Po šestih desetletjih spet pred istim oltarjem

Biserna poroka SteyerV teh zimskih dneh, ko je največ praznikov in praznovanj, sta 60-letnico poroke, torej biserno poroko obeležila Marija in Ivan Steyer iz Črncev v Apaški dolini. Enako kot pred šestimi desetletji, sta se zakonca, tudi tokrat, skupaj s svojimi domačimi, sosedi in prijatelji, k bisernoporočnemu obredu podala v farno cerkev v Apačah. Pred cerkvijo ju je z igranjem pozdravila Pihalna godba Apače, pri kateri je nekoč igral tudi njun pokojni sin Ivan. Ko so njuni svatje v cerkvi postavili špalir, ju je župnik Janez Ferencek povabil v cerkev, k zahvalni maši in bisernoporočnemu obredu, ki je potekal med darovano sv. mašo.

Pred 60 leti sta se poročila Marija in Ivan Steyer iz Črncev

Najstarejši pomurski policist je pred sedmimi desetletji prišel iz Krškega

Policisti pri ŽabkarjuKo smo zemljani v ponedeljek, 31. decembra 2018 praznovali prihod novega leta 2019, je Jože Žabkar iz Moščancev v občini Puconci, imel dvojni razlog za praznovanje. Najstarejši živeči pomurski policist je namreč prav na silvestrovo praznoval tudi visok osebni jubilej - 98. rojstni dan. Dober teden po jubileju, ko smo mu mnogi voščili in zaželeli še veliko zdravih in zadovoljnih let, so Žabkarja, na njegovem domu obiskali in mu čestitali direktor Policijske uprave Murska Sobota, Damir Ivančić, skupaj s članoma kluba policijskih upokojencev Maksa Perca, Marjanom Horvatom (predsednik) in Romanom Verganom, ki je dolga leta bil Žabkarjev sodelavec, zraven pa je bila tudi tiskovna predstavnica PU Murska Sobota, Suzana Rauš.

Jože Žabkar je obeležil 98. rojstni dan

Pozdravil jih je tudi novi župan Roman Leljak

Gasilski veteraniTik ob izteku leta 2018 je PGD Janžev Vrh organiziral in gostil tradicionalno srečanje gasilskih veteranov in gasilskih veterank Gasilske zveze občine Radenci. Gre za tradicionalno srečanje, ki poteka vsako leto ob koncu leta in ga vsako leto gosti drugo društvo. Letošnjega tradicionalnega srečanja v gasilskem domu Janžev Vrh se je udeležila stotnija gasilskih veteranov in veterank, katere sta pozdravila Franc Bratkovič, predsednik veteranov GZ Radenci, in prvič novi župan občine Radenci, Roman Leljak. Slednji je v svojem nagovoru izpostavil pomen gasilstva in tudi pomen dela gasilskih veteranov. Predstavil je tudi nekatere naloge, ki jih namerava občina Radenci realizirati v naslednjem letu.

Stotnija gasilskih veteranov GZ Radenci na Janževem Vrhu

Zavijanje daril je lahko zabava in ohranjanje okolja

Rastišče - zavijalnicaPo izjemno uspešni „izmenjevalnici" oblačil in obutve, je radgonska Iniciativa Rastišče, prav v času prazničnega obdarovanja, pripravila novo akcijo, tokrat z naslovom Zavijalnica - zavijanje daril na trajnostni način. V prostorih Mladinskega centra Gornja Radgona se je zbralo več deset zainteresiranih, ki se zavedajo, da lahko na najrazličnejših področjih svojega vsakdana znatno prispevamo k varovanju okolja. „V Iniciativi Rastišče si prizadevamo nuditi alternativo uveljavljenim, do narave škodljivim navadam.

Iniciativa Rastišče pripravila prikaz zavijanja daril na trajnostni način

Vesela je čestitk župana in predsednika upokojencev

Marija ŽnidaričTako kot je že vrsto let običaj v občini Sv. Jurij ob Ščavnici, ko odgovorni obiskujejo in obdarijo jubilante, so tamkajšnji župan Anton Slana, ter predsednica in aktivistka KO RK Sv. Jurij ob Ščavnici, Cvetka Fiala in Rozina Kraner, obiskali in obdarili Marijo Žnidarič, ki je tik pred iztekom leta 2018 obeležila 90. življenjski jubilej. Kot nam je povedala je bila obiska nadvse vesela. Po čestitkah, izročenih darilih in zapeti Zdravljici, v kateri so sodelovali tudi hčerka Marija z življenjskim sopotnikom Darkom, in sin Franc z ženo Zdenko, je ob bogato obloženi mizi, ki jo je pripravila njena snaha Zdenka, sledil prijeten klepet in druženje. Ob kramljanju ji je lepo čestitko za jubilej prinesel še poštar, poslala pa sta ji jo predsednik in tajnica DU Sv. Jurij ob Ščavnici Marjan in Jožica Korelc.

