Frančiška: Sem vesela slovenska deklica"!

Frančiška Gutman jubilejTe dni je župan občine Sv. Jurij ob Ščavnici Miroslav Petrovič, kot vedno, ko kakšen občan ali občanka praznuje visok življenjski jubilej, obiskal še eno svojo občanko, in sicer Frančiško Gutman v Kokolajnščaku. Skupaj s sodelavko, direktorico občinske uprave Francko Lavrenčič, ter predstavnicama Krajevnega odbora RK Sv. Jurij ob Ščavnici, Cvetko Fiala, Rozino Kraner in Olgo Žmavc, je župan slavljenki izročil darilo ter ji voščil ob 90. življenjskem jubileju. Prijazno jih je sprejel sin Jurij, ki z družino skrbi za jubilantko Frančiško Gutman.

Veliko veselja ob visokem življenjskem jubileju Frančiške Gutman

Niti mraz in megla nista ovira za obisk Miklošovega senja v središču Murske Sobote - več tisoč obiskovalcev je najbolj segalo po kuhanem vinu in kuhanim klobasam

Miklavžev sejemPoleg „Trezinega senja" (Terezijin sejem), ki vsako leto 15. oktobra poteka v središču Murske Sobote, je „Miklošovo senje" (Miklavžev sejem), ki je na sporedu vsako leto 6. decembra (sv. Nikolaj je namreč zavetnik murskosoboške župnije in mesta Murska Sobota op.p.), gotovo ena največjih družabnih in tudi etnoloških prireditev v Murski Soboti in okolici. In to se je potrdilo tudi letos, ko kakšnim tristotim sejmarjem – razstavljalcem oz. prodajalcem, ter več tisočim obiskovalcem, niti mraz in megla, ki sta pritiskala ves dan, nista mogla do živega. Tako je tradicionalno Miklošovo senje tudi tokrat privabila množice obiskovalcev, saj je Slovenska in še nekatere ulice, že od zgodnjega jutra bila polna prodajalcev in obiskovalcev.

V soboto na klobaso in

Generacija prvošolčkov iz šolskega leta 1958/59 spet v šolskih klopeh

Obletnica šole 1958-66Bila je prav vesela in prijetna tista sobota, ko so se za svoje srečanje odločili, sedaj že sami upokojenci, ki so se prvič srečali natanko pred oseminpetdesetimi leti, ko so v šolskem letu 1958/59 bili prvošolčki in prvošolke na OŠ Radgona. Od takrat so naslednjih osem let skupaj sedeli v šolskih klopeh, si nabirali znanje in izkušnje v šoli, ki je takrat bila na radgonskem gradu, ter se potem razšli, vsak za svojim ciljem, vsak za svojo prihodnostjo. To je torej bilo pred dobrega pol stoletja, poleti 1966 in zato so kar nekaj časa potekale aktivnosti, da bi se omenjena generacija v kateri je kar 66 najstnikov končalo osnovnošolsko izobraževanje spet srečala. Hodili so v dveh oddelkih, kjer sta bila razrednika Avgust Posavec in Franc Stergar.

Prvič so se srečali pred 58, razšli pa pred 50 leti...

Znova lepo obiskan smučarski sejem v Gornji Radgoni - lastnike je zamenjalo veliko rabljene zimske in smučarske opreme

Ski sejem GRPodobno kot že skoraj 30 let doslej, je Smučarski klub Radgona, ki uspešno deluje več desetletij, in ki šteje okoli 130 članic in članov, tudi letos pripravil tradicionalni sejem rabljene smučarske opreme in vseh drugih potrebščin za zimske športe in rekreacijo. Ker je interes ponudnikov opreme bil zelo velik, so sejem pripravili na prostem, ob gasilskem domu v Gornji Radgoni, kjer se je v lepem in sončnem, a dokaj mrzlem vremenu zbralo veliko prodajalcev in kupcev opreme kakor tudi opazovalcev. Medtem ko lastniki in upravljalci zimsko - športnih središč, smučišč, vlečnic, žičnic..., čakajo, da bi padlo čim več snega, ki da bi ostal 'vse tja do maja', pa v številnih slovenskih družinah razmišljajo o tem, kako nabaviti zelo drago smučarsko opremo. In ker je veliko družin, ki si ne morejo privoščiti nove in drage smučarske opreme, ob tem pa predvsem otroci hitro prerastejo tovrstno opremo, so prav dobrodošli 'sejmi rabljene smučarske opreme', katere po večini slovenskih mest in krajev organizirajo smučarski in drugi klubi.

