Čeprav je po moževi nesreči (1976) ostala sama, je Kristina Pelcl do kruha spravila šest otrok, danes ima še enajst vnukov ter deset pravnukov

Kristina PelclČeprav niso imeli računalnikov, pametnih telefonov, različnih igric in podobnih reči, s katerimi se večinoma ukvarjajo današnji otroci in mladina, so se tudi naši predniki, dedki in babice v mladosti imeli fajn in so živeli zelo lepo. To seveda lahko potrdijo mnogi, ki danes preživljajo jesen življenja, enako tudi Kristina Pelcl (rojena Marič 6.10.1928 v Gradišču na levem bregu reke Mure) s čudovitega Janževega Vrha nad Radenci. Prav na svoj rojstni dan je na hribčku kjer je domovina znamenitega „Janževca", je z glasnim vriskom pozdravljala goste, ki so jih prišli voščit za visok življenjski jubilej.

Devetdesetletnica, ki z veselimi vriski pozdravlja obiskovalce

Radgončana Franc in Bojan do odličnega 3. mesta

Bujta repa MSNa parkirišču hotela Diana v Murski Soboti je potekal 9. Festival bujte repe, s tekmovanjem ekip v kuhanju te tradicionalne prekmurske jedi. Na tekmovanju, kjer je dišalo po tej tradicionalni jedi, je tokrat sodelovalo nekoliko manj (12) ekip, in sicer iz različnih društev, organizacij, turističnih podjetij in seveda tudi političnih strank, saj nas kmalu čakajo lokalne volitve. Kljub temu je bilo manj politikov, kot so nekateri pričakovali. Poleg ministrice Alenke Bratušek, državne sekretarke Olge Belec in soboškega župana Aleksandra Jevška, smo videli le še nekaj lokalnih strankarskih veljakov. Festival bujte repe je ena od večjih pomurskih kulinaričnih prireditev v jesensko-zimskem času, s katero si organizatorji prizadevajo za promocijo te tradicionalne prekmurske jedi, seveda pa tudi popestriti sobotno dogajanje v lokalnem okolju.

Na 9. festivalu bujte repe tekmovalo 12 ekip

Pripravili so 25. obrtniško-podjetniški gobarski piknik 2018, kjer so se družili, nabirali in jedli gobe

Gobe NegovaMedtem, ko iz večjega dela države poročajo, da je letošnja jesen zelo bogata z gobami, je na skrajnem severovzhodu Slovenije bera gozdnih lepotic, zlasti jurčkov in lisičk, zelo skromna. Kljub temu je tudi v pomurskih gozdovih možno srečati ljubitelje gobarjenja in gob, v kar smo se mnogi lahko prepričali tudi zadnjo soboto letošnjega septembra, ko so se v gozdove Negove in okolice podali številni udeleženci tradicionalnega, sedaj že 25. gobarskega piknika Območne obrtno podjetniške zbornice (OOZ) Gornja Radgona. Res je sicer, da so jurčkov in lisičk našli le za vzorec, zato pa je bilo veliko drugih gozdnih lepotic, saj je okoli 150 udeležencev, ki se je v lepem in sončnem vremenu pogumno odpravila v gozd, nabirala prav vse gobe, tako užitne, kot manj užitne in celo strupene. In čeprav so jih pozneje skoraj vse pojedli, nikomur ni bilo slabo, a kljub temu sami tega ne počnite in bodite sila previdni.

Obrtniki in podjetniki v negovskih gozdovih

Gasilci so trgali, prešali in se družili...

Gasilska trgatevPrav prijetno je minulo soboto bilo ob gasilskem domu PGD Janžev Vrh nad Radenci, torej natanko tam odkoder prihaja znameniti janževec. Medtem ko so vinogradniki po okoliških vinogradih pobirali še zadnje grozde letnika 2018, so namreč domači gasilci in gasilke na Janževem Vrhu, v društvu jih je nekaj nad 70, pripravili 7. gasilsko trgatev. Z natanko 52 trsov, predvsem brajd – jurke in izabele, so namreč natrgali precej grozdja, ki so ga nato tretali in stisnili dobrih 400 litrov sladkega mošta, katerega bodo došolali in z njim nazdravili ob različnih gasilskih akcijah, prireditvah in dogodkih.

PGD Janžev Vrh je menda edino gasilsko društvo z lastnim vinogradom

Angela Knaus de Groot je pred 55 leti odšla v Kanado, a še vedno rada obišče Pomurje

KlemenčičeviKamorkoli gremo, kjerkoli živimo, vrnitev v rojstni kraj, predvsem če je ta daleč, je vedno nepozabno doživetje, vezano na stare, drage spomine. Takrat se vrnemo desetletja nazaj, v svoje otroštvo in čas, ko smo svoj dom in domovino zapustili. Tega se še posebej zaveda Angela Knaus, ki je kot 11-letna deklica, davnega lata 1963 iz rojstnih Vidoncev na Goričkem, oz. Gornje Radgone, kjer je zadnjih pet „slovenskih" let preživela pri teti Mariji in stricu Milanu Klemenčiču, odletela čez veliko lužo, v kanadski Hamilton.

