Pozdravil jih je tudi novi župan Roman Leljak

Gasilski veteraniTik ob izteku leta 2018 je PGD Janžev Vrh organiziral in gostil tradicionalno srečanje gasilskih veteranov in gasilskih veterank Gasilske zveze občine Radenci. Gre za tradicionalno srečanje, ki poteka vsako leto ob koncu leta in ga vsako leto gosti drugo društvo. Letošnjega tradicionalnega srečanja v gasilskem domu Janžev Vrh se je udeležila stotnija gasilskih veteranov in veterank, katere sta pozdravila Franc Bratkovič, predsednik veteranov GZ Radenci, in prvič novi župan občine Radenci, Roman Leljak. Slednji je v svojem nagovoru izpostavil pomen gasilstva in tudi pomen dela gasilskih veteranov. Predstavil je tudi nekatere naloge, ki jih namerava občina Radenci realizirati v naslednjem letu.

Stotnija gasilskih veteranov GZ Radenci na Janževem Vrhu

Zavijanje daril je lahko zabava in ohranjanje okolja

Rastišče - zavijalnicaPo izjemno uspešni „izmenjevalnici" oblačil in obutve, je radgonska Iniciativa Rastišče, prav v času prazničnega obdarovanja, pripravila novo akcijo, tokrat z naslovom Zavijalnica - zavijanje daril na trajnostni način. V prostorih Mladinskega centra Gornja Radgona se je zbralo več deset zainteresiranih, ki se zavedajo, da lahko na najrazličnejših področjih svojega vsakdana znatno prispevamo k varovanju okolja. „V Iniciativi Rastišče si prizadevamo nuditi alternativo uveljavljenim, do narave škodljivim navadam.

Iniciativa Rastišče pripravila prikaz zavijanja daril na trajnostni način

Vesela je čestitk župana in predsednika upokojencev

Marija ŽnidaričTako kot je že vrsto let običaj v občini Sv. Jurij ob Ščavnici, ko odgovorni obiskujejo in obdarijo jubilante, so tamkajšnji župan Anton Slana, ter predsednica in aktivistka KO RK Sv. Jurij ob Ščavnici, Cvetka Fiala in Rozina Kraner, obiskali in obdarili Marijo Žnidarič, ki je tik pred iztekom leta 2018 obeležila 90. življenjski jubilej. Kot nam je povedala je bila obiska nadvse vesela. Po čestitkah, izročenih darilih in zapeti Zdravljici, v kateri so sodelovali tudi hčerka Marija z življenjskim sopotnikom Darkom, in sin Franc z ženo Zdenko, je ob bogato obloženi mizi, ki jo je pripravila njena snaha Zdenka, sledil prijeten klepet in druženje. Ob kramljanju ji je lepo čestitko za jubilej prinesel še poštar, poslala pa sta ji jo predsednik in tajnica DU Sv. Jurij ob Ščavnici Marjan in Jožica Korelc.

Marija Žnidarič iz Žihlave obeležila lep življenjski jubilej, 90. rojstni dan

Potrošniki za gostilno iz Križevcev, stroka za gostilno iz Bakovcev

Zlata ponevPomurski tednik Vestnik je drugo leto zapored pripravil izbor „Zlata ponev Pomurja". Slovenske pokrajine si namreč prizadevajo, da bi izboljšale gostinsko ponudbo, ki je eden od temeljev turističnega prizadevanja naše države. In v omenjeni medijski hiši so pripravili izbor in ocenjevanje gostiln, restavracij in turističnih kmetij v regiji. Bralci Vestnika in širša javnost je z glasovnicami in oddajo glasov na spletni strani izbrala najbolj popularno gostilno v Pomurju.

Zlata ponev za gostilni Zorko in Rajh

Veliko malčkov in njihovih spremljevalcev v avli radgonskega Maximusa

Božiček MaximusPo obisku Trgovskega centra Maximus v Murski Soboti, je Božiček obiskal tudi Trgovski center Maximus v Gornji Radgoni, kjer se je trlo malčkov in njihovih spremljevalcev, tako mamic in očkov, kot dedkov in babic.

