MK Lisjak, ki velja za enega bolj dejavnih na tem območju, pripravil 15. srečanje motoristov

Motoristi KonjiščeVišje temperature in sončno vreme so na ceste že od marca in aprila naprej privabile mnogo motoristov, med katerimi so tudi člani Motorističnega kluba Lisjak iz Apaške doline (MK Lisjak), ki po svoji aktivnosti in angažiranosti, zlasti pri prometni varnosti, velja za enega bolj dejavnih motorističnih klubov pri nas. Ena njihovih osrednjih aktivnosti je organizacija tradicionalnega motorističnega srečanja, ki je tudi letos potekalo ob izteku šolskega leta in meseca junija, v Zgornjem Konjišču. Letošnje, že kar 15. srečanje zapovrstjo, je torej tudi letos potekalo na območju občine Apače, natančneje na lokaciji ribiškega doma v Zgornjem Konjišču, a se veseljaki na enoslednih kolesih niso zadovoljili samo s tem, temveč so imeli več aktivnosti.

Motoristi so se srečali v Zgornjem Konjišču

Tjaša pred Anejem in Renejem

Otročki dan MahovciŠportno-turistično društvo Mahovci, ki je nekakšen nosilec družabnega življenja v domači vasi v Apaški dolini, je tudi letos pripravilo tradicionalni otroški dan. Na športnem centru v Mahovcih so za male in nekoliko večje otroke pripravili dve otroški igrali in sicer, gasilka in fusbal na štangi. Prav tako so organizirali dejavnosti za otroke, in sicer tekmo med dvema vodnima balonoma, ki je bila najbolj priljubljena med otroci, ki so prišli iz širšega območja Apaške doline. Na koncu so trije najboljši (1. Tjaša Horvat, 2. Anej Dresler, 3. Rene Leopold) udeleženci dobili priznanje za dosežena mesta in pa majhne praktične nagrade.

Malčki so se zabavali na „otroškem dnevu

Tudi sveta maša za stanovalce domov za starejše iz občine Sv. Jurij ob Ščavnici

StarejšiNa Stari Gori je potekalo zanimivo in prisrčno srečanje občanov občine Sv. Jurij ob Ščavnici, ki bivajo v Domu starejših v Gornji Radgoni in Domu Lukavci in ga je ob pomoči Občinske organizacije RK in Društva podeželskih žena občine Sv. Jurij ob Ščavnici, pripravila domača občina. Drugo srečanje se je pričelo z obiskom sv. maše v cerkvi Sv. Duha na Stari Gori, ki jo je daroval duhovni pomočnik župnije Sv. Jurij ob Ščavnici, Mirko Rakovec. Pred pričetkom maše je stanovalce in njihove spremljevalce pozdravil župan občine Sv. Jurij ob Ščavnici Miroslav Petrovič, ki je povedal, kako je namen srečanja, da jih vsako leto vsaj enkrat povabijo v občino, od koder jih je pot zanesla v domove za starejše.

Župan sprejel občane, ki živijo v domovih

Gasilci pred gostinci in upokojenci!

Kisla juha RadenciPodobo kot že v več kot dveh desetletjih, so tudi letos, v okviru praznovanja 24. radenskega občinskega praznika, pripravili številne takšne in drugačne dogodke in prireditve. Seveda ni šlo niti brez kuharskega tekmovanja, saj so pripravili tudi 21. tradicionalno tekmovanje v kuhanju kisle štajerske juhe (žüpe) v kotličku na prostem. Letošnje tekmovanje, ki ga je organiziralo TD Radenci, pod vodstvom predsednice Karmen Kavčič Žibret, je bilo na lepi lokaciji pod še nekaj preživelih stoletnih dreves radenskega parka. V okviru prireditve se je sicer odvijalo marsikaj zanimivega, zlasti za otroke, kjer je potekal tridnevni festival „Mačje mesto", tako da je na stotine obiskovalcev prišlo na svoje. Na samem tekmovanju, ki ga je v svojem duhovitem slogu povezoval domači humorist Emil Šmid, je nastopilo 12 ekip, katere so sestavljali glavni kuhar (ica) in pomočnik ter še kdo (predstavniki turizma, društev in sploh javnega življenja občine in regije ter tudi znani gostje). Bilo je resda zelo vroče, a težav vseeno ni bilo, saj so suha drva s kurišč ogrevala (in kadila) še bolj kot sonce, ki se je težko prebijalo skozi krošnje dreves.

Kislo štajersko župo so kuhali pod stoletnimi drevesi radenskega parka

Med ohranjanje kulturne dediščine in ljudskih običajev gotovo sodi tudi košnja z ročno košnjo

Košnja NegovaKakor pravi slovenska ljudska pesem: »Ko se dela svit grejo fantje kosit«, so tudi »fantje« in eno »dekle«, na grajskem hribu v Negovi »šli kosit«. Letošnje košnjo, ki jo že več kot 10 let pripravlja Turistično društvo Negova-Spodnji Ivanjci, se je udeležilo 14 koscev, med njimi je bila tudi ženska. Kakor je bila v preteklosti navada, je tudi tokrat gospodar, tega je poosebljal Alojz Firbas, koscem najprej ponudil »štanperl žganice«, ki je dala koscem energijo in zagon. In že so kosci nabrusili kose, ter se v redu, kot nekoč, podali na košnjo strmega brega, na katerem so odcvetele in dozorele narcise.

