VELIKOST TEKSTA

ZASLON

Zaslon

"Roštiljada 2011" bo v veliki vročini?

 

Za 5. Grill AVE roštiljado, kjer bodo v senco stoletnih dreves sprejeli samo 10 ekip, se je možno prijaviti do 28.7.

RoštiljadaV organizaciji Turističnega društva Radenci bo to nedeljo, 31. julija, (prejšnjo nedeljo jo je zagodlo vreme), na sporedu 5. grill Ave roštiljada. Vse skupaj se bo začelo ob 13. uri v senci stoletnih dreves pri lovskem domu Jež v Boračevi. Organizatorji so letos omejili število ekip udeleženk, in sicer bo lahko tekmovalo največ 10 ekip iz širšega območja Pomurja, Štajerske in od drugod, prijaviti pa se je možno samo do 28.7.

Prijave tekmovalnih ekip sprejemajo organizatorji na sedežu TIC Radenci (avtobusna postaja), in sicer do omenjenega datuma ali do zasedbe največ desetih ekip. Zato se vsekakor izplača pohiteti, omeniti pa tudi kaže, da bodo organizatorji poskrbeli za vse potrebščine oz. material za tekmovanje. Tekmovanje bo potekalo v „žar peki“ ražnjiča, čevapčičev, pleskavice in piščančjega bedra.

Na samem prireditvenem prostoru pod stoletnimi drevesi ob lovskem domu Jež bo tudi zabavno, saj bo za veselo razpoloženje poskrbela znana glasbena skupina. Kot nam je povedal predsednik TD Radenci Emil Šmid, organizatorji pripravljalo tudi nekatera presenečanja. Na „roštiljadi“ bo zanesljivo nastopil tudi zmagovalec treh dosedanjih tekmovanj Zdravko Preradović – Prebranec iz Gornje Radgone. Organizator bo vsaki pravočasno prijavljeni ekipi zagotovil osnovne sestavine, kot so: nezačinjeno mleto (50% svinjine in 50% govedine) meso za peko ene porcije čevapčičev in ene porcije pleskavice; nezačinjena piščančja bedrca - ena porcija; kos svinjskega mesa za izdelavo in peko ene porcije ražnjičev; sveža zelenjava za dekoracijo porcij - paradižnik, paprika, čebula ter krožnike za predstavitev komisiji. Tekmovalna ekipa pa potrebuje tudi lastne pripomočke, kot so:

žar (roštilj), drva, oglje, delovni pult in ves potreben pribor (deska, nož, vilice, prijemalka, krpa, predpasnik…), začimbe po lastnem izboru, hladilna torba za ustrezno hrambo mesa, posoda za umivanje rok ipd.

Strokovna komisija v tri članski zasedbi bo potek dela in jedi ocenjevala po strogih kriterijih, in sicer: delovno mesto (maksimalno 2 točki); postopek priprave jedi (4); estetski izgled jedi (4); okus (10). Maksimalno možno število točk je 66. V primeru enakega števila skupnih točk se za uvrstitev upošteva višja skupna ocena okusa in estetskega izgleda jedi. Prinašanje lastnega mesa in morebitnih doma pripravljenih prilog ni dovoljeno...

Tukaj si lahko ogledate slike.

Za prikaz gumbov, kot so "Všeč mi je", "Deli na FB", "Tweet", "G+" in komentarjev socialnih omrežij omogočite piškotke v nastavitvah, ki jih odprete na zavihku "Zasebnost" ob strani levo ali spodaj na gumbu "Dovoli piškotke"! Za pravilno delovanje novih nastavitev osvežite stran s pritiskom na tipko "F5".