Župnik ji je doma ob obhajilu podelil sveto hostijo

Terezija Kocbek - jubilejŽe nekoč, ko še ni bilo avtomobilov in drugih prevoznih sredstev, ko ljudje niso toliko hodili od hiše do hiše, saj so morali hoditi peš, so se mnogi bolj kot danes veselili obiskov. A tudi tokratnega obiska, ko so se številni pripeljali z avtomobili, se je še posebej razveselila 90 - letna slavljenka Terezija Kocbek, ki živi na Orehovskem Vrhu, dober streljaj iz Gornje Radgone, z ene in iz Radencev z druge strani. Ob njenem lepem življenjskem jubileju, sta jo namreč obiskali delegaciji Rdečega križa in župnijskega Karitasa, ki so ji prišli voščit za njen 90. rojstni dan, ki ga je praznovala v družbi svojih najbližjih. Delegacijo KO RK Črešnjevci - Zbigovci sta predstavljala predsednik Janko Avguštin in Dragica Vrbančič, delegacijo Karitasa pa: Cvetka Kurnik, Mira Hamler in Ana Rauter, ter radgonski župnik Franc Hozjan. Po izrečenih čestitkah in izročitvi priložnostnih daril, je župnik Hozjan slavljenko povabil k sv. obhajilu in ji podelil sv. hostijo. Šele po vseh opravljenih formalnostih, so bili vsi povabljeni k bogato obloženi mizi, ki sta jo pripravila »stara« gospodarja posesti Dragica in Franc Kocbek.

Terezija Kocbek z Orehovskega Vrha obeležila visok življenjski jubilej

Negovski gasilci ob njegovem visokem jubileju obiskali tovariša Maksa Lončariča

Maks Lončarič jubilejTe dni, ko praznuje Maks Lončarič lep okrogel jubilej – 80. rojstni dan, so ga med drugimi obiskali tudi gasilski tovariši. Na njegovem domu v Negovi, natančneje v zaselku Negovska vas, kjer živi, je prijaznega Maksa obiskala močna gasilska delegacija PGD Negova, kjer je tudi sam član že več kot 60 let, na čelu z aktualnim predsednikom Štefanom Puckom. Po opravljenih čestitkah in izročenem darilu, so obiskovalci in gostje zasedli bogato obloženo mizo, za kar sta poskrbeli hčerka Jožica in slavljenčeva žena Pepika. Potem, ko so ob napitnici »Kolko kapljic tolko let...«, nazdravili s penino, kot se za tak jubilej spodobi, je stekel prijazen pogovor s slavljencem. Ob tem so obujali tudi spomine na Maksovo prehojeno pot v gasilkah vrstah PGD Negova.

Če je nekdo član gasilske druščine več kot 60 let...

Puconci so gostili tradicionalni prireditvi Dödolijada (zmaga v Pečerovce) in Zlata kijanca (zmaga v Bodonce)

DödolijadaKulturno-turistično društvo (KTD) Puconci, je na igriščih ob puconski osnovni šoli pripravilo svoji tradicionalni prireditvi, 16. Dödolijado in 21. Zlata kijanco, prvič pa tudi biciklijado. Ob zanimivem kulinaričnem tekmovanju v pripravi priljubljene prekmurske jedi – dödolov, je potekala tudi kulinarična razstava domačih jedi, ob vseh teh dobrotah pa so se marsikomu pocedile sline, mnogi rekreativci pa so se podali na daljše ali krajše kolesarske potepe. Pod žgočim soncem in odprtim ognjem, kar za tekmovalke in tekmovalce, ni bilo ravno prijetno, se je zbralo več kot 30 ekip, sestavljenih iz članov iz društev in vasi, ki so na svojevrsten način prikazali tradicionalno jed naših dedkov in babic.

