Otilija in Anton sta imela 10 otrok in skupno 572 potomcev

Rodbina SlodnjakDandanes, ko imamo vedno manj časa za takšna in drugačna srečanja ter druženja, so še posebej dobrodošla srečanja svojcev in sorodnikov. Zato niti ne preseneča, da je bilo izjemno prijetno, prisrčno, zabavno in celo ganljivo srečanje potomcev družine Otilije in Antona Slodnjak, ki sta bila rojena davnega leta 1880 v Rotmanu, v občini Juršinci v Slovenskih Goricah. Srečanje je ob pomoči drugih prizadevnih članov pripravljalnega odbora, organiziral Jože Slodnjak iz Maribora, ki nam je ob tem povedal: »To je bilo 7. srečanje potomcev naših prednikov Otilije in Antona Slodnjaka.

Na 7. srečanje rodbine Slodnjak je prišlo nad 250 sorodnikov

Slovenci in Avstrijci med Weitersfeldu in Sladkim Vrhom složno skočili v Muro

Mura Veliki skokLetošnjemu Velikemu skoku/Big Jump so se blizu broda na Muri med Trnovim ob Muri (Weitersfeldu) in Sladkim Vrhom pridružili tako Avstrijci kot Slovenci. Tako so se natanko ob 15.00  pridružili tisočim Evropejcem, ki so skočili v vse večje reke in jezera, da bi tako opozorili na njihovo veliko bogastvo. Veliki skok je tokrat že drugič potekal na tem mestu in je signal Evropi, ki nas opominja na potrebo po zaščiti naših voda, hkrati pa opozarja na čiste reke. Obenem pa je bil še en poziv, da mora Mura na tem delu in v celotni Sloveniji teče brez ovir. Koordinator kampanje Rešimo Muro Stojan Habjanič je ob tem povedal: "Tudi danes je tukaj očitno, da reke ne damo. Reka je del življenja, ljudje so se preselili k reki, jo znova vzljubili, tako kot je bilo to nekoč blizu njihovih življenj in tako življenje si predstavljamo tudi v prihodnje tako ob mejni reki kot vzdolž celotne reke v Sloveniji."

Z Velikim skokom so opozorili na pomen reke Mure

Najmlajši Luka z osmimi, najstarejših Ivan s 73 leti!

Harmonikarji KonjiščeKljub veliki vročini, ki je pritiskala je minuli konec tedna znova bilo veselo in razigrano v idiličnem turistično rekreacijskem centru (TRC) Zgornje Konjišče. V organizaciji Turističnega društva Čemaž – Apaške doline je namreč v sencah potekal 11. „Veseli popoldan s harmonikarji", ko so številni, predvsem mladi ljubiteljski harmonikarji raztegnili meh. Tokrat je v Zgornje Konjišče prišlo 11 mladih glasbenikov iz širšega območja skrajnjega severovzhoda Slovenije, iz Štajerske in Pomurja. Med udeleženci kaže omeniti predvsem najmlajšega udeleženca Luko Kaučiča iz bližnjega Podgorja in 73-letnega Ivana Pompergerja iz Sladkega Vrha, njuna razlika v letih pa je znašala kar 65 let. V okviru prireditve, na kateri se je zbralo tudi veliko število obiskovalcev in gostov od blizu in daleč, tudi z druge strani reke Mure, iz sosednje Avstrije, so se mnogi razveselili z bogatimi dobitki na srečelovu, ki so ga med drugim pripravili.

Harmonikarji so enajstič raztegnili meh v Zgornjem Konjišču

MK Lisjak, ki velja za enega bolj dejavnih na tem območju, pripravil 15. srečanje motoristov

Motoristi KonjiščeVišje temperature in sončno vreme so na ceste že od marca in aprila naprej privabile mnogo motoristov, med katerimi so tudi člani Motorističnega kluba Lisjak iz Apaške doline (MK Lisjak), ki po svoji aktivnosti in angažiranosti, zlasti pri prometni varnosti, velja za enega bolj dejavnih motorističnih klubov pri nas. Ena njihovih osrednjih aktivnosti je organizacija tradicionalnega motorističnega srečanja, ki je tudi letos potekalo ob izteku šolskega leta in meseca junija, v Zgornjem Konjišču. Letošnje, že kar 15. srečanje zapovrstjo, je torej tudi letos potekalo na območju občine Apače, natančneje na lokaciji ribiškega doma v Zgornjem Konjišču, a se veseljaki na enoslednih kolesih niso zadovoljili samo s tem, temveč so imeli več aktivnosti.

