Pozdravil jih je tudi novi župan Roman Leljak

Gasilski veteraniTik ob izteku leta 2018 je PGD Janžev Vrh organiziral in gostil tradicionalno srečanje gasilskih veteranov in gasilskih veterank Gasilske zveze občine Radenci. Gre za tradicionalno srečanje, ki poteka vsako leto ob koncu leta in ga vsako leto gosti drugo društvo. Letošnjega tradicionalnega srečanja v gasilskem domu Janžev Vrh se je udeležila stotnija gasilskih veteranov in veterank, katere sta pozdravila Franc Bratkovič, predsednik veteranov GZ Radenci, in prvič novi župan občine Radenci, Roman Leljak. Slednji je v svojem nagovoru izpostavil pomen gasilstva in tudi pomen dela gasilskih veteranov. Predstavil je tudi nekatere naloge, ki jih namerava občina Radenci realizirati v naslednjem letu.

Stotnija gasilskih veteranov GZ Radenci na Janževem Vrhu

Zavijanje daril je lahko zabava in ohranjanje okolja

Rastišče - zavijalnicaPo izjemno uspešni „izmenjevalnici" oblačil in obutve, je radgonska Iniciativa Rastišče, prav v času prazničnega obdarovanja, pripravila novo akcijo, tokrat z naslovom Zavijalnica - zavijanje daril na trajnostni način. V prostorih Mladinskega centra Gornja Radgona se je zbralo več deset zainteresiranih, ki se zavedajo, da lahko na najrazličnejših področjih svojega vsakdana znatno prispevamo k varovanju okolja. „V Iniciativi Rastišče si prizadevamo nuditi alternativo uveljavljenim, do narave škodljivim navadam.

Iniciativa Rastišče pripravila prikaz zavijanja daril na trajnostni način

Vesela je čestitk župana in predsednika upokojencev

Marija ŽnidaričTako kot je že vrsto let običaj v občini Sv. Jurij ob Ščavnici, ko odgovorni obiskujejo in obdarijo jubilante, so tamkajšnji župan Anton Slana, ter predsednica in aktivistka KO RK Sv. Jurij ob Ščavnici, Cvetka Fiala in Rozina Kraner, obiskali in obdarili Marijo Žnidarič, ki je tik pred iztekom leta 2018 obeležila 90. življenjski jubilej. Kot nam je povedala je bila obiska nadvse vesela. Po čestitkah, izročenih darilih in zapeti Zdravljici, v kateri so sodelovali tudi hčerka Marija z življenjskim sopotnikom Darkom, in sin Franc z ženo Zdenko, je ob bogato obloženi mizi, ki jo je pripravila njena snaha Zdenka, sledil prijeten klepet in druženje. Ob kramljanju ji je lepo čestitko za jubilej prinesel še poštar, poslala pa sta ji jo predsednik in tajnica DU Sv. Jurij ob Ščavnici Marjan in Jožica Korelc.

Marija Žnidarič iz Žihlave obeležila lep življenjski jubilej, 90. rojstni dan

Potrošniki za gostilno iz Križevcev, stroka za gostilno iz Bakovcev

Zlata ponevPomurski tednik Vestnik je drugo leto zapored pripravil izbor „Zlata ponev Pomurja". Slovenske pokrajine si namreč prizadevajo, da bi izboljšale gostinsko ponudbo, ki je eden od temeljev turističnega prizadevanja naše države. In v omenjeni medijski hiši so pripravili izbor in ocenjevanje gostiln, restavracij in turističnih kmetij v regiji. Bralci Vestnika in širša javnost je z glasovnicami in oddajo glasov na spletni strani izbrala najbolj popularno gostilno v Pomurju.

Zlata ponev za gostilni Zorko in Rajh

Veliko malčkov in njihovih spremljevalcev v avli radgonskega Maximusa

Božiček MaximusPo obisku Trgovskega centra Maximus v Murski Soboti, je Božiček obiskal tudi Trgovski center Maximus v Gornji Radgoni, kjer se je trlo malčkov in njihovih spremljevalcev, tako mamic in očkov, kot dedkov in babic.

Božiček obdaril pridne radgonske otroke

Božiček je obdaril 61 otrok

Božiček IvanjciPodobno kot že četrt stoletja, sta Kulturno športno društvo (KŠD) Spodnji Ivanjci in Krajevna skupnost Spodnji Ivanjci v občini Gornja Radgona, tudi letos pripravila prireditev na kateri je Božiček obdaril otroke. Kakor vsako leto je prireditev, na kateri je letos bilo obdarjenih 61 otrok iz KS Spodnji Ivanjci, potekala v prostorih gostilne Šenekar, kjer so organizatorji pripravili tudi igrico za otroke. V igrici, ki sta jo pripravili in vodili Mojca Lukaček in Nataša Kramberger, so nastopali prav otroci iz Spodnjih Ivanjcev. Z nadvse prijetnim nastopom in petjem je skupna mladih »gledališčnikov«, navdušila obiskovalce, predvsem otroke.

