Otilija in Anton sta imela 10 otrok in skupno 572 potomcev

Rodbina SlodnjakDandanes, ko imamo vedno manj časa za takšna in drugačna srečanja ter druženja, so še posebej dobrodošla srečanja svojcev in sorodnikov. Zato niti ne preseneča, da je bilo izjemno prijetno, prisrčno, zabavno in celo ganljivo srečanje potomcev družine Otilije in Antona Slodnjak, ki sta bila rojena davnega leta 1880 v Rotmanu, v občini Juršinci v Slovenskih Goricah. Srečanje je ob pomoči drugih prizadevnih članov pripravljalnega odbora, organiziral Jože Slodnjak iz Maribora, ki nam je ob tem povedal: »To je bilo 7. srečanje potomcev naših prednikov Otilije in Antona Slodnjaka.

Na 7. srečanje rodbine Slodnjak je prišlo nad 250 sorodnikov

Slovenci in Avstrijci med Weitersfeldu in Sladkim Vrhom složno skočili v Muro

Mura Veliki skokLetošnjemu Velikemu skoku/Big Jump so se blizu broda na Muri med Trnovim ob Muri (Weitersfeldu) in Sladkim Vrhom pridružili tako Avstrijci kot Slovenci. Tako so se natanko ob 15.00  pridružili tisočim Evropejcem, ki so skočili v vse večje reke in jezera, da bi tako opozorili na njihovo veliko bogastvo. Veliki skok je tokrat že drugič potekal na tem mestu in je signal Evropi, ki nas opominja na potrebo po zaščiti naših voda, hkrati pa opozarja na čiste reke. Obenem pa je bil še en poziv, da mora Mura na tem delu in v celotni Sloveniji teče brez ovir. Koordinator kampanje Rešimo Muro Stojan Habjanič je ob tem povedal: "Tudi danes je tukaj očitno, da reke ne damo. Reka je del življenja, ljudje so se preselili k reki, jo znova vzljubili, tako kot je bilo to nekoč blizu njihovih življenj in tako življenje si predstavljamo tudi v prihodnje tako ob mejni reki kot vzdolž celotne reke v Sloveniji."

Z Velikim skokom so opozorili na pomen reke Mure

Najmlajši Luka z osmimi, najstarejših Ivan s 73 leti!

Harmonikarji KonjiščeKljub veliki vročini, ki je pritiskala je minuli konec tedna znova bilo veselo in razigrano v idiličnem turistično rekreacijskem centru (TRC) Zgornje Konjišče. V organizaciji Turističnega društva Čemaž – Apaške doline je namreč v sencah potekal 11. „Veseli popoldan s harmonikarji", ko so številni, predvsem mladi ljubiteljski harmonikarji raztegnili meh. Tokrat je v Zgornje Konjišče prišlo 11 mladih glasbenikov iz širšega območja skrajnjega severovzhoda Slovenije, iz Štajerske in Pomurja. Med udeleženci kaže omeniti predvsem najmlajšega udeleženca Luko Kaučiča iz bližnjega Podgorja in 73-letnega Ivana Pompergerja iz Sladkega Vrha, njuna razlika v letih pa je znašala kar 65 let. V okviru prireditve, na kateri se je zbralo tudi veliko število obiskovalcev in gostov od blizu in daleč, tudi z druge strani reke Mure, iz sosednje Avstrije, so se mnogi razveselili z bogatimi dobitki na srečelovu, ki so ga med drugim pripravili.

Harmonikarji so enajstič raztegnili meh v Zgornjem Konjišču

MK Lisjak, ki velja za enega bolj dejavnih na tem območju, pripravil 15. srečanje motoristov

Motoristi KonjiščeVišje temperature in sončno vreme so na ceste že od marca in aprila naprej privabile mnogo motoristov, med katerimi so tudi člani Motorističnega kluba Lisjak iz Apaške doline (MK Lisjak), ki po svoji aktivnosti in angažiranosti, zlasti pri prometni varnosti, velja za enega bolj dejavnih motorističnih klubov pri nas. Ena njihovih osrednjih aktivnosti je organizacija tradicionalnega motorističnega srečanja, ki je tudi letos potekalo ob izteku šolskega leta in meseca junija, v Zgornjem Konjišču. Letošnje, že kar 15. srečanje zapovrstjo, je torej tudi letos potekalo na območju občine Apače, natančneje na lokaciji ribiškega doma v Zgornjem Konjišču, a se veseljaki na enoslednih kolesih niso zadovoljili samo s tem, temveč so imeli več aktivnosti.

Motoristi so se srečali v Zgornjem Konjišču

Tjaša pred Anejem in Renejem

Otročki dan MahovciŠportno-turistično društvo Mahovci, ki je nekakšen nosilec družabnega življenja v domači vasi v Apaški dolini, je tudi letos pripravilo tradicionalni otroški dan. Na športnem centru v Mahovcih so za male in nekoliko večje otroke pripravili dve otroški igrali in sicer, gasilka in fusbal na štangi. Prav tako so organizirali dejavnosti za otroke, in sicer tekmo med dvema vodnima balonoma, ki je bila najbolj priljubljena med otroci, ki so prišli iz širšega območja Apaške doline. Na koncu so trije najboljši (1. Tjaša Horvat, 2. Anej Dresler, 3. Rene Leopold) udeleženci dobili priznanje za dosežena mesta in pa majhne praktične nagrade.