Prijetne dišave po dödolih so pritegnile množice

V praksi potrjujejo „demenci prijazno točko"

Sprehod DSO GRPodobno kot že nekaj let so v Domu starejših občanov (DSO) Gornja Radgona svetovni dan Alzheimerjeve bolezni obeležili s pohodom ali sprehodom v bližnji mestni park. Že zjutraj je na enoti za stanovalce z demenco, vladalo posebno vzdušje. Po zajtrku so se namreč stanovalci ob pomoči domskega osebja uredili, oblekli, nekateri so si pripravili invalidske vozičke in »hojice« ter se že pred napovedano uro zbrali v avli doma. Kot prostovoljci so se jim pridružili še nekateri iz bivalne enote in nekaj zaposlenih ter direktor DSO, mag. Marjan Žula. Kmalu je povorka počasi krenila proti bližnjemu mestnemu parku.

Sprehod za spomin ob svetovnem dnevu Alzheimerjeve bolezni

Srečali so se maturanti generacije 1953/54, med njimi tudi upokojeni nadškof in številne druge znane osebnosti

Maturantje Prve gimnazije MBPoletje je med drugim tudi čas, ko se srečujejo nekdanji sošolci ob takšnih in drugačnih obletnicah mature. In takšna srečanja, druženja in obujanje spominov na mlada, osnovnošolska ali srednješolska leta, so vedno prijetna in vesela. Toliko bolj, če se srečajo dedki in babice, ki so maturirali pred častitljivimi 65 leti. Prav takšno srečanje je pred dnevi potekalo v Mariboru in posredno v Slovenskih goricah, saj od tam prihaja veliko maturantov. Polde Matjašič iz Lenarta je namreč poskrbel za nepozabno srečanje in druženje maturantov generacije 1953/54 nekdanje realke/prve gimnazije Maribor.

Maturirali so pred davnimi 65 leti

Gasilci pred upokojenkami in veterani

Bujta repaV okviru 24. Pomurskega poletnega festivala, ko so v Veliki Polani vrstijo številne prireditve, koncerti in dogodki, katerih ne doživimo vsak dan, je na prizorišču dogajanja potekalo tudi jubilejno, 10. tekmovanje v kuhanju tradicionalne prekmurske jedi – bujte repe. In ni nič nenavadnega, da v kuhanju omenjene jedi tekmujejo v Veliki Polani, kajti v deželi štorkelj so 10. avgusta 2013 postavili tudi Guinnessov rekord, saj so v kotlu skuhali rekordnih 1.089,50 kilogramov bujte repe, ta pa je po njihovem prepričanju del kulturne dediščine. In v neuradni svetovni prestolnici bujte repe Veliki Polani je tokrat nastopilo 14 predvsem domačih ekip iz Prekmurja, samo tekmovanje pa je potekalo pod vodstvom Nine Lebar, in pod budnim očesom članov strokovne komisije (Strokovna učitelja kuharstva na SŠGT Radenci, Zdenka Tompa in Dušan Zelko, ter vodja kuhinje v hotelu Lipa v Lendavi, Jože Horvat). Pri kuhanju na odprtem ognju in v kotličku, je tekmovalcem gotovo bilo zelo vroče, kajti že brez ognja je bila temperatura krepko nad 30 stopinj, a ker je šlo bolj za druženje kot zmago, ni bilo nobene bojevitosti in vsi so se vmes hladili s tekočimi pripomočki.

Desetič so se pomerili v kuhanju znamenite prekmurske jedi – bujte repe

Uličarji pred „Šestko" in Brodarji

Vaške igre LutverciNa domačem nogometnem igrišču Lutvercih je tamkajšnje Športno društvo Luverci, minuli konec tedna, pripravilo vaške šaljive igre ter streljanje s fračo. Zanimivih iger se je udeležilo pet ekip, ob tem se je v streljanju s fračo borilo 30 oseb, od tega 23 moških in sedem žensk. Številni gledalci pa so uživali v smehu, saj so duhovite in predvsem šaljive, predvsem starinske igre, bile vesele in smešne, a ne tudi za tekmovalce, ki so pogosto bili mokri in so morali premagati mnoge ovire.