Grajsko pobočje v Negovi pokosili

Na vaških igrah najboljši meščani!

Vaške igre MahovciPodobno kot vsako leto so pomladni in poletni konci tednov namenjeni takšnim in drugačnim družabnim prireditvam in dogodkom. In tako tudi na skrajnjem severovzhodu države ne mine vikend, da se ne bi zgodilo na desetine tovrstnih zabavnih srečanj in druženj. Med slednjimi so bile tudi 2. vaške igre, ki so potekale na Športnem centru v Mahovcih v Apaški dolini, kjer je sodelovalo šest ekip, in sicer: Turistično društvo Brod (Sladki Vrh), Turistično društvo Čemaž Apaške doline iz Podgorja, Športno turistično društvo Nasova, Vas Lutverci, ekipa Kremenčkovi iz Gornje Radgone in domača ekipa Športno-turističnega društva Mahovci iz Mahovcev, ki je zadevo tudi pripravila.

Med šestimi ekipam v Mahovcih so slavili Radgončani

Moj kraj Radgona

VELIKOST TEKSTA

ZASLON

Zaslon

David Orešnik pokopal favorizirane Mariborčane

 

Namizni tenis/ Odigran 11. kroga ligaškega DP

NTK MengešLjubljana – Minuli konec tedna, ko je bil na sporedu 11. krog tekmovanja v obeh prvih namiznoteniških ligah, in ko je bilo na sporedu kar nekaj izjemno zanimivih dvobojev, je največje presenečenje v 1. moški ligi pripravila ekipa Mengša. Čeprav so mnogi pričakovali, da vsi štirje vodilni, ki so si praktično že zagotovili nastop v play offu, Krka, Fužinar Interdiskont, Kema Puconci in ŽNTK Maribor, na gostovanjih v Savinjski dolini, na Obali, na ljubljanskem Kodeljevem in v Mengšu ne bi smeli imeti težav, so Mengšani ugnali favorizirane mariborske „železničarje". Tudi sicer so Mariborčani imeli najtežje delo, kajti izkušeni Klemen Jazbič, Andraž Avbelj in zlasti David Orešnik igrajo v zadnjem času odlično.

