VELIKOST TEKSTA

ZASLON

Zaslon

Drugič po Apolonijini poti do zidanic

 

Dan odprtih kleti Radgonskih goric bodo popestrili z zanimivim pohodom

V občini Gornja Radgona, kjer imajo dolgo vinogradniško tradicijo, ki se dopolnjuje z bogato ponudbo domače kulinarike, oboje skupaj pa s kulturno, naravno in etnološko dediščino predstavlja, kakovostno in raznoliko turistično ponudbo, ki jo na različne načine skušajo predstaviti širši javnosti. In za predstavitev vseh dejavnikov turizma si zelo prizadeva tudi Turistično društvo Gornja Radgona, ki s tem namenom prireja II, pohod „Po Apolonijini poti do zidanic“, ki bo tudi nekakšna dopolnitev sedaj že tradicionalne in odmevne prireditve „Dan odprtih kleti Radgonskih goric“, ki bo to nedeljo, 19.6. potekala okrog radgonskih kleti v starem delu mesta.

Zbirališče pohodnikov bo ob 8.30 uri pred TIC na Kerenčičevi 16 (nekdanji mejni prehod) v Gornji Radgoni. Od tam bo pot vodila skozi stari del mesta, na grajski hrib do Radgonskega gradu, nato pa med vinograde v Police, do stare zidanice, pa do Hiše Penin Frangež v Hercegovščaku... Udeleženci, katerih pričakujejo veliko, vseh starosti, bodo uživali v naravi, si ogledali kulturne znamenitosti, pokušali domače dobrote ter darove vinske trte. Na koncu, po vrnitvi v Gornjo Radgono, se bodo pridružili dogajanju na prireditvi »Dan odprtih kleti Radgonskih goric«, kjer bodo, med drugim, vodeni ogledi kleti in brezplačne degustacije. Možno se bo tudi preizkusiti v lončarjenju ali pletenju košar...

Za prikaz gumbov, kot so "Všeč mi je", "Deli na FB", "Tweet", "G+" in komentarjev socialnih omrežij omogočite piškotke v nastavitvah, ki jih odprete na zavihku "Zasebnost" ob strani levo ali spodaj na gumbu "Dovoli piškotke"! Za pravilno delovanje novih nastavitev osvežite stran s pritiskom na tipko "F5".