Veliko zabave, penin, vina in kulinarike na 13. dnevu odprtih kleti

Dan odprtih kletiNa Gornjem grisu v Gornji Radgoni, kjer domujejo glavne vinske kleti družbe Radgonske gorice, in vse tja do mostu na reki Muri, je bilo minulo nedeljo sila veselo in razigrano, kot se tudi spodobi za mesto penine in sejmov. Na sporedu je namreč bil že 13. dan odprtih kleti! Vreme in razpoloženje sta bila »od sonca razvajena« in organizatorji iz podjetja Radgonske gorice so poskrbeli, da nikomur ni bil dolgčas, pa tudi žejen ali lačen nihče ni bil.

Zlata penina je leto dni zorela na dnu reke Mure

Poslej se bodo dobivali vsaka tri leta

Srečanje sošolcev OŠ RadgonaDa prijateljstva iz otroštva in mladosti ali vsaj iz mlajših dni nikoli ne ovenejo, in jih ne more pretrgati nič, še posebej potrjujejo vse pogostejša srečevanja nekdanjih sošolcev, bodisi iz nižje ali višje gimnazije, osnovne ali srednje šole. In v to smo se lahko prepričali tudi v gostilni Mencinger v Črešnjevcih pri Gornji Radgoni, kjer so se že devetič srečali sošolci 8 A (razredničarka pokojna Irena Pevec) in 8 B (Jelka Kraner, ki je v domu starejših v Lenartu in se srečanja ni mogla udeležiti) razreda OŠ Gornja Radgona, ki so šolanje zaključili leta 1964.

Pri Mencingerju so se srečali in družili sošolci izpred 55 let

Resnica se začenja v dvoje...

Zlata poroka BrglezV družbi številnih sorodnikov in prijateljev sta v teh vročih poletnih dneh zlato poroko obeležila Irena in Jože Brglez iz Terbegovcev pri Sv. Juriju ob Ščavnici. Enako kot pred pol stoletja, sta tudi tokrat svojo zvestobo potrdila pred matičarjem in oltarjem. Civilni del poroke je potekal v poročni dvorani KUS-a pri Sv. Juriju ob Ščavnici, opravil pa ga je, ob sodelovanju matičarke Jožice Bračko, domači župan Anton Slana, ki je v svojem nagovoru predstavil njuno življenjsko zgodbo. Ob tej priliki jima je izročil zalatoporočno spominsko listino in podaril knjigo »Resnica se začenja v dvoje«, nemškega avtorja Michaela Lukasa Moellerja. Cerkveno poročno slavje je potekalo v cerkvi Sv. Jurija, kjer je ob daritvi sv. maše cerkveni poročni obred opravil domači župnik Boštjan Ošlaj. Ob tej priliki jima je namenil nekaj lepih besed. Med drugim je dejal, da sta zakonca vzgled mladim, ki šele stopajo v zakon.

Zlato poroko sta obhajala Irena in Jože Brglez iz Slovenskih goric

Uredil je družinsko drevo na katerem je 155 živih Makarijevih

Rodbina MakariIzjemno veselo je konec tedna bilo na Turistični kmetiji Ferencovih v Kraščih na Goričkem, kjer so se srečali ožji člani rodbine Makar, ki so razpršeni po Prekmurju, pa tudi drugje po Sloveniji in tujini. Za vse skupaj je najbolj zaslužen 17-letni Blaž Makari, dijak 1. letnika Srednje elektrotehnične šole v Murski Soboti, ki je že v 5. razredu osnovne šole za domačo nalogo naredil družinsko drevo svojih prednikov, v katerem so bili zabeleženi njegovi prastari starši, potem stari starši, starši in na zadnje še on.

