Pozdravil jih je tudi novi župan Roman Leljak

Gasilski veteraniTik ob izteku leta 2018 je PGD Janžev Vrh organiziral in gostil tradicionalno srečanje gasilskih veteranov in gasilskih veterank Gasilske zveze občine Radenci. Gre za tradicionalno srečanje, ki poteka vsako leto ob koncu leta in ga vsako leto gosti drugo društvo. Letošnjega tradicionalnega srečanja v gasilskem domu Janžev Vrh se je udeležila stotnija gasilskih veteranov in veterank, katere sta pozdravila Franc Bratkovič, predsednik veteranov GZ Radenci, in prvič novi župan občine Radenci, Roman Leljak. Slednji je v svojem nagovoru izpostavil pomen gasilstva in tudi pomen dela gasilskih veteranov. Predstavil je tudi nekatere naloge, ki jih namerava občina Radenci realizirati v naslednjem letu.

Stotnija gasilskih veteranov GZ Radenci na Janževem Vrhu

Zavijanje daril je lahko zabava in ohranjanje okolja

Rastišče - zavijalnicaPo izjemno uspešni „izmenjevalnici" oblačil in obutve, je radgonska Iniciativa Rastišče, prav v času prazničnega obdarovanja, pripravila novo akcijo, tokrat z naslovom Zavijalnica - zavijanje daril na trajnostni način. V prostorih Mladinskega centra Gornja Radgona se je zbralo več deset zainteresiranih, ki se zavedajo, da lahko na najrazličnejših področjih svojega vsakdana znatno prispevamo k varovanju okolja. „V Iniciativi Rastišče si prizadevamo nuditi alternativo uveljavljenim, do narave škodljivim navadam.

Iniciativa Rastišče pripravila prikaz zavijanja daril na trajnostni način

Vesela je čestitk župana in predsednika upokojencev

Marija ŽnidaričTako kot je že vrsto let običaj v občini Sv. Jurij ob Ščavnici, ko odgovorni obiskujejo in obdarijo jubilante, so tamkajšnji župan Anton Slana, ter predsednica in aktivistka KO RK Sv. Jurij ob Ščavnici, Cvetka Fiala in Rozina Kraner, obiskali in obdarili Marijo Žnidarič, ki je tik pred iztekom leta 2018 obeležila 90. življenjski jubilej. Kot nam je povedala je bila obiska nadvse vesela. Po čestitkah, izročenih darilih in zapeti Zdravljici, v kateri so sodelovali tudi hčerka Marija z življenjskim sopotnikom Darkom, in sin Franc z ženo Zdenko, je ob bogato obloženi mizi, ki jo je pripravila njena snaha Zdenka, sledil prijeten klepet in druženje. Ob kramljanju ji je lepo čestitko za jubilej prinesel še poštar, poslala pa sta ji jo predsednik in tajnica DU Sv. Jurij ob Ščavnici Marjan in Jožica Korelc.

Marija Žnidarič iz Žihlave obeležila lep življenjski jubilej, 90. rojstni dan

Potrošniki za gostilno iz Križevcev, stroka za gostilno iz Bakovcev

Zlata ponevPomurski tednik Vestnik je drugo leto zapored pripravil izbor „Zlata ponev Pomurja". Slovenske pokrajine si namreč prizadevajo, da bi izboljšale gostinsko ponudbo, ki je eden od temeljev turističnega prizadevanja naše države. In v omenjeni medijski hiši so pripravili izbor in ocenjevanje gostiln, restavracij in turističnih kmetij v regiji. Bralci Vestnika in širša javnost je z glasovnicami in oddajo glasov na spletni strani izbrala najbolj popularno gostilno v Pomurju.

Zlata ponev za gostilni Zorko in Rajh

Veliko malčkov in njihovih spremljevalcev v avli radgonskega Maximusa

Božiček MaximusPo obisku Trgovskega centra Maximus v Murski Soboti, je Božiček obiskal tudi Trgovski center Maximus v Gornji Radgoni, kjer se je trlo malčkov in njihovih spremljevalcev, tako mamic in očkov, kot dedkov in babic.

