Poslej se bodo dobivali vsaka tri leta

Srečanje sošolcev OŠ RadgonaDa prijateljstva iz otroštva in mladosti ali vsaj iz mlajših dni nikoli ne ovenejo, in jih ne more pretrgati nič, še posebej potrjujejo vse pogostejša srečevanja nekdanjih sošolcev, bodisi iz nižje ali višje gimnazije, osnovne ali srednje šole. In v to smo se lahko prepričali tudi v gostilni Mencinger v Črešnjevcih pri Gornji Radgoni, kjer so se že devetič srečali sošolci 8 A (razredničarka pokojna Irena Pevec) in 8 B (Jelka Kraner, ki je v domu starejših v Lenartu in se srečanja ni mogla udeležiti) razreda OŠ Gornja Radgona, ki so šolanje zaključili leta 1964.

Pri Mencingerju so se srečali in družili sošolci izpred 55 let

Resnica se začenja v dvoje...

Zlata poroka BrglezV družbi številnih sorodnikov in prijateljev sta v teh vročih poletnih dneh zlato poroko obeležila Irena in Jože Brglez iz Terbegovcev pri Sv. Juriju ob Ščavnici. Enako kot pred pol stoletja, sta tudi tokrat svojo zvestobo potrdila pred matičarjem in oltarjem. Civilni del poroke je potekal v poročni dvorani KUS-a pri Sv. Juriju ob Ščavnici, opravil pa ga je, ob sodelovanju matičarke Jožice Bračko, domači župan Anton Slana, ki je v svojem nagovoru predstavil njuno življenjsko zgodbo. Ob tej priliki jima je izročil zalatoporočno spominsko listino in podaril knjigo »Resnica se začenja v dvoje«, nemškega avtorja Michaela Lukasa Moellerja. Cerkveno poročno slavje je potekalo v cerkvi Sv. Jurija, kjer je ob daritvi sv. maše cerkveni poročni obred opravil domači župnik Boštjan Ošlaj. Ob tej priliki jima je namenil nekaj lepih besed. Med drugim je dejal, da sta zakonca vzgled mladim, ki šele stopajo v zakon.

Zlato poroko sta obhajala Irena in Jože Brglez iz Slovenskih goric

Uredil je družinsko drevo na katerem je 155 živih Makarijevih

Rodbina MakariIzjemno veselo je konec tedna bilo na Turistični kmetiji Ferencovih v Kraščih na Goričkem, kjer so se srečali ožji člani rodbine Makar, ki so razpršeni po Prekmurju, pa tudi drugje po Sloveniji in tujini. Za vse skupaj je najbolj zaslužen 17-letni Blaž Makari, dijak 1. letnika Srednje elektrotehnične šole v Murski Soboti, ki je že v 5. razredu osnovne šole za domačo nalogo naredil družinsko drevo svojih prednikov, v katerem so bili zabeleženi njegovi prastari starši, potem stari starši, starši in na zadnje še on.

Sedemnajstletnik zbiral podatke, odkril vse potomce in jih združil na veselem srečanju

Miran Srt in Darko Bolčina s po dvema kolajnama

VVS Gornja RadgonaTudi letos se v Območnem združenju veteranov vojne za Slovenijo (OZ VVS) Gornja Radgona, niso izneverili tradiciji, saj so že desetič pripravili svojo tradicionalno prireditev, Dan radgonskega OZ VVS. Najprej so na „Kardinarjevem ribniku" v Segovcih pripravili tradicionalno tekmovanje v športnem ribolovu, ki se ga je udeležilo 14 tekmovalcev. Naslednji dan pa so ob Lovskem domu LD Apače v Črncih potekala še nekatera športna tekmovanja in predvsem druženje. Na družabnem srečanju oz. dnevu OZ VVS, ki so se ga med okoli 80 članov OZ VVS, udeležili tudi nekateri gostje, je poleg v športnem ribolovu potekalo tekmovanje v pikadu, metu bombe, streljanju z zračno puško, šahu in balinčku.

