Po šestih desetletjih spet pred istim oltarjem

Biserna poroka SteyerV teh zimskih dneh, ko je največ praznikov in praznovanj, sta 60-letnico poroke, torej biserno poroko obeležila Marija in Ivan Steyer iz Črncev v Apaški dolini. Enako kot pred šestimi desetletji, sta se zakonca, tudi tokrat, skupaj s svojimi domačimi, sosedi in prijatelji, k bisernoporočnemu obredu podala v farno cerkev v Apačah. Pred cerkvijo ju je z igranjem pozdravila Pihalna godba Apače, pri kateri je nekoč igral tudi njun pokojni sin Ivan. Ko so njuni svatje v cerkvi postavili špalir, ju je župnik Janez Ferencek povabil v cerkev, k zahvalni maši in bisernoporočnemu obredu, ki je potekal med darovano sv. mašo.

Pred 60 leti sta se poročila Marija in Ivan Steyer iz Črncev

Najstarejši pomurski policist je pred sedmimi desetletji prišel iz Krškega

Policisti pri ŽabkarjuKo smo zemljani v ponedeljek, 31. decembra 2018 praznovali prihod novega leta 2019, je Jože Žabkar iz Moščancev v občini Puconci, imel dvojni razlog za praznovanje. Najstarejši živeči pomurski policist je namreč prav na silvestrovo praznoval tudi visok osebni jubilej - 98. rojstni dan. Dober teden po jubileju, ko smo mu mnogi voščili in zaželeli še veliko zdravih in zadovoljnih let, so Žabkarja, na njegovem domu obiskali in mu čestitali direktor Policijske uprave Murska Sobota, Damir Ivančić, skupaj s članoma kluba policijskih upokojencev Maksa Perca, Marjanom Horvatom (predsednik) in Romanom Verganom, ki je dolga leta bil Žabkarjev sodelavec, zraven pa je bila tudi tiskovna predstavnica PU Murska Sobota, Suzana Rauš.

Jože Žabkar je obeležil 98. rojstni dan

Pozdravil jih je tudi novi župan Roman Leljak

Gasilski veteraniTik ob izteku leta 2018 je PGD Janžev Vrh organiziral in gostil tradicionalno srečanje gasilskih veteranov in gasilskih veterank Gasilske zveze občine Radenci. Gre za tradicionalno srečanje, ki poteka vsako leto ob koncu leta in ga vsako leto gosti drugo društvo. Letošnjega tradicionalnega srečanja v gasilskem domu Janžev Vrh se je udeležila stotnija gasilskih veteranov in veterank, katere sta pozdravila Franc Bratkovič, predsednik veteranov GZ Radenci, in prvič novi župan občine Radenci, Roman Leljak. Slednji je v svojem nagovoru izpostavil pomen gasilstva in tudi pomen dela gasilskih veteranov. Predstavil je tudi nekatere naloge, ki jih namerava občina Radenci realizirati v naslednjem letu.

Stotnija gasilskih veteranov GZ Radenci na Janževem Vrhu

Zavijanje daril je lahko zabava in ohranjanje okolja

Rastišče - zavijalnicaPo izjemno uspešni „izmenjevalnici" oblačil in obutve, je radgonska Iniciativa Rastišče, prav v času prazničnega obdarovanja, pripravila novo akcijo, tokrat z naslovom Zavijalnica - zavijanje daril na trajnostni način. V prostorih Mladinskega centra Gornja Radgona se je zbralo več deset zainteresiranih, ki se zavedajo, da lahko na najrazličnejših področjih svojega vsakdana znatno prispevamo k varovanju okolja. „V Iniciativi Rastišče si prizadevamo nuditi alternativo uveljavljenim, do narave škodljivim navadam.

Iniciativa Rastišče pripravila prikaz zavijanja daril na trajnostni način

Vesela je čestitk župana in predsednika upokojencev

Marija ŽnidaričTako kot je že vrsto let običaj v občini Sv. Jurij ob Ščavnici, ko odgovorni obiskujejo in obdarijo jubilante, so tamkajšnji župan Anton Slana, ter predsednica in aktivistka KO RK Sv. Jurij ob Ščavnici, Cvetka Fiala in Rozina Kraner, obiskali in obdarili Marijo Žnidarič, ki je tik pred iztekom leta 2018 obeležila 90. življenjski jubilej. Kot nam je povedala je bila obiska nadvse vesela. Po čestitkah, izročenih darilih in zapeti Zdravljici, v kateri so sodelovali tudi hčerka Marija z življenjskim sopotnikom Darkom, in sin Franc z ženo Zdenko, je ob bogato obloženi mizi, ki jo je pripravila njena snaha Zdenka, sledil prijeten klepet in druženje. Ob kramljanju ji je lepo čestitko za jubilej prinesel še poštar, poslala pa sta ji jo predsednik in tajnica DU Sv. Jurij ob Ščavnici Marjan in Jožica Korelc.

Marija Žnidarič iz Žihlave obeležila lep življenjski jubilej, 90. rojstni dan

Potrošniki za gostilno iz Križevcev, stroka za gostilno iz Bakovcev

Zlata ponevPomurski tednik Vestnik je drugo leto zapored pripravil izbor „Zlata ponev Pomurja". Slovenske pokrajine si namreč prizadevajo, da bi izboljšale gostinsko ponudbo, ki je eden od temeljev turističnega prizadevanja naše države. In v omenjeni medijski hiši so pripravili izbor in ocenjevanje gostiln, restavracij in turističnih kmetij v regiji. Bralci Vestnika in širša javnost je z glasovnicami in oddajo glasov na spletni strani izbrala najbolj popularno gostilno v Pomurju.