Na vaških igrah v Lutvercih jih je 30 streljajo s fračo

Veliko se jih je udeležilo tradicionalnega avgustovskega piknika v radgonskem DSO

DSO piknikPodobno kot že prej, so se še avgusta, ob lepem in prijetnem poletnem popoldnevu, ob fontani, na dvorišču Doma starejših občanov (DSO) Gornja Radgona na pikniku zbrali stanovalci doma, njihovi svojci, prostovoljci, zaposleni in nekateri gostje. Skupaj so ugotovili, da se je lepo družiti in klepati s sovrstniki in svojimi bližnjimi. Zato so z veseljem klepetali, obujali spomine, se nasmejali, seveda tudi uživali ob dobri hrani ter osvežilni pijači, in vse skupaj je spet minulo v nadvse prijetni atmosferi. In znova se je potrdilo, da ima vodstvo doma razumevanje za stanovalce in njihove svojce, saj se vsi radi družijo.

Ob dobrotah z žara se je bilo prijetno družiti s svojci in sovrstniki

Moj kraj Radgona

VELIKOST TEKSTA

ZASLON

Zaslon

Tilen Cvetko "vzel mero" favorizirani Iliriji!

 

Namizni tenis/ Nadaljevalo se je ligaško DP

Tilen CvetkoLjubljana – Največje presenečenje 6. kroga v I. moški namiznoteniški ligi se je gotovo pripetilo v Novem mestu, kjer je druga ekipa Krke premagala favorizirano ekipo Ilirije, ki je pred tednom dni gladko 5:0 slavila pri ekipi z največ naslovi v samostojni Sloveniji, ŽNTK Mariboru. Tokrat so varovanci ljubljanskega trenerja Boruta Verna naleteli na razigrane dolenjske mladce, pri katerih je bil še posebej razpoložen Tilen Cvetko.

