Rodila se je pred 80., poročila pa pred 60. leti

Diamantna poroka LončaričZa Marico Lončarič iz Lokavcev pri Negovi je 23. januar gotovo najbolj srečen datum v življenju. Kako tudi ne, ko pa se je natančno tega dne pred osmimi desetletji rodila, pred šestimi pa tudi poročila. Torej je letos, prav na dan, ko so se po kar nekaj meglenih in turobnih dneh, nad negovskim delom Slovenskih Goric, pojavili prijetni sončni žarki, imela pravi vzrok za dvojno praznovanje. Pravzaprav je s svojim življenjskim sopotnikom, možem Slavkom, brez posebnega pompa in razkošja, v domači hiši, kjer ima sedež tudi na daleč znano podjetje Montaža Lončarič, predvsem prejemala darila in čestitke, oba za visok skupni življenjski jubilej, ona sama pa še za okrogel osebni jubilej. Odločila sta se namreč, da bosta svoj jubilej obeležila v družbi svojih najdražjih, treh otrok, štirih vnukov in pravnukinje, ter še nekaj drugih svojcev, sorodnikov in prijateljev. Ob ganljivih čestitkah se je slavljencema tu in tam orosilo oko...

Marica in Slavko Lončarič obeležila diamantno poroko in njenih osemdeset

Dedek Mraz obiskal tudi otroke v Lutvercih

Dedek Mraz LutverciV našem gasilskem domu je bilo konec decembra spet veselo. Naše otroke je obiskal dedek Mraz. Že sedmo leto zapored se v našem društvu trudimo, da organiziramo prihod dedka Mraza. Tudi letos sta celotno organizacijo in priprave za ta projekt prevzeli naši članici društva, ki sta tudi v komisiji za mladino v društvu Zdenka Šuman in Tina Rojc. Seveda so na pomoč priskočile še ostale pridne roke: Sanja H. je pomagala pri pripravi kulturnega programa, Monika Š. in Sara R. pri pakiranju daril, fotografiranje Monika, aranžerka Blanka pri izdelavi scene, pa še vsi ostali, ki so pomagali pri pripravi prostora, ipd.

Dedek Mraz v Lutvercih

Verniki so se zahvalili svojemu župniku (in nekdanjemu nogometnemu sodniku) Janezu Ferencku iz Apač, ob njegovem življenjskem jubileju

Janez FerencekDa priljubljeni apaški župnik Janez Ferencek letos praznuje okrogel življenjski jubilej, 60. letnico življenja, smo izvedeli po naključju. Na dan, ko se je pred 60 leti rodil so župnijski dvorani domače cerkve, ki se nahaja ob župnišču in služi v zimskem času kot bogoslužni prostor, je namreč daroval večerno sv. Mašo. Slednjo je s petjem, ob spremljavi organistke Aleksandre Papež na elektronskih orglah, popestril Župnijski pevski zbor, ki je po končani maši svojemu priljubljenemu župniku zapel: »Vse najboljše, dragi župnik Janez...«, v slovenščini in tradicionalno iste verze tudi v angleščini. V tem času so moški že začeli pripravljati mize in klopi, kjer so skupaj s slavljencem ob obloženi mizi z dobrotami, ki so jih pripravile pevke, s slavljencem nazdravili.

»Vse najboljše, dragi župnik Janez...«

Marija in Štefan Čeh sta tik po novem letu obeležila zlati pir

Zlata poroka ČehKomaj so utihnila božična in novoletna praznovanja, že sta zakonca Marija in Štefan Čeh z Bišečkega Vrha v Slovenskih goricah praznovala nov pomemben dogodek. Že prvo soboto v letu 2020 sta namreč, v krogu najbližjih in prijateljev, v gostišču Štajerska hiša kulinarike v Gočovi, obhajala visok skupni življenjski jubilej – zlato poroko. Vse skupaj se je začela z obiskom cerkve Sv. Bolfenka v Trnovski vasi, kjer je župnik Franc Mlakar, pri darovani sv. maši, opravil cerkveni obred. Od tod so se številni svatje z zlatoporočencema odpravili v Gočovski dvorec, kjer je potekal civilni zlatoporočni obred, s katerim sta potrdila svojo 50 - letno zakonsko zvestobo.

