Po šestih desetletjih spet pred istim oltarjem

Biserna poroka SteyerV teh zimskih dneh, ko je največ praznikov in praznovanj, sta 60-letnico poroke, torej biserno poroko obeležila Marija in Ivan Steyer iz Črncev v Apaški dolini. Enako kot pred šestimi desetletji, sta se zakonca, tudi tokrat, skupaj s svojimi domačimi, sosedi in prijatelji, k bisernoporočnemu obredu podala v farno cerkev v Apačah. Pred cerkvijo ju je z igranjem pozdravila Pihalna godba Apače, pri kateri je nekoč igral tudi njun pokojni sin Ivan. Ko so njuni svatje v cerkvi postavili špalir, ju je župnik Janez Ferencek povabil v cerkev, k zahvalni maši in bisernoporočnemu obredu, ki je potekal med darovano sv. mašo.

Pred 60 leti sta se poročila Marija in Ivan Steyer iz Črncev

Najstarejši pomurski policist je pred sedmimi desetletji prišel iz Krškega

Policisti pri ŽabkarjuKo smo zemljani v ponedeljek, 31. decembra 2018 praznovali prihod novega leta 2019, je Jože Žabkar iz Moščancev v občini Puconci, imel dvojni razlog za praznovanje. Najstarejši živeči pomurski policist je namreč prav na silvestrovo praznoval tudi visok osebni jubilej - 98. rojstni dan. Dober teden po jubileju, ko smo mu mnogi voščili in zaželeli še veliko zdravih in zadovoljnih let, so Žabkarja, na njegovem domu obiskali in mu čestitali direktor Policijske uprave Murska Sobota, Damir Ivančić, skupaj s članoma kluba policijskih upokojencev Maksa Perca, Marjanom Horvatom (predsednik) in Romanom Verganom, ki je dolga leta bil Žabkarjev sodelavec, zraven pa je bila tudi tiskovna predstavnica PU Murska Sobota, Suzana Rauš.

Jože Žabkar je obeležil 98. rojstni dan

Pozdravil jih je tudi novi župan Roman Leljak

Gasilski veteraniTik ob izteku leta 2018 je PGD Janžev Vrh organiziral in gostil tradicionalno srečanje gasilskih veteranov in gasilskih veterank Gasilske zveze občine Radenci. Gre za tradicionalno srečanje, ki poteka vsako leto ob koncu leta in ga vsako leto gosti drugo društvo. Letošnjega tradicionalnega srečanja v gasilskem domu Janžev Vrh se je udeležila stotnija gasilskih veteranov in veterank, katere sta pozdravila Franc Bratkovič, predsednik veteranov GZ Radenci, in prvič novi župan občine Radenci, Roman Leljak. Slednji je v svojem nagovoru izpostavil pomen gasilstva in tudi pomen dela gasilskih veteranov. Predstavil je tudi nekatere naloge, ki jih namerava občina Radenci realizirati v naslednjem letu.

Stotnija gasilskih veteranov GZ Radenci na Janževem Vrhu

Zavijanje daril je lahko zabava in ohranjanje okolja

Rastišče - zavijalnicaPo izjemno uspešni „izmenjevalnici" oblačil in obutve, je radgonska Iniciativa Rastišče, prav v času prazničnega obdarovanja, pripravila novo akcijo, tokrat z naslovom Zavijalnica - zavijanje daril na trajnostni način. V prostorih Mladinskega centra Gornja Radgona se je zbralo več deset zainteresiranih, ki se zavedajo, da lahko na najrazličnejših področjih svojega vsakdana znatno prispevamo k varovanju okolja. „V Iniciativi Rastišče si prizadevamo nuditi alternativo uveljavljenim, do narave škodljivim navadam.

Iniciativa Rastišče pripravila prikaz zavijanja daril na trajnostni način

Vesela je čestitk župana in predsednika upokojencev

Marija ŽnidaričTako kot je že vrsto let običaj v občini Sv. Jurij ob Ščavnici, ko odgovorni obiskujejo in obdarijo jubilante, so tamkajšnji župan Anton Slana, ter predsednica in aktivistka KO RK Sv. Jurij ob Ščavnici, Cvetka Fiala in Rozina Kraner, obiskali in obdarili Marijo Žnidarič, ki je tik pred iztekom leta 2018 obeležila 90. življenjski jubilej. Kot nam je povedala je bila obiska nadvse vesela. Po čestitkah, izročenih darilih in zapeti Zdravljici, v kateri so sodelovali tudi hčerka Marija z življenjskim sopotnikom Darkom, in sin Franc z ženo Zdenko, je ob bogato obloženi mizi, ki jo je pripravila njena snaha Zdenka, sledil prijeten klepet in druženje. Ob kramljanju ji je lepo čestitko za jubilej prinesel še poštar, poslala pa sta ji jo predsednik in tajnica DU Sv. Jurij ob Ščavnici Marjan in Jožica Korelc.

