VELIKOST TEKSTA

ZASLON

Zaslon

Jubilej PGD Zbigovci ob 'Velikem šmarnu'

 

Izkupiček bodo porabili za potrebe gasilcev, predvsem obnovo in vzdrževanje gasilskega doma

AnsambelPrizadevni člani gasilskega društva Zbigovci pri Gornji Radgoni, poleg manjših dotacij in pomoči nekaterih sponzorjev, glavni del sredstev za svoje delovanje, predvsem obnovo in vzdrževanje gasilskega doma, ter tudi druge aktivnosti, zbere na tradicionalni poletni vrtni veselici. In tako kot vsako leto bo ta tudi letos sredi avgusta, in sicer v nedeljo, 14. avgusta, torej dan pred Marijinim vnebovzetjem, oz. kot tukaj pravijo: velikim šmarnom ali veliko mašo. Toda letošnja veselica, srečanje in druženje ne bo kar tako, kajti zbigovski gasilci bodo tokrat obeležili tudi lep svoj jubilej, 60 – letnico obstoja in uspešnega delovanja. Vse skupaj se bo začelo z zborom gasilcev in sprejemom gostov ob 14:30 uri. Že ob 15. uri je na sporedu nastop Pihalnega orkestra Gornja Radgona, ter velika gasilska parada, v kateri naj bi nastopilo kakšnih 120 gasilk in gasilcev ter okrog 30 gasilskih vozil. Sledil bo svečani kulturni program ter nagovori vodstva PGD Zbigovci in gostov, med katerimi sta predvidena tudi predsednik GZS Anton Koren ter poslanec DZ in župan Gornje Radgone Anton Kampuš.

In glede na to, da gre za jubile,j bodo podelili tudi društvena in občinska priznanja ter odlikovanja Gasilske zveze Slovenije, za dolgoletno delo v gasilstvu, ter pomoč pri delovanju PGD Zbigovci. Vse to potrjuje, da se bodo v Zbigovcih ob gasilskem domu v nedeljo, 14.8.2011 v popoldanskem in večernem času zbrali številni domačini in drugi obiskovalci, ki bi se radi dobro poveselili, preizkusili dobrote domače kulinarike in žlahtnega vina z okoliških vinorodnih hribčkov. Za glasbo in dobro razpoloženje na poznejši vrtni veselici bo skrbel ugledni ansambel Tonija Verderberja, za vse ostalo pa sami neutrudni člani in članice GD Zbigovci.

Kot nam je povedal predsednik PGD Zbigovci Branko Križan, ki se bo upokojil ravno ob letošnji prireditvi, so se tudi letos odločili izkupiček od veselice koristno uporabiti, in sicer si želijo, da bi sredstva namenili za ureditev nekaterih nujno potrebnih reči na lastnem gasilskem domu (streha), ki je kot ena najvišjih točk na območju Gornje Radgone. Sicer pa bo za vse obiskovalce zanimiv tudi srečelov, še zlasti ob dejstvu, da bodo ponudili nad 1000 dobitkov…

Tukaj si lahko ogledate slike.

{jgototop}{/jgototop}

Za prikaz gumbov, kot so "Všeč mi je", "Deli na FB", "Tweet", "G+" in komentarjev socialnih omrežij omogočite piškotke v nastavitvah, ki jih odprete na zavihku "Zasebnost" ob strani levo ali spodaj na gumbu "Dovoli piškotke"! Za pravilno delovanje novih nastavitev osvežite stran s pritiskom na tipko "F5".