Sedemnajstletnik zbiral podatke, odkril vse potomce in jih združil na veselem srečanju

Miran Srt in Darko Bolčina s po dvema kolajnama

VVS Gornja RadgonaTudi letos se v Območnem združenju veteranov vojne za Slovenijo (OZ VVS) Gornja Radgona, niso izneverili tradiciji, saj so že desetič pripravili svojo tradicionalno prireditev, Dan radgonskega OZ VVS. Najprej so na „Kardinarjevem ribniku" v Segovcih pripravili tradicionalno tekmovanje v športnem ribolovu, ki se ga je udeležilo 14 tekmovalcev. Naslednji dan pa so ob Lovskem domu LD Apače v Črncih potekala še nekatera športna tekmovanja in predvsem druženje. Na družabnem srečanju oz. dnevu OZ VVS, ki so se ga med okoli 80 članov OZ VVS, udeležili tudi nekateri gostje, je poleg v športnem ribolovu potekalo tekmovanje v pikadu, metu bombe, streljanju z zračno puško, šahu in balinčku.

S športnimi tekmovanji in druženjem, obeležen 10. dan OZ VVS

Pri „Lovenjaku", kjer je enajstič zadišalo po paprikašu, krstili tri štorklje: Juliško, Faniko in Ferenca

Paprikašijada LovenjakV lepem in sončnem vremenu, kjer vročina od spodaj in zgoraj ni prizanašala kuharjem in obiskovalcem, je ob „Lovenjakovem dvoru", znani prekmurski gostilni, v Polani pri Murski Soboti, potekala tradicionalna, 11. paprikašijada z zanimivim programom, ki ga je povezovala Silva Vrbnjak. Ker je paprikaš zelo razširjena lokalna jed v Pomurju, so se „Lovenjakovi" pravzaprav Pavlinjekovi organizatorji že pred dobrim desetletjem odločili vsako leto pripravljati tekmovanje v kuhanju paprikaša, udeleženci pa si lahko izberejo, ali bo to piščančji, ribji, svinjski, kunčji, gobov-lisičkin..., saj meso le delno prispeva k okusu same jedi.

Ekipa KS Polana z najboljšim paprikašem

Maja 1969 in maja 2019 v isti cerkvi Čadram - Oplotnica

Zlata poroka CugmasV družbi kakšnih 50 svatov, predvsem svojih najdražjih in najbližjih, na čelu z otroki: Robertom, Boštjanom in Jasmino, njihovimi partnerji, ter petimi vnukinjami: Evo, Mašo, Ano, Ajo in Nežo, sta 50-letnico skupnega zakona, minulo soboto, obeležila Marjan in Sonja Cugmas iz Slovenskih Konjic. Slavnostni zlati obred s ponovno zaobljubo ter sveto mašo, v župnijski cerkvi sv. Janez Krstnik Čadram – Oplotnica, je opravil domači župnik Davorin Vreča (Davorin mimogrede izvira iz Gornje Radgone op.p.), prav tam kjer sta Marjan in Sonja pred petdesetimi leti in enim dnevom (24.5.1969), ko ju je do konca njunih dni povezal sedaj že pokojni duhovnik Alojz Lasbaher.

Marjan in Sonja Cugmas sta obeležila zlato obletnico skupnega življenja

Moj kraj Radgona

VELIKOST TEKSTA

ZASLON

Zaslon

Trick-C praznuje "Prvih 20 let"

 

TRICK-C: The First 20 Years (Prvih 20 let)

Trick-C14. 2. 2015 @ Objekt Logarovci, Ljutomer

MISJAH * VEZTAX * TRICK-C * MARY * TEO HARUDA * DANTE BENAMI

Prva dama slovenske tehno scene, Trick-C, praznuje 20 let kariere. Prvih 20 let. Kajti prav nič je še ne mika, da bi šla v penzijo. Nasprotno, že dolgo se ni počutila tako živa in polna adrenalina. Prepričana, da je treba sceni vrniti prvinsko alternativno dušo, se je kot ena od originalnih pionirk slovenske in hrvaške tehno scene resetirala, se podala v podzemlje in začela zidati od temeljev.