Zlata ponev za gostilni Zorko in Rajh

Moj kraj Radgona

VELIKOST TEKSTA

ZASLON

Zaslon

Ljubitelji glasbe znova uživali na božično – novoletnem koncertu

( 1 Ocena ) 

Radgonski godbeniki pripravili veličasten koncert

Godba GRV počastitev dneva samostojnosti in enotnosti ter božično - novoletnih praznikov je Kulturno društvo (KD) Pihalni orkester Gornja Radgona, ki deluje že 96. leto, in ki ga trenutno vodi predsednik Andrej Subašič, pripravil tradicionalni božično – novoletni koncert, ki je do zadnjega kotička napolnil veliko dvorano domačega kulturnega doma. Na koncertu, ki so ga omogočili: KD Pihalni orkester Gornja Radgona, Občina Gornja Radgona, Zavod za kulturo, turizem in promocijo Gornja Radgona Kultprotur, in OI JSKD Gornja Radgona, je prisotne pozdravil tudi radgonski župan Stanislav Rojko, ki je hkrati vsem občanom zaželel vse dobro v letu 2019.

V nadaljevanju pa so radgonski godbeniki, pod dirigentsko palico Franeka Radoliča, v pravem pomenu besede razvajali svoje občane in druge obiskovalce, med katerimi so bili tudi sosedje iz Bad Radkersburga. Po končanem koncertu pa so vse prisotne tudi pogostili. Že pred tem se je vsem, ki kakorkoli pomagajo domačim godbenikom, zahvalil predsednik Andrej Subašič, ki je solistom in še nekaterim podelil tudi darilca.
Ob izteku leta 2018 so radgonski godbeniki, med katerimi je veliko visoko izobraženih glasbenikov, na svojem tradicionalnem koncertu, ki ga je povezovala Alenka Regoršek, zaigrali kar nekaj času primernih skladbic (program je oblikovala: Brita Suvašič), kot so: Jani Šalamon – Ponosni nase; Valentin Allesandre – Me. Saxobeat; Dennis The happy Whistler (solo flavta: Zala Tirš); Georg D Weiss, H. Peretti, L. Creatore – Can't Help Falling in love (solo saksofon: Luša Maučec); Vilko & Slavko Avsenik, Franc Kuharič – Ljubezen in hrepenenje (solo pozvana: Marko Slavič); Dolly Parton – I Will Always love you (solo klarinet: Urban Kurbos, solo saksofon: Gregor Zver; gosta: Urška Subašič – petje, Valter Klemenčič – pianino; James Rich, Randy Randolph – Yackety Sax (solo saksofon: Gregor Zver); Silvo Štingl, Jože Privšek, Primož Per – Vrača se pomlad (solo pozvana: Marko Slavič); Irving Berlin – White Christmas; James Last – Einsmer Hirte (solo flavta: Zala Tirš) James Horner, Will Jannings – A Beautifil Mind; Ennio Marrcone – La Califfa (solo flavta: Chira Nidorfer, solo tikara: Urban Kurbos); Franc Gruber: Sveta noč, blažena noč ter Johann Strauss, st. - Raderzky March.
Na tokratnem koncertu, kjer je nastopilo 35 članov KD Pihalni orkester Gornja Radgona in njihovih gostov ter solistov: Zala Tirš – flavta, Urška Subašič – flavta, Staši Irgolič – klarinet, Milan Klemenčič – saksofon, Gregor Rous – saksofon, Marjan Irgolič – saksofon, Luša Maučec – saksofon, Urša Holer – saksofon, Janko Šantavec – trobenta, Jan Rauter – trobenta, Gabriel Dieber – bariton, Janez Hojs – tuba, Črtomir Poštrak – tuba, Andrej Vreča – kontrabas, veliki boben; Tjan Šoštarič – bobni, tolkala, Andrej Subašič – činele, tolkala; Sara Horvat – flavta; Chiara Nidorfer – flavta; Zrša Živa Škof – klarinet; Amanda Kaučič Rajšp – klarinet; Kaja Rihtarič – klarinet, Matjaž Rožman – klarinet, Urban Kurbos – klarinet; Diana Oman – saksofon; Gregor Zver – saksofon; Jure Ivanuša – trobenta; Jakob Stanek – trobenta; Gregor Rugole – trobenta; Marko Slavič – pozvana; Andrej Karba – pozvana; Žan Salaj – pozvana; Frančišek Pintarič – bariton; Črtomir Poštrak – tuba; Alen Krajnc . Bobni, tolkala; Romina Kotnik Rajh – tolkala; Luka Sraka – električna kitara. Dirigent: Franek Radolič.

Za prikaz gumbov, kot so "Všeč mi je", "Deli na FB", "Tweet", "G+" in komentarjev socialnih omrežij omogočite piškotke v nastavitvah, ki jih odprete na zavihku "Zasebnost" ob strani levo ali spodaj na gumbu "Dovoli piškotke"! Za pravilno delovanje novih nastavitev osvežite stran s pritiskom na tipko "F5".
Nahajate se: MKR Koncerti Ljubitelji glasbe znova uživali na božično – novoletnem koncertu