Otroška oprema je bila najbolj iskana

Sveti Miklavž pričakal otroke v trgovini Jager v Radencih

Sveti Miklavž JagerSpet je leto naokrog, in tu je mesec december, ki ga poznamo kot mesec lepih mislih, miru, voščil ter obdarovanj. Prav tako sodijo v ta sklop prazničnih dogodkov ali kot rečemo v ljudskem tonu » Veseli december«, trije dobri možje, ki obdarujejo pridnost otrok, sveti Miklavž ter lika Božiček in Dedek Mraz.

Prišel je Sveti Miklavž

Moj kraj Radgona

Za prikaz vremena omogočite piškotke na zavihku "Zasebnost"!

VELIKOST TEKSTA

ZASLON

Zaslon

Nina, Nastja in Katja najboljše v državi!

 

Na državnem kvizu „Mladi in kmetijstvo 2012“ slavila dekleta iz Slaptincev

DPM Sv. Jurij ob ŠčavniciNa Breznici v Žirovnici je potekal finalni državni kviz „Mladi in kmetijstvo 2012“, na katerem je nastopilo 12 ekip iz celotne Slovenije, ki so si nastop zagotovile kot zmagovalke v svojih statističnih regijah.

Tričlanske ekipe so odgovarjale na 22 vprašanj, v štirih krogih, in sicer na tri teme: zadružništvo, konjereja, zdrava prehrana. Po zanimivem in dramatičnem tekmovanju, kjer je večina mladih ekip pokazala odlično znanje, se je zmage veselila ekipa Društva podeželske mladine Sveti Jurij ob Ščavnici, ki je na državnem finalu zastopala pomursko regijo. Zanimivo je tudi, da je zmagovalna ekipa nastopila izključno v dekliški postavi, in sicer so ekipo DPM Sveti Jurij ob Ščavnici zastopale tri dekleta iz Slaptincev: študentka Nina Černel, ter dijakinji Nastja Gregorec in Katja Berden. Dekletom, ki so slavila z visokim naskokom, je gotovo v veliko pomoč bila tudi 35 – članska spremljevalna ekipa navijačev, simpatizerjev, članov DPM, župan Anton Slana…

Končni vrstni red: 1. DPM Sveti Jurij ob Ščavnici, 2. DPM Suha krajina, 3. DPM Vrsnik – Ledine, 4. DPM Slovenske gorice Lenart, ki je zastopala Podravje itd. Že pred finalnim kvizom mladi so kmetovalci iz vse države sodelovali na posebni okrogli mizi z naslovom "Spodbude mladim v novem programskem obdobju", po razglasitvi rezultatov pa so vse prisotne zabavali člani ansambla Modrijani.

Še ene zmage Društva podeželske mladine Sveti Jurij ob Ščavnici na državnem finalu „Mladi in kmetijstvo“, se je posebej razveselil tudi jurijevški župan Anton Slana, ki je tudi sam poklicno in družinsko tesno povezan s kmetijstvom. Slana se je skupaj s svojo mladino udeležil dogodka na Gorenjskem, prihodnje leto (2013) pa bo domačin Državnega kviza mladi in kmetijstvo, DPM Sveti Jurij ob Ščavnici, torej novo upravno in kulturno središče Sveti Jurij ob Ščavnici.

Tukaj si lahko ogledate slike.

Za prikaz gumbov, kot so "Všeč mi je", "Deli na FB", "Tweet", "G+" in komentarjev socialnih omrežij omogočite piškotke v nastavitvah, ki jih odprete na zavihku "Zasebnost" ob strani levo ali spodaj na gumbu "Dovoli piškotke"! Za pravilno delovanje novih nastavitev osvežite stran s pritiskom na tipko "F5".
Nahajate se: MKR Lokalno Nina, Nastja in Katja najboljše v državi!