Otilija in Anton sta imela 10 otrok in skupno 572 potomcev

Rodbina SlodnjakDandanes, ko imamo vedno manj časa za takšna in drugačna srečanja ter druženja, so še posebej dobrodošla srečanja svojcev in sorodnikov. Zato niti ne preseneča, da je bilo izjemno prijetno, prisrčno, zabavno in celo ganljivo srečanje potomcev družine Otilije in Antona Slodnjak, ki sta bila rojena davnega leta 1880 v Rotmanu, v občini Juršinci v Slovenskih Goricah. Srečanje je ob pomoči drugih prizadevnih članov pripravljalnega odbora, organiziral Jože Slodnjak iz Maribora, ki nam je ob tem povedal: »To je bilo 7. srečanje potomcev naših prednikov Otilije in Antona Slodnjaka.

Na 7. srečanje rodbine Slodnjak je prišlo nad 250 sorodnikov

Abrahamovec je gostil pisano druščino

Žetev MulecNa domačiji Jerice in Srečka Muleca v Radvencih pri Negovi (nekoč Klolerjeva kmetija), je bilo konec minulega tedna nadvse veselo. Tam so se zbrali člani TD Negova-Spodnji Ivanjci, ter pripravili prikaz žetve in mlatitve pšenice po starem običaju. In ker je virt Srečko hkrati praznoval lep življenjski jubilej, srečanje z Abrahamom, je jasno, da je bilo na njivi in »gümli« še bolj razigrano in prijetno. V nadvse veselem razpoloženju, tako kot je bilo to včasih, je potekala: žetev, »delaje« snopov, povezanih s panti, mlatitev z mlatilnico, spravilo zrnja, postavljanje kopice iz slame...

Na negovskem koncu je potekalo veselo srečanje ob žetvi in mlačvi

Slovenci in Avstrijci med Weitersfeldu in Sladkim Vrhom složno skočili v Muro

Mura Veliki skokLetošnjemu Velikemu skoku/Big Jump so se blizu broda na Muri med Trnovim ob Muri (Weitersfeldu) in Sladkim Vrhom pridružili tako Avstrijci kot Slovenci. Tako so se natanko ob 15.00  pridružili tisočim Evropejcem, ki so skočili v vse večje reke in jezera, da bi tako opozorili na njihovo veliko bogastvo. Veliki skok je tokrat že drugič potekal na tem mestu in je signal Evropi, ki nas opominja na potrebo po zaščiti naših voda, hkrati pa opozarja na čiste reke. Obenem pa je bil še en poziv, da mora Mura na tem delu in v celotni Sloveniji teče brez ovir. Koordinator kampanje Rešimo Muro Stojan Habjanič je ob tem povedal: "Tudi danes je tukaj očitno, da reke ne damo. Reka je del življenja, ljudje so se preselili k reki, jo znova vzljubili, tako kot je bilo to nekoč blizu njihovih življenj in tako življenje si predstavljamo tudi v prihodnje tako ob mejni reki kot vzdolž celotne reke v Sloveniji."

Z Velikim skokom so opozorili na pomen reke Mure

Najmlajši Luka z osmimi, najstarejših Ivan s 73 leti!

Harmonikarji KonjiščeKljub veliki vročini, ki je pritiskala je minuli konec tedna znova bilo veselo in razigrano v idiličnem turistično rekreacijskem centru (TRC) Zgornje Konjišče. V organizaciji Turističnega društva Čemaž – Apaške doline je namreč v sencah potekal 11. „Veseli popoldan s harmonikarji", ko so številni, predvsem mladi ljubiteljski harmonikarji raztegnili meh. Tokrat je v Zgornje Konjišče prišlo 11 mladih glasbenikov iz širšega območja skrajnjega severovzhoda Slovenije, iz Štajerske in Pomurja. Med udeleženci kaže omeniti predvsem najmlajšega udeleženca Luko Kaučiča iz bližnjega Podgorja in 73-letnega Ivana Pompergerja iz Sladkega Vrha, njuna razlika v letih pa je znašala kar 65 let. V okviru prireditve, na kateri se je zbralo tudi veliko število obiskovalcev in gostov od blizu in daleč, tudi z druge strani reke Mure, iz sosednje Avstrije, so se mnogi razveselili z bogatimi dobitki na srečelovu, ki so ga med drugim pripravili.

Harmonikarji so enajstič raztegnili meh v Zgornjem Konjišču

MK Lisjak, ki velja za enega bolj dejavnih na tem območju, pripravil 15. srečanje motoristov

Motoristi KonjiščeVišje temperature in sončno vreme so na ceste že od marca in aprila naprej privabile mnogo motoristov, med katerimi so tudi člani Motorističnega kluba Lisjak iz Apaške doline (MK Lisjak), ki po svoji aktivnosti in angažiranosti, zlasti pri prometni varnosti, velja za enega bolj dejavnih motorističnih klubov pri nas. Ena njihovih osrednjih aktivnosti je organizacija tradicionalnega motorističnega srečanja, ki je tudi letos potekalo ob izteku šolskega leta in meseca junija, v Zgornjem Konjišču. Letošnje, že kar 15. srečanje zapovrstjo, je torej tudi letos potekalo na območju občine Apače, natančneje na lokaciji ribiškega doma v Zgornjem Konjišču, a se veseljaki na enoslednih kolesih niso zadovoljili samo s tem, temveč so imeli več aktivnosti.