Marija Žnidarič iz Žihlave obeležila lep življenjski jubilej, 90. rojstni dan

Potrošniki za gostilno iz Križevcev, stroka za gostilno iz Bakovcev

Zlata ponevPomurski tednik Vestnik je drugo leto zapored pripravil izbor „Zlata ponev Pomurja". Slovenske pokrajine si namreč prizadevajo, da bi izboljšale gostinsko ponudbo, ki je eden od temeljev turističnega prizadevanja naše države. In v omenjeni medijski hiši so pripravili izbor in ocenjevanje gostiln, restavracij in turističnih kmetij v regiji. Bralci Vestnika in širša javnost je z glasovnicami in oddajo glasov na spletni strani izbrala najbolj popularno gostilno v Pomurju.

Zlata ponev za gostilni Zorko in Rajh

Moj kraj Radgona

VELIKOST TEKSTA

ZASLON

Zaslon

Vodstvo KGZ Murska Sobota sprejelo mlade tekmovalce

 

Nihče se ne more kosati z mladimi iz DPM Sveti Jurij ob Ščavnici

Mladi - kmetijstvoV Domu penine družbe Radgonske gorice, je potekala posebna slovesnost, ko je Franc Režonja, direktor Kmetijsko gozdarskega zavoda Murska Sobota, s sodelavci, pripravil sprejem za ekipo Društva podeželske mladine Sveti Jurij ob Ščavnici, ki je najboljša v Pomurju in ena najboljših v Sloveniji, ko gre za tekmovanja „Mladi in kmetijstvo". Gre za ekipo DPM Sveti Jurij ob Ščavnici, ki letos obeležuje četrt stoletja obstoja in delovanja in je v tem času vseskozi zmagovala na območnem tekmovanju za Pomurje, štirikrat pa je bila ekipa tudi državna prvakinja.

Na sprejemu, ki so se ga ob direktorju Režonji, udeležili tudi vodja Kmetijsko svetovalne službe KGZ Murska Sobota, dr. Stanko Kapun, potem Anton Slana, vodja svetovalne službe izpostava Gornja Radgona, ter kmetijska svetovalca iz radgonske izpostave: Metka Marinič in Alojz Topolovec, so bili člani ekipe, ki se je uvrstila na letošnje državno tekmovanje, kjer branijo naslov državnega prvaka: Žan Gregorec, Rok Lančič in Tomaž Vrzel, zraven pa še predsednica omenjenega društva Veronika Vrzel.
Direktor KGZ Murska Sobota Franc Režonja je mladim iz občine Sveti Jurij ob Ščavnici, ob nazdravljanju z Zlato radgonsko penino, čestital za vse dosedanje dosežke in za uspešno zastopanje Pomurja po Sloveniji. Ob tem jim je izročil priložnostna darila in zaželel novo zmago na državnem tekmovanju, ki bo 21. aprila letos v Mirni Peči na Dolenjskem. „Pravzaprav bi moralo državno tekmovanje potekati pri nas v občini Sveti Jurij ob Ščavnici, a ker smo ga organizirali tudi lani, ko smo drugič zapovrstjo (skupaj četrtič) osvojili 1. mesto, smo organizacijo ponudili lanskim podprvakom iz Mirne Peči. Oni so to sprejeli in sedaj bo tekmovanje na Dolenjskem, a to ne pomeni, da naša ekipa ne bo spet šla na zmago in peti naslov, kar bi nam ob letošnjem jubileju bilo še posebej v zadovoljstvo", nam je povedala predsednica DPM Sveti Jurij ob Ščavnici Veronika Vrzel, ki dodaja, da so se fantje iz ekipe odlično pripravili.
„Pravzaprav se oni nenehno učijo in veliko vedo. Zato jim že vrsto let nihče v Sloveniji ni kos", je dodal kmetijski svetovalec Anton Slana, ki izvira za iste občine, ki se je hkrati zahvalil tudi sodelavki Metki Marinič, ki najbolj skrbi in pomaga mladim tekmovalcem. Zanimivo je, da iz leta v leto za DPM Sveti Jurij ob Ščavnici tekmujejo sami bodoči kmetijski strokovnjaki in prevzemniki kmetij v omenjeni občini.

Za prikaz gumbov, kot so "Všeč mi je", "Deli na FB", "Tweet", "G+" in komentarjev socialnih omrežij omogočite piškotke v nastavitvah, ki jih odprete na zavihku "Zasebnost" ob strani levo ali spodaj na gumbu "Dovoli piškotke"! Za pravilno delovanje novih nastavitev osvežite stran s pritiskom na tipko "F5".
Nahajate se: MKR Kmetijstvo Vodstvo KGZ Murska Sobota sprejelo mlade tekmovalce