Božiček obdaril pridne radgonske otroke

Božiček je obdaril 61 otrok

Božiček IvanjciPodobno kot že četrt stoletja, sta Kulturno športno društvo (KŠD) Spodnji Ivanjci in Krajevna skupnost Spodnji Ivanjci v občini Gornja Radgona, tudi letos pripravila prireditev na kateri je Božiček obdaril otroke. Kakor vsako leto je prireditev, na kateri je letos bilo obdarjenih 61 otrok iz KS Spodnji Ivanjci, potekala v prostorih gostilne Šenekar, kjer so organizatorji pripravili tudi igrico za otroke. V igrici, ki sta jo pripravili in vodili Mojca Lukaček in Nataša Kramberger, so nastopali prav otroci iz Spodnjih Ivanjcev. Z nadvse prijetnim nastopom in petjem je skupna mladih »gledališčnikov«, navdušila obiskovalce, predvsem otroke.

V Spodnjih Ivanjcih Božiček že 25 let razveseljuje in obdaruje otroke

Moj kraj Radgona

VELIKOST TEKSTA

ZASLON

Zaslon

Namizni tenis/ Odigran III. odprti turnir RS za člane in članice

 

Zmagovalca Bojan Ropoša in Asya Kasabova      

Ptuj – Namiznoteniški klub Ptuj je v športni dvorani ŠD Center na Ptuju pripravil III. odprti turnir Republike Slovenije za najboljše slovenske namiznoteniške člane in članice.

Žal je udeležba po končanem ligaškem državnem prvenstvu, v najstarejšem slovenskem mestu, bila zelo skromna. Nastopilo je 37 igralcev in komaj 14 igralk, kar je dejansko zelo malo. Kljub temu je med udeleženci, ki so najprej igrali v kvalifikacijskih skupinah, nato pa na izpadanje do končnih odločitev, bilo kar nekaj dobrih igralcev in igralk, tako da so ljubitelji bele žogice lahko spremljali nekaj zanimivih in tudi kakovostnih dvobojev. Med fanti je slavil Bojan Ropoša, ki je že v polfinalu po izjemnem boju premagal prvega nosilca Gregorja Zafoštnika, v finalu pa še drugega nosilca Uroša Slatinška. V konkurenci članic je pričakovano slavila bolgarska reprezentantka Asya Kasabova, ki je v finalu premagala prvo nosilko Nino Zupančič, že pred tem, v četrtfinalu pa tudi 2. nosilko Ivano Zera.

Rezultati, moški, Ľ finale: Zafoštnik – Novak 4:0, Ropoša – Poročnik 4:1, Petrovčič – Škraban 0:4, Golavšek – Slatinšek 0:4, ˝ finale: Zafoštnik – Ropoša 3:4, Škraban – Slatinšek 1:4, finale: Ropoša – Slatinšek 4:2 (5:11, 11:5, 11:6, 11:7, 14:16, 11:7).

Končni vrstni red: 1. Bojan Ropoša (Kema Puconci), 2. Uroš Slatinšek (Krka), 3.- 4. Gregor Zafoštnik (Zavarovalnica Maribor) in Dominik Škraban (Kema Puconci), 5.- 8. Tilen Novak (Krka), Ožbej Poročnik (Muta), Janez Petrovčič (Preserje) in Jaka Golavšek (Ilirija) itd.

Rezultati, članice, Ľ finale: Zupančič – Terbuc 4:2, Jerič – Rojko 3:4, Pavlin – Gutnik 2:4, Kasabova – Zera 4:2, ˝ finale: Zupančič – Rojko 4:2, Gutnik – Kasabova 0:4, finale: Zupančič – Kasabova 1:4 (1:11, 11:2, 4:11, 5:11, 8:11).

Končni vrstni red: 1. Asya Kasabova (Fužinar Interdiskont), 2. Nina Zupančič (Logatec), 3.- 4. Vesna Rojko (Muta) in Katja Gutnik (Logatec), 5.- 8. Vesna Terbuc, Tamara Jerič (obe Ilirija), Nina Pavlin (Iskra Avtoelektrika) in Ivana Zera (Ljubljana) itd.

Za prikaz gumbov, kot so "Všeč mi je", "Deli na FB", "Tweet", "G+" in komentarjev socialnih omrežij omogočite piškotke v nastavitvah, ki jih odprete na zavihku "Zasebnost" ob strani levo ali spodaj na gumbu "Dovoli piškotke"! Za pravilno delovanje novih nastavitev osvežite stran s pritiskom na tipko "F5".
Nahajate se: MKR Namizni tenis Namizni tenis/ Odigran III. odprti turnir RS za člane in članice