Mladi Korošec v vrstah Krke je namreč premagal vse tri gostujoče igralce, med katerimi tokrat ni bilo britanske okrepitve Kima Daybella. Morebiti so Ljubljančani računali, da lahko zmagajo tudi brez Britanca, kar se jim je maščevalo. Tako sedaj s samimi zmagami ostajata samo finalista lanskega play offa, Krka I in Kema Puconci.
V tem krogu so aktualni državni prvaki, igralci Krke I pričakovano visoko slavili v Mengšu, kjer je edino Klemen Jazbič ugnal Tilna Novaka za eno točko gostov, vse drugo pa je pripadlo prvakom. In znova sta bila neusmiljena Uroš Slatinšek in Darko Jazbić, katera realno pričakujeta novo, tretjo državno krono zapovrstjo. Svojo prvo zmago v prvenstvu je dosegla ekipa izolskega Arrigonija, in sicer na gostovanju pri novincu v ligi, na Gorenjskem. Seveda je za prvi par primorskih točk najbolj zaslužen mladi Erik Paulin, ki je ugnal vse tri domačine. Nekoliko bolj negotovo in dramatično je bilo za pričakovati na Kodeljevem, kjer pa so Korošci brez večjih težav osvojili prvi par točk med elito. Gostitelji so osvojili dve točki po zmagah proti Ožbeju Poročniku, po drugi strani pa sta bila Janez Petrovčič in Darko Jamšek premočna za igralce Kajuh Slovana.
Derbi tega kroga bo na sporedu v torek, 17.11. ko bo v Puconcih tradicionalni prekmursko – štajerski spopad. Po nepričakovano gladkem porazu pred tednom dni proti Iliriji, bodo Mariborčani skušali presenetiti igralce Keme, toda varovanci trenerja Štefana Kovača so vsekakor v prednosti in vse razen njihove zmage bi bilo veliko presenečenje.
V 4. krogu 1. ženske lige bi se lahko veliko presenečenje pripetilo na primorskem spopadu v Vrtojbi, kjer so favorizirane Izolčanke slavile le tesno 5:4. Gostiteljice so nepričakovano povedle 4:2, nato pa so se očitno prestrašile zmage, kar so gostje z Obale izkoristile in s tremi zadnjimi točkami, prišle do zmage. Zaloška Vesna, ki je pred tednom dni visoko poražena v Izoli, je tokrat potrdila svojo moč proti skromni ekipi Kajuh Slovana. Gostje so uspele osvojiti le nekaj nizov, vse drugo pa je pripadlo Založankam. Nepremagljiva Muta pa je tako in tako razred zase, tako da gostje iz Ptuja, na torkovem gostovanju na Koroškem, nimajo kaj iskati.
Rezultati 6. kroga v I. SNTL, moški:
Krka II – Ilirija 5:4 (Hribar – Roudi 0:3, Cvetko – Tvrtkovič 3:0, Šmaljcelj – Šfiligoj 0:3, Cvetko – Roudi 3:2, Hribar – Šfiligoj 3:2, Šmaljcelj – Tvrtokvič 2:3, Cvetko – Šfiligoj 3:0, Šmaljcelj – Roudi 1:3, Hribar – Tvrtkovič 3:2).
Kajuh Slovan – Fužinar Interdiskont 2:5 (Peperko – Jamšek 1:3, Novak – Poročnik 3:0, Pintar – Petrovčič 1:3, Novak – Jamšek 2:3, Peperko – Petrovčič 0:3, Pintar – Poročnik 3:1, Novak – Petrovčič 0:3).
Krka I – Mengeš 5:1 (Novak – Avbelj 3:1, Slatinšek – Orešnik 3:0, Jorgić – Jazbič 3:0, Slatinšek – Avbelj 3:0, Novak – Jazbič 2:3, Jorgić – Orešnik 3:0).
Križe – Arrigoni Izola 2:5 (Mrak – Frank 1:3, Stojanović – Vigini 2:3, Steiner – Paulin 0:3, Stojanović – Frank 3:2, Mrak – Paulin 0:3, Steiner – Vigini 3:1, Stojanović – Paulin 1:3).
Kema Puconci – ŽNTK Maribor (preloženo na torek, 17.11. ob 17,00).
Vrstni red: 1. Krka I 12, 2. Kema Puconci (-1) 10, 3. Ilirija 10, 4. ŽNTK Maribor (-1) 8, 5. Krka II 6, 6. Kajuh Slovan 4, 7. Mengeš 4, 7. Fužinar Interdiskont 2, 9. Arrigoni Izola 2, 10. Križe 0.
Rezultati 4. kroga v I. SNTL, ženske:
Vesna Zalog – Kajuh Slovan 5:0 (Supanič – Kozamernik 3:2, Rahotin – Benčina 3:0, Zera – Opeka 3:1, Rahotin – Kosamernik 3:0, Supanič – Opeka 3:2).
Letrika – Arrigoni Izola 4:5 (Mozetič – Sterchi 3:2, Pavlin – Čokelj 3:2, Mavri – Ludvik 0:3, Pavlin – Sterchi 3:2, Mozetič – Ludvik 0:3, Mavri – Čokelj 3:1, Pavlin – Ludvik 1:3, Mavri – Sterchi 2:3, Mozetič – Čokelj 2:3).
Muta – Ptuj (prelošeno na torek, 17.11. ob 17,00).
Prosta je bila ekipa Logatca.
Vrstni red: 1. Muta (-1) 6, 2. Arrigoni Izola 6, 3. Vesna Zalog 4, 4. Logatec 4, 5. Ptuj 2, 6. Letrika 0, 7. Kajuh Slovan 0.

Za prikaz gumbov, kot so "Všeč mi je", "Deli na FB", "Tweet", "G+" in komentarjev socialnih omrežij omogočite piškotke v nastavitvah, ki jih odprete na zavihku "Zasebnost" ob strani levo ali spodaj na gumbu "Dovoli piškotke"! Za pravilno delovanje novih nastavitev osvežite stran s pritiskom na tipko "F5".
Nahajate se: MKR Namizni tenis Tilen Cvetko "vzel mero" favorizirani Iliriji!