Po šestih desetletjih spet pred istim oltarjem

Biserna poroka SteyerV teh zimskih dneh, ko je največ praznikov in praznovanj, sta 60-letnico poroke, torej biserno poroko obeležila Marija in Ivan Steyer iz Črncev v Apaški dolini. Enako kot pred šestimi desetletji, sta se zakonca, tudi tokrat, skupaj s svojimi domačimi, sosedi in prijatelji, k bisernoporočnemu obredu podala v farno cerkev v Apačah. Pred cerkvijo ju je z igranjem pozdravila Pihalna godba Apače, pri kateri je nekoč igral tudi njun pokojni sin Ivan. Ko so njuni svatje v cerkvi postavili špalir, ju je župnik Janez Ferencek povabil v cerkev, k zahvalni maši in bisernoporočnemu obredu, ki je potekal med darovano sv. mašo.

Pred 60 leti sta se poročila Marija in Ivan Steyer iz Črncev

Najstarejši pomurski policist je pred sedmimi desetletji prišel iz Krškega

Policisti pri ŽabkarjuKo smo zemljani v ponedeljek, 31. decembra 2018 praznovali prihod novega leta 2019, je Jože Žabkar iz Moščancev v občini Puconci, imel dvojni razlog za praznovanje. Najstarejši živeči pomurski policist je namreč prav na silvestrovo praznoval tudi visok osebni jubilej - 98. rojstni dan. Dober teden po jubileju, ko smo mu mnogi voščili in zaželeli še veliko zdravih in zadovoljnih let, so Žabkarja, na njegovem domu obiskali in mu čestitali direktor Policijske uprave Murska Sobota, Damir Ivančić, skupaj s članoma kluba policijskih upokojencev Maksa Perca, Marjanom Horvatom (predsednik) in Romanom Verganom, ki je dolga leta bil Žabkarjev sodelavec, zraven pa je bila tudi tiskovna predstavnica PU Murska Sobota, Suzana Rauš.

Jože Žabkar je obeležil 98. rojstni dan

Pozdravil jih je tudi novi župan Roman Leljak

Gasilski veteraniTik ob izteku leta 2018 je PGD Janžev Vrh organiziral in gostil tradicionalno srečanje gasilskih veteranov in gasilskih veterank Gasilske zveze občine Radenci. Gre za tradicionalno srečanje, ki poteka vsako leto ob koncu leta in ga vsako leto gosti drugo društvo. Letošnjega tradicionalnega srečanja v gasilskem domu Janžev Vrh se je udeležila stotnija gasilskih veteranov in veterank, katere sta pozdravila Franc Bratkovič, predsednik veteranov GZ Radenci, in prvič novi župan občine Radenci, Roman Leljak. Slednji je v svojem nagovoru izpostavil pomen gasilstva in tudi pomen dela gasilskih veteranov. Predstavil je tudi nekatere naloge, ki jih namerava občina Radenci realizirati v naslednjem letu.

Stotnija gasilskih veteranov GZ Radenci na Janževem Vrhu

Zavijanje daril je lahko zabava in ohranjanje okolja

Rastišče - zavijalnicaPo izjemno uspešni „izmenjevalnici" oblačil in obutve, je radgonska Iniciativa Rastišče, prav v času prazničnega obdarovanja, pripravila novo akcijo, tokrat z naslovom Zavijalnica - zavijanje daril na trajnostni način. V prostorih Mladinskega centra Gornja Radgona se je zbralo več deset zainteresiranih, ki se zavedajo, da lahko na najrazličnejših področjih svojega vsakdana znatno prispevamo k varovanju okolja. „V Iniciativi Rastišče si prizadevamo nuditi alternativo uveljavljenim, do narave škodljivim navadam.

Iniciativa Rastišče pripravila prikaz zavijanja daril na trajnostni način

Vesela je čestitk župana in predsednika upokojencev

Marija ŽnidaričTako kot je že vrsto let običaj v občini Sv. Jurij ob Ščavnici, ko odgovorni obiskujejo in obdarijo jubilante, so tamkajšnji župan Anton Slana, ter predsednica in aktivistka KO RK Sv. Jurij ob Ščavnici, Cvetka Fiala in Rozina Kraner, obiskali in obdarili Marijo Žnidarič, ki je tik pred iztekom leta 2018 obeležila 90. življenjski jubilej. Kot nam je povedala je bila obiska nadvse vesela. Po čestitkah, izročenih darilih in zapeti Zdravljici, v kateri so sodelovali tudi hčerka Marija z življenjskim sopotnikom Darkom, in sin Franc z ženo Zdenko, je ob bogato obloženi mizi, ki jo je pripravila njena snaha Zdenka, sledil prijeten klepet in druženje. Ob kramljanju ji je lepo čestitko za jubilej prinesel še poštar, poslala pa sta ji jo predsednik in tajnica DU Sv. Jurij ob Ščavnici Marjan in Jožica Korelc.