Motoristi so se srečali v Zgornjem Konjišču

Tjaša pred Anejem in Renejem

Otročki dan MahovciŠportno-turistično društvo Mahovci, ki je nekakšen nosilec družabnega življenja v domači vasi v Apaški dolini, je tudi letos pripravilo tradicionalni otroški dan. Na športnem centru v Mahovcih so za male in nekoliko večje otroke pripravili dve otroški igrali in sicer, gasilka in fusbal na štangi. Prav tako so organizirali dejavnosti za otroke, in sicer tekmo med dvema vodnima balonoma, ki je bila najbolj priljubljena med otroci, ki so prišli iz širšega območja Apaške doline. Na koncu so trije najboljši (1. Tjaša Horvat, 2. Anej Dresler, 3. Rene Leopold) udeleženci dobili priznanje za dosežena mesta in pa majhne praktične nagrade.

Malčki so se zabavali na „otroškem dnevu

Tudi sveta maša za stanovalce domov za starejše iz občine Sv. Jurij ob Ščavnici

StarejšiNa Stari Gori je potekalo zanimivo in prisrčno srečanje občanov občine Sv. Jurij ob Ščavnici, ki bivajo v Domu starejših v Gornji Radgoni in Domu Lukavci in ga je ob pomoči Občinske organizacije RK in Društva podeželskih žena občine Sv. Jurij ob Ščavnici, pripravila domača občina. Drugo srečanje se je pričelo z obiskom sv. maše v cerkvi Sv. Duha na Stari Gori, ki jo je daroval duhovni pomočnik župnije Sv. Jurij ob Ščavnici, Mirko Rakovec. Pred pričetkom maše je stanovalce in njihove spremljevalce pozdravil župan občine Sv. Jurij ob Ščavnici Miroslav Petrovič, ki je povedal, kako je namen srečanja, da jih vsako leto vsaj enkrat povabijo v občino, od koder jih je pot zanesla v domove za starejše.

Župan sprejel občane, ki živijo v domovih

Moj kraj Radgona

VELIKOST TEKSTA

ZASLON

Zaslon

Arrigoni zmagal v Zalogu, vrnil pa se je Grega Komac

 

Namizni tenis/ Nadaljuje se državno ligaško prvenstvo

Grega KomacLjubljana – Poleg pričakovanih rezultatov na štirih tekmah 12. kroga tekmovanja v I. moški namiznoteniški ligi, je konec minulega tedna gotovo zaznamovala vrnitev 48-letnega Gregorja Komaca za zelene mizice. In že na prvi tekmi, na štajersko – prekmurskem derbiju je nekdanji slovenski reprezentant in eden najboljših slovenskih igralcev po osamosvojitvi, pokazal da ni pozabil igrati. Z dvema zmagama, proti Tomažu Roudiju ter Gaju Vidmarju je v veliki meri prispeval k sicer pričakovani zmagi Mariborčanov proti gostom iz Murske Sobote, ki so nastopili brez Bojana Paviča, kar je Štajercem samo olajšalo delo. Z vrnitvijo Komaca se sedaj mariborski „železničarji" lahko vmešajo tudi v boj za naslov državnih prvakov.