Najprej v cerkev, nato v dvorec

Zofija in Anton Žavrlan iz Slovenskih goric sta obhajala zlato poroko

Zlata poroka ŽavrlanBrez velikega pompa, v družbi svojih najdražjih, sta tik pred iztekom leta 2019, zlato poroko obhajala Zofija in Anton Žavrlan z Zgornje Ščavnice v Slovenskih goricah. Prijetno praznovanje, ki je potekalo na njunem domu, je s svojim obiskom počastil tudi župan občine Sveta Ana, Silvo Slaček, ki jima je v imenu občine čestital in izročil spominsko darilo, umetniško sliko vinograda, na kateri se v ozadju vidi cerkev sv. Ane. Ob klepetu s slavljencema smo izvedeli marsikaj iz njunega zanimivega in pestrega skupnega življenja.

Župan jima je čestital kar na njunem domu

Delegacija OZ RKS je na Orehovskem Vrhu obiskala 90-letnico Veroniko Fajfar, ki se je razveselila obiska in čestitk

Veronika Fajfar jubilejPred dnevi je Veronika Fajfar, ki živi v Orehovskem Vrhu, dober streljaj iz Gornje Radgone, praznovala 90. rojstni dan in jo je z obiskom razveselila delegacija Rdečega križa. Na obisk je s poverjenicama Ido Šemrl in Marijo Vrbančič, prišel predsednik Krajevnega odbora RK Črešnjevci – Zbigovci, Janko Auguštin. Ob čestitkah in izročitvi daril, je bila opazna radost slavljenke, ki je izrazila veselje in zadovoljstvo, da so z obiskom počastili njen visoki življenjski jubilej.

Deset vnukov, 13 pravnukov in dva prapravnuka...

Priljubljena Prekmurca iz Apaške doline

Biserna poroka NovakKer sta se Amalija in Franc Novak iz Apač poročila 30. decembra 1959, sta tudi šestdeset let pozneje, biserno poroko obhajala tik pred iztekom leta. Prvič je poroka potekala v Murski Soboti, civilna na tedanjem matičnem uradu, cerkvena pa v cerkvi Sv. Nikolaja. In ker je bila Amalija učiteljica sta se cerkveno poročila ponoči v tajnosti. Tokrat sta svojo biserno poroko praznovala v krogu svoje družine in prijateljev v apaški cerkvi, sveto mašo pa je daroval župnik Janez Ferencek. Ob cerkvenem poročnem obredu jima je župnik Janez Ferencek namenil veliko lepih besed zahvale in jima izročil darilo.

Biserno poroko sta obhajala Amalija in Franc Novak iz Apač

Darila blagoslovil negovski župnik Marjan Rola

Božiček pri ŠenekarjuV Gostilni Šenekar, v Spodnjih Ivanjcih pri Negovi, je tik pred božičem, potekala tradicionalna prireditev, kjer je Božiček obdaril 60 otrok iz KS Spodnji Ivanjci, starih do 6 let. Že 27. tovrstno prireditev z obdarovanjem je tudi letos pripravilo Kulturno športno društvo (KŠD) Spodnji Ivanjci, s pomočjo sredstev Krajevne skupnosti Spodnji Ivanjci in dobrotnikov. Ob tej priliki so otroci iz KS Spodnji Ivanjci, pod vodstvom Simone Danko in Martine Vesenjak, pripravili kulturni program z božično vsebino.

Božiček obdaril 60 otrok

Moj kraj Radgona

VELIKOST TEKSTA

ZASLON

Zaslon

Veliko jih je odšlo v tujino, a bodo igrali tudi doma

 

Namizni tenis/ Buren prestopni rok slovenskih namiznoteniških igralk in igralcev

Uroš SlatinšekLjubljana – Res je sicer, da se v slovenskem namiznem tenisu vedno pojavijo takšni in drugačni zapleti (trenutno v Novem mestu in okolici op.p.), ki gotovo ne koristijo temu športu, a kljub temu si v vodstvu Namiznoteniške zveze Slovenije prizadevajo, da zadeve tečejo po ustaljenem redu. Tako je tudi Tehnično-registracijska komisija, v sestavi: Andrej Razdrtič, Aleš Šuštaršič, Samo Bezjak in predsednica Milana Krmelj, opravila registracijo igralcev v poletnem prestopnem roku, ob tem je, med drugim, sprejela tudi koledar tekmovanj za sezono 2017/18, v članstvo NTZS sprejeli novi klub, in sicer NTK Kidričevo, ki izpolnjuje vse pogoje za članstvo v Zvezi.

