VELIKOST TEKSTA

ZASLON

Zaslon

Na Stari Gori bodo tekmovali tudi župani

 

Konec tedna pripravljajo 17. »Žetev zlatega klasja«

ŽitoGotovo je, da sodi kraj Stara gora z znamenitim mlinom na veter ter etno muzejem in cerkvijo sv. Duha, med pomembnejša turistična središča Slovenskih goric in Prlekije. Za občino Sveti Jurij ob Ščavnici pa je to pravzaprav osrednji turistični biser, ki z lepo urejenim Blaguškim jezerom, pritegne v omenjeno občino daleč največ turistov in obiskovalcev od blizu in daleč. Toda na Stari gori se zavedajo, da na lovorikah in minulih dosežkih ne moreš dolgo živeti in pobirati sadove temveč moraš nenehno skrbeti za popestritev ponudbe in dogajanj. In med dopolnilno ponudbo gotovo sodi tudi sedaj že tradicionalna prireditev, ki jo tukaj imenujejo »Žetev zlatega klasja«. Letošnja, že 17. žetev bo to nedeljo (10.7.2011), s pričetkom ob 13,00 uri ravno na Stari gori.

V okviru prireditve pa bo v ospredju prikaz žetve in tekmovanje žanjic, ekipno in posamično, prikaz košnje in tekmovanje koscev, prikaz mlatitve z mlatilnico, zanimiva pa bo tudi točka, ko se bodo v omenjenih starih kmečkih opravilih pomerili tudi tukajšnji poslanci v DZ ter župani slovenjegoriških, prleških in prekmurskih občin, ter še nekateri gostje.

Zaradi vsega kar se bo dogajalo organizatorji: Društvo kmečkih žena in deklet Sv. Jurij ob Ščavnici, PGD Stara Gora in Kmetijsko svetovalna služba, pričakujejo veliko število obiskovalcev, kateri bodo, ob spremljanju znamenitih običajev in navad prleške pokrajine, ter ob odlični domači kulinarični ponudbi in vrhunski kapljici iz radgonsko kapelskih goric, lahko preživeli prijeten popoldan in večer v sencah stoletnih starogorskih lip, kjer bo po uradnem delu tudi zabava in družabno srečanje, kjer bo za veselo razpoloženje skrbel ansambel Roka Žlindre. Vsekakor bodo na svoje prišli tudi najboljši tekmovalci v žetvi in košnji, ki bodo prejeli posebna priznanja in nagrade.

Za prikaz gumbov, kot so "Všeč mi je", "Deli na FB", "Tweet", "G+" in komentarjev socialnih omrežij omogočite piškotke v nastavitvah, ki jih odprete na zavihku "Zasebnost" ob strani levo ali spodaj na gumbu "Dovoli piškotke"! Za pravilno delovanje novih nastavitev osvežite stran s pritiskom na tipko "F5".