Rodila se je pred 80., poročila pa pred 60. leti

Diamantna poroka LončaričZa Marico Lončarič iz Lokavcev pri Negovi je 23. januar gotovo najbolj srečen datum v življenju. Kako tudi ne, ko pa se je natančno tega dne pred osmimi desetletji rodila, pred šestimi pa tudi poročila. Torej je letos, prav na dan, ko so se po kar nekaj meglenih in turobnih dneh, nad negovskim delom Slovenskih Goric, pojavili prijetni sončni žarki, imela pravi vzrok za dvojno praznovanje. Pravzaprav je s svojim življenjskim sopotnikom, možem Slavkom, brez posebnega pompa in razkošja, v domači hiši, kjer ima sedež tudi na daleč znano podjetje Montaža Lončarič, predvsem prejemala darila in čestitke, oba za visok skupni življenjski jubilej, ona sama pa še za okrogel osebni jubilej. Odločila sta se namreč, da bosta svoj jubilej obeležila v družbi svojih najdražjih, treh otrok, štirih vnukov in pravnukinje, ter še nekaj drugih svojcev, sorodnikov in prijateljev. Ob ganljivih čestitkah se je slavljencema tu in tam orosilo oko...

Marica in Slavko Lončarič obeležila diamantno poroko in njenih osemdeset

Dedek Mraz obiskal tudi otroke v Lutvercih

Dedek Mraz LutverciV našem gasilskem domu je bilo konec decembra spet veselo. Naše otroke je obiskal dedek Mraz. Že sedmo leto zapored se v našem društvu trudimo, da organiziramo prihod dedka Mraza. Tudi letos sta celotno organizacijo in priprave za ta projekt prevzeli naši članici društva, ki sta tudi v komisiji za mladino v društvu Zdenka Šuman in Tina Rojc. Seveda so na pomoč priskočile še ostale pridne roke: Sanja H. je pomagala pri pripravi kulturnega programa, Monika Š. in Sara R. pri pakiranju daril, fotografiranje Monika, aranžerka Blanka pri izdelavi scene, pa še vsi ostali, ki so pomagali pri pripravi prostora, ipd.

Dedek Mraz v Lutvercih

Verniki so se zahvalili svojemu župniku (in nekdanjemu nogometnemu sodniku) Janezu Ferencku iz Apač, ob njegovem življenjskem jubileju

Janez FerencekDa priljubljeni apaški župnik Janez Ferencek letos praznuje okrogel življenjski jubilej, 60. letnico življenja, smo izvedeli po naključju. Na dan, ko se je pred 60 leti rodil so župnijski dvorani domače cerkve, ki se nahaja ob župnišču in služi v zimskem času kot bogoslužni prostor, je namreč daroval večerno sv. Mašo. Slednjo je s petjem, ob spremljavi organistke Aleksandre Papež na elektronskih orglah, popestril Župnijski pevski zbor, ki je po končani maši svojemu priljubljenemu župniku zapel: »Vse najboljše, dragi župnik Janez...«, v slovenščini in tradicionalno iste verze tudi v angleščini. V tem času so moški že začeli pripravljati mize in klopi, kjer so skupaj s slavljencem ob obloženi mizi z dobrotami, ki so jih pripravile pevke, s slavljencem nazdravili.

»Vse najboljše, dragi župnik Janez...«

Marija in Štefan Čeh sta tik po novem letu obeležila zlati pir

Zlata poroka ČehKomaj so utihnila božična in novoletna praznovanja, že sta zakonca Marija in Štefan Čeh z Bišečkega Vrha v Slovenskih goricah praznovala nov pomemben dogodek. Že prvo soboto v letu 2020 sta namreč, v krogu najbližjih in prijateljev, v gostišču Štajerska hiša kulinarike v Gočovi, obhajala visok skupni življenjski jubilej – zlato poroko. Vse skupaj se je začela z obiskom cerkve Sv. Bolfenka v Trnovski vasi, kjer je župnik Franc Mlakar, pri darovani sv. maši, opravil cerkveni obred. Od tod so se številni svatje z zlatoporočencema odpravili v Gočovski dvorec, kjer je potekal civilni zlatoporočni obred, s katerim sta potrdila svojo 50 - letno zakonsko zvestobo.