Prav Orešnik, ki je že pred tednom dni premagal vse tri igralce Sobote, je tokrat pokopal Mariborčane, saj je premagal tako Slodeja, kot Piljka in Črepnjaka. Kljub porazu so Mariborčani še vedno na mestu, ki jih zanesljivo pelje v končnico, Mengšani pa se borijo za sredino lestvice.
Vodilna Krka je pričakovano slavila v Savinski dolini, saj sta Tilen Cvetko in Peter Hribar bila nepremagljiva tudi za igralce Savinje Lean rešitve, ki so dve točki osvojili, ko sta Jure Slatinšek in Patrik Rosc premagala tretjega dolenjskega igralca Tilna Novaka. Zanimivo je bilo tudi v Izoli, kjer so domači mladci sicer povedli 3:1 proti Prekmurcem iz Puconcev, v nadaljevanju pa so štiri točke osvojili gostje, ki so mimogrede nastopili brez prvega igralca Bojana Ropoša, kar bi se jim lahko maščevalo, kajti šesti in sedmi dvoboj se je končal tesno v njihovo korist. Lahko pa bi bilo tudi drugače in bi točki ostali na Obali. Četrti član „velike četverice", koroški Fužinar Interdiskont je potrdil vlogo favorita na ljubljanskem Kodeljevem, kjer je Kajuh Slovan osvojil eno samo točko. Najlažje delo tega kroga je imela ekipa Sobote, ki je gostila skromne nasprotnike iz Ptuja in jim je brez Bojana Paviča, prepustila le nekaj nizov.
Med dekleti je potekala poslastica na ljubljanskem Kodeljevem, kjer je ekipo Kajuh Slovana gostila vodilna zaloška Vesna. Gostje so potrdile vlogo favoritinj, kajti tokrat je malo odpovedala najboljša domača igralka Lara Opeka, ki je utrpela dva poraza. Po drugi strani pa je Vesna predvsem po zaslugi Ivane Zera, ki je premagala vse tri domače igralke, dosegla še 11. zapovrstno zmago. Aktualne državne prvakinje so tokrat v Izoli gostile prekmursko Kemo in potrdilo se je, da Pucončanke, v nadaljevanju prvenstva, še zdaleč ne igrajo v jesenskem slogu, ko so dosegle kar pet zmag. Tokrat je le Nuša Vogrinčič osvojila dva niza, vse drugo pa je pripadlo razigranim domačinkam. Tudi v Logatcu, kjer so gostovale Gorenjke iz Jesenic je vse bilo jasno že pred tekmo. Zanesljivo so zmagale domače Notranjke, če pa trenerka Sanja Đekić Smiljanič, ne bi v 5. dvoboju namesto Kaje Okorn, za mizico poslala 15-letno Hano Rožmanec, bi bil končni rezultat 5:0. Tako se Logatčanke vse bolj približujejo play offu. Tam so že nekdanje državne prvakinje s Koroške, ki so tokrat še lažje kot je bilo pričakovati slavile na gostovanju pri novinkah v Preserju. Na peti tekmi tega kroga so Ptujčanke potrdile vlogo favoritinj proti gostjam iz Nove Gorice, toda zmaga ni bilo tako lahka. Dva dvoboja je namreč prva domača igralka Katja Krajnc dobila na razliko 3:2, in prav ona je, s tremi točkami, najbolj zaslužna za peto zmago Ptujčank.
Rezultati 11. kroga v I. SNTL – Vzajemna, moški:
Sobota – Ptuj 5:0 (Roudi – Šegula 3:0, Kocuvan – Drčič 3:2, Vidmar – Krušič 3:2, Kocuvan - Šegula 3:0, Roudi – Krušič 3:1).
Mengeš – ŽNTK Maribor 5:3 (Avbelj – Slodej 3:2, Jazbič – Črepnjak 3:2, Orešnik – Pilajk 3:0, Jazbič – Slodej 1:3, Avbelj – Piljak 0:3, Orešnik – Šrepnjak 3:2, Jazbič – Piljak 2:3, Orešnik – Slodej 3:0).
Arrigoni Izola – Kema Puconci 3:5 (Kocjančič – Norčič 0:3, Paulin – Zelko 3:1, Novel – Pelcar 3:2, Paulin – Norčič 3:0, Kocjančič – Pelcar 0:3, Novel – Zelko 2:3, Paulin – Pelcar 2:3, Novel – Norčič 0:3).
Kajuh Slovan – Fužinar Interdiskont 1:5 (Peperko – Petrovčič 2:3, Novak – Poročnik 3:2, Pintar – Horvat 0:3, Novak – Petrovčič 1:3, Peperko – Horvat 0:3, Pintar – Jamšek 2:3).
Savinja Lean rešitve – Krka 2:5 (Grampovčnik – Hribar 2:3, Slatinšek – Novak 3:0, Rosc – Cvetko 2:3, Slatinšek – Hribar 0:3, Grampovčnik – Cvetko 1:3, Rosc – Novak 3:0, Slatinšek – Cvetko 2:3).
Vrstni red: 1. Krka 20, 2. Fužinar Interdiskont 18, 3. Kema Puconci 18, 4. ŽNTK Maribor 16, 5. Sobota 10, 6. Mengeš 10, 7. Savinja Lean rešitve 10, 8. Arrigoni Izola 4, 9. Kajuh Slovan 4, 10. Ptuj 0.
Rezultati 11. kroga v I. SNTL – Vzajemna, ženske:
Logatec – Jesenice 5:1 (Okorn – Smolej 3:0, Zupančič – Jančič 3:0, Gutnik – Bolte 3:0, Zupančič – Smolej 3:1, Rožmanec – Bolte 1:3, Gutnik – Jančič 3:1).
Ptuj – Mahle Letrika 5:3 (Butkovska Tomanič – Mozetič 2:3, Krajnc – Vidmar 3:0, Belaj – Mavri 1:3, Krajnc – Mozetič 3:2, Butkovska Tomanič – Mavrič 1:3, Belaj – Vidmar 3:0, Krajnc – Mavri 3:2, Belaj – Mozetič 3:1).
Arrigoni Izola – Kema Puconci 5:0 (Čokelj – Vogrinčič 3:1, Paulin – Harkai 3:0, Ludvik – Matis 3:0, Paulin – Vogrinčič 3:1, Čokelj – Matis 3:0).
Kajuh Slovan – Vesna Zalog 3:5 (Šabanov – Zera 0:3, Opeka – Supanič 1:3, Novak – Pavlič Rahotin 3:1, Opeka – Zera 2:3, Šabanov – Pavič Rahotin 0:3, Novak – Supanič 3:1, Opeka – Pavič Rahotin 3:1, Novak – Zera 0:3).
Preserje – Muta 2:5 (Lukič – Kadiš 1:3, Letnar – Rojko 1:3, Kete – Staniša 3:2, Letnar – Naglič 3:0, Matjašič – Staniša 0:3, Kete – Rojko 0:3, Letnar – Staniša 0:3).
Vrstni red: 1. Vesna Zalog 22, 2. Arrigoni Izola 20, 3. Muta 16, 4. Logatec 12, 5. Kajuh Slovan 10, 6. Ptuj 10, 7. Kema Puconci 10, 8. Mahle Letrika 4, 9. Jesenice 4, 10. Preserje 2.

Za prikaz gumbov, kot so "Všeč mi je", "Deli na FB", "Tweet", "G+" in komentarjev socialnih omrežij omogočite piškotke v nastavitvah, ki jih odprete na zavihku "Zasebnost" ob strani levo ali spodaj na gumbu "Dovoli piškotke"! Za pravilno delovanje novih nastavitev osvežite stran s pritiskom na tipko "F5".
Nahajate se: MKR Namizni tenis David Orešnik pokopal favorizirane Mariborčane