Poslej se bodo dobivali vsaka tri leta

Srečanje sošolcev OŠ RadgonaDa prijateljstva iz otroštva in mladosti ali vsaj iz mlajših dni nikoli ne ovenejo, in jih ne more pretrgati nič, še posebej potrjujejo vse pogostejša srečevanja nekdanjih sošolcev, bodisi iz nižje ali višje gimnazije, osnovne ali srednje šole. In v to smo se lahko prepričali tudi v gostilni Mencinger v Črešnjevcih pri Gornji Radgoni, kjer so se že devetič srečali sošolci 8 A (razredničarka pokojna Irena Pevec) in 8 B (Jelka Kraner, ki je v domu starejših v Lenartu in se srečanja ni mogla udeležiti) razreda OŠ Gornja Radgona, ki so šolanje zaključili leta 1964.

Pri Mencingerju so se srečali in družili sošolci izpred 55 let

Resnica se začenja v dvoje...

Zlata poroka BrglezV družbi številnih sorodnikov in prijateljev sta v teh vročih poletnih dneh zlato poroko obeležila Irena in Jože Brglez iz Terbegovcev pri Sv. Juriju ob Ščavnici. Enako kot pred pol stoletja, sta tudi tokrat svojo zvestobo potrdila pred matičarjem in oltarjem. Civilni del poroke je potekal v poročni dvorani KUS-a pri Sv. Juriju ob Ščavnici, opravil pa ga je, ob sodelovanju matičarke Jožice Bračko, domači župan Anton Slana, ki je v svojem nagovoru predstavil njuno življenjsko zgodbo. Ob tej priliki jima je izročil zalatoporočno spominsko listino in podaril knjigo »Resnica se začenja v dvoje«, nemškega avtorja Michaela Lukasa Moellerja. Cerkveno poročno slavje je potekalo v cerkvi Sv. Jurija, kjer je ob daritvi sv. maše cerkveni poročni obred opravil domači župnik Boštjan Ošlaj. Ob tej priliki jima je namenil nekaj lepih besed. Med drugim je dejal, da sta zakonca vzgled mladim, ki šele stopajo v zakon.

Zlato poroko sta obhajala Irena in Jože Brglez iz Slovenskih goric

Uredil je družinsko drevo na katerem je 155 živih Makarijevih

Rodbina MakariIzjemno veselo je konec tedna bilo na Turistični kmetiji Ferencovih v Kraščih na Goričkem, kjer so se srečali ožji člani rodbine Makar, ki so razpršeni po Prekmurju, pa tudi drugje po Sloveniji in tujini. Za vse skupaj je najbolj zaslužen 17-letni Blaž Makari, dijak 1. letnika Srednje elektrotehnične šole v Murski Soboti, ki je že v 5. razredu osnovne šole za domačo nalogo naredil družinsko drevo svojih prednikov, v katerem so bili zabeleženi njegovi prastari starši, potem stari starši, starši in na zadnje še on.

Sedemnajstletnik zbiral podatke, odkril vse potomce in jih združil na veselem srečanju

Miran Srt in Darko Bolčina s po dvema kolajnama

VVS Gornja RadgonaTudi letos se v Območnem združenju veteranov vojne za Slovenijo (OZ VVS) Gornja Radgona, niso izneverili tradiciji, saj so že desetič pripravili svojo tradicionalno prireditev, Dan radgonskega OZ VVS. Najprej so na „Kardinarjevem ribniku" v Segovcih pripravili tradicionalno tekmovanje v športnem ribolovu, ki se ga je udeležilo 14 tekmovalcev. Naslednji dan pa so ob Lovskem domu LD Apače v Črncih potekala še nekatera športna tekmovanja in predvsem druženje. Na družabnem srečanju oz. dnevu OZ VVS, ki so se ga med okoli 80 članov OZ VVS, udeležili tudi nekateri gostje, je poleg v športnem ribolovu potekalo tekmovanje v pikadu, metu bombe, streljanju z zračno puško, šahu in balinčku.

