Rodila se je pred 80., poročila pa pred 60. leti

Diamantna poroka LončaričZa Marico Lončarič iz Lokavcev pri Negovi je 23. januar gotovo najbolj srečen datum v življenju. Kako tudi ne, ko pa se je natančno tega dne pred osmimi desetletji rodila, pred šestimi pa tudi poročila. Torej je letos, prav na dan, ko so se po kar nekaj meglenih in turobnih dneh, nad negovskim delom Slovenskih Goric, pojavili prijetni sončni žarki, imela pravi vzrok za dvojno praznovanje. Pravzaprav je s svojim življenjskim sopotnikom, možem Slavkom, brez posebnega pompa in razkošja, v domači hiši, kjer ima sedež tudi na daleč znano podjetje Montaža Lončarič, predvsem prejemala darila in čestitke, oba za visok skupni življenjski jubilej, ona sama pa še za okrogel osebni jubilej. Odločila sta se namreč, da bosta svoj jubilej obeležila v družbi svojih najdražjih, treh otrok, štirih vnukov in pravnukinje, ter še nekaj drugih svojcev, sorodnikov in prijateljev. Ob ganljivih čestitkah se je slavljencema tu in tam orosilo oko...

Marica in Slavko Lončarič obeležila diamantno poroko in njenih osemdeset

Dedek Mraz obiskal tudi otroke v Lutvercih

Dedek Mraz LutverciV našem gasilskem domu je bilo konec decembra spet veselo. Naše otroke je obiskal dedek Mraz. Že sedmo leto zapored se v našem društvu trudimo, da organiziramo prihod dedka Mraza. Tudi letos sta celotno organizacijo in priprave za ta projekt prevzeli naši članici društva, ki sta tudi v komisiji za mladino v društvu Zdenka Šuman in Tina Rojc. Seveda so na pomoč priskočile še ostale pridne roke: Sanja H. je pomagala pri pripravi kulturnega programa, Monika Š. in Sara R. pri pakiranju daril, fotografiranje Monika, aranžerka Blanka pri izdelavi scene, pa še vsi ostali, ki so pomagali pri pripravi prostora, ipd.

Dedek Mraz v Lutvercih

Verniki so se zahvalili svojemu župniku (in nekdanjemu nogometnemu sodniku) Janezu Ferencku iz Apač, ob njegovem življenjskem jubileju

Janez FerencekDa priljubljeni apaški župnik Janez Ferencek letos praznuje okrogel življenjski jubilej, 60. letnico življenja, smo izvedeli po naključju. Na dan, ko se je pred 60 leti rodil so župnijski dvorani domače cerkve, ki se nahaja ob župnišču in služi v zimskem času kot bogoslužni prostor, je namreč daroval večerno sv. Mašo. Slednjo je s petjem, ob spremljavi organistke Aleksandre Papež na elektronskih orglah, popestril Župnijski pevski zbor, ki je po končani maši svojemu priljubljenemu župniku zapel: »Vse najboljše, dragi župnik Janez...«, v slovenščini in tradicionalno iste verze tudi v angleščini. V tem času so moški že začeli pripravljati mize in klopi, kjer so skupaj s slavljencem ob obloženi mizi z dobrotami, ki so jih pripravile pevke, s slavljencem nazdravili.

»Vse najboljše, dragi župnik Janez...«

Marija in Štefan Čeh sta tik po novem letu obeležila zlati pir

Zlata poroka ČehKomaj so utihnila božična in novoletna praznovanja, že sta zakonca Marija in Štefan Čeh z Bišečkega Vrha v Slovenskih goricah praznovala nov pomemben dogodek. Že prvo soboto v letu 2020 sta namreč, v krogu najbližjih in prijateljev, v gostišču Štajerska hiša kulinarike v Gočovi, obhajala visok skupni življenjski jubilej – zlato poroko. Vse skupaj se je začela z obiskom cerkve Sv. Bolfenka v Trnovski vasi, kjer je župnik Franc Mlakar, pri darovani sv. maši, opravil cerkveni obred. Od tod so se številni svatje z zlatoporočencema odpravili v Gočovski dvorec, kjer je potekal civilni zlatoporočni obred, s katerim sta potrdila svojo 50 - letno zakonsko zvestobo.