Seveda so v ospredju bili prestopi slovenskih igralk in igralcev, in kar veliko predvsem tistih, ki sodijo v sam slovenskih vrh, tudi tokrat odhaja v tujino. Večina slednjih pa bo kljub temu lahko ostala registrirana za domače klube, za katere bodo lahko nastopali v različnih domačih tekmovanjih. Med slednjimi so tudi nekateri reprezentanti in celo najboljši ligaški igralec v Sloveniji Uroš Slatinšek, ki je pred koncem minulega prvenstva zapustil aktualne državne prvake, ekipo Krke. Ko gre za domače klube se je gotovo najbolj okrepila ženska ekipa NKT Ljubljana, kamor sta prestopili dvojčici Zala in Nika Veronik, prišla pa je tudi BiH reprezentantka Alja Salkič. Med igralci, ki prestopajo v tujino in ostajajo člani domačih klubov za določene tekme so: Matjaž Pinter – prestop iz NTK Muta v tujino – Nemčija, v Sloveniji ostaja član NTK Muta za posamezna tekmovanja; Tamara Pavčnik – prestop iz NTK Hrastnik v tujino – Italija, v Sloveniji ostaja članica NTK Hrastnika za posamezna tekmovanja. Ana Tofant – prestop iz NTS Mengeš v tujino – Italija, v Sloveniji ostaja članica NTK Mengša za posamezna tekmovanja; Aleksandra Vovk – prestop iz NTZS v tujino – Avstrija, v Sloveniji postaja članica NTK Krka za posamezna tekmovanja; Uroš Slatinšek – prestop iz NTK Krka v tujino – Avstrija, v Sloveniji postaja član ŠD SU Novo mesto za posamezna tekmovanja; Črt Lovro Grm Urbančič – prestop iz NTK Olimpija v tujino; Ludvik Peršolja – igralec v tujini – v Sloveniji postaja član NTK Krka za posamezna tekmovanja; Darko Jorgič – igralec v tujini – ostaja član NTK Krka za posamezna tekmovanja v Sloveniji. Prestop iz tujine v R Slovenijo: Alja Salkić – prestop iz Stens 73 BiH v NTK Ljubljana; Boštjan Kraser – prestop iz tujine v NTK Muta
Prestopi igralcev med domačimi klubi: Miha Grampovčnik – prestop iz NTK Logatec v NTK Savinja; Ivo Vitez – prestop iz NTK Ljubljana v NTK Olimpija; Zala Veronik in Nika Veronik –prestop iz NTK Muta v NTK Ljubljana; Miha Jamšek – prestop iz NTK Muta v NTK Fužinar; Rok Trtnik – prestop iz NTK Vesna v NTS Mengeš; Nika Belaj – prestop iz NTK Cirkovce v NTK Ptuj; Rok Graselli – prestop iz NTK Ilirija v ŠD Vrhnika; Matic Kaiser – prestop iz NTK Preserje v ŠD Vrhnika; Maja Belaj – prestop iz NTK Cirkovce v NTK Kidričevo; Lukas Rojko – prestop iz NTK Cirkovce v NTK Kidričevo; Rok Kapun in Dajana Stojko Gošnjak – prestop iz NTK Ljutomer v NTK Sobota; Gaj Vidmar – prestop iz NTK Ilirija v NTK Sobota; Bojan Pavič – prestop iz NTK Vesna v NTK Sobota; Lea Kadiš - prestop iz NTK Fužinar v NTK Muta; Lan Tibaut – prestop iz ŽNTK Maribor v NTK Sobota; Lara Belaj – prestop iz NTK Cirkovce v NTK Kema; Damjan Zelko – prestop iz NTK Sobota v NTK Kema; Nino Šegula – prestop iz NTK Ptuj v NTK Kema; Iz NTK Krka v ŠD SU Novo mesto so prestopili: Joško Omerzel, Vid Zabukovec, Domen Zupančič, Jaka Golob, Mitja Omerzel, Andraž Zupančič, Domen Rolih, Aljaž Božič, Janez Kranjc, Aleksander Radulovič, Žiga Komljanec, Kristjan Hren, Andraž Fink, Andraž Seničar. Za vseh 14 omenjenih igralcev NTK Krka, ki jim NTK Krka ni izdala izpisnice, je komisija sklenila, da igralci prestopajo v ŠD SU brez izpisnic na podlagi 34. člena Zakona o športu, ki je stopil v veljavo s 24.06.2017.

Za prikaz gumbov, kot so "Všeč mi je", "Deli na FB", "Tweet", "G+" in komentarjev socialnih omrežij omogočite piškotke v nastavitvah, ki jih odprete na zavihku "Zasebnost" ob strani levo ali spodaj na gumbu "Dovoli piškotke"! Za pravilno delovanje novih nastavitev osvežite stran s pritiskom na tipko "F5".
Nahajate se: MKR Namizni tenis Veliko jih je odšlo v tujino, a bodo igrali tudi doma