Po šestih desetletjih spet pred istim oltarjem

Biserna poroka SteyerV teh zimskih dneh, ko je največ praznikov in praznovanj, sta 60-letnico poroke, torej biserno poroko obeležila Marija in Ivan Steyer iz Črncev v Apaški dolini. Enako kot pred šestimi desetletji, sta se zakonca, tudi tokrat, skupaj s svojimi domačimi, sosedi in prijatelji, k bisernoporočnemu obredu podala v farno cerkev v Apačah. Pred cerkvijo ju je z igranjem pozdravila Pihalna godba Apače, pri kateri je nekoč igral tudi njun pokojni sin Ivan. Ko so njuni svatje v cerkvi postavili špalir, ju je župnik Janez Ferencek povabil v cerkev, k zahvalni maši in bisernoporočnemu obredu, ki je potekal med darovano sv. mašo.

Pred 60 leti sta se poročila Marija in Ivan Steyer iz Črncev

Najstarejši pomurski policist je pred sedmimi desetletji prišel iz Krškega

Policisti pri ŽabkarjuKo smo zemljani v ponedeljek, 31. decembra 2018 praznovali prihod novega leta 2019, je Jože Žabkar iz Moščancev v občini Puconci, imel dvojni razlog za praznovanje. Najstarejši živeči pomurski policist je namreč prav na silvestrovo praznoval tudi visok osebni jubilej - 98. rojstni dan. Dober teden po jubileju, ko smo mu mnogi voščili in zaželeli še veliko zdravih in zadovoljnih let, so Žabkarja, na njegovem domu obiskali in mu čestitali direktor Policijske uprave Murska Sobota, Damir Ivančić, skupaj s članoma kluba policijskih upokojencev Maksa Perca, Marjanom Horvatom (predsednik) in Romanom Verganom, ki je dolga leta bil Žabkarjev sodelavec, zraven pa je bila tudi tiskovna predstavnica PU Murska Sobota, Suzana Rauš.

Jože Žabkar je obeležil 98. rojstni dan

Pozdravil jih je tudi novi župan Roman Leljak

Gasilski veteraniTik ob izteku leta 2018 je PGD Janžev Vrh organiziral in gostil tradicionalno srečanje gasilskih veteranov in gasilskih veterank Gasilske zveze občine Radenci. Gre za tradicionalno srečanje, ki poteka vsako leto ob koncu leta in ga vsako leto gosti drugo društvo. Letošnjega tradicionalnega srečanja v gasilskem domu Janžev Vrh se je udeležila stotnija gasilskih veteranov in veterank, katere sta pozdravila Franc Bratkovič, predsednik veteranov GZ Radenci, in prvič novi župan občine Radenci, Roman Leljak. Slednji je v svojem nagovoru izpostavil pomen gasilstva in tudi pomen dela gasilskih veteranov. Predstavil je tudi nekatere naloge, ki jih namerava občina Radenci realizirati v naslednjem letu.

Stotnija gasilskih veteranov GZ Radenci na Janževem Vrhu

Zavijanje daril je lahko zabava in ohranjanje okolja

Rastišče - zavijalnicaPo izjemno uspešni „izmenjevalnici" oblačil in obutve, je radgonska Iniciativa Rastišče, prav v času prazničnega obdarovanja, pripravila novo akcijo, tokrat z naslovom Zavijalnica - zavijanje daril na trajnostni način. V prostorih Mladinskega centra Gornja Radgona se je zbralo več deset zainteresiranih, ki se zavedajo, da lahko na najrazličnejših področjih svojega vsakdana znatno prispevamo k varovanju okolja. „V Iniciativi Rastišče si prizadevamo nuditi alternativo uveljavljenim, do narave škodljivim navadam.

Iniciativa Rastišče pripravila prikaz zavijanja daril na trajnostni način

Vesela je čestitk župana in predsednika upokojencev

Marija ŽnidaričTako kot je že vrsto let običaj v občini Sv. Jurij ob Ščavnici, ko odgovorni obiskujejo in obdarijo jubilante, so tamkajšnji župan Anton Slana, ter predsednica in aktivistka KO RK Sv. Jurij ob Ščavnici, Cvetka Fiala in Rozina Kraner, obiskali in obdarili Marijo Žnidarič, ki je tik pred iztekom leta 2018 obeležila 90. življenjski jubilej. Kot nam je povedala je bila obiska nadvse vesela. Po čestitkah, izročenih darilih in zapeti Zdravljici, v kateri so sodelovali tudi hčerka Marija z življenjskim sopotnikom Darkom, in sin Franc z ženo Zdenko, je ob bogato obloženi mizi, ki jo je pripravila njena snaha Zdenka, sledil prijeten klepet in druženje. Ob kramljanju ji je lepo čestitko za jubilej prinesel še poštar, poslala pa sta ji jo predsednik in tajnica DU Sv. Jurij ob Ščavnici Marjan in Jožica Korelc.

