konjišču, a se veseljaki na enoslednih kolesih niso zadovoljili samo s tem, temveč so imeli več aktivnosti.

Motoristi so se srečali v Zgornjem Konjišču

Tjaša pred Anejem in Renejem

Otročki dan MahovciŠportno-turistično društvo Mahovci, ki je nekakšen nosilec družabnega življenja v domači vasi v Apaški dolini, je tudi letos pripravilo tradicionalni otroški dan. Na športnem centru v Mahovcih so za male in nekoliko večje otroke pripravili dve otroški igrali in sicer, gasilka in fusbal na štangi. Prav tako so organizirali dejavnosti za otroke, in sicer tekmo med dvema vodnima balonoma, ki je bila najbolj priljubljena med otroci, ki so prišli iz širšega območja Apaške doline. Na koncu so trije najboljši (1. Tjaša Horvat, 2. Anej Dresler, 3. Rene Leopold) udeleženci dobili priznanje za dosežena mesta in pa majhne praktične nagrade.

Malčki so se zabavali na „otroškem dnevu

Tudi sveta maša za stanovalce domov za starejše iz občine Sv. Jurij ob Ščavnici

StarejšiNa Stari Gori je potekalo zanimivo in prisrčno srečanje občanov občine Sv. Jurij ob Ščavnici, ki bivajo v Domu starejših v Gornji Radgoni in Domu Lukavci in ga je ob pomoči Občinske organizacije RK in Društva podeželskih žena občine Sv. Jurij ob Ščavnici, pripravila domača občina. Drugo srečanje se je pričelo z obiskom sv. maše v cerkvi Sv. Duha na Stari Gori, ki jo je daroval duhovni pomočnik župnije Sv. Jurij ob Ščavnici, Mirko Rakovec. Pred pričetkom maše je stanovalce in njihove spremljevalce pozdravil župan občine Sv. Jurij ob Ščavnici Miroslav Petrovič, ki je povedal, kako je namen srečanja, da jih vsako leto vsaj enkrat povabijo v občino, od koder jih je pot zanesla v domove za starejše.

Župan sprejel občane, ki živijo v domovih

VELIKOST TEKSTA

ZASLON

Zaslon

Nejc Sterniša odličen na turnirjih

 

Karate/ Nejc drugi in tretji na „Noči šampionov"

Nejc Sterniša v BijeljiniV prestolnici regije Semberija, na vzhodu Republike Srbske (BiH), Bijeljini, je potekal močen in zelo kakovosten mednarodni karate turnir „Noč šampionov 2017", na katerem je nastopil tudi Nejc Sterniša iz Lomanoš. Še ne petnajstletni fant se je v bližino sotočja rek Drina in Sava, kjer je nastopilo kar 800 tekmovalcev, odpravil takoj po turnirju v Kranju, kjer je osvojil dve prvi mesti.

In čeprav so ga v Bijeljini čakali zelo težki nasprotniki je Nejc spet bil zelo uspešen. Osvojil je namreč 2 mesto v konkurenci kadetov in 3 mesto pri mladincih. Sedaj Sternišo čaka še pokalna tekma in tako vsak vikend do novega leta, med tednom pa še naporni treningi tako, da mu za kaj druga zmanjka časa. Verjamemo da se bo Nejcu garanje in odrekanje poplačalo...

 

Karate/ Šest medalj z Gorenjske v Gornjo Radgono - Nejcu dve zmagi v Kranju

Nejc Sterniša v KranjuV gorenjski prestolnici Kranju je potekal močen mednarodni turnir v karateju „Kranj open 2017", na katerem je med drugimi sodeloval tudi Nejc Sterniša iz Lomanoš, sicer član KK Seki Sv. Jernej. Tokrat je Nejc zopet dokazal, da trenutno ni boljšega karate kadeta v Sloveniji, in da si je s pridnim delom in odrekanjem res zaslužil nastop na svetovnem prvenstvu. V Kranju je namreč zmagal v katah pri kadetih in mladincih in si tako prislužil dve zlati medalji. Lep dosežek, ni kaj, in sedaj Nejca in njegova starša Nino in Srečka, čaka veliko dela, saj sam mora še bolj trdo trenirati, starša pa morata poiskati nekaj sponzorjev kajti pot na svetovno prvenstvo, ki bo na čudovitem španskem otoku Tenerife, je zelo draga, sredstva pa si morajo zagotoviti sami.
Sicer pa so na omenjenem tekmovanju v Kranju, med tekmovalci iz 38 klubov iz petih držav, nastopili tudi člani Shotokan karate-do kluba Gornja Radgona, ki so podobno kot njihov nekdanji član Nejc Sterniša, bili zelo uspešni. Osvojili so namreč štiri medalje, in sicer vse štiri bronaste. Tretje mesto in dve medalji je namreč osvojili Kristjan Klemenčič, in sicer v kategoriji kate kadeti ter v kategoriji kate mladinci. Prav tako je tudi Mišel Čuček osvojil 3. mesto v kategoriji kate kadeti, v isti kategorijah je Blaž Klobasa osvojil 6. mesto v katah za kadete in mladince. V športnih borbah kadeti +70 kg pa je Florian Tobias Leithner osvojil tudi bronasto medaljo za 3. mesto.

Karate/ V Čakovcu potrdil vizum za Tenerife

Nejc Sterniša v ČakovcuVeliki mednarodni karate turnir v Čakovcu na Hrvaškem, je bil hkrati tudi izborni turnir za slovensko reprezentanco, kjer se je odločalo kdo bo odpotoval na svetovno prvenstvo za mlade, ki bo na Tenerifih, kamor gre samo eden tekmovalec iz vsake kategorije. In kot že večkrat doslej se je znova odlično odrezal Nejc Sterniša iz Lomanoš, ki je osvojil 2 mesto in s tem tudi nastop na svetovnem prvenstvu. Vsekakor je to velik uspeh za mladega fanta iz Lomanoš, ki bo na Tenerifih gotovo častno zastopal svojo občino Gornjo Radgono in svoj karate klub Seki Sv. Jernej.

Za prikaz gumbov, kot so "Všeč mi je", "Deli na FB", "Tweet", "G+" in komentarjev socialnih omrežij omogočite piškotke v nastavitvah, ki jih odprete na zavihku "Zasebnost" ob strani levo ali spodaj na gumbu "Dovoli piškotke"! Za pravilno delovanje novih nastavitev osvežite stran s pritiskom na tipko "F5".
Nahajate se: MKR Karate Nejc Sterniša odličen na turnirjih