Malčki so se zabavali na „otroškem dnevu

Tudi sveta maša za stanovalce domov za starejše iz občine Sv. Jurij ob Ščavnici

StarejšiNa Stari Gori je potekalo zanimivo in prisrčno srečanje občanov občine Sv. Jurij ob Ščavnici, ki bivajo v Domu starejših v Gornji Radgoni in Domu Lukavci in ga je ob pomoči Občinske organizacije RK in Društva podeželskih žena občine Sv. Jurij ob Ščavnici, pripravila domača občina. Drugo srečanje se je pričelo z obiskom sv. maše v cerkvi Sv. Duha na Stari Gori, ki jo je daroval duhovni pomočnik župnije Sv. Jurij ob Ščavnici, Mirko Rakovec. Pred pričetkom maše je stanovalce in njihove spremljevalce pozdravil župan občine Sv. Jurij ob Ščavnici Miroslav Petrovič, ki je povedal, kako je namen srečanja, da jih vsako leto vsaj enkrat povabijo v občino, od koder jih je pot zanesla v domove za starejše.

Župan sprejel občane, ki živijo v domovih

Moj kraj Radgona

VELIKOST TEKSTA

ZASLON

Zaslon

Najboljša Bojan Tokić in Manca Fajmut!

 

Namizni tenis/Razglasili bodo najboljše v prejšnji sezoni

Manca FajmutLjubljana - V sredo, 23.1.2013 ob 11:00 bo zelo slovesno v hotelu Plaza (Bratislavska cesta 8) v Ljubljani. Namiznoteniška zveza Slovenije pripravlja namreč, skupaj s poslovnim partnerjem Zlatarno Celje, posebno svečanost, na kateri bodo, med drugim, podelili nagrade najboljšim slovenskim namiznoteniškim igralkam in igralcem za sezono 2011/12. Nagrade in priznanja bo prejelo po pet igralcev in igralk, torej v vseh kategorijah od mlajših kadetov, do članov.

Dobitniki nagrad za prejšnjo sezono so: Manca Fajmut (Fužinar Interdiskont, članice), Bojan Tokić (Saarbrücken-Nemčija, člani), Nina Pavlin (Iskra Letrika, članice U-21), Patrik Sukič (Kema Puconci, člani U-21), Nina Zupančič (Logatec, mladinke), Ludvik Peršolja (Iskra Letrika, mladinci), Zala Veronik (Fužinar Interdiskont, kadetinje), Darko Jorgič (Hrastnik, kadeti), Katrina Sterchi (Arrigoni Izola, ml. kadetinje), Tilen Cvetko (Muta, kadeti).

Bojan TokićPoleg razglasitve in nagraditve najboljših bo predsednik NTZS, mag. Marjan Hribar, na prireditvi podpisal pogodbo z Bojanom Tokićem, v pogovoru z novinarji in gosti pa bodo najavili dogodke za leto 2013 ter v sproščenem vzdušju povzeli dogajanje v letu 2012. Na istem dogodku bo potekala tudi predstavitev nove knjige Namizni tenis – načrtovanje dela, avtorja Jožeta Mikelna. Ugledni namiznoteniški strokovnjak je namreč, v sodelovanju z NTK Veteran iz Ljubljane, spisal in izdal zanimivo knjigo z imenom Namizni tenis – načrtovanje dela, in podnaslovom Primeri treningov za mlajše, ki bo gotovo dobrodošla vsem v namiznem tenisu, predvsem pa tistim, ki delajo z namiznoteniškimi naraščajniki.

Na približno 90 straneh avtor Mikeln obravnava pripravo načrtov dela, z navedbo ciljev za vse navedene selekcije, torej za igralke, igralce stare do 15 let. Po uvodnem delu, kjer so navedene splošne zakonitosti, načela…teorije športnega treniranja, avtor je za tri selekcije (ml. kadeti, kadeti in mladinci) prikazal elemente programov, metode dela in pri vseh selekcijah navedel primere sestave treningov za posamezna obdobja treniranja. V zadnjem delu knjige avtor prikazuje primer sestavljanja treningov priznanega kitajskega trenerja Hsi En Tinga, ki je deloval v Sloveniji, in posebno pozornost namenja sredstvom treniranja – namiznoteniškim vajam, ki jih uporabljamo za doseganje ciljev treniranja.

Gradivo so sicer pregledali tudi priznani slovenski trenerji in namiznoteniški strokovnjaki: Mirko Janškovec, Miroslav Tokić, Bojan Rak, Bojan Pavič, Borut Veren in Danijel Šarlah. Ocenili so, da je primerno za izdajo, in da bo lahko v pomoč pri načrtovanju dela v klubih. Knjigo je možno naročiti pri avtorju Mikelnu ali pri NTK Veteran, cena knjige pa je 20,00 EUR.

Za prikaz gumbov, kot so "Všeč mi je", "Deli na FB", "Tweet", "G+" in komentarjev socialnih omrežij omogočite piškotke v nastavitvah, ki jih odprete na zavihku "Zasebnost" ob strani levo ali spodaj na gumbu "Dovoli piškotke"! Za pravilno delovanje novih nastavitev osvežite stran s pritiskom na tipko "F5".
Nahajate se: MKR Namizni tenis Najboljša Bojan Tokić in Manca Fajmut!