Najprej v cerkev, nato v dvorec

Zofija in Anton Žavrlan iz Slovenskih goric sta obhajala zlato poroko

Zlata poroka ŽavrlanBrez velikega pompa, v družbi svojih najdražjih, sta tik pred iztekom leta 2019, zlato poroko obhajala Zofija in Anton Žavrlan z Zgornje Ščavnice v Slovenskih goricah. Prijetno praznovanje, ki je potekalo na njunem domu, je s svojim obiskom počastil tudi župan občine Sveta Ana, Silvo Slaček, ki jima je v imenu občine čestital in izročil spominsko darilo, umetniško sliko vinograda, na kateri se v ozadju vidi cerkev sv. Ane. Ob klepetu s slavljencema smo izvedeli marsikaj iz njunega zanimivega in pestrega skupnega življenja.

Župan jima je čestital kar na njunem domu

Delegacija OZ RKS je na Orehovskem Vrhu obiskala 90-letnico Veroniko Fajfar, ki se je razveselila obiska in čestitk

Veronika Fajfar jubilejPred dnevi je Veronika Fajfar, ki živi v Orehovskem Vrhu, dober streljaj iz Gornje Radgone, praznovala 90. rojstni dan in jo je z obiskom razveselila delegacija Rdečega križa. Na obisk je s poverjenicama Ido Šemrl in Marijo Vrbančič, prišel predsednik Krajevnega odbora RK Črešnjevci – Zbigovci, Janko Auguštin. Ob čestitkah in izročitvi daril, je bila opazna radost slavljenke, ki je izrazila veselje in zadovoljstvo, da so z obiskom počastili njen visoki življenjski jubilej.

Deset vnukov, 13 pravnukov in dva prapravnuka...

Priljubljena Prekmurca iz Apaške doline

Biserna poroka NovakKer sta se Amalija in Franc Novak iz Apač poročila 30. decembra 1959, sta tudi šestdeset let pozneje, biserno poroko obhajala tik pred iztekom leta. Prvič je poroka potekala v Murski Soboti, civilna na tedanjem matičnem uradu, cerkvena pa v cerkvi Sv. Nikolaja. In ker je bila Amalija učiteljica sta se cerkveno poročila ponoči v tajnosti. Tokrat sta svojo biserno poroko praznovala v krogu svoje družine in prijateljev v apaški cerkvi, sveto mašo pa je daroval župnik Janez Ferencek. Ob cerkvenem poročnem obredu jima je župnik Janez Ferencek namenil veliko lepih besed zahvale in jima izročil darilo.

Biserno poroko sta obhajala Amalija in Franc Novak iz Apač

Darila blagoslovil negovski župnik Marjan Rola

Božiček pri ŠenekarjuV Gostilni Šenekar, v Spodnjih Ivanjcih pri Negovi, je tik pred božičem, potekala tradicionalna prireditev, kjer je Božiček obdaril 60 otrok iz KS Spodnji Ivanjci, starih do 6 let. Že 27. tovrstno prireditev z obdarovanjem je tudi letos pripravilo Kulturno športno društvo (KŠD) Spodnji Ivanjci, s pomočjo sredstev Krajevne skupnosti Spodnji Ivanjci in dobrotnikov. Ob tej priliki so otroci iz KS Spodnji Ivanjci, pod vodstvom Simone Danko in Martine Vesenjak, pripravili kulturni program z božično vsebino.

Božiček obdaril 60 otrok

Moj kraj Radgona

VELIKOST TEKSTA

ZASLON

Zaslon

Mladi glasbeniki navdušili pred cerkvijo

 

Zasebna glasbena šola Maestro obeležila 10-letnico - nastopili tudi kitaristi iz GŠ Bad Radkersburg

ZGŠ MaestroTudi letos je ob koncu šolskega leta, potekal tradicionalni zaključni nastop solistov, komornih skupin in orkestrov Zasebne glasbene šole (ZGŠ) Maestro iz Gornje Radgone. Tokrat so učenci omenjene šole vse kar so se naučili, že petič predstavili v čudovitem naravnem ambientu, pred cerkvijo sv. Petra, v neposredni bližini svojih prostorov, javni zaključni koncert, s katerim so počastili tudi prvo desetletnico svojega delovanja, pa so poimenovali „Prijateljski koncert - Freundschaftskonzert". In čeprav gre za mlado izobraževalno ustanovo so se vsi prisotni, ki jih je bilo kar veliko, lahko prepričali, da se na šoli dela odlično.