Marija Žnidarič iz Žihlave obeležila lep življenjski jubilej, 90. rojstni dan

Potrošniki za gostilno iz Križevcev, stroka za gostilno iz Bakovcev

Zlata ponevPomurski tednik Vestnik je drugo leto zapored pripravil izbor „Zlata ponev Pomurja". Slovenske pokrajine si namreč prizadevajo, da bi izboljšale gostinsko ponudbo, ki je eden od temeljev turističnega prizadevanja naše države. In v omenjeni medijski hiši so pripravili izbor in ocenjevanje gostiln, restavracij in turističnih kmetij v regiji. Bralci Vestnika in širša javnost je z glasovnicami in oddajo glasov na spletni strani izbrala najbolj popularno gostilno v Pomurju.

Zlata ponev za gostilni Zorko in Rajh

Moj kraj Radgona

VELIKOST TEKSTA

ZASLON

Zaslon

Mariborski "Draš center" kot bolonjska Fortitudo

 

Košarka/ Predstavljena košarkaška šola Sanija Bečirovića

Sani BečirovićOdlični slovenski košarkar, Sani Bečirović je konec tedna, skupaj s svojo košarkarsko šolo Sani uradno predstavil »živo« maskoto Saniboy. V Mariboru se je zbralo ogromno otrok, znanih košarkarjev, prijateljev, družin, ki so spremljali veliko novinarsko konferenco in predstavitev. Draš center pod Pohorjem je dobesedno pokal po šivih, od navdušenja in vseh obiskovalcev, ki so prišli v štajersko prestolnico.

„Po prespani noči in ko so se vsa čustva umirila še zmeraj težko opišem z besedami kakšno veselje je bilo v meni, ko sem videl vse te ljudi in otroke, ki so prišli na predstavitev Saniboya. To je še samo en dokaz več, da smo na pravi poti. To nam daje še večji zagon in da smo še bolj združeni. Posebna zahvala gre Janu Ternjaku in mojemu celotnemu kadru, ki so se tako lepo potrudili. Iskrena hvala vsem sponzorjem in vsem tistim, ki so prostovoljno pomagali. Dogodek je bil res tako lepo izpeljan, da bo za večno ostal v mojem spominu. V svoji karieri sem imel že veliko tiskovnih konferenc in predstavitev. Lahko rečem, da je od te bila večja predstavitev samo ob podpisu v Bolonjskem Fortitudo. Kapa dol še enkrat več celotni ekipi", je dejal Sani Bečirović.
Košarkarska šola Sani Bečirović je s tem dobila pomembno pridobitev. Še enkrat več so v šoli dokazali, da so na pravi poti. Otroci bodo tako imeli ob sebi svojega ljubljenčka tudi ko Sani igra v tujini. Predsednik Košarkarske šole Sani Bečirović, Mario Vračko: „Res smo veseli, da smo se uspeli dogovoriti za projekt Saniboya. V prvi vrsti hvala ilustratorju Viktorju Hochtlu. Hvala podjetju Tim Art, ki nam je šlo na roko in v tako kratkem času naredilo maskoto. Naslednja zahvala gre seveda Agenciji Mori in Vzajemni, ki sta finančno podprli projekt. Res sem presrečen, da so vsi skupaj prišli na predstavitev in da je odziv tako dober. Mislim, da se bomo šele čez čas zavedali kaj smo naredili".
Otroci so bili nad maskoto navdušeni. Skakali so, noreli, se slikali in objemali njihovega novega ljubljenčka. Maks, 8 let, pravi: „Res sem navdušen nad Saniboy-em. Slikal sem se z njim, dobil sem obesek, nalepke in bonbone. Vesel sem, da imamo novega prijatelja. Upam, da bo večkrat prišel na tekme, ko igramo. Komaj čakam".

Na novinarski konferenci so bili prisotni (od leve proti desni): Jan Ternjak, tiskovni predstavnik; Sani Bečirović, košarkar; Mario Vračko, predsednik KŠ Sani; Maja Tilinger, podjetje Tim Art; Smilijan Mori, Agencija Mori; Andrej Bauman, Vzajemna (Foto: Oliver Kolenič)

Za prikaz gumbov, kot so "Všeč mi je", "Deli na FB", "Tweet", "G+" in komentarjev socialnih omrežij omogočite piškotke v nastavitvah, ki jih odprete na zavihku "Zasebnost" ob strani levo ali spodaj na gumbu "Dovoli piškotke"! Za pravilno delovanje novih nastavitev osvežite stran s pritiskom na tipko "F5".
Nahajate se: MKR Košarka Mariborski "Draš center" kot bolonjska Fortitudo