S športnimi tekmovanji in druženjem, obeležen 10. dan OZ VVS

Pri „Lovenjaku", kjer je enajstič zadišalo po paprikašu, krstili tri štorklje: Juliško, Faniko in Ferenca

Paprikašijada LovenjakV lepem in sončnem vremenu, kjer vročina od spodaj in zgoraj ni prizanašala kuharjem in obiskovalcem, je ob „Lovenjakovem dvoru", znani prekmurski gostilni, v Polani pri Murski Soboti, potekala tradicionalna, 11. paprikašijada z zanimivim programom, ki ga je povezovala Silva Vrbnjak. Ker je paprikaš zelo razširjena lokalna jed v Pomurju, so se „Lovenjakovi" pravzaprav Pavlinjekovi organizatorji že pred dobrim desetletjem odločili vsako leto pripravljati tekmovanje v kuhanju paprikaša, udeleženci pa si lahko izberejo, ali bo to piščančji, ribji, svinjski, kunčji, gobov-lisičkin..., saj meso le delno prispeva k okusu same jedi.

Ekipa KS Polana z najboljšim paprikašem

Vabilo na 7. prijateljsko rekreacijsko kolesarjenje

KolesarjenjeTudi letos je prva sobota v mesecu juliju že 7. leto zapovrstjo v župniji sv. Petra v Gornji Radgoni namenjena kolesarjenju. V sklopu dogodkov in aktivnosti, ki so načrtovani ob prazniku farnega zavetnika sv. Petra v Gornji Radgoni prireja župnija Gornja Radgona tradicionalno prijateljsko rekreacijsko kolesarjenje, ki bo letos v soboto 6. julija s startom izpred Trstenjakovega doma v Gornji Radgoni ob 6.00 uri. Ljubitelje rekreacijskega kolesarjenja vabimo da se nam tudi letos pridružijo na tradicionalnem » Prijateljskem rekreacijskem kolesarjenju«, ko bomo dan namenili druženju ob poganjanju pedal kolesa, hkrati pa obiskali in spoznali veliko zanimivega. Letošnja trasa je načrtovana s startom izpred Trstenjakovega doma, kjer nas bo odpremil z blagoslovom za srečno in varno pot župnik Franc Hozjan.

Rekreacijsko kolesarjenje

Maja 1969 in maja 2019 v isti cerkvi Čadram - Oplotnica

Zlata poroka CugmasV družbi kakšnih 50 svatov, predvsem svojih najdražjih in najbližjih, na čelu z otroki: Robertom, Boštjanom in Jasmino, njihovimi partnerji, ter petimi vnukinjami: Evo, Mašo, Ano, Ajo in Nežo, sta 50-letnico skupnega zakona, minulo soboto, obeležila Marjan in Sonja Cugmas iz Slovenskih Konjic. Slavnostni zlati obred s ponovno zaobljubo ter sveto mašo, v župnijski cerkvi sv. Janez Krstnik Čadram – Oplotnica, je opravil domači župnik Davorin Vreča (Davorin mimogrede izvira iz Gornje Radgone op.p.), prav tam kjer sta Marjan in Sonja pred petdesetimi leti in enim dnevom (24.5.1969), ko ju je do konca njunih dni povezal sedaj že pokojni duhovnik Alojz Lasbaher.

Marjan in Sonja Cugmas sta obeležila zlato obletnico skupnega življenja

Moj kraj Radgona

VELIKOST TEKSTA

ZASLON

Zaslon

Ljubitelji glasbe znova uživali na božično – novoletnem koncertu

( 1 Ocena ) 

Radgonski godbeniki pripravili veličasten koncert

Godba GRV počastitev dneva samostojnosti in enotnosti ter božično - novoletnih praznikov je Kulturno društvo (KD) Pihalni orkester Gornja Radgona, ki deluje že 96. leto, in ki ga trenutno vodi predsednik Andrej Subašič, pripravil tradicionalni božično – novoletni koncert, ki je do zadnjega kotička napolnil veliko dvorano domačega kulturnega doma. Na koncertu, ki so ga omogočili: KD Pihalni orkester Gornja Radgona, Občina Gornja Radgona, Zavod za kulturo, turizem in promocijo Gornja Radgona Kultprotur, in OI JSKD Gornja Radgona, je prisotne pozdravil tudi radgonski župan Stanislav Rojko, ki je hkrati vsem občanom zaželel vse dobro v letu 2019.

