VELIKOST TEKSTA

ZASLON

Zaslon

Skupaj pričakujejo vsaj 2000 kolesarjev in rekreativcev

 

Kolesarstvo/Bližata se kolesarska maratona v Radencih in Bio Termah Mala Nedelja

Kolesarska sekcija ŠD Radenci pripravlja v mesecu avgustu dve osrednji rekreativni kolesarski prireditvi v Pomurju

KolesarjiRadenci – V Kolesarski sekciji Športnega društva Radenci, je že vse nared za dve osrednji rekreativni kolesarski prireditvi v Pomurju in Slovenskih goricah, 16. rekreativni kolesarski maraton „Po Prlekiji“ ter 31. rekreativni kolesarski maraton „Treh src“. Organizatorji pod vodstvom predsednika kolesarske sekcije Jožeta Kagerja, ničesar ne prepuščajo naključju, sedaj edino upajo, da bodo v nedeljo, 14. in v nedeljo, 28. avgusta, lepo vreme, kar bi pomenilo tudi množično udeležbo kolesarjev in rekreativcev. Na obeh prireditvah so lani zabeležili 1426 (605 po Prlekiji ter 821 na treh srcih) kolesark in kolesarjev, ob lepem vremenu pa računajo letos na bistveno številčnejšo udeležbo, in sicer skupno vsaj 2000 kolesarjev in rekreativcev. Na posebni novinarski konferenci v Radencih so predstavniki organizatorjev in pokroviteljev (Jože Kager, direktor Radenske Zvonko Murgelj, direktor marketinga Zdravilišča Radenci Gorazd Gider, ter predstavnika Bio Term Mala Nedelja, Mojca Cizelj in Samo Rauter) razkrili nekaj podrobnosti, povezanih z obema prireditvama.

Tako bo že v nedeljo, 14. avgusta, ob 10. uri na parkirnem prostoru Bioterm Mala Nedelja start 16. rekreativnega kolesarskega maratona „Po Prlekiji 2011“, kjer se bodo množice podale skozi čarobni svet Prlekije. Na voljo bodo tri proge, kar pomeni, da se bodo maratona lahko udeležili tako tisti, ki nimajo veliko kondicije, kot tudi profesionalci, tako najmlajši, kot zreli in najstarejši ljudje, torej vsi, ki lahko vrtijo pedale. Najkrajša, povsem ravninska proga maratona, primerna za družine, bo dolga 20 km, mali maraton z dvema vzponoma bo na razdalji 45 km, najdaljši s tremi vzponi pa bo dolg 68 km. Že dan prej bodo v Bio Termah pripravili tematski večer, na katerem bo Aleksej Dolinšek predstavil vožnjo na ležečem kolesu, kar bodo obiskovalci lahko tudi preizkusili.

Dva tedna pozneje, v nedeljo 28. avgusta pa bo ob 10. uri, izpred lovskega doma Jež v Boračevi pri Radencih, start 31. rekreativnega kolesarskega maratona Treh src. Tudi v Radencih in na okoliških hribčkih, bodo na voljo tri proge, in sicer mali maraton na 27 km z dvema vzponoma, maraton Treh src na 70-kilometrski progi po Radgonsko-Kapelskih goricah s sedmimi vzponi in zahtevna srednja proga z štirimi vzponi na 54 km. Za oba maratona se je možno prijaviti v naprej, s čemer se nekoliko zniža startnina, seveda pa je prijava možna tudi pred samim startom. Na obeh maratonih bodo udeleženci deležni tudi različnih nagrad, manjkalo pa ne bo niti napitkov, kulinarike, plavanja ipd. Sicer pa, podrobnejše informacije o obeh kolesarskih prireditvah so vam na voljo na spletnem naslovu www.kose-radenci.si, e-mail Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. , Športno društvo Radenci, Radgonska c. 10, 9252 Radenci, GSM: 051 353 645, 031 706 536.

Kot je med drugim povedal predsednik kolesarske sekcije ŠD Radenci Jože Kager, so radenski kolesarji skozi celo leto sila dejavni, in poleg organizacije svojih maratonov, sodelujejo tudi na drugih maratonih in podobnih vožnjah po Sloveniji in tujini. Med drugim se bodo tudi letos udeležili nekakšnega neuradnega zaključka kolesarske sezone v Sloveniji, ki bo letos 4. septembra na progi med Ljubljano in Strunjanom. Gre za sprostitveno vožnjo, katere poglavitni namen je druženje rekreativnih kolesarjev, ter dogovori o sodelovanju in izmenjavi izkušenj.

Tukaj si lahko ogledate slike.

Za prikaz gumbov, kot so "Všeč mi je", "Deli na FB", "Tweet", "G+" in komentarjev socialnih omrežij omogočite piškotke v nastavitvah, ki jih odprete na zavihku "Zasebnost" ob strani levo ali spodaj na gumbu "Dovoli piškotke"! Za pravilno delovanje novih nastavitev osvežite stran s pritiskom na tipko "F5".