Prav vsi nastopajoči učenci, med njimi so bili glasbeniki vseh starosti, od predšolskih otrok do že vrhunskih umetnikov, potrdili da se pripravljajo na počitnice z odličnim znanjem. S tem so še enkrat znova potrdili, da dobro delajo, mladi pa so tudi pokazali, da se lahko veliko nauči, priuči in osvoji skozi leto vestnega delovanja, ob strokovni pomoči učiteljev in mentorjev. In da so v ZGŠ Maestro v šolskem letu 2017/18 bili uspešni je v pozdravnem nagovoru potrdila tudi ravnateljica Melita Vulc, ki je med drugim dejala, da se na šoli ne hvalijo vsak dan, ko pa se „pa se pošteno pohvalimo".
Vulčeva je v svojem nagovoru nanizala uspehe, ki so jih otroci dosegli v iztekajočem se šolskem letu, od ustanovitve pa so učenci omenjene šole nastopili na kar 428 takšnih in drugačnih koncertih, prireditvah in dogodkih. Večinoma sicer v Gornji Radgoni in okolici, a tudi drugje po Sloveniji in tudi v tujini. Ob tem vsak dan prostore svoje šole napolnijo s pridnimi, marljivimi, vztrajnimi in motiviranimi učenci ter odličnimi in zaupanja vrednimi pedagogi. Prag šole je v teh letih prestopilo 230 učencev, na profesionalno pot pa so pospremili osem učencev, v desetih letih pa se je 34 udeležencev z različnih slovenskih in mednarodnih tekmovanj vrnilo z desetimi bronastimi, 18 srebrnimi in šestimi zlatimi priznanji. „V vseh teh letih smo stremeli h kar se da odličnemu odnosu, h kvaliteti, k delavnosti, profesionalnosti, odkritosti, strpnosti, tolerantnosti ter z željo po odprtosti in sodelovanju. Z odličnim mladim homogenim kolektivom, polnim znanja, energije ter volje in želje svoje glasbeno znanje prenašati na mlade glasbenike, nam je uspelo uresničiti vse naše zastavljenje cilje", je med drugim dejala ravnateljica ZGŠ Maestro Melita Vulc.
Zahvalila se je vsem, ki so kakorkoli pomagali, da je njihova šola postala to kar je danes, med njimi tudi županoma občin Apače, dr. Andreju Stayerju in Svetega Jurija ob Ščavnici, Antonu Slani, ki sta edina izmed županov bila prisotna in sta ravnateljici ter članici občinskega sveta radgonske občine Urški Tuš Mauko, pomagala podeliti priznanja najbolj zaslužnim učencem in profesorjem. Letos je posebno priznanje, ki ga šola podeljuje ob koncu šolskega leta, pripadlo Evelin Novak iz apaške občine, kateri je tako čestital tudi njen župan Steyer. „Z današnjim prijateljskim koncertom smo predstavili našo prehojeno pot. In kot se za vsako obletnico spodobi je prav, da jo proslavimo skupaj s prijatelji in vsemi tistimi, ki so nam na kakršen koli način pomagali. Zato smo se jim zahvalili za pomoč, sodelovanje in podporo. Izredno veseli smo, da so se nam pridružili tudi učenci GŠ Bad Radkersburg, na čelu z ravnateljem Alfredom Ornigom, s katero že vrsto let odlično sodelujemo", je nam povedala ravnateljica Vulčeva, ki je orisala želje za naslednjih deset let, in sicer želijo ohraniti in nadgrajevati do sedaj razvite vrednote, ter razširiti program, s katerim bi njihova šola pridobila dodatno vrednost.
Kakorkoli že, tokrat so se na dejansko lepem koncertu na prostem, ki ga je povezoval Dejan Raj, s svojim odličnim muziciranjem, v spremstvu pianistov, solistov in mentorjev: Leje Ropoša, Tadeja Vilarja, Aleksandre Škrilec, Lovra Turina, Martina Rošerja, Melite Vulc, Doris Kres, Doris Šegule, Izidorja Vogrinca, Jaka Srta, Maje Lasbaher, Aneje Šoštarič in Dejana Raja, predstavili: Brin Rues, Pia Zorman, Evelin Novak, Trio klarinetov (Nino Klemenčič, Kristina Lovrečec, Eva Gradišnik), Žan Belak, Komorna skupina flavt (Nia Šic Tirš, Iva Milin, Eva Kebrič, Darma Ketiš, Nuša Wolf), Kitarski orgester GŠ Bad Radkersburg, Godalni orkester Maestro, Pihalni orkester Maestro in Simfonični orkester Maestro.

Za prikaz gumbov, kot so "Všeč mi je", "Deli na FB", "Tweet", "G+" in komentarjev socialnih omrežij omogočite piškotke v nastavitvah, ki jih odprete na zavihku "Zasebnost" ob strani levo ali spodaj na gumbu "Dovoli piškotke"! Za pravilno delovanje novih nastavitev osvežite stran s pritiskom na tipko "F5".
Nahajate se: MKR Koncerti Mladi glasbeniki navdušili pred cerkvijo