Odločena, da vrne na elektronski zemljevid Prlekijo in Pomurje, kjer se v zadnjih letih ni zgodilo nič omembe vrednega, razmišlja globalno in deluje lokalno - gverilsko udarniško delo v podzemlju, privatke in povezovanje z mariborsko sceno pa že dajeta prve rezultate. S svojim jubilejnim rejvom in novo legijo sledilcev se vrača na mesto zločina, kjer je leta 1996 organizirala svoj prvi party, z mislijo, da iz njega zraste in se razbohoti nekaj novega.

NJENA TECHNO GALAKSIJA
Izbor didžejev, ki bodo s Trick-C nastopili na epskem žuru ob njeni 20-letki, ni naključen. Mikser si bo podajala s prekaljenimi tehno mojstri, ki so in še zaznamujejo njeno glasbeno galaksijo. Legendarni nizozemski tehno pionir Misjah, ki bo sploh prvič obiskal Pomurje, je bil eden njenih treh ključnih vzornikov, ko je vstopala na sceno. Z Veztaxom in Maryjem so orali štajerskro in zagrebško klubsko ter festivalsko ledino. Še enega Zagrebčana, Tea Harudo, je spoznala na koncu svojih 'zagrebških let', danes pa ga ceni kot najboljšega tehno artista mlajše generacije, ki pelje zgodbo njene generacije v nove glasbene sfere. Seveda pa tak jubilej - sploh glede na simboliko datuma, na katerega se bo odvijal - ne bi bil popoln brez Danteja Benamija, s katerim sta zasebno in glasbeno prejadrala teh prvih 20 let. In se ob tem do sitega naplesala.
TRICK-C PRAZNUJE 20-LETNICO TER POSTAVLJA PRLEKIJO IN POMURJE NA ELEKTRONSKI GLASBENI ZEMLJEVID

Nastopajo:

*MISJAH (ReRun recorts, X-Trax), NL, Special Odlies Goldies Set
https://www.facebook.com/pages/DJ-Misjah/60025624321

*VEZTAX (Vezotonik, Interparty, Naked Lunch)
https://www.facebook.com/djveztax

*TRICK-C (Vezotonik, SubCult, Future Lovers, BodyWork)
https://www.facebook.com/djtrickc

*MARY (Soul Access), HR
https://www.facebook.com/djmary.croatia

*TEO HAROUDA (Rave'n'Roll), HR
https://www.facebook.com/pages/Teo-Harouda/149827281781553

*DANTE BENAMI (Future Lovers, BodyWork)
https://www.facebook.com/pointdj
Specials
Full Power Sound
Laser
After party

Vstopnina:
do 00:00 12 Eur/ po 00:00 15 Eur

Kje: Bar Klub Objekt Logarovci
Na tej lokaciji je zraven Pub/Kluba, ki ga že nekateri poznate, še več prireditvenih prostorov različnih kapacitet . Na desni strani skozi dvorišče se nahaja Hala A, ki sprejme do 400 in Hala B do 800 obiskovalcev.

VSTOPNINA: DO POLNOČI 12 EUR/ PO TEM 15 EUR

Facebook: https://www.facebook.com/events/1533452123603736
Dogodek so podprli:
Prleški Študentski Klub Ljutomer
Dostop.si
Karantanija.com
Psilon.org
® RAVE 'N' ROLL ®
Posestvo Passero
Imperito Zagreb
LAjf.si

Za prikaz gumbov, kot so "Všeč mi je", "Deli na FB", "Tweet", "G+" in komentarjev socialnih omrežij omogočite piškotke v nastavitvah, ki jih odprete na zavihku "Zasebnost" ob strani levo ali spodaj na gumbu "Dovoli piškotke"! Za pravilno delovanje novih nastavitev osvežite stran s pritiskom na tipko "F5".
Nahajate se: MKR Koncerti Trick-C praznuje "Prvih 20 let"