S športnimi tekmovanji in druženjem, obeležen 10. dan OZ VVS

Pri „Lovenjaku", kjer je enajstič zadišalo po paprikašu, krstili tri štorklje: Juliško, Faniko in Ferenca

Paprikašijada LovenjakV lepem in sončnem vremenu, kjer vročina od spodaj in zgoraj ni prizanašala kuharjem in obiskovalcem, je ob „Lovenjakovem dvoru", znani prekmurski gostilni, v Polani pri Murski Soboti, potekala tradicionalna, 11. paprikašijada z zanimivim programom, ki ga je povezovala Silva Vrbnjak. Ker je paprikaš zelo razširjena lokalna jed v Pomurju, so se „Lovenjakovi" pravzaprav Pavlinjekovi organizatorji že pred dobrim desetletjem odločili vsako leto pripravljati tekmovanje v kuhanju paprikaša, udeleženci pa si lahko izberejo, ali bo to piščančji, ribji, svinjski, kunčji, gobov-lisičkin..., saj meso le delno prispeva k okusu same jedi.

Ekipa KS Polana z najboljšim paprikašem

Vabilo na 7. prijateljsko rekreacijsko kolesarjenje

KolesarjenjeTudi letos je prva sobota v mesecu juliju že 7. leto zapovrstjo v župniji sv. Petra v Gornji Radgoni namenjena kolesarjenju. V sklopu dogodkov in aktivnosti, ki so načrtovani ob prazniku farnega zavetnika sv. Petra v Gornji Radgoni prireja župnija Gornja Radgona tradicionalno prijateljsko rekreacijsko kolesarjenje, ki bo letos v soboto 6. julija s startom izpred Trstenjakovega doma v Gornji Radgoni ob 6.00 uri. Ljubitelje rekreacijskega kolesarjenja vabimo da se nam tudi letos pridružijo na tradicionalnem » Prijateljskem rekreacijskem kolesarjenju«, ko bomo dan namenili druženju ob poganjanju pedal kolesa, hkrati pa obiskali in spoznali veliko zanimivega. Letošnja trasa je načrtovana s startom izpred Trstenjakovega doma, kjer nas bo odpremil z blagoslovom za srečno in varno pot župnik Franc Hozjan.

Rekreacijsko kolesarjenje

Maja 1969 in maja 2019 v isti cerkvi Čadram - Oplotnica

Zlata poroka CugmasV družbi kakšnih 50 svatov, predvsem svojih najdražjih in najbližjih, na čelu z otroki: Robertom, Boštjanom in Jasmino, njihovimi partnerji, ter petimi vnukinjami: Evo, Mašo, Ano, Ajo in Nežo, sta 50-letnico skupnega zakona, minulo soboto, obeležila Marjan in Sonja Cugmas iz Slovenskih Konjic. Slavnostni zlati obred s ponovno zaobljubo ter sveto mašo, v župnijski cerkvi sv. Janez Krstnik Čadram – Oplotnica, je opravil domači župnik Davorin Vreča (Davorin mimogrede izvira iz Gornje Radgone op.p.), prav tam kjer sta Marjan in Sonja pred petdesetimi leti in enim dnevom (24.5.1969), ko ju je do konca njunih dni povezal sedaj že pokojni duhovnik Alojz Lasbaher.

Marjan in Sonja Cugmas sta obeležila zlato obletnico skupnega življenja

Moj kraj Radgona

VELIKOST TEKSTA

ZASLON

Zaslon

Mladi glasbeniki navdušili pred cerkvijo

 

Zasebna glasbena šola Maestro obeležila 10-letnico - nastopili tudi kitaristi iz GŠ Bad Radkersburg

ZGŠ MaestroTudi letos je ob koncu šolskega leta, potekal tradicionalni zaključni nastop solistov, komornih skupin in orkestrov Zasebne glasbene šole (ZGŠ) Maestro iz Gornje Radgone. Tokrat so učenci omenjene šole vse kar so se naučili, že petič predstavili v čudovitem naravnem ambientu, pred cerkvijo sv. Petra, v neposredni bližini svojih prostorov, javni zaključni koncert, s katerim so počastili tudi prvo desetletnico svojega delovanja, pa so poimenovali „Prijateljski koncert - Freundschaftskonzert". In čeprav gre za mlado izobraževalno ustanovo so se vsi prisotni, ki jih je bilo kar veliko, lahko prepričali, da se na šoli dela odlično.

