Otilija in Anton sta imela 10 otrok in skupno 572 potomcev

Rodbina SlodnjakDandanes, ko imamo vedno manj časa za takšna in drugačna srečanja ter druženja, so še posebej dobrodošla srečanja svojcev in sorodnikov. Zato niti ne preseneča, da je bilo izjemno prijetno, prisrčno, zabavno in celo ganljivo srečanje potomcev družine Otilije in Antona Slodnjak, ki sta bila rojena davnega leta 1880 v Rotmanu, v občini Juršinci v Slovenskih Goricah. Srečanje je ob pomoči drugih prizadevnih članov pripravljalnega odbora, organiziral Jože Slodnjak iz Maribora, ki nam je ob tem povedal: »To je bilo 7. srečanje potomcev naših prednikov Otilije in Antona Slodnjaka.

Na 7. srečanje rodbine Slodnjak je prišlo nad 250 sorodnikov

Slovenci in Avstrijci med Weitersfeldu in Sladkim Vrhom složno skočili v Muro

Mura Veliki skokLetošnjemu Velikemu skoku/Big Jump so se blizu broda na Muri med Trnovim ob Muri (Weitersfeldu) in Sladkim Vrhom pridružili tako Avstrijci kot Slovenci. Tako so se natanko ob 15.00  pridružili tisočim Evropejcem, ki so skočili v vse večje reke in jezera, da bi tako opozorili na njihovo veliko bogastvo. Veliki skok je tokrat že drugič potekal na tem mestu in je signal Evropi, ki nas opominja na potrebo po zaščiti naših voda, hkrati pa opozarja na čiste reke. Obenem pa je bil še en poziv, da mora Mura na tem delu in v celotni Sloveniji teče brez ovir. Koordinator kampanje Rešimo Muro Stojan Habjanič je ob tem povedal: "Tudi danes je tukaj očitno, da reke ne damo. Reka je del življenja, ljudje so se preselili k reki, jo znova vzljubili, tako kot je bilo to nekoč blizu njihovih življenj in tako življenje si predstavljamo tudi v prihodnje tako ob mejni reki kot vzdolž celotne reke v Sloveniji."

Z Velikim skokom so opozorili na pomen reke Mure

Najmlajši Luka z osmimi, najstarejših Ivan s 73 leti!

Harmonikarji KonjiščeKljub veliki vročini, ki je pritiskala je minuli konec tedna znova bilo veselo in razigrano v idiličnem turistično rekreacijskem centru (TRC) Zgornje Konjišče. V organizaciji Turističnega društva Čemaž – Apaške doline je namreč v sencah potekal 11. „Veseli popoldan s harmonikarji", ko so številni, predvsem mladi ljubiteljski harmonikarji raztegnili meh. Tokrat je v Zgornje Konjišče prišlo 11 mladih glasbenikov iz širšega območja skrajnjega severovzhoda Slovenije, iz Štajerske in Pomurja. Med udeleženci kaže omeniti predvsem najmlajšega udeleženca Luko Kaučiča iz bližnjega Podgorja in 73-letnega Ivana Pompergerja iz Sladkega Vrha, njuna razlika v letih pa je znašala kar 65 let. V okviru prireditve, na kateri se je zbralo tudi veliko število obiskovalcev in gostov od blizu in daleč, tudi z druge strani reke Mure, iz sosednje Avstrije, so se mnogi razveselili z bogatimi dobitki na srečelovu, ki so ga med drugim pripravili.

Harmonikarji so enajstič raztegnili meh v Zgornjem Konjišču

MK Lisjak, ki velja za enega bolj dejavnih na tem območju, pripravil 15. srečanje motoristov

Motoristi KonjiščeVišje temperature in sončno vreme so na ceste že od marca in aprila naprej privabile mnogo motoristov, med katerimi so tudi člani Motorističnega kluba Lisjak iz Apaške doline (MK Lisjak), ki po svoji aktivnosti in angažiranosti, zlasti pri prometni varnosti, velja za enega bolj dejavnih motorističnih klubov pri nas. Ena njihovih osrednjih aktivnosti je organizacija tradicionalnega motorističnega srečanja, ki je tudi letos potekalo ob izteku šolskega leta in meseca junija, v Zgornjem Konjišču. Letošnje, že kar 15. srečanje zapovrstjo, je torej tudi letos potekalo na območju občine Apače, natančneje na lokaciji ribiškega doma v Zgornjem Konjišču, a se veseljaki na enoslednih kolesih niso zadovoljili samo s tem, temveč so imeli več aktivnosti.

Motoristi so se srečali v Zgornjem Konjišču

Tjaša pred Anejem in Renejem

Otročki dan MahovciŠportno-turistično društvo Mahovci, ki je nekakšen nosilec družabnega življenja v domači vasi v Apaški dolini, je tudi letos pripravilo tradicionalni otroški dan. Na športnem centru v Mahovcih so za male in nekoliko večje otroke pripravili dve otroški igrali in sicer, gasilka in fusbal na štangi. Prav tako so organizirali dejavnosti za otroke, in sicer tekmo med dvema vodnima balonoma, ki je bila najbolj priljubljena med otroci, ki so prišli iz širšega območja Apaške doline. Na koncu so trije najboljši (1. Tjaša Horvat, 2. Anej Dresler, 3. Rene Leopold) udeleženci dobili priznanje za dosežena mesta in pa majhne praktične nagrade.

