Pomembno je tudi nedeljsko dopoldansko druženje

Bolšji sejem OrehovciOb gasilskem domu PGD Orehovci, tik ob regionalni cesti Gornja Radgona – Ptuj, že vrsto let deluje bolšji sejem, ki se ne glede na letni časi, odvija vsako prvo nedeljo v mesecu. Na sejmu svoje predmete, ne nove, pač pa stare, prodajajo tisti, ki jih niso odvrgli v smeti in se zavedajo, da bi jih lahko kdo še uporabil. Sejem je zanimiv tudi za zbiratelje starin, saj so mnogi predmeti stari, nekateri tudi več kot sto let. Kot so nam povedali organizatorji iz PGD Orehovci, je sejem namenjen tudi nedeljskemu dopoldanskemu druženju, ki ga je v zadnjem času, ko imamo vsi preveč obveznosti, vse manj. Za nekatere domačine in tudi sosede iz vasi v okolici in celo iz Gornje Radgone in Radencev, je prva nedelja v mesecu, ravno zaradi orehovskega sejma, postala pravi praznik.

Bolšji sejem v Orehovcih še deluje

Po šestdesetih srečnih letih, spet pred oltar in matičarja

Biserna poroka FleisingerKonec minulega tedna sta v krogu domačih in prijateljev 60 let skupnega zakonskega življenja praznovala Marija in Karel Fleisinger iz Spodnjih Ivanjcev. Enako kot pred šestdesetimi leti sta slavljenca tudi tokrat svojo zakonsko zvestobo potrdila pred matičarjem in pred oltarjem. Civilni obred, ki ga je ob asistenci matičarja Mirka Ferenca, opravil župan občine Gornja Radgona Stanko Rojko, je potekal v prostorih srednjeveškega negovskega gradu. Nekoliko presenetljivo je le dejstvo, da sta slavljenca v cerkvi obeležila biserno, civilno pa diamantno poroko, kot je pisalo na listini, ki sta jo Marija in Karel prejela od župana Rojka. Po matičarjevi predstavitvi življenjske zgodbe zakoncev, jima je tudi župan namenil nekaj lepih besed in jima izročil omenjeno Diamantno poročno listino občine Gornja Radgona.

Biserno poroko sta obhajala zakonca Marija in Karel Fleisinger

Zlati medalji tudi v Kranj in Ljubljano

Antonovanje 2019V Jeruzalemsko – Ormoških vinorodnih goricah, natančneje na Kogu, vasici v ormoški občini ob hrvaški meji, so tudi letos ob godu sv. Antona puščavnika pripravili številne prireditve, ki so jih poimenovali „Antonovanje 2019". In čeprav se je v dobrem tednu (Antonov koncert MePZ Prosvetnega društva Ruda Sever Gorišnica; Kulinarični večer na Turistični kmetiji Hlebec; Prireditev „Čurke in vino 2019"; Antonovo kegljanje z lokalno ponudbo na stojnicah; pogovor na temo "Priložnosti podeželja in lokalnih ponudnikov"; Čurkarijada s kulinaričnim razvajanjem - Odprta kuhinja, pokušina čurk in vina, stojnice lokalnih ponudnikov, pester program, prihod slovenskega vinskega kraljestva, 11. razstava na temo reje prašičev...; Romanje k Sv. Antonu Puščavniku; sv. maša za žive in pokojne prašičerejce ter zdravje pri živini;10. srečanje vozil Steyr kluba Kog in starodobnikov, srečanje domačih ansamblov in folklornih skupin, lokalna ponudba na stojnicah...), je bilo v ospredju ocenjevanje čurk s strokovno komisijo in komisijo potrošnikov. Čeprav je vse dogajanje bilo zelo zanimivo posebej kaže omeniti tudi kulinarični dogodek na Turistični kmetiji Hlebec, kjer so obiskovalce počastili s šesthodnim menijem, v katerem so kraljevale kašnate klobase oz. čurke, kot jim pravijo domačini. Tradicionalni lokalni kuhinji so – kot to vedo pri Hlebcu – vnesli pridih sodobnosti.