V Spodnjih Ivanjcih Božiček že 25 let razveseljuje in obdaruje otroke

Moj kraj Radgona

VELIKOST TEKSTA

ZASLON

Zaslon

V okrnjeni zasedbi najboljša Katarino Stražar in Tilen Cvetko

 

Namizni tenis/ Komenda gostila II. članski odprti turnir RS

Mengeš - ženskeKomenda - V organizaciji NTK Mengeš je v Komendi potekal II. odprti turnir RS v letošnji sezoni za člane in članice, na katerem je nastopilo 55 fantov in skromnih 20 deklet, kar pomeni, da je nekaterim malo mar, da na kakšnih tekmovanjih nastopijo in koliko točk za rang lestvice zbirajo posamezni igralci in igralke. Turnir je sicer bil sila okrnjen tudi po kakovosti, saj zraven ni bilo kar nekaj najboljših slovenskih igralcev in igralk, med njimi tudi zmagovalca prvega tovrstnega turnirja v Logatcu, Mitja Horvata.

Kakorkoli že, na 2. letošnjem odprtem turnirju sta bila najboljša Katarina Stražar in Tilen Cvetko. Stražarjeva je v finalu po izenačenem dvoboju tesno premagala Aleksandro Vovk, tretje mesto pa sta si delili Ana Tofant in Lara Opeka. Manj razburljiv je bil moški finale, v katerem je Tilen Cvetko v klubskem obračunu gladko premagal Petra Hribarja s 4:0. Tretje mesto sta si delila igralca Keme, Luka Norčič in Bojan Ropoša.
Na prvem letošnjem odprtem turnirju v Logatcu sredi septembra je v ženski konkurenci slavila Nina Zupančič. Za Logatčanko je bila že v prvem krogu usodna Aleksandra Vovk, ki je v četrtfinalu ugnala še prvo nosilko Leo Paulin, dvoboj je trajal sedem nizov, tako kot tudi njen polfinalni dvoboj z Ano Tofant. Zanimivo je, da je edina Slovenka na mladinskih olimpijskih igrah mladih v Buenos Aieresu, obakrat zaostajala z 2:3 v nizih, v zadnjih dveh pa je bila dovolj zbrana za uvrstitev v finale. Lažjo pot do finala je imela Stražarjeva, ki je bila v minuli sezoni z Vovkovo državna prvakinja v igri dvojic v mladinski konkurenci in do 21 let. Članica Mengša je v prvem krogu premagala Nušo Bolte, v četrtfinalu je bila boljša od Urške Čokelj, v polfinalu pa je zaustavila Laro Opeko. V razburljivem finalu je bila bliže zmagi Vovkova, ki je povedla s 3:1 v nizih, v petem pa je Stražarjeva dobila končnico niza, na koncu pa je bila boljša še v šestem in sedmem nizu.
Bolj množična je bila udeležba na moškem turnirju, kjer je bilo prijavljenih 57 igralcev, vendar med njimi ni bilo zmagovalca prvega turnirja Mitje Horvata, zato pa je nastopil Peter Hribar, ki ga v Logatcu ni bilo. Hribar, ki v letošnji sezoni nastopa za nemški Saarbrücken, je do finala premagal Tomaža Pelcarja, Denisa Pintarja, Andraža Novaka in v polfinalu še Luko Norčiča. Dokaj prepričljivo se je v finale uvrstil tudi Tilen Cvetko, ki je bil v prvem krogu boljši od Jožka Omerzela, v drugem je zaustavil domačina Klemna Jazbiča, v četrtfinalu Matevža Črepnjaka in v polfinalu še drugega nosilca Bojana Ropošo. Odlično dnevno formo je Cvetko potrdil tudi v finalu, v katerem je bil Hribar brez pravih možnosti proti igralcu iz Mute, ki sicer nastopa za Krko.
Rezultati, moški, ¼ finale: Hribar – A. Novak 4:2, Urbanc – Norčič 2:4, Cvetko – Črepnjak 4:2, Avbelj – Ropoša 2:4, ½ finale: Hribar – Norčič 4:0, Cvetko – Ropoša 4:1, finale: Hribar – Cvetko 0:4.
Končni vrstni red: 1. Tilen Cvetko, 2. Peter Hribar (oba Krka), 3.- 4. Bojan Ropoša in Luka Norčič (oba Kema Puconci) itd.
Rezultati, ženske, ¼ finale: Paulin – Vovk 3:4, T. Kobetič – Tofant 1:4, Opeka – N. Kobetič 4:2, Čokelj – Stražar 1:4,, ½ finale: Vovk – Tofant 4:3, Opeka – Stražar 1:4, finale: Vovk – Stražar 3:4.
Vrstni red: 1. Katarina Stažar (Mengeš), 2. Aleksandra Vovk (Krka), 3.- 4. Lara Opeka (Kajuh Slovan) in Ana Tofant (Mengeš) itd.

Za prikaz gumbov, kot so "Všeč mi je", "Deli na FB", "Tweet", "G+" in komentarjev socialnih omrežij omogočite piškotke v nastavitvah, ki jih odprete na zavihku "Zasebnost" ob strani levo ali spodaj na gumbu "Dovoli piškotke"! Za pravilno delovanje novih nastavitev osvežite stran s pritiskom na tipko "F5".
Nahajate se: MKR Namizni tenis V okrnjeni zasedbi najboljša Katarino Stražar in Tilen Cvetko