Vprašanje pa je, kaj bodo tukaj porekli mladi Dolenjci, ki vodijo na lestvici in branijo naslov iz minulih sezon. Tokrat so Peter Hribar, Tilen Novak in Tilen Cvetko, ki je mimogrede oddal edino točko proti Andražu Novaku, pričakovano premagali goste s Kodeljevega. Na koroško-primorskem spopadu so igralci Fužinarja Interdiskonta potrdili vlogo favorita, a tudi mladi (skupaj: 51 let) Izolčani, ki so nastopili brez Michela Viginija, niso razočarali. Celo povedli so 2:1 v igrah, toda v nadaljevanju jim izkušeni domačini (skupaj:126 let) niso dovolili osvojiti niti enega niza več. Peta tekma tega kroga, derbi med Kemo Puconci in Mengšom je bila preložena na torek, 23.1. ob 18,00.
Med dekleti je bil v ospredju veliki derbi v Zalogu, kjer je vodilna Vesna gostila aktualne državne prvakinje iz Izole. Gostje so potrebovale visoko zmago, da bi lahko prevzele vodstvo na lestvici, in to jim je tudi uspelo, saj so slavile ravno s potrebnih 5:2. Gostje so nastopile brez Urške Čokelj, domačinke pa brez Kristine Pavič Rahotin, kar se je bolj poznalo. Doslej vodilna Vesna je uspela osvojiti le dve točki, potem, ko sta Ivana Zera in Tjaša Supanič premagali izolsko „rezervistko" Mineo Ljuca. Še dvakrat je bilo tesno, ko je Zera osvojila po dva niza proti Jani Ludvik in Lei Paulin, kakorkoli že, pa se je sedaj vse skupaj postavilo na svoje mesto in v finalu play offa bo morebitna tretja tekma odigrana v Izoli. Ostale tekme tega kroga so minile v senci velikega derbija, a kljub temu je bilo sila zanimivo in dramatično v Puconcih, kjer so gostiteljice nekoliko presenetljivo premagale gostje iz Ptuja, pri katerih je vse tri zmage osvojila Katja Krajnc, a sta se v prekmurskih vrstah izkazali 15-letna Ana Kovačec in leto dni starejša Nuša Vogrinčič. Dokaj izenačeno je bilo tudi na Jesenicah, kjer pa so Gorenjke nekoliko presenetljivo dosegle svojo tretjo zmago. Tudi Kajuhovke so presenetile na Koroškem, pri nekdanjih državnih prvakinjah. Lara Opeka in Tjaša Novak sta bili nepremagljivi, saj sta ugnali tudi odlično domačinko Vesno Rojko. V Šempetru, na goriško – notranjskem spopadu pa so pričakovano slavile igralke Logatca, kjer je bila spet odlična Nina Zupančič, še dve točki pa je dodala Katja Gutnik.
Rezultati 12. kroga v I. SNTL-Vzajemna, moški:
Ptuj – Savinja Lean rešitve 1:5 (Šegula – O. Rosc 2:3, Krušič – Grampovčnik 0:3, Drčič – Slatinšek 0:3, Krušič – O. Rosc 3:0, Šegula – Slatinšek 1:3, Drčič – Grampovčnik 1:3).
Krka – Kajuh Slovan 5:1 (Hribar – A. Novak 3:2, Cvetko – Peperko 3:1, T. Novak - Pintar 3:2, Cvetko – A. Novak 0:3, Hribar – Pintar 3:0, T. Novak – Peperko 3:0).
Fužinar Interdiskont – Arrigoni Izola 5:2 (Poročnik – Novel 1:3, Horvat – Kocjančič 3:0, Petrovčič – Paulin 0:3, Horvat – Novel 3:0, Jamšek – Paulin 3:0, Petrovčič – Kocjančič 3:0, Horvat – Paulin 3:0).
