Pozdravil jih je tudi novi župan Roman Leljak

Gasilski veteraniTik ob izteku leta 2018 je PGD Janžev Vrh organiziral in gostil tradicionalno srečanje gasilskih veteranov in gasilskih veterank Gasilske zveze občine Radenci. Gre za tradicionalno srečanje, ki poteka vsako leto ob koncu leta in ga vsako leto gosti drugo društvo. Letošnjega tradicionalnega srečanja v gasilskem domu Janžev Vrh se je udeležila stotnija gasilskih veteranov in veterank, katere sta pozdravila Franc Bratkovič, predsednik veteranov GZ Radenci, in prvič novi župan občine Radenci, Roman Leljak. Slednji je v svojem nagovoru izpostavil pomen gasilstva in tudi pomen dela gasilskih veteranov. Predstavil je tudi nekatere naloge, ki jih namerava občina Radenci realizirati v naslednjem letu.

Stotnija gasilskih veteranov GZ Radenci na Janževem Vrhu

Zavijanje daril je lahko zabava in ohranjanje okolja

Rastišče - zavijalnicaPo izjemno uspešni „izmenjevalnici" oblačil in obutve, je radgonska Iniciativa Rastišče, prav v času prazničnega obdarovanja, pripravila novo akcijo, tokrat z naslovom Zavijalnica - zavijanje daril na trajnostni način. V prostorih Mladinskega centra Gornja Radgona se je zbralo več deset zainteresiranih, ki se zavedajo, da lahko na najrazličnejših področjih svojega vsakdana znatno prispevamo k varovanju okolja. „V Iniciativi Rastišče si prizadevamo nuditi alternativo uveljavljenim, do narave škodljivim navadam.

Iniciativa Rastišče pripravila prikaz zavijanja daril na trajnostni način

Vesela je čestitk župana in predsednika upokojencev

Marija ŽnidaričTako kot je že vrsto let običaj v občini Sv. Jurij ob Ščavnici, ko odgovorni obiskujejo in obdarijo jubilante, so tamkajšnji župan Anton Slana, ter predsednica in aktivistka KO RK Sv. Jurij ob Ščavnici, Cvetka Fiala in Rozina Kraner, obiskali in obdarili Marijo Žnidarič, ki je tik pred iztekom leta 2018 obeležila 90. življenjski jubilej. Kot nam je povedala je bila obiska nadvse vesela. Po čestitkah, izročenih darilih in zapeti Zdravljici, v kateri so sodelovali tudi hčerka Marija z življenjskim sopotnikom Darkom, in sin Franc z ženo Zdenko, je ob bogato obloženi mizi, ki jo je pripravila njena snaha Zdenka, sledil prijeten klepet in druženje. Ob kramljanju ji je lepo čestitko za jubilej prinesel še poštar, poslala pa sta ji jo predsednik in tajnica DU Sv. Jurij ob Ščavnici Marjan in Jožica Korelc.

Marija Žnidarič iz Žihlave obeležila lep življenjski jubilej, 90. rojstni dan

Potrošniki za gostilno iz Križevcev, stroka za gostilno iz Bakovcev

Zlata ponevPomurski tednik Vestnik je drugo leto zapored pripravil izbor „Zlata ponev Pomurja". Slovenske pokrajine si namreč prizadevajo, da bi izboljšale gostinsko ponudbo, ki je eden od temeljev turističnega prizadevanja naše države. In v omenjeni medijski hiši so pripravili izbor in ocenjevanje gostiln, restavracij in turističnih kmetij v regiji. Bralci Vestnika in širša javnost je z glasovnicami in oddajo glasov na spletni strani izbrala najbolj popularno gostilno v Pomurju.

Zlata ponev za gostilni Zorko in Rajh

Veliko malčkov in njihovih spremljevalcev v avli radgonskega Maximusa

Božiček MaximusPo obisku Trgovskega centra Maximus v Murski Soboti, je Božiček obiskal tudi Trgovski center Maximus v Gornji Radgoni, kjer se je trlo malčkov in njihovih spremljevalcev, tako mamic in očkov, kot dedkov in babic.

