Rodila se je pred 80., poročila pa pred 60. leti

Diamantna poroka LončaričZa Marico Lončarič iz Lokavcev pri Negovi je 23. januar gotovo najbolj srečen datum v življenju. Kako tudi ne, ko pa se je natančno tega dne pred osmimi desetletji rodila, pred šestimi pa tudi poročila. Torej je letos, prav na dan, ko so se po kar nekaj meglenih in turobnih dneh, nad negovskim delom Slovenskih Goric, pojavili prijetni sončni žarki, imela pravi vzrok za dvojno praznovanje. Pravzaprav je s svojim življenjskim sopotnikom, možem Slavkom, brez posebnega pompa in razkošja, v domači hiši, kjer ima sedež tudi na daleč znano podjetje Montaža Lončarič, predvsem prejemala darila in čestitke, oba za visok skupni življenjski jubilej, ona sama pa še za okrogel osebni jubilej. Odločila sta se namreč, da bosta svoj jubilej obeležila v družbi svojih najdražjih, treh otrok, štirih vnukov in pravnukinje, ter še nekaj drugih svojcev, sorodnikov in prijateljev. Ob ganljivih čestitkah se je slavljencema tu in tam orosilo oko...

Marica in Slavko Lončarič obeležila diamantno poroko in njenih osemdeset

Dedek Mraz obiskal tudi otroke v Lutvercih

Dedek Mraz LutverciV našem gasilskem domu je bilo konec decembra spet veselo. Naše otroke je obiskal dedek Mraz. Že sedmo leto zapored se v našem društvu trudimo, da organiziramo prihod dedka Mraza. Tudi letos sta celotno organizacijo in priprave za ta projekt prevzeli naši članici društva, ki sta tudi v komisiji za mladino v društvu Zdenka Šuman in Tina Rojc. Seveda so na pomoč priskočile še ostale pridne roke: Sanja H. je pomagala pri pripravi kulturnega programa, Monika Š. in Sara R. pri pakiranju daril, fotografiranje Monika, aranžerka Blanka pri izdelavi scene, pa še vsi ostali, ki so pomagali pri pripravi prostora, ipd.

Dedek Mraz v Lutvercih

Verniki so se zahvalili svojemu župniku (in nekdanjemu nogometnemu sodniku) Janezu Ferencku iz Apač, ob njegovem življenjskem jubileju

Janez FerencekDa priljubljeni apaški župnik Janez Ferencek letos praznuje okrogel življenjski jubilej, 60. letnico življenja, smo izvedeli po naključju. Na dan, ko se je pred 60 leti rodil so župnijski dvorani domače cerkve, ki se nahaja ob župnišču in služi v zimskem času kot bogoslužni prostor, je namreč daroval večerno sv. Mašo. Slednjo je s petjem, ob spremljavi organistke Aleksandre Papež na elektronskih orglah, popestril Župnijski pevski zbor, ki je po končani maši svojemu priljubljenemu župniku zapel: »Vse najboljše, dragi župnik Janez...«, v slovenščini in tradicionalno iste verze tudi v angleščini. V tem času so moški že začeli pripravljati mize in klopi, kjer so skupaj s slavljencem ob obloženi mizi z dobrotami, ki so jih pripravile pevke, s slavljencem nazdravili.

»Vse najboljše, dragi župnik Janez...«

Marija in Štefan Čeh sta tik po novem letu obeležila zlati pir

Zlata poroka ČehKomaj so utihnila božična in novoletna praznovanja, že sta zakonca Marija in Štefan Čeh z Bišečkega Vrha v Slovenskih goricah praznovala nov pomemben dogodek. Že prvo soboto v letu 2020 sta namreč, v krogu najbližjih in prijateljev, v gostišču Štajerska hiša kulinarike v Gočovi, obhajala visok skupni življenjski jubilej – zlato poroko. Vse skupaj se je začela z obiskom cerkve Sv. Bolfenka v Trnovski vasi, kjer je župnik Franc Mlakar, pri darovani sv. maši, opravil cerkveni obred. Od tod so se številni svatje z zlatoporočencema odpravili v Gočovski dvorec, kjer je potekal civilni zlatoporočni obred, s katerim sta potrdila svojo 50 - letno zakonsko zvestobo.

