VELIKOST TEKSTA

ZASLON

Zaslon

Tudi čebelarji na sejmu AGRA

 

Bliža se največji kmetijsko – živilski sejem

MedNa 49. Mednarodnem kmetijsko-živilskem sejmu „Agra 2011“, ki bo na Pomurskem sejmišču v Gornji Radgoni med 20. in 25. avgustom, se bo poleg kmetijskih in živilskih panog predstavilo tudi čebelarstvo. Cilj predstavitev, ki jih organizira Čebelarska zveza Slovenije, Javna svetovalna služba v čebelarstvu, je obiskovalce seznaniti o pomenu čebel in čebelarstva za kmetijstvo, jih informirati o čebelarstvu in čebeljih pridelkih, ter seznanjati uporabnike čebeljih pridelkov o možnostih uporabe čebeljih pridelkov v kulinariki. Zato bo vse dni sejma na razstavnem prostoru Javne svetovalne službe v čebelarstvu organizirana strokovna razstava čebelarstva, potekala bo degustacija čebeljih pridelkov in izdelkov, posebno zanimiv pa bo tudi prikaz peke in degustacija medenjakov. Na dan čebelarjev, v nedeljo 21. avgusta, bosta čebelarsko sejemsko dogajanje popestrila tudi prodajna „Tržnica medu in izdelkov iz medu“ ter podelitev priznanj z ocenjevanja medu.

Čebelarska zveza Slovenije, Javna svetovalna služba v čebelarstvu, organizira ob sejemskem Dnevu čebelarstva tudi različna predavanja z namenom seznanjanja javnosti o pomenu čebel, čebelarstva in sajenja medovitih rastlin. Čebelarstvo je tesno povezano tudi z ostalimi kmetijskimi panogami, zato je še kako pomembno medsebojno sodelovanje, ki mora doprinesti k ohranjanju čebel, gozdov in narave, s tem pa tudi k uspešni in kakovostni pridelavi ostalih kmetijskih proizvodov. Glede na to, da je Organizacija združenih narodov letošnje leto razglasila za »Mednarodno leto gozdov«, bodo predstavniki slovenskih čebelarjev na okrogli mizi v nedeljo, 21.8.2011, spregovorili o ohranjanju in izkoriščanju gozdov za čebelje paše. K sodelovanju na okrogli mizi so poleg predstavnikov ČZS povabljeni še predstavniki Zavoda za gozdove Slovenije, Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Ministrstva za okolje in prostor, Sklada kmetijskih zemljišč in gozdov. Po okrogli mizi bo sledila podelitev certifikatov Nacionalne poklicne kvalifikacije čebelar/čebelarka.

Pomurski sejem v sodelovanju s ČZS vabi čebelarje k potrditvi odličnosti njihovih medenih pridelkov na strokovnem ocenjevanju medu z mednarodno udeležbo pod okriljem 49. mednarodnega kmetijsko - živilskega sejma – AGRA. Sodelujoči čebelarji lahko z doseženimi medaljami označijo svoje izdelke na prodajnih policah in jih oglašujejo ter tako pridobivajo še večje zaupanje kupcev na domačem in evropskem tržišču. Rok za prijavo vzorcev na ocenjevanje je 15. julij 2011. Zbiranje vzorcev bo potekalo 2. in 3. avgusta 2011 od 8.00 do 16.00 ure na Pomurskem sejmu v Gornji Radgoni. Ocenjevanje medu pa bo 9. avgusta 2011. Prva in najboljša možnost za promocijo nagrajenih izdelkov bo seveda AGRA, 49. mednarodni kmetijsko-živilski sejem, ki ga bo od 20. do 25. avgusta 2011 v Gornji Radgoni po pričakovanjih obiskalo vsaj 130.000 obiskovalcev, poslovnežev, strokovnjakov in novinarjev iz Slovenije in mednarodnega prostora...

Tukaj si lahko ogledate slike.

Za prikaz gumbov, kot so "Všeč mi je", "Deli na FB", "Tweet", "G+" in komentarjev socialnih omrežij omogočite piškotke v nastavitvah, ki jih odprete na zavihku "Zasebnost" ob strani levo ali spodaj na gumbu "Dovoli piškotke"! Za pravilno delovanje novih nastavitev osvežite stran s pritiskom na tipko "F5".