Biserno poroko sta obhajala zakonca Neuvirt iz Pesnice pri Mariboru

Biserna poroka NeuvirtČeprav je bil Anton, ki so ga mnogi klicali Tone, Neuvirt, Pesničan, ga pozna veliko širši ljudi na severovzhodu držve. Poznajo ga predvsem po njegovi glasbeni skupini Neuvirtova pihalna godba, s katero je nastopal na številnih prireditvah v bližnji in daljni okolici. Najbolj ga poznajo po igranju na novih mašah ali primicijah in igranju v cerkvah ob slovesnih dogodkih, žegnanjih ali večjih cerkvenih praznikih. Ko so zaigrali Neuvitrovi muzikanti, tako so ljudje rekli, so bile cerkve nabito polne. Njihova glasba pa je globoko odmevala v akustičnih prostorih cerkva.

Slavni glasbenik Tone in njegova Ana obeležila 60 let poroke

Viktor Zemljič s svojo salamo najbolj prepričal komisijo

23. Pomurska salamiadaV deželi treh src, v Radencih in okolici, je vse bilo v znamenju tradicionalne, sedaj že 23. Pomurske salamiade „Radenci 2019". Prireditev, ki se je v soboto, z razglasitvijo rezultatov in posebno slovesnostjo zaključila v restavraciji hotela Radin v Radencih, je ob podpori prijateljev in poslovnih partnerjev, pripravilo Turistično društvo Radenci, pod vodstvom Karmen Žibret Kavčič, Viktorja Zamuda, Emila Šmida, Franca Šadla, Dejana Beriča... Vse skupaj se je začelo že sredi tedna, ko so v gostišču Erinox v Radencih, zbirali vzorce, naslednji dan je v hotelu Izvir potekalo ocenjevanje, nato pa še v soboto, posebna prireditev z razglasitvijo rezultatov, na kateri se je poleg tekmovalcev in njihovih svojcev udeležilo veliko drugih obiskovalcev. Vsi so lahko brezplačno poskusili ocenjene salame, ter se malo pozabavali. Za prijeten večer so poskrbeli pevci Moškega pevskega zbora Grajana, ter ansambel Štrk...

Na 23. pomurski salamiadi sodelovalo 45 izdelovalcev salam z 59 vzorci

Pomembno je tudi nedeljsko dopoldansko druženje

Bolšji sejem OrehovciOb gasilskem domu PGD Orehovci, tik ob regionalni cesti Gornja Radgona – Ptuj, že vrsto let deluje bolšji sejem, ki se ne glede na letni časi, odvija vsako prvo nedeljo v mesecu. Na sejmu svoje predmete, ne nove, pač pa stare, prodajajo tisti, ki jih niso odvrgli v smeti in se zavedajo, da bi jih lahko kdo še uporabil. Sejem je zanimiv tudi za zbiratelje starin, saj so mnogi predmeti stari, nekateri tudi več kot sto let. Kot so nam povedali organizatorji iz PGD Orehovci, je sejem namenjen tudi nedeljskemu dopoldanskemu druženju, ki ga je v zadnjem času, ko imamo vsi preveč obveznosti, vse manj. Za nekatere domačine in tudi sosede iz vasi v okolici in celo iz Gornje Radgone in Radencev, je prva nedelja v mesecu, ravno zaradi orehovskega sejma, postala pravi praznik.

Bolšji sejem v Orehovcih še deluje

Po šestdesetih srečnih letih, spet pred oltar in matičarja

Biserna poroka FleisingerKonec minulega tedna sta v krogu domačih in prijateljev 60 let skupnega zakonskega življenja praznovala Marija in Karel Fleisinger iz Spodnjih Ivanjcev. Enako kot pred šestdesetimi leti sta slavljenca tudi tokrat svojo zakonsko zvestobo potrdila pred matičarjem in pred oltarjem. Civilni obred, ki ga je ob asistenci matičarja Mirka Ferenca, opravil župan občine Gornja Radgona Stanko Rojko, je potekal v prostorih srednjeveškega negovskega gradu. Nekoliko presenetljivo je le dejstvo, da sta slavljenca v cerkvi obeležila biserno, civilno pa diamantno poroko, kot je pisalo na listini, ki sta jo Marija in Karel prejela od župana Rojka. Po matičarjevi predstavitvi življenjske zgodbe zakoncev, jima je tudi župan namenil nekaj lepih besed in jima izročil omenjeno Diamantno poročno listino občine Gornja Radgona.