Najprej v cerkev, nato v dvorec

Zofija in Anton Žavrlan iz Slovenskih goric sta obhajala zlato poroko

Zlata poroka ŽavrlanBrez velikega pompa, v družbi svojih najdražjih, sta tik pred iztekom leta 2019, zlato poroko obhajala Zofija in Anton Žavrlan z Zgornje Ščavnice v Slovenskih goricah. Prijetno praznovanje, ki je potekalo na njunem domu, je s svojim obiskom počastil tudi župan občine Sveta Ana, Silvo Slaček, ki jima je v imenu občine čestital in izročil spominsko darilo, umetniško sliko vinograda, na kateri se v ozadju vidi cerkev sv. Ane. Ob klepetu s slavljencema smo izvedeli marsikaj iz njunega zanimivega in pestrega skupnega življenja.

Župan jima je čestital kar na njunem domu

Delegacija OZ RKS je na Orehovskem Vrhu obiskala 90-letnico Veroniko Fajfar, ki se je razveselila obiska in čestitk

Veronika Fajfar jubilejPred dnevi je Veronika Fajfar, ki živi v Orehovskem Vrhu, dober streljaj iz Gornje Radgone, praznovala 90. rojstni dan in jo je z obiskom razveselila delegacija Rdečega križa. Na obisk je s poverjenicama Ido Šemrl in Marijo Vrbančič, prišel predsednik Krajevnega odbora RK Črešnjevci – Zbigovci, Janko Auguštin. Ob čestitkah in izročitvi daril, je bila opazna radost slavljenke, ki je izrazila veselje in zadovoljstvo, da so z obiskom počastili njen visoki življenjski jubilej.

Deset vnukov, 13 pravnukov in dva prapravnuka...

Priljubljena Prekmurca iz Apaške doline

Biserna poroka NovakKer sta se Amalija in Franc Novak iz Apač poročila 30. decembra 1959, sta tudi šestdeset let pozneje, biserno poroko obhajala tik pred iztekom leta. Prvič je poroka potekala v Murski Soboti, civilna na tedanjem matičnem uradu, cerkvena pa v cerkvi Sv. Nikolaja. In ker je bila Amalija učiteljica sta se cerkveno poročila ponoči v tajnosti. Tokrat sta svojo biserno poroko praznovala v krogu svoje družine in prijateljev v apaški cerkvi, sveto mašo pa je daroval župnik Janez Ferencek. Ob cerkvenem poročnem obredu jima je župnik Janez Ferencek namenil veliko lepih besed zahvale in jima izročil darilo.

Biserno poroko sta obhajala Amalija in Franc Novak iz Apač

Darila blagoslovil negovski župnik Marjan Rola

Božiček pri ŠenekarjuV Gostilni Šenekar, v Spodnjih Ivanjcih pri Negovi, je tik pred božičem, potekala tradicionalna prireditev, kjer je Božiček obdaril 60 otrok iz KS Spodnji Ivanjci, starih do 6 let. Že 27. tovrstno prireditev z obdarovanjem je tudi letos pripravilo Kulturno športno društvo (KŠD) Spodnji Ivanjci, s pomočjo sredstev Krajevne skupnosti Spodnji Ivanjci in dobrotnikov. Ob tej priliki so otroci iz KS Spodnji Ivanjci, pod vodstvom Simone Danko in Martine Vesenjak, pripravili kulturni program z božično vsebino.

Božiček obdaril 60 otrok

Moj kraj Radgona

VELIKOST TEKSTA

ZASLON

Zaslon

Državna prvaka Pavlek Puhan in Tanja Ban

 

Namizni tenis/ Odigrano DP za veterane in rekreativce

Puconci – V organizaciji domačega NTK Kema in Športne zveze Puconci soboto, je v novi Zeleni dvorani v Puconcih potekalo letošnje državno prvenstvo v namiznem tenisu za veterane in rekreativce. Izjemno zanimivega in privlačnega tekmovanja se je udeležilo kar 120 igralk in igralcev iz cele Slovenije, ki so igrali v različnih starostnih kategorijah, posamično in v dvojicah. V „najmočnejši" kategoriji igralcev do 40 let, ter igralk do 50 let, sta slavila Pavlek Puhan iz Beltincev in Tanja Ban iz Ljubljane.