Božiček obdaril pridne radgonske otroke

Božiček je obdaril 61 otrok

Božiček IvanjciPodobno kot že četrt stoletja, sta Kulturno športno društvo (KŠD) Spodnji Ivanjci in Krajevna skupnost Spodnji Ivanjci v občini Gornja Radgona, tudi letos pripravila prireditev na kateri je Božiček obdaril otroke. Kakor vsako leto je prireditev, na kateri je letos bilo obdarjenih 61 otrok iz KS Spodnji Ivanjci, potekala v prostorih gostilne Šenekar, kjer so organizatorji pripravili tudi igrico za otroke. V igrici, ki sta jo pripravili in vodili Mojca Lukaček in Nataša Kramberger, so nastopali prav otroci iz Spodnjih Ivanjcev. Z nadvse prijetnim nastopom in petjem je skupna mladih »gledališčnikov«, navdušila obiskovalce, predvsem otroke.

V Spodnjih Ivanjcih Božiček že 25 let razveseljuje in obdaruje otroke

Moj kraj Radgona

VELIKOST TEKSTA

ZASLON

Zaslon

Nina in Uroš zgodba zase

 

Namizni tenis/ Odigran je II. Odprti turnir za člane in članice

Logatec – V organizaciji NTK Logatec je v omenjenem notranjskem kraju potekal 2. odprti turnir Republike Slovenije za člane in članice v sezoni 2012/2013, na katerem sta slavila Uroš Slatinšek iz Krke in domačinka Nina Zupančič. Žalostno je edino, da je konkurenca bila sila skromna še zlasti v ženski konkurenci, kjer je nastopilo samo 13 igralk, pa tudi pri fantih bi lahko bila udeležba višja, saj jih je nastopilo le 38. Kljub temu so ljubitelji bele žogice spremljali številne zanimive in tudi kakovostne dvoboje.

Pri članih se je povsem zasluženo veselil izkušeni Uroš Slatinšek, ki je šele v finalu oddal svoj prvi niz na tekmovanju sploh, ko je s 4:1 premagal prvega nosilca Gregorja Zafoštnika, ki je že v osmini finala bil na robu poraza proti Tomažu Roudiju, ko je zmagal 4:3. Dodatno pa sta ga, v četrtfinalu in polfinalu utrudila Matic Slodej in Mitja Horvat, ki je skupaj z Jako Golavškom, ki letos prvo sezono nastopa v Nemčiji, prejel pokal za 3. mesto. Med dekleti je za veselje navijačev v domači dvorani, poskrbela mlada Nina Zupančič, ki je v finalu dokaj presenetljivo 4:2 premagala reprezentančno kolegico Manco Fajmut. Tretje mesto sta si razdelili Ivana Zera in Nina Pavlin, ki sta tudi bili 3. in 4. nosilki.

Rezultati, člani, finale: Zafoštnik – Slodej 4:2, Ropoša – Horvat 2:4, Golavšek – Tvrtkovič 4:2, Pelcar – Slatinšek 0:4,  finale: Zafoštnik – Horvat 4:2, Golavšek – Slatinšek 0:4, finale: Zafoštnik – Slatinšek 1:4 (5:11, 8:11, 5:11, 11:5, 9:11).

Končni vrstni red: 1. Uroš Slatinšek (Krka), 2. Gregor Zafoštnik (Zavarovalnica Maribor), 3.- 4. Jaka Golavšek (Ilirija) in Mitja Horvat (Kema Puconci), 5.- 8. Matic Slodej (Ptuj), Mirza Tvrtkovič (Ilirija), Tomaž Pelcar in Bojan Ropoša (oba Kema Puconci) itd.

Rezultati, članice, finale: Zupančič – Mihevc 4:0, Lukič – Zera 0:4, Pavlin – Gutnik 4:2, Smiljanič – Fajmut 0:4, finale: Zupančič – Zera 4:1, Pavlin – Fajmut 1:4, finale: Zupančič – Fajmut 4:2 (10:12, 11:6, 11:13, 11:7, 12:10, 12:10).

Končni vrstni red: 1. Nina Zupančič (Logatec), 2. Manca Fajmut (Fužinar Interdiskont), 3.- 4. Ivana Zera (Ljubljana) in Nina Pavlin (Iskra Letrika), 5.- 8. Rebeka Lukič (Vesna Zalog), Tjaša Mihevc, Sanja Smiljanič in Katja Gutnik (vse Logatec) itd.

Za prikaz gumbov, kot so "Všeč mi je", "Deli na FB", "Tweet", "G+" in komentarjev socialnih omrežij omogočite piškotke v nastavitvah, ki jih odprete na zavihku "Zasebnost" ob strani levo ali spodaj na gumbu "Dovoli piškotke"! Za pravilno delovanje novih nastavitev osvežite stran s pritiskom na tipko "F5".
Nahajate se: MKR Namizni tenis Nina in Uroš zgodba zase