Biserno poroko sta obhajala zakonca Marija in Karel Fleisinger

Zlati medalji tudi v Kranj in Ljubljano

Antonovanje 2019V Jeruzalemsko – Ormoških vinorodnih goricah, natančneje na Kogu, vasici v ormoški občini ob hrvaški meji, so tudi letos ob godu sv. Antona puščavnika pripravili številne prireditve, ki so jih poimenovali „Antonovanje 2019". In čeprav se je v dobrem tednu (Antonov koncert MePZ Prosvetnega društva Ruda Sever Gorišnica; Kulinarični večer na Turistični kmetiji Hlebec; Prireditev „Čurke in vino 2019"; Antonovo kegljanje z lokalno ponudbo na stojnicah; pogovor na temo "Priložnosti podeželja in lokalnih ponudnikov"; Čurkarijada s kulinaričnim razvajanjem - Odprta kuhinja, pokušina čurk in vina, stojnice lokalnih ponudnikov, pester program, prihod slovenskega vinskega kraljestva, 11. razstava na temo reje prašičev...; Romanje k Sv. Antonu Puščavniku; sv. maša za žive in pokojne prašičerejce ter zdravje pri živini;10. srečanje vozil Steyr kluba Kog in starodobnikov, srečanje domačih ansamblov in folklornih skupin, lokalna ponudba na stojnicah...), je bilo v ospredju ocenjevanje čurk s strokovno komisijo in komisijo potrošnikov. Čeprav je vse dogajanje bilo zelo zanimivo posebej kaže omeniti tudi kulinarični dogodek na Turistični kmetiji Hlebec, kjer so obiskovalce počastili s šesthodnim menijem, v katerem so kraljevale kašnate klobase oz. čurke, kot jim pravijo domačini. Tradicionalni lokalni kuhinji so – kot to vedo pri Hlebcu – vnesli pridih sodobnosti.

„Antonovanje 2019

Pripravili so prvo izmenjevalnico otroških oblačil in igrač, ki je mnogim omogočila trajnostno in odgovorno posodobitev garderobe

Izmenjevalnica oblačil in igračPo decembrski izjemno uspešni „izmenjevalnici" oblačil in obutve za otroke in odrasle, je v sodelovanju radgonske Iniciative Rastišče, skupaj s soboško igralnico Mali ČuDo, ter Mensano, pripravila še „Izmenjevalnico otroških oblačil in igrač" in vsega ostalega. Z željo, da bi nekoliko omilili zapravljanje in razsipništvo, so v igralnico Mali ČuDo v prostorih Mensane v Murski Soboti aktivisti omenjenih organizacij pritegnili kakšno stotnijo otrok in njihovih mamic, očkov, dedkov in babic, ki so prinašali svoje reči, domov pa odnašali „nova" oblačila, obutev, igrače... Glede na to, da je šlo za prvo tovrstno izmenjevalnico, sta glavni organizatorici dogodka, Nika Škof (Rastišče) in Barbara Muhič (Mali ČuDo), zadovoljni z obiskom in tudi izmenjavo. Povesta tudi, da je izmenjevalnica otroških oblačil, igrač in vseh ostalih otroških potrebščin omogočala trajnostno in odgovorno posodobitev garderobe in igralnega parka otrok, ki je povrhu še zastonj.

Zamenjali so igrače, oblačila in obutev

Pred pol stoletja sta začela iz nič, a z veliko ljubezni

Zlata poroka DruzovičEnako, kot pred 50 leti, ko sta si pred matičarjem in pred oltarjem izrekla zvestobo Zofija in Karel Druzovič iz Gočove pri Sv. Trojici v Slovenskih Goricah, sta tudi tokrat svojo zakonsko zvestobo potrdila pred matičarjem in pred oltarjem. Takrat sta k civilni poroki odšla v Lenart, cerkveni pa v cerkev Sv. Trojice, kjer sta sedaj potekala oba obreda. Civilni obred zlate poroke je tokrat, ob matičarki Dragici Kramberger, prvič v vlogi župana opravil David Klobasa. Dragica je na drobno opisala življenje in delo zlatega para, župan pa jima je namenil nekaj prijaznih besed, ter jima izročil zlatoporočno spominsko listino, ter darilo občine.

Zlato poroko sta obhajala Zofija in Karel Druzovič iz Slovenskih goric

Moj kraj Radgona

VELIKOST TEKSTA

ZASLON

Zaslon

Arrigoni zmagal v Zalogu, vrnil pa se je Grega Komac

 

Namizni tenis/ Nadaljuje se državno ligaško prvenstvo

Grega KomacLjubljana – Poleg pričakovanih rezultatov na štirih tekmah 12. kroga tekmovanja v I. moški namiznoteniški ligi, je konec minulega tedna gotovo zaznamovala vrnitev 48-letnega Gregorja Komaca za zelene mizice. In že na prvi tekmi, na štajersko – prekmurskem derbiju je nekdanji slovenski reprezentant in eden najboljših slovenskih igralcev po osamosvojitvi, pokazal da ni pozabil igrati. Z dvema zmagama, proti Tomažu Roudiju ter Gaju Vidmarju je v veliki meri prispeval k sicer pričakovani zmagi Mariborčanov proti gostom iz Murske Sobote, ki so nastopili brez Bojana Paviča, kar je Štajercem samo olajšalo delo. Z vrnitvijo Komaca se sedaj mariborski „železničarji" lahko vmešajo tudi v boj za naslov državnih prvakov.