Božiček obdaril pridne radgonske otroke

Božiček je obdaril 61 otrok

Božiček IvanjciPodobno kot že četrt stoletja, sta Kulturno športno društvo (KŠD) Spodnji Ivanjci in Krajevna skupnost Spodnji Ivanjci v občini Gornja Radgona, tudi letos pripravila prireditev na kateri je Božiček obdaril otroke. Kakor vsako leto je prireditev, na kateri je letos bilo obdarjenih 61 otrok iz KS Spodnji Ivanjci, potekala v prostorih gostilne Šenekar, kjer so organizatorji pripravili tudi igrico za otroke. V igrici, ki sta jo pripravili in vodili Mojca Lukaček in Nataša Kramberger, so nastopali prav otroci iz Spodnjih Ivanjcev. Z nadvse prijetnim nastopom in petjem je skupna mladih »gledališčnikov«, navdušila obiskovalce, predvsem otroke.

V Spodnjih Ivanjcih Božiček že 25 let razveseljuje in obdaruje otroke

Moj kraj Radgona

VELIKOST TEKSTA

ZASLON

Zaslon

Šivali so igrače za revne otroke

 

Zadovoljstvo in veselje med varovanci VDC, da lahko tudi sami komu pomagajo

Šivanje igračV prostorih Varstveno delovnega centra (VDC) na Ljutomerski ulici v Gornji Radgoni je potekala posebna slovesnost na kateri sta direktorica VDC Murska Sobota Angela Benko Lang in vodja enote VDC Gornja Radgona Jožica Valh, vodji Župnijske Karitas Gornja Radgona Hedviki Korošec in njenim sodelavkam, izročili več deset igrač, katere so varovanci VDC Gornja Radgona v okviru mednarodnega boja proti revščini, zašili otrokom, katerim starši ne morejo privoščiti niti ene same igrače. Kot je ob tej priložnosti povedala vodja enote VDC Gornja Radgona Jožica Valh, so se v centru, kjer povezujejo 40 varovancev, poleg rednih dejavnosti in projektnih nalog, v oktobru odločili še posebej obeležiti mednarodni dan boja proti revščini.

„Dogovorili smo se, da bi šivali igrače, zlasti punčke iz cunj, ki bi jih preko Župnijske Karitas razdelili tistim, ki si jih želijo, a jim jih starši ne morejo kupiti. Skupaj z varuhinjami so naši gojenci naredili več deset različnih igrač, ki jih sedaj podarjamo. Naši varovanci so ponosni, da lahko nekomu pomagajo, še zlasti ob dejstvu, da so na svetu otroci in ljudje, ki so še na slabšem kot oni sami“, je med drugim dejala vodja radgonske enote VDC Jožica Valh, direktorica VDC Murska Sobota Angela Benko Lang pa dodaja, kako je prijetno presenečena, da se je spet v radgonski enoti porodila takšna koristna ideja, torej da tudi mi nekomu lahko pomagamo. „Prav je, da tudi v VDC pokažemo, kako tudi mi nismo samo tisti, ki bi radi prejemali, temveč da še lahko koga obdarujemo. To je eno veliko bogastvo, na katere smo v VDC dejansko ponosni“, je dodala Angela Benko Lang.

Zahvalo gojencem in zaposlenim v radgonski enoti VDC je izrekla vodja radgonske župnijske Karitas Hedvika Korošec, ki je med drugim dejala, da so igrače, ki so jih izdelali v VDC najlepše darilo za številne otroke, ki si marsikaj ne morejo privoščiti. „Žal so med nami otroci, ki nimajo niti ene same igrače“, je dovolj zgovorna bila Koroščeva.

Tukaj si lahko ogledate slike.

Za prikaz gumbov, kot so "Všeč mi je", "Deli na FB", "Tweet", "G+" in komentarjev socialnih omrežij omogočite piškotke v nastavitvah, ki jih odprete na zavihku "Zasebnost" ob strani levo ali spodaj na gumbu "Dovoli piškotke"! Za pravilno delovanje novih nastavitev osvežite stran s pritiskom na tipko "F5".
Nahajate se: MKR Lokalno Šivali so igrače za revne otroke