VELIKOST TEKSTA

ZASLON

Zaslon

Od Hladnega piva do Elvisa Jacksona

 

„Open Smile Jam 2011“ bo med 7. in 10. julijem

Elvis JacksonV organizaciji Društva za napredek kulture Lendava bo od četrtka, 7. do nedelje, 10. julija v Dolini pri Lendavi potekal izjemen dogodek, ki bo gotovo še posebej pritegnil mladino od blizu in daleč. Gre za „Open Smile Jam 2011“, torej za srečanje glasbenih skupin in posameznikov, ki si lahko na ta način izmenjajo izkušnje na področju izvajanja in učenja glasbe. Jam namreč pomeni igranje improvizirane glasbe na blues in jazz lestvice. Organizatorji pa so na prireditev na skrajnji severovzhod države, tik ob madžarski in blizu hrvaške meje, povabili tudi nekatere goste, sicer že uveljavljene glasbene skupine. Tako bodo, poleg domačih glasbenikov in glasbenih skupin, nastopile že uveljavljene glasbene skupine iz Hrvaške, Italije, Mehike, Srbije in Madžarske, in sicer: Hladno pivo (Hrvaška), Los Explosivos (Mehika), Fish (Madžarska), The fire (Italija), The Southern Society (Srbija), Cold Snap (Hrvaška) in Elvis Jackson (Slovenija).

Poleg koncertov se bodo na stojnicah predstavile razne organizacije s svojim lastnim programom. Obiskovalci bodo imeli možnost igranja na paintball, mali in namizni nogomet ter odbojko na mivki. Na celotni površini prireditve je zagotovljen tudi brezplačni brezžični internet. Štiridnevni festival, ki ga zaznamuje nepozabno glasbeno doživetje v neokrnjeni naravi in senci 400-letnih hrastov, toplina in čar Prekmurja ter nepozabna glasbena avantura z avtorsko in improvizirano glasbo, kakor tudi pester nabor športnih iger dajejo dogodku pečat, ki se bo vtisnil v spomin vsakega udeleženca, pa naj bo ta le dnevni migrant festivala ali starešina s postavljenim šotorom. K nepozabnosti dogodka bo nedvomno prispeval tudi sobotni glasbeni gost, skupina Elvis Jackson, ki so nedvomno evropska glasbena atrakcija.

Glasba v tem odmaknjenem kraju ima pri razsvetljenih hrastih še poseben čar, vstopnice za dogodek pa je možno nabaviti na naslovu: eventim.si in v prostorih Mladinskega sveta Lendava, v baru Drvarnica ter v Bánffy centru. Cena za vse dni znaša med 15 in 22, za posamezni dan pa med 10 in 12 evrov. Celoten program in vse nastopajoče lahko najdete na www.opensmilejam.com.

Za prikaz gumbov, kot so "Všeč mi je", "Deli na FB", "Tweet", "G+" in komentarjev socialnih omrežij omogočite piškotke v nastavitvah, ki jih odprete na zavihku "Zasebnost" ob strani levo ali spodaj na gumbu "Dovoli piškotke"! Za pravilno delovanje novih nastavitev osvežite stran s pritiskom na tipko "F5".