Vprašanje pa je, kaj bodo tukaj porekli mladi Dolenjci, ki vodijo na lestvici in branijo naslov iz minulih sezon. Tokrat so Peter Hribar, Tilen Novak in Tilen Cvetko, ki je mimogrede oddal edino točko proti Andražu Novaku, pričakovano premagali goste s Kodeljevega. Na koroško-primorskem spopadu so igralci Fužinarja Interdiskonta potrdili vlogo favorita, a tudi mladi (skupaj: 51 let) Izolčani, ki so nastopili brez Michela Viginija, niso razočarali. Celo povedli so 2:1 v igrah, toda v nadaljevanju jim izkušeni domačini (skupaj:126 let) niso dovolili osvojiti niti enega niza več. Peta tekma tega kroga, derbi med Kemo Puconci in Mengšom je bila preložena na torek, 23.1. ob 18,00.
Med dekleti je bil v ospredju veliki derbi v Zalogu, kjer je vodilna Vesna gostila aktualne državne prvakinje iz Izole. Gostje so potrebovale visoko zmago, da bi lahko prevzele vodstvo na lestvici, in to jim je tudi uspelo, saj so slavile ravno s potrebnih 5:2. Gostje so nastopile brez Urške Čokelj, domačinke pa brez Kristine Pavič Rahotin, kar se je bolj poznalo. Doslej vodilna Vesna je uspela osvojiti le dve točki, potem, ko sta Ivana Zera in Tjaša Supanič premagali izolsko „rezervistko" Mineo Ljuca. Še dvakrat je bilo tesno, ko je Zera osvojila po dva niza proti Jani Ludvik in Lei Paulin, kakorkoli že, pa se je sedaj vse skupaj postavilo na svoje mesto in v finalu play offa bo morebitna tretja tekma odigrana v Izoli. Ostale tekme tega kroga so minile v senci velikega derbija, a kljub temu je bilo sila zanimivo in dramatično v Puconcih, kjer so gostiteljice nekoliko presenetljivo premagale gostje iz Ptuja, pri katerih je vse tri zmage osvojila Katja Krajnc, a sta se v prekmurskih vrstah izkazali 15-letna Ana Kovačec in leto dni starejša Nuša Vogrinčič. Dokaj izenačeno je bilo tudi na Jesenicah, kjer pa so Gorenjke nekoliko presenetljivo dosegle svojo tretjo zmago. Tudi Kajuhovke so presenetile na Koroškem, pri nekdanjih državnih prvakinjah. Lara Opeka in Tjaša Novak sta bili nepremagljivi, saj sta ugnali tudi odlično domačinko Vesno Rojko. V Šempetru, na goriško – notranjskem spopadu pa so pričakovano slavile igralke Logatca, kjer je bila spet odlična Nina Zupančič, še dve točki pa je dodala Katja Gutnik.
Rezultati 12. kroga v I. SNTL-Vzajemna, moški:
Ptuj – Savinja Lean rešitve 1:5 (Šegula – O. Rosc 2:3, Krušič – Grampovčnik 0:3, Drčič – Slatinšek 0:3, Krušič – O. Rosc 3:0, Šegula – Slatinšek 1:3, Drčič – Grampovčnik 1:3).
Krka – Kajuh Slovan 5:1 (Hribar – A. Novak 3:2, Cvetko – Peperko 3:1, T. Novak - Pintar 3:2, Cvetko – A. Novak 0:3, Hribar – Pintar 3:0, T. Novak – Peperko 3:0).
Fužinar Interdiskont – Arrigoni Izola 5:2 (Poročnik – Novel 1:3, Horvat – Kocjančič 3:0, Petrovčič – Paulin 0:3, Horvat – Novel 3:0, Jamšek – Paulin 3:0, Petrovčič – Kocjančič 3:0, Horvat – Paulin 3:0).
