VELIKOST TEKSTA

ZASLON

Zaslon

V znamenju ajde in koruze

 

Drugi „Majolkini dnevi“ bodo med 5. in 7. julijem v Orehovcih in na Janževem Vrhu

Sanja SovecPrvi avgustovski konec tedna, od petka do nedelje (5.- 7.8.), bo ponovno izjemno živahno ob gasilskem domu v Orehovcih ter ob gasilskem domu Janžev Vrh blizu Gornje Radgone. V organizaciji Turističnega društva Majolka bodo namreč na sporedu 2. „Majolkini dnevi 2011“, ki bodo minevali v znamenju ajde in koruze. V treh dneh se bo na radgonskem območju namreč zgodilo marsikaj zanimivega in gotovo bo vsakdo našel nekaj zase. Že v petek (5.8.) popoldan, bo v Orehovcih nastop Radenske konjenice ter predstavitev turističnih društev z radgonskega območja. Zvečer ob 20. uri bo na sporedu nadvse atraktiven koncert znane slovenske skupine „Trio Pogladič“, kateremu se bodo pridružile kar tri izvrstne pevke.

Poleg znane štajerske pevke Mili in nepozabne Brigite Šuler, se bo namreč domači publiki prvič predstavila odlična mlada pevka Sanja Sovec iz Gornje Radgone, med drugim „Narodnjakovo dekle 2011“, kar marsikdo iz njenega rojstnega kraja niti ne ve. Tako bo za ljubitelje dobre glasbe zelo dobro poskrbljeno, ob tem pa ne bo manjkalo niti kulinaričnih in tekočih dobrot.

Drugi dan, v soboto, 6. avgusta se bo dogajanje preselilo slabe tri kilometre stran, h gasilskemu domu Janžev Vrh in tamkajšnjemu salonu „Jahač“. Že ob 15. uri se bodo začele različne delavnice za otroke in odrasle, ter predstavitev TD Majolka. Med drugim bodo pekli tudi koruzo, pripravljali dobrote iz koruze in ajde,, manjkalo pa ne bo niti šaljivih in zabavnih iger. Ob 19. uri se bo začela tradicionalna „Pasuljada 2011“ - tekmovanje v kuhanju fižola s prekajenimi rebri. Za zabavo in prijetno vzdušje bo do zgodnjih jutranjih ur skrbel ansambel „Štajerski fakini“. V nedeljo, 7.8. ko se bo ob gasilskem domu Orehovci, že zjutraj začel tradicionalni „Bolšij sejem“, nato pa še predstavitev starodobnih vozil in tehnike, bo ob 10.00 uri štart pohoda okrog lokalnih vrelcev...

Spored prireditve

• PETEK 05.08.11 PRIZORIŠČE GAS. DOM OREHOVCI

   16:00-NASTOP RADENSKE KONJENICE

   PREDSTAVITEV TURISTIČNIH DRUŠTEV

• 20:00 KONCERT (vstopnice v predprodaji 8€ vključen golaž) nastopajo:

   Ansambel TRIO POGLADIČ

   gostja BRIGITA ŠULER

   Pevka MILI iz Ptuja

   Povezovalec prireditve »PEPEK Z BREGA«

• SOBOTA 06.08.11 PRIZORIŠČE PRI GAS. DOMU JANŽEV VRH

   15:00 RAZNE DELAVNICE –PREDSTAVITEV TD MAJOLKA

   PEKA KORUZE

   16:00 ŠALJIVE IGRE

   19:00 PASULJADA tekmovanje v kuhanju PASULJA

   ZABAVA Z ANSAMBLOM ŠTAJERSKI FAKINI

• NEDELJA 07.08.11 PRIZORIŠČE GAS. DOM OREHOVCI

   9:00 BOLŠJI SEJEM

   PREDSTAVITEV STARODOBNIKOV

   MOTORISTIČNI KLUB

   10:00 POHOD IZ OREHOVEC NA NEGOVSKI GRAD

   Prijavnina 3€ Vrnitev v organizaciji TD Majolka!

   PROJEKT JE DELNO SOFINACIRAN IZ TURISTIČNE ZVEZE SLOVENIJE

 

Tukaj si lahko ogledate slike.

Za prikaz gumbov, kot so "Všeč mi je", "Deli na FB", "Tweet", "G+" in komentarjev socialnih omrežij omogočite piškotke v nastavitvah, ki jih odprete na zavihku "Zasebnost" ob strani levo ali spodaj na gumbu "Dovoli piškotke"! Za pravilno delovanje novih nastavitev osvežite stran s pritiskom na tipko "F5".