VELIKOST TEKSTA

ZASLON

Zaslon

Od Nipiča in Kumra, do Mance, Mihaliča, Bataljona...

 

V Gornji Radgoni se obeta veliko zabave, saj se bo v sedmih dnevih in večerih dogajalo marsikaj zanimivega in veselega

Gotovo je, da bi življenje v Gornji Radgoni, brez sejemskih prireditev, bilo bistveno bolj revno in suhoparno. K sreči pa se na Pomurskem sejmišču odvijajo številne sejemske prireditve, v okviru katerih potekajo tudi mnogi spremljevalni dogodki. In tako bo tudi ob letošnjem 49. mednarodnem kmetijsko – živilskem sejmu Agra, ki bo med 20. in 25. avgustom. V sedmih dneh se bo pod enotnim imenom „Panonija.net Festival 2011“, v organizaciji Sejma Agra, Agencije Prima Media in Skupine panonija.net, na posebnem prireditvenem prostoru „Agroland“ ter na drugih lokacijah po sejmišču, odvijalo marsikaj veselega in prijetnega, tako da bodo na svoj račun prišli vsi obiskovalci, od najmlajših do nekoliko starejših in najstarejših. Skratka, to bo največji zabavni teden v Gornji Radgoni, v okviru katerega bodo nastopali tako začetniki, kot vrhunski glasbeniki, različne delavnice, v dnevnem programu, med 12. in 19. uro, pa bodo namenjene tudi najmlajšim.

Čeprav se bo sama sejemska prireditev začela šele v soboto, 20. avgusta, se bo zabavno dogajanje začelo že v petek, ko bo od 22. ure naprej na sporedu večer elektronske glasbe - DJ Maraton z DJ-i iz Slovenije in tujine. Prvi dan sejma, sobota, 20.8. je v dnevnem programu namenjena mednarodnemu letu gozdov, kjer bodo najmlajši imeli likovne in ustvarjalne delavnice ter druge aktivnosti. Predviden je tudi izbor naj risbe oz. izdelka iz akcije: Nariši gozd in življenje v njem. V večernem času bo na sporedu „Radgonska noč“ s prihodom pohodnikov iz Negove ter „Barman showom“, kjer nastopajo: Domen Kumer z ansamblom, Nika Zorjan in Gorazd Ademovič. V nedeljo bo najprej tekmovanje harmonikarjev za „Pokal Agra 2011“, kjer bo program povezoval humorist Korl, zvečer pa bo že narodno-zabavni večer kjer bo nastopil Ansambel Franca Mihaliča. Ponedeljek, 22.8. je namenjen slovenski popularni glasbi, nastopili pa bodo: Manca Špik, Nino in Štajerski fakini. Torek, 23.8. je namenjen najprej predstavitvi plesnih šol in plesnih skupin, ter predstavitvi skupnosti Shuffle, zvečer pa bo „Zvok Guče in južnih melodij“ z barman šovom, nastopajo pa: Fešta bend – Velenjski trubači, ter Blue planet. V sredo, 24.8. bodo na svoje prišli športniki, saj bo med 12. in 19. uri predstavitev športnih društev in klubov, predviden pa je tudi turnir v namiznem nogometu. Zvečer pa bo še rock večer in dan razstavljalcev, ko bodo nastopili: Bataljon, Hertz Infarkt in Dismissed. Zadnji dan Agre, v četrtek, 25.8. bo najprej celodnevna predstavitev modelarjev in drugih društev, letal, avtomobilov..., za zabavo pa bo skrbel ansambel „Toti štirje“. Organizatorji tudi obljubljajo, da bodo vsak dan party cene pijač, zraven pa privlačne hostese. Seveda pa se lahko dodatno prijavijo vsi, ki bi se radi predstavili s svojim nastopom na festivalskem odru... Ob vsem pa, vstopnine na večerne prireditve ni!

Že pred uradno otvoritvijo Agre, bo v petek, 19. avgusta od 20. ure naprej, na sporedu tudi „Radgonska noč“. Ta bo letos prvič na novi lokaciji, in sicer na parkirišču prodajalne „Marjanca“ tik ob sejmišču. Tudi tam se bo odvijalo marsikaj zanimivega za zabavo in prijetno vzdušje vse do druge ure zjutraj, pa bodo skrbeli Alfi Nipič in člani Ansambla bratov Gašperič.

{jgototop}{/jgototop}

Za prikaz gumbov, kot so "Všeč mi je", "Deli na FB", "Tweet", "G+" in komentarjev socialnih omrežij omogočite piškotke v nastavitvah, ki jih odprete na zavihku "Zasebnost" ob strani levo ali spodaj na gumbu "Dovoli piškotke"! Za pravilno delovanje novih nastavitev osvežite stran s pritiskom na tipko "F5".