ŽNTK Maribor – Sobota 5:1 (Komac – Roudi 3:0, Slodej – Kocuvan 3:0, Piljak – Vidmar 3:0, Slodej – Roudi 0:3, Komac – Vidmar 3:1, Piljak – Kocuvan 3:0).
Kema Puconci – Mengeš (preloženo na torek, 23.1.)
Vrstni red: 1. Krka 22, 2. Fužinar Interdiskont 20, 3. Kema Puconci (-1) 18, 4. ŽNTK Maribor 18, 5. Savinja Lean rešitve 12, 6. Mengeš (-1) 10, 7. Sobota 10, 8. Arrigoni Izola 4, 9. Kajuh Slovan 4, 10. Ptuj 0.
Rezultati 12. kroga v I. SNTL-Vzajemna:
Kema Puconci – Ptuj 5:4 (Kovačec – Belaj 3:0, Matis – Komovec 3:2, Vogrinčič – Krajnc 1:3, Matis – Belaj 2:3, Kovačec – Krajnc 0:3, Vogrinčič – Komovec 3:0, Harkai – Krajnc 1:3, Vogrinčič – Belaj 3:0, Kovačec – Komovec 3:0).
Jesenice – Preserje 5:3 (Jančič – Kete 3:1, Bolte – Lukič 1:3, Smolej – Letnar 0:3, Bolte – Kete 3:0, Jančič – Letnar 1:3, Smolej – Lukič 3:0, Bolte – Letnar 3:1, Smolej – Kete 3:1).
Muta – Kajuh Slovan 2:5 (Kadiš – Novak 0:3, Rojko – Šabanov 3:0, Staniša – Opeka 0:3, Rojko - Novak 2:3, Naglič – Opeka 0:3, Staniša – Šabanov 3:1, Rojko – Opeka 1:3).
Vesna Zalog – Arrigoni Izola 2:5 (Trelec – Ludvik 1:3, Zera – Ljuca 3:1, Supanič – Paulin 1:3, Zera – Ludvik 2:3, Trelec – Paulin 0:3, Zera – Paulin 2:3).
Mahle Letrika – Logatec 3:5 (Kompara – Gutnik 0:3, Mavri – Okorn 3:0, Mozetič – Zupančič 0:3, Mavri – Gutnik 3:2, Vidmar – Zupančič 1:3, Mozetič – Okorn 3:0, Mavri – Zupančič 0:3, Mozetič – Gutnik 0:3).
Vrstni red: 1. Arrigoni Izola 22, 2. Vesna Zalog 22, 3. Muta 16, 4. Logatec 14, 5. Kajuh Slovan 12, 6. Kema Puconci 12, 7. Ptuj 10, 8. Jesenice 6, 9. Mahle Letrika 4, 10. Preserje 2.
Rezultati 7. kroga v II. SNTL, moški: Prebold – Tempo Velenje 0:5, Muta – Comilleau Mengeš 2:5, Fužinar Interdiskont II – Vesna Zalog 5:1, PPK Rakek – Ilirija 2:5, Logatec – Melamin Kočevje 0:5, Fužinar Interdiskont II – Comilleau Mengeš 3:5, Muta – Vesna Zalog 5:2, Logatec – Ilirija 5:1, PPK Rakek – Melamin Kočevje 0:5.
Vrstni red: 1. Melamin Kočevje 22, 2. Cornilleau Mengeš 22, 3. Fužinar Interdiskont II 22, 4. Muta 12, 5. Tempo Velenje 12, 6. PPK Rakek 12, 7. Logatec 8, 8. Ilirija 6, 9. Vesna Zalog 6, 10. Prebold 4.
Rezultati 7. kroga v III. SNTL, moški: Kema Puconci II – Cirkovce 5:3, Vrhnika – Križe 4:5, Gorica – Royal Beach Škofja Loka 5:2, ŠD SU Novo mesto – Kajuh Slovan II 5:4, Gorica – Križe 0:5, Vrhnika – Royal Beach Škofja Loka 5:1, Metlika – Kajuh Slovan II 3:5.
Vrstni red: 1. ŠD SU Novo mesto 22, 2. Križe 20, 3. Cirkovce 16, 4. Vrhnika 14, 5. Kajuh Slovan II 10, 6. Kema Puconci 10, 7. Gorica 6, 8. Metlika 4, 9. Royal Becah Škofja Loka 0.

Za prikaz gumbov, kot so "Všeč mi je", "Deli na FB", "Tweet", "G+" in komentarjev socialnih omrežij omogočite piškotke v nastavitvah, ki jih odprete na zavihku "Zasebnost" ob strani levo ali spodaj na gumbu "Dovoli piškotke"! Za pravilno delovanje novih nastavitev osvežite stran s pritiskom na tipko "F5".
Nahajate se: MKR Namizni tenis Arrigoni zmagal v Zalogu, vrnil pa se je Grega Komac