VELIKOST TEKSTA

ZASLON

Zaslon

'Tomažičev turnir' za svetovno prvenstvo

 

„Tomažičev turnir“ za svetovno prvenstvo

DamijanTo nedeljo, 14. avgusta od 8:00 ure naprej se na ribniku v Podgradu pri Gornji Radgoni obeta izjemno zanimiva tekma v športnem ribolovu, katero so poimenovali „Tomažičev turnir“. Eden najboljših mladih slovenskih ribičev, slovenski reprezentant, in član prvoligaške ekipe RD Radgona, 22 – letni Damijan Tomažič pripravlja namreč posebej atraktivno tekmo, na kateri lahko pričakujemo več deset udeležencev tekmovanja ter veliko drugih obiskovalcev na priljubljenem zbirališču ribičev iz Pomurja, Štajerske in sosednje Avstrije, v Podgradu.

„Potem, ko sem si na državnem prvenstvu v lovu rib s plovcem v začetku julija v Radečah, zagotovil uvrstitev v slovensko reprezentanco, se sedaj lahko udeležim svetovnega prvenstva ribičev do 22 let starosti, ki bo potekalo v okviru Olimpijskih iger mladih, 27. in 28. avgusta v Italiji. Ker pa je celotna odprava povezana z velikimi finančnimi stroški, organiziram s pomočjo družine ter Temeljne ribiške enote Gornja Radgona, to tekmo, da bi si nekaj zaslužil in s pomočjo prijateljev nekoliko olajšal finančne težave“

nam je povedal Damijan Tomažič, ki dodaja, da bodo najboljšim tekmovalcem nedeljske tekme podelili denarne in praktične nagrade.

Poleg Damjana Tomažiča (RD Radgona), ki je v Radečah na DP ujel 36.220 gramov rib in zasedel 4. mesto, so se v reprezentanco za prvenstvo v Italiji uvrstili še: 1. Aleš Krajnc 25.980, 2. Miha Gjergek (oba RD Murska Sobota) 34.640 in 3. Lenart Pikelj (LD Radeče) 32.320, rezerva pa je Damijan Mesarič (RD Ljubljana) 28.270, ki je na DP bil peti.

Tukaj si lahko ogledate slike.

{jgototop}{/jgototop}

Za prikaz gumbov, kot so "Všeč mi je", "Deli na FB", "Tweet", "G+" in komentarjev socialnih omrežij omogočite piškotke v nastavitvah, ki jih odprete na zavihku "Zasebnost" ob strani levo ali spodaj na gumbu "Dovoli piškotke"! Za pravilno delovanje novih nastavitev osvežite stran s pritiskom na tipko "F5".