Končni vrstni red, moški, do 40 let: 1Puhan Pavlek (Beltinci), 2. Fridrih Dejan (Gomiljsko), 3. Unger Mirko (NTK Kema), 4. Žgank Matevž (Prebold) itd.; Od 40-50 let: 1. Pavič Bojan (Ljubljana), 2. Škerl Damir (Dobova), 3. Zera Ivan (Velenje), 4. Špegel Marko (Ravne) itd.; Od 50 do 60 let: 1. Vizjak Darijan (Rakek), 2. Gűnther Erih (Ravne), 3. Veronik Rajko (Radlje), 4. Samojlenko Damjan (Ptuj) itd.; Od 60 do 65 let: 1. Škoberne Boris (Celje), 2. Žekš Jože (Jelenov Hram Beznovci), 3. Tešanovič Spasoje (SPIN Šoštanj), 4. Ocepek Ivan (Gornja Radgona) itd.; Od 65 do 70 let: 1. Ječmenjak Kruno (Miklavž), 2. Šemrov Miro (Zalog), 3. Stankovič Dragutin (Ljubljana), 4. Bažato Dušan (Nova Gorica) itd.; Od 70 do 75 let: 1. Stropnik Robert (Koper), 2. Hafner Jože (Ljubljana), 3. Burger Maks, 4. Obštetar Janez (oba Ljubljana) itd.; Nad 75 let: 1. Bartol Franc (SPIN Šoštanj), 2. Bratuž Jože (Nova Gorica), 3. Novak Janko (SPIN Šoštanj).

Končni vrstni red, ženske, do 50 let: 1. Ban Tanja (Ljubljana), 2. Jančič Barbara (Jesenice), 3. Belavič Polona (Spin Šoštanj), 4. Smolej Mojca (Jesenice) itd.; Nad 50 let: 1. Krmelj Milana (Jesenice), 2. Šebjanič-Pupis Jasna (Prestranek), 3. Lapanja Dragica (Šenčur), 4. Prezelj Živa (Trbovlje) itd.

Dvojice, moški, do 40 let: 1. Vokal Bojan – Mlakar Luka (Ljubljana/Borovnica), 2. Benkovič Robi – Unger Mirko (Jelenov hram/Kema), 3. Gajšek Primož – Škerl Damir (Dobova) itd.; od 40 do 50: 1.Godec Andrej – Pavič Bojan (Ravne/Ljubljana), 2.Gajšek Zoran – Zera Ivan (Velenje), 3. Vizjak Darijan – Špegel Marko (Rakek/Ravne), od 50 do 60: 1. Veronik Rajko – Vodušel Alfred (Radlje/Velenje), 2. Glišič Matjaž – Vida Srečo (Bohinj), 3. Vinčec Igor – Gűnther Erih (Murska Sobota/Ravne) itd.; od 60 do 65: 1. Tešanovič Spasoje – Škoberne Boris (SPIN Šoštanj/Celje), 2. Stankovič Dragutin – Govednik Boris (Ljubljana/Metlika), 3. Žekš Jože – Ocepek Ivan (Jelenov hram/Gornja Radgona) itd.; od 65 do 70: 1. Šemrov Miro – Bažato Dušan (Zalog/Nova Gorica), 2. Kenič Ivan – Glažar Stane (Postojna/Prestranek), 3. Pogačar Jože – Burger Maks (Kranj/Ljubljana) itd.; od 70 do 75: 1. Stropnik Robert – Muzik Janez (Koper/Križe), 2. Hafner Jože – Obštetar Janez (Ljubljana), Leber Tone – Bartol Franc (SPIN Šoštanj) itd.; Ženske, enotna kategorija: 1. Belavič Polona – Belavič Jolanda (SPIN Šoštanj), 2. Ban Tanja – Černe Anja(Ljubljana), 3. Jančič Barbara – Smolej Mojca (Jesenice) itd.; mešane dvojice, enotna kategorija: 1. Gajšek Primož – Belavič Jolanda (Dobova/SPIN Šoštanj), 2. Poropat Aleksander – Belavič Polona (Celje/SPIN Šoštanj), 3. Komovec Martina – Fridrih Dejan (Maribor/Gomiljsko) itd.

Za prikaz gumbov, kot so "Všeč mi je", "Deli na FB", "Tweet", "G+" in komentarjev socialnih omrežij omogočite piškotke v nastavitvah, ki jih odprete na zavihku "Zasebnost" ob strani levo ali spodaj na gumbu "Dovoli piškotke"! Za pravilno delovanje novih nastavitev osvežite stran s pritiskom na tipko "F5".
Nahajate se: MKR Namizni tenis Državna prvaka Pavlek Puhan in Tanja Ban