Najprej v cerkev, nato v dvorec

Zofija in Anton Žavrlan iz Slovenskih goric sta obhajala zlato poroko

Zlata poroka ŽavrlanBrez velikega pompa, v družbi svojih najdražjih, sta tik pred iztekom leta 2019, zlato poroko obhajala Zofija in Anton Žavrlan z Zgornje Ščavnice v Slovenskih goricah. Prijetno praznovanje, ki je potekalo na njunem domu, je s svojim obiskom počastil tudi župan občine Sveta Ana, Silvo Slaček, ki jima je v imenu občine čestital in izročil spominsko darilo, umetniško sliko vinograda, na kateri se v ozadju vidi cerkev sv. Ane. Ob klepetu s slavljencema smo izvedeli marsikaj iz njunega zanimivega in pestrega skupnega življenja.

Župan jima je čestital kar na njunem domu

Delegacija OZ RKS je na Orehovskem Vrhu obiskala 90-letnico Veroniko Fajfar, ki se je razveselila obiska in čestitk

Veronika Fajfar jubilejPred dnevi je Veronika Fajfar, ki živi v Orehovskem Vrhu, dober streljaj iz Gornje Radgone, praznovala 90. rojstni dan in jo je z obiskom razveselila delegacija Rdečega križa. Na obisk je s poverjenicama Ido Šemrl in Marijo Vrbančič, prišel predsednik Krajevnega odbora RK Črešnjevci – Zbigovci, Janko Auguštin. Ob čestitkah in izročitvi daril, je bila opazna radost slavljenke, ki je izrazila veselje in zadovoljstvo, da so z obiskom počastili njen visoki življenjski jubilej.

Deset vnukov, 13 pravnukov in dva prapravnuka...

Priljubljena Prekmurca iz Apaške doline

Biserna poroka NovakKer sta se Amalija in Franc Novak iz Apač poročila 30. decembra 1959, sta tudi šestdeset let pozneje, biserno poroko obhajala tik pred iztekom leta. Prvič je poroka potekala v Murski Soboti, civilna na tedanjem matičnem uradu, cerkvena pa v cerkvi Sv. Nikolaja. In ker je bila Amalija učiteljica sta se cerkveno poročila ponoči v tajnosti. Tokrat sta svojo biserno poroko praznovala v krogu svoje družine in prijateljev v apaški cerkvi, sveto mašo pa je daroval župnik Janez Ferencek. Ob cerkvenem poročnem obredu jima je župnik Janez Ferencek namenil veliko lepih besed zahvale in jima izročil darilo.

Biserno poroko sta obhajala Amalija in Franc Novak iz Apač

Darila blagoslovil negovski župnik Marjan Rola

Božiček pri ŠenekarjuV Gostilni Šenekar, v Spodnjih Ivanjcih pri Negovi, je tik pred božičem, potekala tradicionalna prireditev, kjer je Božiček obdaril 60 otrok iz KS Spodnji Ivanjci, starih do 6 let. Že 27. tovrstno prireditev z obdarovanjem je tudi letos pripravilo Kulturno športno društvo (KŠD) Spodnji Ivanjci, s pomočjo sredstev Krajevne skupnosti Spodnji Ivanjci in dobrotnikov. Ob tej priliki so otroci iz KS Spodnji Ivanjci, pod vodstvom Simone Danko in Martine Vesenjak, pripravili kulturni program z božično vsebino.

Božiček obdaril 60 otrok

Moj kraj Radgona

VELIKOST TEKSTA

ZASLON

Zaslon

Srbski in domači glasbeniki navdušili Radgončane

 

Učitelji glasbenih šol iz Gornje Radgone in Mladenovca napolnili dvorano

Nastop glasbenikovČeprav je prvi skupni koncert  učiteljev Glasbene šole Gornja Radgona in pobratene šole iz Madenovca v Srbiji, potekal med tednom je velika dvorana Kulturnega doma Gornja Radgona skoraj pokala po šivih. Prišli so ljubitelji prijetnih melodij in harmonij, ter poznavalci glasbe, izobraženi glasbeniki iz Srbije in Slovenije pa so jih navdušili z odličnim muziciranjem. Zraven so vsekakor bili tudi številni gostje, saj sta prisotne, med katerimi je bila tudi ravnateljica Osnovne Glasbene šole „Stevan Hristić" iz Mladenovca Nada Torbica Đokić, med drugimi pozdravila tudi radgonski podžupan Vinko Rous in ravnatelj GŠ GR Tomaž Polak.

Občini Gornja Radgona in Mladenovac sta pobrateni že od leta 1974, kar sta obnovili tudi po osamosvojitvi. Zgledno sodelovanje na več področjih je bilo lansko letno okronano z visokim priznanjem, podeljenim Antonu Kampušu, županu občine Gornja Radgona; podeljen mu je namreč bil naziv Častni meščan mestne občine Mladenovac, kar je izjemna redkost. To javno priznanje se v obliki simboličnega ključa mesta Mladenovac izjemoma podeljuje za dosežke in dela, ki imajo pomen za izreden doprinos razvoju in splošnemu napredku mestne občine Mladenovac, vzpostavljanje humanih odnosov med ljudmi, razvoj sodelovanja, prijateljskih, gospodarskih, kulturnih odnosov med mestno občino Mladenovac in drugimi občinami in mesti v državi ali tujini.