Lepo je obiskati rojstni kraj in srečati svoje drage

Ob svetovnem dnevu Alzheimerjeve bolezni so se sprehajali po parku

Sprehod za spominPodobno kot marsikje po državi, so se na topel septembrski dan tudi stanovalci Doma starejših občanov (DSO) Gornja Radgona, ki so oboleli za demenco, sprehodili po mestnem parku skupaj s svojci, prostovoljci in zaposlenimi. Ob svetovnem dnevu Alzheimerjeve bolezni se namreč po celotni Sloveniji organizirajo „Sprehodi za spomin", ki opozarjajo na bolezen, ki se neustavljivo širi. Demenca trenutno sodi med največje zdravstvene, socialne in finančne izzive sodobne družbe.

Sprehod za spomin, za bolnike z demenco

Moj kraj Radgona

VELIKOST TEKSTA

ZASLON

Zaslon

Namizni tenis/ Odigran I. TOP turnir za ml. kadete in kadetinje

 

Koroško primorsko zmagoslavje!    

Muta – V športni dvorani domače osnovne šole je NTK Muta pripravil I. letošnji TOP turnir za najboljše slovenske mlade namiznoteniške kadete in kadetinje.

V treh jakostni skupinah je nastopilo po 24 tačas najboljših igralk in igralcev, ki so pokazali solidno znanje in kvaliteto. V prvih jakostnih skupinah, kjer nastopajo najboljši sta pričakovano slavila slovenska reprezentanta v tej starosti, domačin s Koroške Tilen Cvetko, ter mlada Primorka Katrina Sterchi.

Končni vrstni red, ml. kadeti, I. jakostna skupina: 1. Tilen Cvetko (Muta), 2. Peter Hribar (Krka), 3. Jaka Strohsack (PPK Rakek), 4. Luka Norčič (Kema Puconci), 5. Aljaž Frelih (Ljubno), 6. Nejc Erjavec (Edigs Mengeš), 7. Lovro Jemec (Škofja Loka), 8. Marsel Šegula (Ptuj); II. jakostna skupina: 1. Jure Avberšek (Tempo Velenje), 2. Jan Ošlak (Muta), 3. Tilen Vogrinčič (Kema Puconci), 4. Matic Zupan (Triglav Kranj) 5. Matija Novel (Arrigoni Izola), 6. Rok Trtnik (Vesna Zalog), 7. Tomaž Hrovat (Krka), 8. Rok Hribar (Edigs Mengeš); III. jakostna skupina: 1. Tim Pavli (Edigs Mengeš), 2. Marko Avberšek (Tempo Velenje), 3. Bor Rutar (Edigs Mengeš), 4. Martin Kocjančič (Arrigoni Izola), 5. Aljaž Mohorič, 6. Jernej Masten Toplak (oba Ptuj),(Ptuj), 7. Jaka Bavdek (Kajuh Slovan), 8. Sašo Malovič (Ptuj). .

Končni vrstni red, kadetinje, I. jakostna skupina: 1. Katrina Sterchi (Arrigoni Izola), 2. Nika Naglič (Muta), 3. Aleksandra Vovk (Logatec), 4. Nuša Bolte (Križe), 5. Pia Mihevc (Logatec), 6. Katja Krajnc (Ptuj), 7. Nuša Tomis (Muta), 8. Špela Trelec (Vesna Zalog); II. jakostna skupina: 1. Katarina Stražar (Edigs Mengeš), 2. Ana Tofant (Edigs Mengeš), 3. Gaja Mavri (Iskra Avtoelektrika), 4. Lea Paulin (Arrigoni Izola), 5. Nuša Vogrinčič (Kema Puconci), 6. Kim Fink (Arrigoni Izola), 7. Melani Murkovič (Ljutomer), 8. Eva Gojkovič (Ptuj); III. jakostna skupina: 1.Tina Mozetič (Iskra Avtoelektrika), 2. Lea Kadiš (Fužinar Interdiskont), 3. Maša Mekiš (Zavarovalnica Maribor), 4. Tajda Šabanov (Kajuh Slovan), 5. Sara Štumberger (Ptuj), 6. Vesna Najdič (Kajuh Slovan), 7. Hana Rožmanc (Logatec), 8. Brina Adamek (Kajuh Slovan).

Za prikaz gumbov, kot so "Všeč mi je", "Deli na FB", "Tweet", "G+" in komentarjev socialnih omrežij omogočite piškotke v nastavitvah, ki jih odprete na zavihku "Zasebnost" ob strani levo ali spodaj na gumbu "Dovoli piškotke"! Za pravilno delovanje novih nastavitev osvežite stran s pritiskom na tipko "F5".
Nahajate se: MKR Namizni tenis Namizni tenis/ Odigran I. TOP turnir za ml. kadete in kadetinje