ŽNTK Maribor – Sobota 5:1 (Komac – Roudi 3:0, Slodej – Kocuvan 3:0, Piljak – Vidmar 3:0, Slodej – Roudi 0:3, Komac – Vidmar 3:1, Piljak – Kocuvan 3:0).
Kema Puconci – Mengeš (preloženo na torek, 23.1.)
Vrstni red: 1. Krka 22, 2. Fužinar Interdiskont 20, 3. Kema Puconci (-1) 18, 4. ŽNTK Maribor 18, 5. Savinja Lean rešitve 12, 6. Mengeš (-1) 10, 7. Sobota 10, 8. Arrigoni Izola 4, 9. Kajuh Slovan 4, 10. Ptuj 0.
Rezultati 12. kroga v I. SNTL-Vzajemna:
Kema Puconci – Ptuj 5:4 (Kovačec – Belaj 3:0, Matis – Komovec 3:2, Vogrinčič – Krajnc 1:3, Matis – Belaj 2:3, Kovačec – Krajnc 0:3, Vogrinčič – Komovec 3:0, Harkai – Krajnc 1:3, Vogrinčič – Belaj 3:0, Kovačec – Komovec 3:0).
Jesenice – Preserje 5:3 (Jančič – Kete 3:1, Bolte – Lukič 1:3, Smolej – Letnar 0:3, Bolte – Kete 3:0, Jančič – Letnar 1:3, Smolej – Lukič 3:0, Bolte – Letnar 3:1, Smolej – Kete 3:1).
Muta – Kajuh Slovan 2:5 (Kadiš – Novak 0:3, Rojko – Šabanov 3:0, Staniša – Opeka 0:3, Rojko - Novak 2:3, Naglič – Opeka 0:3, Staniša – Šabanov 3:1, Rojko – Opeka 1:3).
Vesna Zalog – Arrigoni Izola 2:5 (Trelec – Ludvik 1:3, Zera – Ljuca 3:1, Supanič – Paulin 1:3, Zera – Ludvik 2:3, Trelec – Paulin 0:3, Zera – Paulin 2:3).
Mahle Letrika – Logatec 3:5 (Kompara – Gutnik 0:3, Mavri – Okorn 3:0, Mozetič – Zupančič 0:3, Mavri – Gutnik 3:2, Vidmar – Zupančič 1:3, Mozetič – Okorn 3:0, Mavri – Zupančič 0:3, Mozetič – Gutnik 0:3).
Vrstni red: 1. Arrigoni Izola 22, 2. Vesna Zalog 22, 3. Muta 16, 4. Logatec 14, 5. Kajuh Slovan 12, 6. Kema Puconci 12, 7. Ptuj 10, 8. Jesenice 6, 9. Mahle Letrika 4, 10. Preserje 2.
Rezultati 7. kroga v II. SNTL, moški: Prebold – Tempo Velenje 0:5, Muta – Comilleau Mengeš 2:5, Fužinar Interdiskont II – Vesna Zalog 5:1, PPK Rakek – Ilirija 2:5, Logatec – Melamin Kočevje 0:5, Fužinar Interdiskont II – Comilleau Mengeš 3:5, Muta – Vesna Zalog 5:2, Logatec – Ilirija 5:1, PPK Rakek – Melamin Kočevje 0:5.
Vrstni red: 1. Melamin Kočevje 22, 2. Cornilleau Mengeš 22, 3. Fužinar Interdiskont II 22, 4. Muta 12, 5. Tempo Velenje 12, 6. PPK Rakek 12, 7. Logatec 8, 8. Ilirija 6, 9. Vesna Zalog 6, 10. Prebold 4.
Rezultati 7. kroga v III. SNTL, moški: Kema Puconci II – Cirkovce 5:3, Vrhnika – Križe 4:5, Gorica – Royal Beach Škofja Loka 5:2, ŠD SU Novo mesto – Kajuh Slovan II 5:4, Gorica – Križe 0:5, Vrhnika – Royal Beach Škofja Loka 5:1, Metlika – Kajuh Slovan II 3:5.
Vrstni red: 1. ŠD SU Novo mesto 22, 2. Križe 20, 3. Cirkovce 16, 4. Vrhnika 14, 5. Kajuh Slovan II 10, 6. Kema Puconci 10, 7. Gorica 6, 8. Metlika 4, 9. Royal Becah Škofja Loka 0.

Za prikaz gumbov, kot so "Všeč mi je", "Deli na FB", "Tweet", "G+" in komentarjev socialnih omrežij omogočite piškotke v nastavitvah, ki jih odprete na zavihku "Zasebnost" ob strani levo ali spodaj na gumbu "Dovoli piškotke"! Za pravilno delovanje novih nastavitev osvežite stran s pritiskom na tipko "F5".
Nahajate se: MKR Namizni tenis Arrigoni zmagal v Zalogu, vrnil pa se je Grega Komac