Ravno kulturnim odnosom med občinama so na skupnem koncertu dali še večjo veljavo ter prednost, in tako ponovno v glasbenem jeziku počastili zgledno sodelovanje med glasbenima šolama; saj so učenci in učitelji GŠGR leta 2007 obiskali GŠ "Stevan Hristić" v Mladenovcu ter tam skupaj izvedli prijeten koncert, celoten obisk pa je spremljalo veliko druženja, izmenjava pedagoških praks in na vse to nas še vedno vežejo prijetni spomini. Tokrat pa je radgonska GŠ imela čast, da je prvič gostila učitelje GŠ "Stevan Hristić" in njihovo ravnateljico. Druženje so zaokrožili s skupnim koncertom. Pred začetkom koncerta, ki ga so ga odprli gostje iz Srbije, pa so v nekaj besedah predstavili GŠ "Stevan Hristić", Mladenovac: Osnovna Glasbena šola "Stevan Hristić" Mladenovac je bila ustanovljena leta 1994, zahvaljujoč Aci Paniću, prvemu ravnatelju. Število vpisanih učencev v glasbeno šolo je nekje med 160 - 170 učencev, ki jih poučuje skupaj 23 učiteljev. Od leta 1996 je ravnateljica Nada Torbica Đokić, sicer učiteljica klavirja. V letu 2006 so šolo razširili, dve leti pozneje pa je z ustrezno opremo in nabavljenimi inštrumenti na novo zaživela z desetimi učilnicami ter dvorano s koncertnim klavirjem...GŠ GR ni bilo potrebno posebej predstavljati, saj je z nenehnim delovanjem v kulturi domačemu prostoru precej poznana. GŠ GR deluje neprekinjeno že 64. leto, z vzgojno-izobraževalnimi programi pa pokriva celotno območje UE Gornja Radgona. Učitelji ob napornem in tudi časovno obsežnem pedagoškem delu najdejo še čas za umetniško ustvarjanje. In prav te pridobljene izkušnje so ključnega pomena pri poučevanju najmlajših. Poudarek se daje kvalitetno opravljenemu delu, ki je posvečeno v glavnem otroku, mlademu človeku, njegovemu razvoju ter psihični, kulturni in estetski rasti...

Na koncertu, katerega sta povezovala prav tako profesorja glasbe Andrej Tibaut v slovenščini in Marija Đurić v srbščini, so tako zaigrali: Nenad Paunović, klavir (F. Liszt: Funerailles); Jelene Ivković, violina – Jelena Vujičić, klavir (P. Sarasate: Romanza Andaluza); klavirski duo: Nenad Paunović, Jelena Vujičič (A. Dvorak: Slovenska igra op. 72, št. 2); Nenad Paunović, klavir – Miroslav Nikolić, trobenta (V. Monti: Czadras); klavirski duo Nenad Paunović, Jelena Vujičić (Gavrili: Tarantelo); Dušan Slaček, kitara (F. Schubert: Lob der Thränen); Danilo Kostevšek, petje – Božena Pirjavec, klavir (P. I. Čajkovski: iz opere Evgenij Onjegin, arija Lenskega: Kuda, kuda); Natalija Mikic, flavta – Anja Kožuh, harfa (Jules Massenet: Meditation from Thais); Kitarski duo Dušan Slaček, Samo Ismajlovič (V. Ivanovič: Mediterranea); Katja Smogavec, klarinet – Božena Pirjavec, klavir (F. Poulenc: Sonata III. st.: Allegro con Fuoco); Jani Lorber, trobenta – Predra Bjelajac, klavir (J.B. Arban: Fantasie Brilliant); Rok Volk (B. Cockroft: Rock me).

Za prikaz gumbov, kot so "Všeč mi je", "Deli na FB", "Tweet", "G+" in komentarjev socialnih omrežij omogočite piškotke v nastavitvah, ki jih odprete na zavihku "Zasebnost" ob strani levo ali spodaj na gumbu "Dovoli piškotke"! Za pravilno delovanje novih nastavitev osvežite stran s pritiskom na tipko "F5".
Nahajate se: MKR Koncerti Srbski in domači glasbeniki navdušili Radgončane