VELIKOST TEKSTA

ZASLON

Zaslon

Nikoli za vedno

 

Film „Nikoli za vedno“ na prostem

Po ogledu filma Maje Prettner bo na grajskem dvorišču potekal pogovor o filmu

Maja PrettnerKlub prekmurskih študentov (KPŠ), v sodelovanju z Mladinskim informativnim in kulturnim klubom (MIKK) pripravlja to nedeljo, 14. avgusta, kino na prostem. Na grajskem dvorišču soboškega gradu si bo namreč možno ogledali film domače režiserke in ustvarjalke Maje Prettner: Nikoli za vedno. Po ogledu filma pa bo sledil sproščen pogovor z ustvarjalci filma. Organizatorji pričakujejo, da se bo dogodka udeležilo veliko obiskovalcev vseh generacij. Vstopnice je možno kupiti v predprodaji po simbolični ceni enega evra za člane KPŠ ter dva evra za nečlane, in sicer v MIKK-ovi kavarni v soboškem gradu ter na Pomurskem mladinskem servisu, v stavbi knjižnice.

Film Nikoli za vedno so ustvarili, scenarij in režija: Maja Prettner, avtor glasbe: Matej Končan – Kleemar, kamera: Matjaž Kuronja, montaža: Maja Prettner, Leto produkcije: 2010, Producent: Maja Prettner, Produkcija: Mladinski informativni in kulturni klub, dolžina: 80 minut, Žanr: Komična drama, igrajo: Eva Celec, Mihael Zanjkovič, Špela Horvat, Boštjan Lačen, Matej Mertük, Špela Pogačnik, Maja Prettner, Darjan Suhadolc, Tina Štefančič, Peter Terčič, Duje Kuran, Nuša Farič, Manuel Kuran, Hana Kodba Čeh, Ilija Tomanić Trivundža, Eva Solar in Marko Morales Kalamar.

Zgodba: Eva in David, sta skupaj odraščala, njuna medsebojna simpatija pa se ni nikoli razvila v nič resneješega. Tako živita vsak zase med Ljubljano in domačim krajem, študentskimi žuri ter prijatelji, ki v zgodbo vnašajo komične situacije. Ko pa se njune poti zopet križajo se neizživeto hrepenenje končno uresniči. Prekmurski griči, mesta in ravnice so vpete v ljubezensko zgodbo, prežeto s strastjo, igrivostjo in spominjanjem na skupne otroške trenutke. Vendar pa vse ni tako popolno kot izgleda na prvi pogled. David je močno zaznamovan z dogodki iz preteklosti in dejstvom, da je izgubil starše. Njegovo čustveno ranljivost prinese tudi nepričakovan zaplet zgodbe. Včasih namreč ljubezen ni dovolj, najpomembnejše odločitve pa so sprejete iz čisto drugih razlogov. Tako postane razdvojen med dvema okoljema, nerazčiščenimi odnosi ter strahom, da bo ponovil napake svojega očeta. Počasi se začne odstirati resnica in ozadje dogodkov, ki so glavnega protagonista pripeljale do notranjega razkola. To je zgodba, polna tragikomičnih situacij, ki se lahko zgodi komurkoli in kjerkoli...

{jgototop}{/jgototop}

Za prikaz gumbov, kot so "Všeč mi je", "Deli na FB", "Tweet", "G+" in komentarjev socialnih omrežij omogočite piškotke v nastavitvah, ki jih odprete na zavihku "Zasebnost" ob strani levo ali spodaj na gumbu "Dovoli piškotke"! Za pravilno delovanje novih nastavitev osvežite stran s pritiskom na tipko "F5".