VELIKOST TEKSTA

ZASLON

Zaslon

Konec tedna se bo zgodil „Salon Jeruzalem 2011“

 

Poleg prikaza odličnosti jeruzalemskih vinogradov, še veliko drugih zanimivih dogajanj

Kozarec vinaTo soboto, torej drugo v letošnjem juniju, prleški vinarji že deveto leto zapored pripravljajo svoj praznik, na katerem ponudijo obiskovalcem najboljše, kar premorejo njihove kleti. Na prireditev, ki poteka na Jeruzalemu, v goste povabijo stroko, prijatelje, novinarje, sommelierje, gostince, umetnike, kuharske mojstre in mednarodno priznane eksperte. Cilj je preprost: Svoja vina želijo družiti z najboljšim in najboljšimi. Med predavatelji Salona Jeruzalem 2011 bo tudi Angela Muir, ki se ponaša s prestižnim nazivom Master of Wine.

Pravi vinoljubi bodo svoje čute razvajali v soboto 11. junija od 11. ure naprej, ko bodo vinarji predstavili svoje zaklade, poklepetali z obiskovalci in poskrbeli za prijetno druženje. Izjemno bogat strokovni in spremljevalni program bo med drugim gostil člane Društva vinskih svetovalcev Sommelier Slovenije in SloVino Sommelier Cluba ter udeležence poletne šole Enološki dnevi za mlade. Salonski delavnici sta namenjeni prleškim sauvignonom, ki jih bo predstavila strokovnjakinja Tadeja Vodovnik Plevnik in vinskim dosežkom družbe P&F. V okviru Salona Jeruzalem bo Angela Muir, Master of Wine iz Anglije predavala in za obiskovalce strnila svoje vtise o salonskih vinih in o priložnostih za jeruzalemska vina na svetovnih trgih. Odlična vina bi bila prikrajšana za dobro spremljavo, če ne bi Gregor Perdan, mladi chef restavracije Dvorca Jeruzalem za ta dan snoval presežkov visoke prleške kulinarike.

Pravzaprav, letošnji Salon Jeruzalem se prične že v petek, 10. junija, 2011, s kulturno umetniškim dogodkom – koncertom Alenke Godec s skupino ob peninski spremljavi. Koncert se bo odvil na platoju pred Dvorcem Jeruzalem, ki je tudi sicer osrednje prizorišče salona. Podjetje Tondach že več let zapored uresničuje svojo povezanost z naravo in okoljem kot najvidnejši podpornik Salona Jeruzalem. Kulturno in izobraževalno društvo KELIH je lokalni partner in organizator salona. Strokovno podporo izvaja Zavod za razvoj in raziskovanje gostinskih in kmetijskih dejavnosti SloVino. Vinarjem uspeva iz leta v leto med jeruzalemske griče privabiti več in več obiskovalcev. Gostov, ki znajo ceniti kakovostno, pristno in okusno. Salon Jeruzalem je uspešna prireditev tudi zato, ker pri njegovi pripravi in izvedbi vinarji stopijo skupaj, zavedajoč se dejstva, da so njihove filozofije različne, tako kot je različen njihov slog vin. Že res, da eni pridelujejo le sladka vina posebnih kakovosti vse tja do suhega jagodnega izbora, drugi spet prisegajo na suha vina, pridelana s tehnološko naprednimi metodami. Vendar je najpomembnejše njihovo zavedanje, da prav vsi predstavljajo območje, od koder prihajajo. Salon Jeruzalem je pokazatelj raznovrstnosti okusov okoliških vinogradov...

Za prikaz gumbov, kot so "Všeč mi je", "Deli na FB", "Tweet", "G+" in komentarjev socialnih omrežij omogočite piškotke v nastavitvah, ki jih odprete na zavihku "Zasebnost" ob strani levo ali spodaj na gumbu "Dovoli piškotke"! Za pravilno delovanje novih nastavitev osvežite stran s pritiskom na tipko "F5".