V nadaljevanju pa so radgonski godbeniki, pod dirigentsko palico Franeka Radoliča, v pravem pomenu besede razvajali svoje občane in druge obiskovalce, med katerimi so bili tudi sosedje iz Bad Radkersburga. Po končanem koncertu pa so vse prisotne tudi pogostili. Že pred tem se je vsem, ki kakorkoli pomagajo domačim godbenikom, zahvalil predsednik Andrej Subašič, ki je solistom in še nekaterim podelil tudi darilca.
Ob izteku leta 2018 so radgonski godbeniki, med katerimi je veliko visoko izobraženih glasbenikov, na svojem tradicionalnem koncertu, ki ga je povezovala Alenka Regoršek, zaigrali kar nekaj času primernih skladbic (program je oblikovala: Brita Suvašič), kot so: Jani Šalamon – Ponosni nase; Valentin Allesandre – Me. Saxobeat; Dennis The happy Whistler (solo flavta: Zala Tirš); Georg D Weiss, H. Peretti, L. Creatore – Can't Help Falling in love (solo saksofon: Luša Maučec); Vilko & Slavko Avsenik, Franc Kuharič – Ljubezen in hrepenenje (solo pozvana: Marko Slavič); Dolly Parton – I Will Always love you (solo klarinet: Urban Kurbos, solo saksofon: Gregor Zver; gosta: Urška Subašič – petje, Valter Klemenčič – pianino; James Rich, Randy Randolph – Yackety Sax (solo saksofon: Gregor Zver); Silvo Štingl, Jože Privšek, Primož Per – Vrača se pomlad (solo pozvana: Marko Slavič); Irving Berlin – White Christmas; James Last – Einsmer Hirte (solo flavta: Zala Tirš) James Horner, Will Jannings – A Beautifil Mind; Ennio Marrcone – La Califfa (solo flavta: Chira Nidorfer, solo tikara: Urban Kurbos); Franc Gruber: Sveta noč, blažena noč ter Johann Strauss, st. - Raderzky March.
Na tokratnem koncertu, kjer je nastopilo 35 članov KD Pihalni orkester Gornja Radgona in njihovih gostov ter solistov: Zala Tirš – flavta, Urška Subašič – flavta, Staši Irgolič – klarinet, Milan Klemenčič – saksofon, Gregor Rous – saksofon, Marjan Irgolič – saksofon, Luša Maučec – saksofon, Urša Holer – saksofon, Janko Šantavec – trobenta, Jan Rauter – trobenta, Gabriel Dieber – bariton, Janez Hojs – tuba, Črtomir Poštrak – tuba, Andrej Vreča – kontrabas, veliki boben; Tjan Šoštarič – bobni, tolkala, Andrej Subašič – činele, tolkala; Sara Horvat – flavta; Chiara Nidorfer – flavta; Zrša Živa Škof – klarinet; Amanda Kaučič Rajšp – klarinet; Kaja Rihtarič – klarinet, Matjaž Rožman – klarinet, Urban Kurbos – klarinet; Diana Oman – saksofon; Gregor Zver – saksofon; Jure Ivanuša – trobenta; Jakob Stanek – trobenta; Gregor Rugole – trobenta; Marko Slavič – pozvana; Andrej Karba – pozvana; Žan Salaj – pozvana; Frančišek Pintarič – bariton; Črtomir Poštrak – tuba; Alen Krajnc . Bobni, tolkala; Romina Kotnik Rajh – tolkala; Luka Sraka – električna kitara. Dirigent: Franek Radolič.

Za prikaz gumbov, kot so "Všeč mi je", "Deli na FB", "Tweet", "G+" in komentarjev socialnih omrežij omogočite piškotke v nastavitvah, ki jih odprete na zavihku "Zasebnost" ob strani levo ali spodaj na gumbu "Dovoli piškotke"! Za pravilno delovanje novih nastavitev osvežite stran s pritiskom na tipko "F5".
Nahajate se: MKR Koncerti Ljubitelji glasbe znova uživali na božično – novoletnem koncertu