Malčki so se zabavali na „otroškem dnevu

Tudi sveta maša za stanovalce domov za starejše iz občine Sv. Jurij ob Ščavnici

StarejšiNa Stari Gori je potekalo zanimivo in prisrčno srečanje občanov občine Sv. Jurij ob Ščavnici, ki bivajo v Domu starejših v Gornji Radgoni in Domu Lukavci in ga je ob pomoči Občinske organizacije RK in Društva podeželskih žena občine Sv. Jurij ob Ščavnici, pripravila domača občina. Drugo srečanje se je pričelo z obiskom sv. maše v cerkvi Sv. Duha na Stari Gori, ki jo je daroval duhovni pomočnik župnije Sv. Jurij ob Ščavnici, Mirko Rakovec. Pred pričetkom maše je stanovalce in njihove spremljevalce pozdravil župan občine Sv. Jurij ob Ščavnici Miroslav Petrovič, ki je povedal, kako je namen srečanja, da jih vsako leto vsaj enkrat povabijo v občino, od koder jih je pot zanesla v domove za starejše.

Župan sprejel občane, ki živijo v domovih

Moj kraj Radgona

VELIKOST TEKSTA

ZASLON

Zaslon

Darko in Zala zmagala na notranjskem

 

Namizni tenis/ Odigran I. TOP turnir za kadete in kadetinje

Logatec - Namiznoteniški klub Logatec je v domači športni dvorani pripravil I. TOP turnir v sezoni 2011/12 za najboljše kadete in kadetinje v državi. Na tekmovanju, kjer je v po treh jakostnih skupinah nastopilo po 24 trenutno najboljših slovenskih kadetov in kadetinj, se je igralo po sistemu vsak z vsakim, tako da je vsak posameznik moral odigrati sedem dvobojev.

In po številnih odigranih tekmah, sta se v prvih jakostnih skupinah po pričakovanju veselila Darko Jorgič, ki je premagal vse svoje nasprotnike, ter Zala Veronik, ki je sicer izgubila proti Tjaši Mihevc, a ker je premagala svojo sestro dvojčico Niko, ji je pripadel naslov, sestra pa se je morala zadovoljiti z drugim mestom.. Tudi tretja je bila mlada Korošica, in sicer Gaja Paradiž. Med fanti pa so se med drugim in četrtim mestom zvrstili Deni Kožul, Erik Paulin in Mitja Pečnik, ki so imeli enak izkupiček petih zmag in dveh porazov.

V drugih jakostnih skupinah sta slavila Damjan Zelko in Julija Kelečevič, v tretjih pa Kristjan Hren in Alja Benčina.

Končni vrstni red, kadeti, I. jakostna skupina: 1. Darko Jorgič (Hrastnik) 7:0, 2. Deni Kožul (Logatec) 5:2, 3. Erik Paulin (Arrigoni Izola) 5:2, 4. Mitja Pečnik (Sobota) 5:2, 5. Aljaž Šmaljcelj (Krka) 3:4, 6. Črt Urbančič Grm (Preserje) 2:5, 7. Žiga Harnik 1:6, 8. Jan Pleterski (oba Muta) 0:7; II. jakostna skupina: 1. Damjan Zelko (Kema Puconci) 7:0, 2. Tilen Cvetko 6:1, 3. Dejan Krautberger (oba Muta) 4:3, 4. Luka Norčič (Kema Puconci) 3:4, 5. Peter Hribar (Krka) 3:4, 6. Jaka Strohsack (PPK Rakek) 3:4, 7. Miha Jamšek (Fužinar Interdiskont) 2:5, 8. Nejc Matis (Kema Puconci) 0:7; III. jakostna skupina: 1. Kristijan Hren (Krka) 6:1, 2. Samo Štottl (Sobota) 5:2, 3. Matej Germek (Arrigoni Izola) 5:2, 4. Davor Pejakič (Iskra Avtoelektrika) 4:3, 5. Nejc Erjavec (Edigs Mengeš) 4:3, 6. Natan Urh (Hrastnik) 2:5, 7. Aljaž Frelih (Ljubljana) 2:5, 8. Marcel Šegula (Ptuj) 0:7.

Končni vrstni red, kadetinje, I. jakostna skupina: 1. Zala Veronik 6:1, 2. Nika Veronik (obe Fužinar Interdiskont) 6:1, 3. Gaja Paradiž (Muta) 5:2, 4. Tamara Pavčnik (Hrastnik) 4:3, 5. Tjaša Mihevc (Logatec) 4:3, 6. Nika Naglič (Muta) 2:5, 7. Anja Bezjak (Ptuj) 1:6, 8. Ana Ristevski (Vesna Zalog) 0:7; II. jakostna skupina: 1. Julija Kelečevič (Logatec) 7:0, 2. Nina Štular (Križe) 5:2, 3. Ana Malavašič (Vesna Zalog) 5:2, 4. Katrina Strechi (Arrigoni Izola) 4:3, 5. Simona Soldat (PPK Rakek) 2:5, 6. Kaja Okorn (Logatec) 2:5, 7. Nuša Tomis (Muta) 2:5, 8. Pia Urbančič Grm (Preserje) 1:6; III. jakostna skupina: 1. Alja Benčina (Kajuh Slovan) 7:0, 2. Pia Mihevc 6:1, 3. Aleksandra Vovk 4:3, 4. Neža Vindiš (vse Logatec) 3:4, 5. Anja Bolte (Križe) 3:4, 6. Hana Čolič (Logatec) 2:5, 7. Špela Trelec (Vesna Zalog) 2:5, 8. Živa Jereb (Preserje) 1:6.

Za prikaz gumbov, kot so "Všeč mi je", "Deli na FB", "Tweet", "G+" in komentarjev socialnih omrežij omogočite piškotke v nastavitvah, ki jih odprete na zavihku "Zasebnost" ob strani levo ali spodaj na gumbu "Dovoli piškotke"! Za pravilno delovanje novih nastavitev osvežite stran s pritiskom na tipko "F5".
Nahajate se: MKR Namizni tenis Darko in Zala zmagala na notranjskem