Prav vsi nastopajoči učenci, med njimi so bili glasbeniki vseh starosti, od predšolskih otrok do že vrhunskih umetnikov, potrdili da se pripravljajo na počitnice z odličnim znanjem. S tem so še enkrat znova potrdili, da dobro delajo, mladi pa so tudi pokazali, da se lahko veliko nauči, priuči in osvoji skozi leto vestnega delovanja, ob strokovni pomoči učiteljev in mentorjev. In da so v ZGŠ Maestro v šolskem letu 2017/18 bili uspešni je v pozdravnem nagovoru potrdila tudi ravnateljica Melita Vulc, ki je med drugim dejala, da se na šoli ne hvalijo vsak dan, ko pa se „pa se pošteno pohvalimo".
Vulčeva je v svojem nagovoru nanizala uspehe, ki so jih otroci dosegli v iztekajočem se šolskem letu, od ustanovitve pa so učenci omenjene šole nastopili na kar 428 takšnih in drugačnih koncertih, prireditvah in dogodkih. Večinoma sicer v Gornji Radgoni in okolici, a tudi drugje po Sloveniji in tudi v tujini. Ob tem vsak dan prostore svoje šole napolnijo s pridnimi, marljivimi, vztrajnimi in motiviranimi učenci ter odličnimi in zaupanja vrednimi pedagogi. Prag šole je v teh letih prestopilo 230 učencev, na profesionalno pot pa so pospremili osem učencev, v desetih letih pa se je 34 udeležencev z različnih slovenskih in mednarodnih tekmovanj vrnilo z desetimi bronastimi, 18 srebrnimi in šestimi zlatimi priznanji. „V vseh teh letih smo stremeli h kar se da odličnemu odnosu, h kvaliteti, k delavnosti, profesionalnosti, odkritosti, strpnosti, tolerantnosti ter z željo po odprtosti in sodelovanju. Z odličnim mladim homogenim kolektivom, polnim znanja, energije ter volje in želje svoje glasbeno znanje prenašati na mlade glasbenike, nam je uspelo uresničiti vse naše zastavljenje cilje", je med drugim dejala ravnateljica ZGŠ Maestro Melita Vulc.
Zahvalila se je vsem, ki so kakorkoli pomagali, da je njihova šola postala to kar je danes, med njimi tudi županoma občin Apače, dr. Andreju Stayerju in Svetega Jurija ob Ščavnici, Antonu Slani, ki sta edina izmed županov bila prisotna in sta ravnateljici ter članici občinskega sveta radgonske občine Urški Tuš Mauko, pomagala podeliti priznanja najbolj zaslužnim učencem in profesorjem. Letos je posebno priznanje, ki ga šola podeljuje ob koncu šolskega leta, pripadlo Evelin Novak iz apaške občine, kateri je tako čestital tudi njen župan Steyer. „Z današnjim prijateljskim koncertom smo predstavili našo prehojeno pot. In kot se za vsako obletnico spodobi je prav, da jo proslavimo skupaj s prijatelji in vsemi tistimi, ki so nam na kakršen koli način pomagali. Zato smo se jim zahvalili za pomoč, sodelovanje in podporo. Izredno veseli smo, da so se nam pridružili tudi učenci GŠ Bad Radkersburg, na čelu z ravnateljem Alfredom Ornigom, s katero že vrsto let odlično sodelujemo", je nam povedala ravnateljica Vulčeva, ki je orisala želje za naslednjih deset let, in sicer želijo ohraniti in nadgrajevati do sedaj razvite vrednote, ter razširiti program, s katerim bi njihova šola pridobila dodatno vrednost.
Kakorkoli že, tokrat so se na dejansko lepem koncertu na prostem, ki ga je povezoval Dejan Raj, s svojim odličnim muziciranjem, v spremstvu pianistov, solistov in mentorjev: Leje Ropoša, Tadeja Vilarja, Aleksandre Škrilec, Lovra Turina, Martina Rošerja, Melite Vulc, Doris Kres, Doris Šegule, Izidorja Vogrinca, Jaka Srta, Maje Lasbaher, Aneje Šoštarič in Dejana Raja, predstavili: Brin Rues, Pia Zorman, Evelin Novak, Trio klarinetov (Nino Klemenčič, Kristina Lovrečec, Eva Gradišnik), Žan Belak, Komorna skupina flavt (Nia Šic Tirš, Iva Milin, Eva Kebrič, Darma Ketiš, Nuša Wolf), Kitarski orgester GŠ Bad Radkersburg, Godalni orkester Maestro, Pihalni orkester Maestro in Simfonični orkester Maestro.

Za prikaz gumbov, kot so "Všeč mi je", "Deli na FB", "Tweet", "G+" in komentarjev socialnih omrežij omogočite piškotke v nastavitvah, ki jih odprete na zavihku "Zasebnost" ob strani levo ali spodaj na gumbu "Dovoli piškotke"! Za pravilno delovanje novih nastavitev osvežite stran s pritiskom na tipko "F5".
Nahajate se: MKR Koncerti Mladi glasbeniki navdušili pred cerkvijo