Otroka sta jim obogatila zakonsko življenje!

Zlata poroka HelIstega dne, kot pred pol stoletja, ko sta prvič stopila pred oltar, sta Marija in Jože Hel iz Kunove pri Negovi, v soboto, 20. maja 2017, v krogu najbližjih, sosedov in številnih prijateljev praznovala svojo zlato poroko. Enako kot pred petdesetimi leti, ko sta se poročila v cerkvi Sv. Urbana v Destrniku, od koder izhaja zlatoporočenka Marija, sta tudi tokrat želela svojo 50 letno skupno zakonsko življenje potrditi v cerkvi. Tokrat sta se Bogu za srečen zakon zahvalila v cerkvi Marijinega Rojstva v Negovi, kjer sta jima bili priči hčerka Roberta in sin Jože.

Zlati zakonski jubilej sta obeležila Marja in Jože Hel

Frančiška: Sem vesela slovenska deklica"!

Frančiška Gutman jubilejTe dni je župan občine Sv. Jurij ob Ščavnici Miroslav Petrovič, kot vedno, ko kakšen občan ali občanka praznuje visok življenjski jubilej, obiskal še eno svojo občanko, in sicer Frančiško Gutman v Kokolajnščaku. Skupaj s sodelavko, direktorico občinske uprave Francko Lavrenčič, ter predstavnicama Krajevnega odbora RK Sv. Jurij ob Ščavnici, Cvetko Fiala, Rozino Kraner in Olgo Žmavc, je župan slavljenki izročil darilo ter ji voščil ob 90. življenjskem jubileju. Prijazno jih je sprejel sin Jurij, ki z družino skrbi za jubilantko Frančiško Gutman.

Veliko veselja ob visokem življenjskem jubileju Frančiške Gutman

Niti mraz in megla nista ovira za obisk Miklošovega senja v središču Murske Sobote - več tisoč obiskovalcev je najbolj segalo po kuhanem vinu in kuhanim klobasam

Miklavžev sejemPoleg „Trezinega senja" (Terezijin sejem), ki vsako leto 15. oktobra poteka v središču Murske Sobote, je „Miklošovo senje" (Miklavžev sejem), ki je na sporedu vsako leto 6. decembra (sv. Nikolaj je namreč zavetnik murskosoboške župnije in mesta Murska Sobota op.p.), gotovo ena največjih družabnih in tudi etnoloških prireditev v Murski Soboti in okolici. In to se je potrdilo tudi letos, ko kakšnim tristotim sejmarjem – razstavljalcem oz. prodajalcem, ter več tisočim obiskovalcem, niti mraz in megla, ki sta pritiskala ves dan, nista mogla do živega. Tako je tradicionalno Miklošovo senje tudi tokrat privabila množice obiskovalcev, saj je Slovenska in še nekatere ulice, že od zgodnjega jutra bila polna prodajalcev in obiskovalcev.

V soboto na klobaso in

Generacija prvošolčkov iz šolskega leta 1958/59 spet v šolskih klopeh

Obletnica šole 1958-66Bila je prav vesela in prijetna tista sobota, ko so se za svoje srečanje odločili, sedaj že sami upokojenci, ki so se prvič srečali natanko pred oseminpetdesetimi leti, ko so v šolskem letu 1958/59 bili prvošolčki in prvošolke na OŠ Radgona. Od takrat so naslednjih osem let skupaj sedeli v šolskih klopeh, si nabirali znanje in izkušnje v šoli, ki je takrat bila na radgonskem gradu, ter se potem razšli, vsak za svojim ciljem, vsak za svojo prihodnostjo. To je torej bilo pred dobrega pol stoletja, poleti 1966 in zato so kar nekaj časa potekale aktivnosti, da bi se omenjena generacija v kateri je kar 66 najstnikov končalo osnovnošolsko izobraževanje spet srečala. Hodili so v dveh oddelkih, kjer sta bila razrednika Avgust Posavec in Franc Stergar.

Prvič so se srečali pred 58, razšli pa pred 50 leti...