„Antonovanje 2019

Pripravili so prvo izmenjevalnico otroških oblačil in igrač, ki je mnogim omogočila trajnostno in odgovorno posodobitev garderobe

Izmenjevalnica oblačil in igračPo decembrski izjemno uspešni „izmenjevalnici" oblačil in obutve za otroke in odrasle, je v sodelovanju radgonske Iniciative Rastišče, skupaj s soboško igralnico Mali ČuDo, ter Mensano, pripravila še „Izmenjevalnico otroških oblačil in igrač" in vsega ostalega. Z željo, da bi nekoliko omilili zapravljanje in razsipništvo, so v igralnico Mali ČuDo v prostorih Mensane v Murski Soboti aktivisti omenjenih organizacij pritegnili kakšno stotnijo otrok in njihovih mamic, očkov, dedkov in babic, ki so prinašali svoje reči, domov pa odnašali „nova" oblačila, obutev, igrače... Glede na to, da je šlo za prvo tovrstno izmenjevalnico, sta glavni organizatorici dogodka, Nika Škof (Rastišče) in Barbara Muhič (Mali ČuDo), zadovoljni z obiskom in tudi izmenjavo. Povesta tudi, da je izmenjevalnica otroških oblačil, igrač in vseh ostalih otroških potrebščin omogočala trajnostno in odgovorno posodobitev garderobe in igralnega parka otrok, ki je povrhu še zastonj.

Zamenjali so igrače, oblačila in obutev

Pred pol stoletja sta začela iz nič, a z veliko ljubezni

Zlata poroka DruzovičEnako, kot pred 50 leti, ko sta si pred matičarjem in pred oltarjem izrekla zvestobo Zofija in Karel Druzovič iz Gočove pri Sv. Trojici v Slovenskih Goricah, sta tudi tokrat svojo zakonsko zvestobo potrdila pred matičarjem in pred oltarjem. Takrat sta k civilni poroki odšla v Lenart, cerkveni pa v cerkev Sv. Trojice, kjer sta sedaj potekala oba obreda. Civilni obred zlate poroke je tokrat, ob matičarki Dragici Kramberger, prvič v vlogi župana opravil David Klobasa. Dragica je na drobno opisala življenje in delo zlatega para, župan pa jima je namenil nekaj prijaznih besed, ter jima izročil zlatoporočno spominsko listino, ter darilo občine.

Zlato poroko sta obhajala Zofija in Karel Druzovič iz Slovenskih goric

Po šestih desetletjih spet pred istim oltarjem

Biserna poroka SteyerV teh zimskih dneh, ko je največ praznikov in praznovanj, sta 60-letnico poroke, torej biserno poroko obeležila Marija in Ivan Steyer iz Črncev v Apaški dolini. Enako kot pred šestimi desetletji, sta se zakonca, tudi tokrat, skupaj s svojimi domačimi, sosedi in prijatelji, k bisernoporočnemu obredu podala v farno cerkev v Apačah. Pred cerkvijo ju je z igranjem pozdravila Pihalna godba Apače, pri kateri je nekoč igral tudi njun pokojni sin Ivan. Ko so njuni svatje v cerkvi postavili špalir, ju je župnik Janez Ferencek povabil v cerkev, k zahvalni maši in bisernoporočnemu obredu, ki je potekal med darovano sv. mašo.

Pred 60 leti sta se poročila Marija in Ivan Steyer iz Črncev

Moj kraj Radgona

VELIKOST TEKSTA

ZASLON

Zaslon

Krka in Vesna za najboljše izhodišče v končnici

 

Namizni tenis/ Začel se bo drugi del ligaškega DP

NTK VesnaLjubljana – Po dobrem mesecu premora, ko sta med drugim odigrana tudi finalna turnirja Pokala Slovenije (zmagovalca: Fužinar Interidkont pri fantih ter Vesna Zalog pri dekletih op.p.), se bo prvi konec tedna v letu 2018 začel drugi del tekmovanja v vseh državnih namiznoteniških ligah. Po prvem delu so v vodstvu na prvoligaških lestvicah, igralci Krke in igralke zaloške Vesne, ki so tudi najbližje prvim mestom ob koncu, kar pomeni, da bosta omenjeni ekipi imeli najboljše izhodišče pred končnico, kjer bodo v play offu igrale po štiri najboljše ekipe. Dolenjcem bodo najhujši tekmeci igralci Fužinarja Interdiskonta, ter morebiti Keme Puconci, Založanke pa bodo gotovo najbolj ogrožale aktualne državne prvakinje iz Izole. Pri moških bi v končnico, poleg treh omenjenih morali priti še Mariborčani, teoretične možnosti pa imajo še novinci iz Savinjske doline. V I. ženski ligi bi, poleg Vesne in Arrigonija v play offu morali biti še ekipi Mute in Logatca, odpisani pa nista niti Kema Puconci in Ptuj.

