VELIKOST TEKSTA

ZASLON

Zaslon

Slovenske barve zastopa domačin Iztok Fister

 

Triatlon/Danes začetek dvojnega ultra triatlona za Evropsko prvenstvo in svetovni pokal

TriatlonMurska Sobota – Dvojni ultra triatlon „Murska Sobota-Bakovci 2011“, ki se bo pričel ta petek (26.8.) in bo že tretje leto zapored potekal v Bakovcih pri Murski Soboti, letos šteje za svetovni pokal in evropsko prvenstvo. Skupno je prijavljenih 26 tekmovalcev, od tega en Slovenec, domačin iz Bakovcev, Iztok Fister.

Dvojni ultra triatlon bo kot prvi športnik na svetu na vozičku skušal premagati tudi Avstrijec Thomas Frühwirth. Prireditev, ki jo organizira Športno društvo Bakovci ob pomoči ostalih, bo potekala od 26. do 28. avgusta. Organizatorji pričakujejo čez 2.000 obiskovalcev in gostov.

Na tekmovanju (7,6 km plavanja, 360 km kolesarjenja in 84,4 teka) v Bakovcih in okolici, organizatorji pričakujejo čez 2.000 obiskovalcev

Dvojni ultra triatlon je eden izmed najzahtevnejših triatlonov na svetu in zajema tri športne discipline, plavanje, kolesarjenje in tek v skupni dolžini 452 kilometrov. Plavanje bo potekalo v petek na Soboškem jezeru, pri čemer bodo tekmovalci preplavali 20 krogov v skupni dolžini 7,6 kilometra. Pri kolesarjenju, ki bo potekalo s petka na soboto, bodo tekmovalci prekolesarili 105 krogov skupne dolžine 360 kilometrov, temu pa bo sledilo 56 krogov teka v skupni dolžini 84,4 kilometra. Zmagovalec bo tisti, ki bo v seštevku vseh treh disciplin najhitrejši. Letošnji dvojni ultra triatlon velja za svetovni pokal in evropsko prvenstvo. Prireditev v Bakovcih poteka na eni najhitrejših prog na svetu. Dvojni ultra triatlon Murska Sobota-Bakovci 2011 že tretje leto zapored organizira Športno društvo Bakovci s podporo Krajevne skupnosti Bakovci in ostalih društev, Mestne občine Murska Sobota in Triatlonske zveze Slovenije.

Skupno je prijavljenih 26 tekmovalcev, od tega štiri ženske. Tekmovalci prihajajo iz 12 držav, največ jih je iz Madžarske. Slovenijo zastopa en tekmovalec, Iztok Fister, komaj 22 letni domačin, ki je lansko leto na prvenstvu v triatlonu na Norveškem postal svetovni prvak v svoji kategoriji. Svojevrstna posebnost bo nastop Thomasa Frühwirtha, ki se bo prvič v življenju udeležil dvojnega ultra triatlona in tako bo, v kolikor mu zahteven podvig uspe, postal prvi športnik na invalidskem vozičku na svetu, ki je uspešno končal dvojni ultra triatlon. Sam pravi, da se v življenju rad spopada z vedno novimi izzivi, njegov cilj pa je, končati dvojni ultra triatlon v manj kot 24 urah.

Prireditev bo podprta tudi z bogatim spremljevalnim programom. V četrtek bo na otvoritveni slovesnosti na Trgu kulture v Murski Soboti nastopil Matjaž Javšnik, v petek zvečer bo v Bakovcih nastopila Nina Pušlar, v soboto pa vas pričakuje celodnevno pestro zabavno dogajanje z Art music orchestra in številnimi drugimi.

Generalno pokroviteljstvo prireditve je že tretje leto zapored prevzela Skupina Panvita, ki v skladu s svojo filozofijo redno podpira športnike. Glavni sponzor je Radenska, eden od večjih sponzorjev pa je tudi Avtohiša Kolmanič & Dokl. Na novinarski konferenci so organizatorji posebej izpostavili in pohvalili tudi številne prostovoljce, ki že tretje leto zapored pomagajo pri pripravah in organizaciji tekmovanja.

Tukaj si lahko ogledate slike.

{jgototop}{/jgototop}

Za prikaz gumbov, kot so "Všeč mi je", "Deli na FB", "Tweet", "G+" in komentarjev socialnih omrežij omogočite piškotke v nastavitvah, ki jih odprete na zavihku "Zasebnost" ob strani levo ali spodaj na gumbu "Dovoli piškotke"! Za pravilno delovanje novih nastavitev osvežite stran s pritiskom na tipko "F5".