Marija Žnidarič iz Žihlave obeležila lep življenjski jubilej, 90. rojstni dan

Potrošniki za gostilno iz Križevcev, stroka za gostilno iz Bakovcev

Zlata ponevPomurski tednik Vestnik je drugo leto zapored pripravil izbor „Zlata ponev Pomurja". Slovenske pokrajine si namreč prizadevajo, da bi izboljšale gostinsko ponudbo, ki je eden od temeljev turističnega prizadevanja naše države. In v omenjeni medijski hiši so pripravili izbor in ocenjevanje gostiln, restavracij in turističnih kmetij v regiji. Bralci Vestnika in širša javnost je z glasovnicami in oddajo glasov na spletni strani izbrala najbolj popularno gostilno v Pomurju.

Zlata ponev za gostilni Zorko in Rajh

Moj kraj Radgona

VELIKOST TEKSTA

ZASLON

Zaslon

„Pasji park" za brezskrbno tekanje štirinožcev

 

Gornja Radgona z novo koristno pridobitvijo na Tratah

Pasji parkKer je tudi v blokovskem naselju na Tratah v mestu sejmov in penine Gornji Radgoni vedno več štirinožnih prijateljev, katere lastniki predvsem sprehajajo po mestnem parku, športnem centru in tudi po mestnih ulicah, so se na Krajevni skupnosti Gornja Radgona ter domači občini odločili za ureditev „Pasjega parka". Občina je odstopila okoli 400 kvadratnih metrov zemljišča med reko Muro oziroma sprehajalnim nasipom, ter Betonarno Tivadar, na Tratah, zraven so pristopili še nekateri drugi partnerji in nastal je lep park, kjer bodo štirinožci brezskrbno tekali in se igrali.

In v okviru obeleževanja 23. občinskega praznika radgonske občine, sta župan Stanislav Rojko in predsednik Sveta KS Gornja Radgona, Tomaž Munda, ob asistenci malčka Urbana Tuša Mauka, novo koristno pridobitev, uradno predali svojemu namenu. Že ob odprtju je po parku, kjer je tudi nekaj „igral" in pipa za vodo, tekalo kar nekaj štirinožcev, kar je že potrdilo, da gre za izjemno koristno novost.
Ob krajši slovesnosti, kjer so nazdravili s kozarcem zlate radgonse penine, kar se za mesto sejmov in penine tudi spodobi, smo med drugim izvedeli, da sta poleg občine, ki je odstopila zemljišče, pri realizaciji projekta sodelovali Betonarna Tivadar, ki je v glavnem uredil zemljišče, ograjo, igrala in vse kar še sodi zraven, in Avto Ferš. V kratkem bodo uredili še peskovnik za štirinožce, ter ustrezni koš za odlaganje smeti in pasjih iztrebkov. Vodenje parka bo prevzelo domače Kinološko društvo Gornja Radgona, ki sicer ima svoj poligon na Polički cesti na obrobju Gornje Radgone. V parku naj bi dvakrat tedensko imeli tudi svetovanja oz. šolanje štirinožcev in njihovo socializacijo, če se ne bodo mogli prilagajati drugim psom. „Vesel sem vsake, tudi nekoliko manjše pridobitve, ki je koristna za občane. In tako je tudi s tem pasjim parkom, kjer se bo lahko zadrževalo veliko številno štirinožcev, saj je med nami vedno več ljubiteljev živali. Vedno več je pasjih prijateljev tudi v blokih, ki nimajo veliko možnosti za tekanje in igranje, sedaj pa bodo vsi imeli možnost, da si nekoliko bolj pretegnejo noge, brez skrbi, da bi odtekel kam nenadzorovano", je med drugim dejal župan Rojko.

Za prikaz gumbov, kot so "Všeč mi je", "Deli na FB", "Tweet", "G+" in komentarjev socialnih omrežij omogočite piškotke v nastavitvah, ki jih odprete na zavihku "Zasebnost" ob strani levo ali spodaj na gumbu "Dovoli piškotke"! Za pravilno delovanje novih nastavitev osvežite stran s pritiskom na tipko "F5".
Nahajate se: MKR Male živali „Pasji park" za brezskrbno tekanje štirinožcev