Kakorkoli že na dan sv. Treh Kraljev, bo na sporedu kar nekaj zanimivih spopadov, ki bodo pokazali kako so posamezniki izkoristili „zimske počitnice". Vsi se zavedajo, da je poslej pomemben vsak niz in vsaka igra, ki bodo odločali o končni uvrstitvi pred play offom. Med fanti bo tokrat najbolj dramatično na sosedskem koroško-savinjskem derbiju. Domačini so v Ravnah na Koroškem vsekakor favoriti, toda Horvat, Petrovčič, Jamšek in Poročnik, nikakor ne smejo podcenjevati gostov. Tudi Mariborčani bodo morali zaigrati na vso moč, da jih mladi Primorci ne bi presenetili. To se bo težko zgodilo, saj so izkušenejši gostitelji le bližje zanesljivi zmagi. Najbolj negotovo bi moralo biti v Murski Soboti, kjer so gostitelji v rahli prednosti proti ekipi Mengša, ki pa je nikakor ne gre podcenjevati. Nekoliko lažje delo čaka drugo prekmursko moštvo, Kemo Puconci, ki ne bi smela imeti resnejših težav proti gostom s Kodeljevega. Najlažje delo tokrat gotovo čaka aktualno prvakinjo in vodilno moštvo na lestvici Krko, ki bo imela le prijeten izlet v najstarejše slovensko mesto Ptuj.
V I. ženski ligi sicer izrazitega derbija ni, a gotovo bo zelo dramatično v Logatcu, kjer gostujejo Ptujčanke. Notranjke so sicer favoritinje, a tudi Katja Krajnc in soigralke lahko kaznujejo kakšno opuščenost. Vodilna zaloška Vesna ne bi smela imeti nobenih težav proti gostjam iz Preserja, enako Muta na gostovanju na Jesenicah. Nekoliko bolj negotovo bo v Puconcih, kjer bo na sporedu spopad prestiža. Malo bližje zmagi so gostiteljice, ki bi se z morebitno zmago še bolj približale sanjskem play offu, toda tudi igralke s Kodeljevega bi ob morebitni zmagi lahko računale na končnico. Na goriško-obalnem spopadu so vsekakor v prednosti aktualne državne prvakinje iz Izole, ki imajo izkušenejšo in boljšo ekipo.
Pari 10 kroga v I. SNTL – Vzajemna d.d., moški (sobota, 6.1. ob 17,00): Ptuj – Krka, Fužinar Interdiskont – Savinja Lean rešitve, Kema Puconci – Kajuh Slovan, ŽNTK Maribor – Arrigoni Izola, Sobota – Mengeš.
Pari 10. kroga v I. SNTL – Vzajemna d.d., ženske (sobota, 6.1. ob 17,00): Jesenice – Muta, Vesna Zalog – Preserje, Kema Puconci – Kajuh Slovan, Mahle Letrika – Arrigoni Izola, Logatec – Ptuj.
Pari 6. kroga v II. SNTL, moški (sobota, 6.1. ob 10,00): Melamin – Ilirija, Cornilleau Mengeš – PPK Rakek, Vesna Zalog – Logatec, Tempo Velenje – Muta, Prebold – Fužinar Interdiskont II, ob 16,00: Vesna Zalog – PPK Rakek, Cornilleau Mengeš – Logatec, Prebold – Muta, Tempo Velenje – Fužinar Interdiskont II.
Pari 6. kroga v III. SNTL, moški (sobota, 6.1. ob 10,00): Križe – ŠD SU Novo mesto, Royal Beach Škofja Loka – Metlika, Cirkovce – Gorica, Kema Puconci II – Vrhnika, ob 16,00: Royal Beach Škofja Loka – ŠD SU Novo mesto, Križe – Metlika, Kema Puconci II – Gorica, Cirkovce – Vrhnika.

Za prikaz gumbov, kot so "Všeč mi je", "Deli na FB", "Tweet", "G+" in komentarjev socialnih omrežij omogočite piškotke v nastavitvah, ki jih odprete na zavihku "Zasebnost" ob strani levo ali spodaj na gumbu "Dovoli piškotke"! Za pravilno delovanje novih nastavitev osvežite stran s pritiskom na tipko "F5".
Nahajate se: MKR Namizni tenis Krka in Vesna za najboljše izhodišče v končnici