Motoristi so se srečali v Zgornjem Konjišču

Tjaša pred Anejem in Renejem

Otročki dan MahovciŠportno-turistično društvo Mahovci, ki je nekakšen nosilec družabnega življenja v domači vasi v Apaški dolini, je tudi letos pripravilo tradicionalni otroški dan. Na športnem centru v Mahovcih so za male in nekoliko večje otroke pripravili dve otroški igrali in sicer, gasilka in fusbal na štangi. Prav tako so organizirali dejavnosti za otroke, in sicer tekmo med dvema vodnima balonoma, ki je bila najbolj priljubljena med otroci, ki so prišli iz širšega območja Apaške doline. Na koncu so trije najboljši (1. Tjaša Horvat, 2. Anej Dresler, 3. Rene Leopold) udeleženci dobili priznanje za dosežena mesta in pa majhne praktične nagrade.

Malčki so se zabavali na „otroškem dnevu

Moj kraj Radgona

VELIKOST TEKSTA

ZASLON

Zaslon

Namizni tenis/ Končuje se 55. EP za mladino

 

V igri samo še: Alex, Darko in Patrik 

Dunaj – V namiznoteniškem centru v Schwechatu pri avstrijski prestolnici Dunaj, se bo jutri, končalo 55. evropsko prvenstvo za namiznoteniško mladino, na katerem je nastopilo tudi 16 slovenskih kadetov, kadetinj, mladincev in mladink. V ekipnem delu smo lahko bili zadovoljni le z dosežki mlajših ekip, torej kadetinj (10.) in kadetov (11.), manj mladink (21.) in najmanj mladincev (30.).

Vse pa kaže, da bomo še manj zadovoljni z dosežki v posamični konkurenci ter pri dvojicah, saj se je večina naših hitro poslovila. V igri je ostalo le še peščica posameznikov (Alex Galič, Darko Jorgič in Patrik Sukič), ki so se uvrstili v šestnajstino finala. Med 32 najboljših dvojicah so v svojih konkurencah trije pari, in sicer: Darko Jorgič/ Tom Šfiligoj, Erik Paulin/ Deni Kožul ter Alex Galič/ Nina Zupančič. Prav tako sta med 32 najboljših dvojic bila para Darko Jorgič/ Tamara Pavčnik ter Tom Šfiligoj/ Zala Veronik, ki pa se nista uspela prebiti v osmino finala.

Ob tem kaže omeniti, da je v igri še nekaj naših posameznikov in posameznic, ki igrajo v tolažilnem delu prvenstva. Danes in jutri pa bomo dobili vse evropske prvake ter prejemnike srebrnih in bronastih medalj v posamičnem delu EP ter v dvojicah. In potem sledi slovo do 56. evropskega prvenstva, ki bo julija 2013 v češki Ostravi.

Rezultati slovenskih predstavnikov, 8. dan:

Posamezno, glavni turnir: Gaja Paradiž – Diaconu (Romunija) 0:4, Tom Šfiligoj – Chernov (Rusija) 1:4, Darko Jorgič – Heiszman (Madžarska) 4:2, Katja Gutnik – Arlouskaya (Belorusija) 1:4, Alex Galič – Martins (Portugalska) 4:2, Patrik Sukič – Leitgeb (Avstrija) 4:3.

Dvojice: Nika Veronik/Zala Veronik – Gelman/Shoifer (Izrael) 2:3, Darko Jorgič/Tom Šfiligoj – Karin/Schaffter (Švica) 3:0, Erik Paulin/Deni Kožul – Skirmantas/Lesiv (Litva) 3:0, Gaja Paradiž/Tamara Pavčnik – Maciel/Andrade (Portugalska) 1:3, Darko Jorgič/Tamara Pavčnik – Gündüz/Uzel (Turčija) 1:3, Tom Šfiligoj/Zala Veronik – Ruiz/Chomis (Francija) 0:3, Ludvik Peršolja/Patrik Sukič – Allegro/De Clerco (Belgija) 2:3, Denis Pintar/Tilen Novak – Myllarinen/Kantola (Finska) 0:3, Alex Galič/Nina Zupančič – Trukšova/Jurkova (Slovaška) 3:2, Katja Gutnik/Tjaša Založnik – Adamkova/Tomanova (Češka) 2:3,

Posamezno, tolažilna skupina: Erik Paulin – Hanić (BiH) 3:0, Nika Veronik – Front (Švedska) 3:0, Tamara Pavčnik (Elliott (Škotska) 3:2, Denis Pintar – Christou (Ciper) 2:3, Tilen Novak – O'Connor (Finska) 1:3, Ludvik Peršolja – Borower (Izrael) 3:0, Nina Zupančič – Stefcova (Češka) 2:3, Tjaša Založnik – Dyrkolbotn (Norveška) 3:0.

Za prikaz gumbov, kot so "Všeč mi je", "Deli na FB", "Tweet", "G+" in komentarjev socialnih omrežij omogočite piškotke v nastavitvah, ki jih odprete na zavihku "Zasebnost" ob strani levo ali spodaj na gumbu "Dovoli piškotke"! Za pravilno delovanje novih nastavitev osvežite stran s pritiskom na tipko "F5".
Nahajate se: MKR Namizni tenis Namizni tenis/ Končuje se 55. EP za mladino