Znova lepo obiskan smučarski sejem v Gornji Radgoni - lastnike je zamenjalo veliko rabljene zimske in smučarske opreme

Ski sejem GRPodobno kot že skoraj 30 let doslej, je Smučarski klub Radgona, ki uspešno deluje več desetletij, in ki šteje okoli 130 članic in članov, tudi letos pripravil tradicionalni sejem rabljene smučarske opreme in vseh drugih potrebščin za zimske športe in rekreacijo. Ker je interes ponudnikov opreme bil zelo velik, so sejem pripravili na prostem, ob gasilskem domu v Gornji Radgoni, kjer se je v lepem in sončnem, a dokaj mrzlem vremenu zbralo veliko prodajalcev in kupcev opreme kakor tudi opazovalcev. Medtem ko lastniki in upravljalci zimsko - športnih središč, smučišč, vlečnic, žičnic..., čakajo, da bi padlo čim več snega, ki da bi ostal 'vse tja do maja', pa v številnih slovenskih družinah razmišljajo o tem, kako nabaviti zelo drago smučarsko opremo. In ker je veliko družin, ki si ne morejo privoščiti nove in drage smučarske opreme, ob tem pa predvsem otroci hitro prerastejo tovrstno opremo, so prav dobrodošli 'sejmi rabljene smučarske opreme', katere po večini slovenskih mest in krajev organizirajo smučarski in drugi klubi.

Otroška oprema je bila najbolj iskana

Moj kraj Radgona

Za prikaz vremena omogočite piškotke na zavihku "Zasebnost"!

VELIKOST TEKSTA

ZASLON

Zaslon

Torta velikanka za 40 let delovanja

 

Članice DPŽ Gornja Radgona na občnem zboru v Spodnji Ščavnici

DPŽ Gornja RadgonaDruštvo podeželskih žena (DPŽ) Gornja Radgona, ki je lani praznovalo 40 letnico delovanja in šteje 130 članic, je že desetletja zelo dejavno. In tako je bilo tudi lani, kot se je dalo razbrati iz poročila predsednice društva Vesne Bratuša, na letnem občnem zboru, ki se je tradicionalno odvijal v prostorih Gostilne Križan v Spodnji Ščavnici.

Zbor, ki je najbolj množično druženje članic v letu, je bil dobo obiskan, poleg članic pa so bili zraven tudi številni gostje, kot so: podžupan občine Gornja Radgona Robert Žinkovič, predsednik in direktor KZ Radgona, Jožek Bračko in Danilo Rihtarič, predsednik KS Spodnja Ščavnica Branko Kocbek, predsednica ZKS Sonja Lipovec, strokovna delavka KGZS-Zavod MS, oddelek KSS Gornja Radgona Metka Marinič ter predstavnice sosednjih in prijateljskih društrv; Društvo kmetic Destrnik, Društvo kmetic Križevci-Veržej, Društvo gospodinj Marta Juršinci in DPŽ Sv. Jurij ob Ščavnici.
DPŽ Gornja RadgonaDPŽ Gornja Radgona ima veliko podporo pri Kmetijski zadrugi Gornja Radgona, ki jim nudi prostore za delovanje društva, zadruga pa je vsako leto soorganizator tradicionalnega Dneva žetve, ki ga prirejajo na njivi njihove članice Marte Kolarič v Spodnji Ščavnici. Predsednica društva Vesna Bratuša je v svojem poročilu poročala o številnih dejavnostih, ki jih pripravljajo zlasti v zimskem času, ko je manj dela na poljih. Članice se srečujejo na ročnodelskih delavnicah, kjer izvajajo razna ročna dela, katerih izdelke ob priložnostih tudi razstavljajo. Kot je bilo predstavljeno v planu dela društva za prihodnje, bodo tudi v bodoče s svojimi aktivnostmi skrbeli za izobraževanje in druženje članic. Na zboru so sprejeli sklep, da za izbor mlade kmetice leta predlagajo Brigito Petek. Ob koncu zbora so v svoje vrste sprejeli dve novi članici. Zbor je z svojim nastopom popestril svetovni popotnik, sicer domačin, znan kot Kosmati muzikant, Dani Rajh, ki je predstavil svoje dogodivščine iz popotovanja po številnih državah sveta od Afrike, Azije, Avstralije in Južne Amerike. Zbor so zaključili s pogostitvijo, na kateri so razrezali tudi veliko torto, s katero so počastili 40 letnico svojega delovanja društva.

Za prikaz gumbov, kot so "Všeč mi je", "Deli na FB", "Tweet", "G+" in komentarjev socialnih omrežij omogočite piškotke v nastavitvah, ki jih odprete na zavihku "Zasebnost" ob strani levo ali spodaj na gumbu "Dovoli piškotke"! Za pravilno delovanje novih nastavitev osvežite stran s pritiskom na tipko "F5".
Nahajate se: MKR Kmetijstvo Torta velikanka za 40 let delovanja