Marija Žnidarič iz Žihlave obeležila lep življenjski jubilej, 90. rojstni dan

Potrošniki za gostilno iz Križevcev, stroka za gostilno iz Bakovcev

Zlata ponevPomurski tednik Vestnik je drugo leto zapored pripravil izbor „Zlata ponev Pomurja". Slovenske pokrajine si namreč prizadevajo, da bi izboljšale gostinsko ponudbo, ki je eden od temeljev turističnega prizadevanja naše države. In v omenjeni medijski hiši so pripravili izbor in ocenjevanje gostiln, restavracij in turističnih kmetij v regiji. Bralci Vestnika in širša javnost je z glasovnicami in oddajo glasov na spletni strani izbrala najbolj popularno gostilno v Pomurju.

Zlata ponev za gostilni Zorko in Rajh

Moj kraj Radgona

VELIKOST TEKSTA

ZASLON

Zaslon

Najboljša Katja Gutnik in Ludvik Peršolja

 

Namizni tenis/ Odigran I. TOP turnir za mladinke in mladince

Kidričevo – V novi športni dvorani pri OŠ Boris Kidrič v Kidričevem je NTK Ptuj pripravil prvi letošnji TOP turnir za najboljše slovenske namiznoteniške mladince in mladinke.

V po treh jakostnih skupinah je nastopilo po 24 tačas najboljših igralcev in igralk v tej starostni kategoriji, zanimivo pa je, da v prvih jakostnih skupinah nista uspela zmagati prva nosilca in favorita Patrik Sukič in Nina Zupančič. Prekmurec se je moral zadovoljiti z drugim mestom, saj je slavil njegov najhujši tekmec Ludvik Peršolja, ki je dosegel vseh sedem zmag, mlada Notranjka pa je bila šele tretja, kajti slavila je njena klubska kolegica Katja Gutnik pred Ljubljančanko Tjašo Založnik. Res je Nina ugnala Gutnikovo, a je zato izgubila proti dvojčicama s Koroške, Niko in Zalo Veronik, kar jo je pahnilo na 3. mesto.

V drugih jakostnih skupinah sta slavila Deni Kožul in Tamara Pavčnik, v tretjih pa Mitja Pečnik in Nika Weber.

Končni vrstni red, mladinci, I. jakostna skupina: 1. Ludvik Peršolja (Iskra Avtoelektrika), 2. Patrik Sukič (Kema Puconci), 3. Denis Pintar (Triglav Kranj), 4. Tom Šfiligoj (Olimpija), 5. Tilen Novak (Krka), 6. Admir Muratovič (Arrigoni Izola), 7. Iztok Dolamič, 8. Mario Kolbl (oba Sobota); II. jakostna skupina: 1. Deni Kožul (PPK Rakek); 2. Erik Paulin (Arrigoni Izola), 3. Darko Jorgič (Hrastnik), 4. Aljaž Šmaljcelj (Krka), 5. Nejc Gutnik (Logatec), 6. Andrej Adrin (Kajuh Slovan), 7. Emil Steiner (Križe), 8. Darko Hergan (Ptuj); III. jakostna skupina: 1. Mitja Pečnik (Sobota), 2. Andrej Germek (Arrigoni Izola), 3. Miha Flajs (Olimpija), 4. Damijan Zelko (Kema Puconci), 5. Črt Urbančič (Preserje), 6. Žan Napast (Ptuj), 7. Dejan Krautberger (Muta), 8. Kristjan Peršolja (Iskra Avtoelektrika).

Končni vrstni red, mladinke, I. jakostna skupina: 1. Katja Gutnik (Logatec), 2. Tjaša Založnik (Ljubljana), 3. Nina Zupančič (Logatec), 4. Nika Veronik, 5. Zala Veronik (obe Fužinar Interdiskont), 6. Maja Milenkovski, 7. Urška Čokelj (obe Arrigoni Izola), 8. Tjaša Miklavc (Logatec); II. jakostna skupina: 1. Tamara Pavčnik (Hrastnik), 2. Rebeka Lukič (Preserje), 3. Sabina Dobrin (Križe), 4. Nika Naglič (Muta), 5. Katrina Strechi (Arrigoni Izola), 6. Nika Gregorka (Preserje), 7. Julija Kelečevič (Logatec), 8. Pia Urbančič (Preserje); III. jakostna skupina: 1. Nika Weber, 2. Lara Zakrajšek (obe Arrigoni Izola), 3. Gaja Paradiž (Muta), 4. Isabelle Barukčič (PPK Rakek), 5. Anja Bezjak (Ptuj), 6. Simona Slodat (PPK Rakek), 7. Nina Štular (Križe), 8. Anja Benčina (Kajuh Slovan).

Za prikaz gumbov, kot so "Všeč mi je", "Deli na FB", "Tweet", "G+" in komentarjev socialnih omrežij omogočite piškotke v nastavitvah, ki jih odprete na zavihku "Zasebnost" ob strani levo ali spodaj na gumbu "Dovoli piškotke"! Za pravilno delovanje novih nastavitev osvežite stran s pritiskom na tipko "F5".
Nahajate se: MKR Namizni tenis Najboljša Katja Gutnik in Ludvik Peršolja